Top

Veelgestelde vragen over reizen Thailand

Hoe kunt u reizen in Thailand?

In Thailand huurt u heel makkelijk een scooter. Daarnaast rijden er bussen, treinen en tuktuks door heel Thailand. Om tussen de verschillende eilanden te reizen kunt u kiezen voor een binnenlandse vlucht of gebruikmaken van een van de ferries. Verder is het ook mogelijk om een auto of minivan te huren.

Hoe reizen van Thailand naar Cambodja?

Veel reizigers combineren Thailand met een reis naar Cambodja. U kunt gemakkelijk per vliegtuig tussen beide landen reizen.

Wat is de beste reistijd naar Thailand?

De beste maanden om naar Thailand te reizen zijn van november tot en met maart wanneer er relatief weinig regen valt. Daarnaast zijn de temperaturen erg aangenaam tussen de 25° en 35° C.

Wat kost het reizen in Thailand

Een reis naar Thailand hoeft niet duur te zijn. Met een budget van € 25,- per dag kunt u genoeg ontdekken. Zoekt u liever toch wat meer luxe? Thailand is niet duur vergeleken met Nederland en daardoor zijn de mogelijkheden eindeloos. We helpen u graag met een reis op maat. Neem daarvoor contact met ons op.

Kan ik reizen op Thailand met een koffer?

Het is mogelijk om met een koffer door Thailand te reizen. Echter, heeft u met een backpack wat meer bewegingsruimte. Ook als u bijvoorbeeld een stuk over het strand moet lopen raden we een backpack eerder aan dan een koffer.

Heb ik een visum nodig voor een reis naar Thailand?

Bij een reis korter dan 30 dagen krijgt u een stempel voor visumvrije toegang. Blijft u langer dan 30 dagen? Dan moet u voor aankomst in Thailand een visum hebben aangevraagd.

Wat zijn de populairste bestemmingen in Thailand?

Phuket en Khao Lak zijn de populairste bestemmingen in Thailand. Bekijk ons volledig aanbod aan reizen in Thailand.

Heb ik een reisstekker nodig in Thailand?

In Thailand worden de stopcontacten van type A, B, C, F en O gebruikt. De netspanning is 220V en de frequentie is 50 Hz. U heeft dus een reisstekker nodig in Thailand als u een ander stopcontact tegenkomt dan type C en F.

Is Thailand veilig?

Ja, Thailand is een veilig land voor toeristen. Let wel op zakkenrollers en andere kleine criminaliteiten, zoals handtassenroof en kredietkaartfraude. Op straat moet u oppassen voor oplichterij met sieraden en edelstenen, namaakproducten en producten van beschermde diersoorten.

Hoe lang is het vliegen naar Thailand?

Het is ongeveer 12 uur vliegen vanaf Amsterdam.

Hoe is het weer in Thailand?

We raden aan om van januari t/m september en de maanden november en december naar Thailand te reizen. Er valt dan relatief weinig neerslag en de temperaturen zijn gemiddeld 35°C.

You don't have permission to register