Top

Reis op maat Vietnam compleet

🕒 18 dagen

Vanaf € 1420 p.p.

Informatie

Inclusief:

✔️ Ontbijt

✔️ 3x lunch

✔️ 1x diner

✔️ Vervoer

✔️ Excursiegelden

Reis van dag tot dag

 

Dag 1: Hanoi
Aankomst op de luchthaven Noi Bai met aansluitend een transfer naar uw accommodatie.

 

Dag 2: Hanoi
U brengt een bezoekt aan de één pilaar pagode, Etnologische museum, het Presidentieel paleis, het West Lake met de Tran Quocpagode, de literatuur tempel, de Hoa Lo gevangenis (bekend als het Hanoi Hilton) en het historisch museum van Vietnam.

 

Dag 3: Ha Long
Om 08.00 wordt u opgehaald voor uw tocht naar Ha Long. De tocht gaat langs prachtige rijstvelden van de Red River Delta waarwaterbuffels aanwezig zijn en de kleine Vietnamese dorpjes. Rond het middag uur checkt u in bij uw boot met aansluitend afvaart. U maakt een fantastische cruise in de baai van Ha Long.Tijdens de tocht heeft u de gelegenheid om in de buurt van het vissersdorpje Cap La te kayaken.

 

Dag 4: Ha Long
Na het ontbijt gaat u per kayak het gebied verkennen. De gids laat u de mooiste plekjes van de baai zien zoals de verborgen lagunes en het geologisch park in Cong Dam. Na de lunch gaat u naar de lokale vissers van Cong Dam waar u kennis maakt met hun leefgewoonte.

 

Dag 5: Hanoi
In de morgen heeft u volop de gelegenheid om te zwemmen. Na aankomst in de haven Hon Gai rijdt u naar Hanoi.

 

Dag 6: Mai Chau
Vandaag rijdt naar Mai Chau, ten zuidwesten van Hanoi. Mai Chau is een stad gelegen in een weelderige vallei, omringd door groene bergen. Het heeft een bevolking van ongeveer 47.500 inwoners die vooral behoren tot verschillende etnische minderheidsgroepen, zoals de White Thai H’mong, Dao, Muong, de Tay, Hoa en Viet. De Mai Chau bergstammen zijn warm en gastvrij, en beroemd om hun handwerk, met name het borduren van kleding. De lunch wordt geserveerd in een lokaal huis. Daarna verkent u de vallei van Mai Chau waargeschiedenis, cultuur en natuur in overvloed aanwezig is. U overnacht in een lokaal huis.

 

Dag 7: Hanoi
Wanneer deze dag op een zondag valt, brengt u een bezoek aan de Xa Linh zondagmarkt ongeveer 30 km van Mai Chau. Mensen uit verschillende minderheden uit de bergen komen om op de markt hun specifieke waren te verkopen. De rest van de dag wordt besteed aan het bezoeken van minderheidsdorpen en prachtige wandelingen. In de middag rijdt u terug naar Hanoi waar u naar het station gebracht wordt voor uw tocht naar Hue.

 

Dag 8: Hue
Na een vroege aankomst in Hue wordt u naar uw hotel gebracht waar u zich kunt opfrissen. De rest van de dag vrij ter beschikking.

 

Dag 9: Hue
In de morgen bezoekt u de oudste en mooiste boeddhistische tempels van Vietnam, de Thien Mu Pagode.

 

Dag 10: Hoi An
In de ochtend vertrekt u naar Hoi An. Onderweg bezoekt u het strand Lang Co Beach en Hai Van pas. Na hotel check-in kunt u op eigen gelegenheid een tocht maken door het historisch stadsdeel van dit charmante stadje. Hoogtepunten zijn o.a. de Japanse brug, de plaatselijke markt, Tang Ky huis en de Fukhien.

 

Dag 11: Saigon
Na het ontbijt heeft u een transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Saigon. Na aankomst heeft u een transfer naar uw accommodatie.

 

Dag 12: Saigon
U bezoekt alle hoogtepunten van de binnenstad inclusief het Reunification Palace, voorheen het Zuid-Vietnamese onafhankelijkheid Paleis, totdat het bestormd werd door tanks op 30 april 1975. Bezoek het War Remnants Museum met een uitgebreide fototentoonstelling ende uitgebreide collectie van vliegtuigen, tanks en wapens. In de middag gaat u terug naar Saigon en bezoekt het paleis van de president, Oorlogsmuseum, The Emperor of Jade pagode, Notre Dam kerk, het oude postkantoor uit 1880 en Ben Thanh markt.

 

Dag 13: Can Tho
Vandaag maakt u kennis met het echte plattelands leven van Vietnam en ziet hoe de boeren leven in de Mekong Delta. Bij Cai Thia in Vinh Long maakt u een prachtige fietstocht naar Hao Loc. U fietstlangs de fruitplantages en ontmoet de lokale bevolking, welke weinig contact hebben. Vandaag maakt u kennis met het echte plattelands leven van Vietnam en ziet hoe de boeren leven in de Mekong Delta. Bij Cai Thia in Vinh Long maakt u een prachtige fietstocht naar Hao Loc. U fietst langs de fruitplantages en ontmoet de lokale bevolking, welke weinig contact hebben.

 

Dag 14: Saigon
’s Morgens gaat u naar Cu Chi. U geniet van de schilderachtige omgeving wanneer u door het platteland rijdt. Wanneer u aangekomen bent bij het tunnelcomplex maakt u kennis met het voormalige strijdtoneel.

 

Dag 15: Phan Tiet
In de ochtend maakt u een boottocht naar de drijvende markt Cai Rang, het hoogtepunt van de Mekong Delta. Deze bezienswaardigheden en de plaats van de drukke kleurrijke drijvende markt is uniek voor dit gebied. Weven door de verschillende boten komt u bij de tropische fruittuin waar een aantal van de lekkerste vruchten van het land verbouwd worden. In de middag rijdt u naar uw strandbestemming Phan Tiet.

 

Dag 16 – 17: Phan Tiet
Verblijf in Phan Tiet. Genieten van zon, zee en strand.

 

Dag 18: Phan Tiet
Transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar uw volgende bestemming.

 

Prijzen

2 personen € 2016 ,- p.p.

3 – 4 personen € 1728 ,- p.p.

5 – 6 personen € 1420 ,- p.p.

1 persoonstoeslag € 598 ,- p.p.

Galerij

You don't have permission to register