Top

Reis op maat: Van Shanghai tot Hong Kong

🕒 11 dagen

Vanaf € 1264 p.p.

Informatie

Inclusief:

✔️ Ontbijt

✔️ Vervoer

✔️ Excursiegelden

Reis van dag tot dag

 

Dag 1: Shanghai
Vrije dag. De grootste havenstad van China heeft een roemrucht verleden. Shanghai heeft ook nog een oud centrum rond de Yu tuinen waar ook het oudste theehuis van de stad gelegen is. Tenslotte kunt u met een boottocht over de Huangpo rivier maken naar de monding van de Yangze rivier.

 

Dag 2: Suzhou
Transfer naar het station voor de treinreis naar Suzhou. Daaraangekomen is er een rondrit door deze plaats met z’nschilderachtige bruggen en tuinen. Vroeger was Suzhou bekend alsverblijfsoord van mensen van aanzien die hier hun laatste dagensleten. Zij lieten voor zichzelf prachtige huizen met tuinenaanleggen. Zo ziet u de historische tuinen van de ‘NederigeAmbtenaar’, en van de ‘Meester van de Netten’. Rondwandelen offietsen door de nauwe straatjes is op zich al een belevenis.

 

Dag 3: Hangzhou
Na het ontbijt volgt een tocht naar pittoreske plaatsjes in de omgeving. Enkele daarvan zijn pas kort open gesteld voor bezoekers en hebben nog heel goed hun oorspronkelijke sfeer bewaard. Zo ziet u bijvoorbeeld Tongli en Zhouzhuang die ‘Venetiaans’ aandoen, met vele bruggen en kanalen. Aan het eind van de dag bereikt u Hangzhou.

 

Dag 4: Hangzhou
Hangzhou werd vroeger al als een paradijs op aarde beschouwd dankzij het enorme West Meer dat de stad haar karakteristieke aanblik bood. U kunt prima fietstochten maken om het meer en een bezoek brengen aan de grote Lingyin tempel. ’s Avonds is het ook aangenaam wandelen in de stad, met name op de avondmarkt waar talloze verkopers van alles en nog wat aanbieden aan ‘antiquiteiten’.

 

Dag 5: Guilin
Transfer naar het vliegveld voor de vlucht naar Guilin, waar u overnacht.

 

Dag 6 – 7: Yangshuo
U vaart deze dag over de Li rivier door het sprookjesachtige karstlandschap. Ondertussen ziet u het leven op en langs de rivier, zoals de vissers die vanaf hun bamboe sampans aalscholvers laten duiken om vis op te halen. Rond de middag bereikt u Yangshuo waar u de volgende dagen verblijft. Er is alle gelegenheid om er zelf op uit te trekken per fiets of te voet en te genieten van het landschap.

 

Dag 8: Hongkong
U wordt opgehaald voor de transfer naar het vliegveld voor de vlucht naar Hongkong. U arriveert tegen de avond op het vliegveld waar u opgehaald wordt voor de transfer naar het hotel.

 

Dag 9 – 10: Hongkong
U maakt een halve dag een excursie over Hongkong Island waarbij u onder andere het uitzicht van Victoria Peak te zien krijgt. Ook brengt u een bezoek aan Repulse Bay (strand) en kunt u even rondkijken op de markt van Stanley waar u van alles en nog wat voor een zeer redelijke prijs kunt krijgen. De overige tijd is ter vrije besteding in deze bruisende stad.

 

Dag 11: Hongkong
Uw facetreis eindigt met een transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar uw volgende bestemming.

Prijzen

2 – 3 personen: € 1929 ,-

4 – 5 personen: € 1864 ,-

6 personen: € 1264 ,-

1 persoonstoeslag: € 607 ,-

Galerij

You don't have permission to register