Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 31 maart 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 31 maart 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

  1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip. U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Wij bieden hiervoor het SGR-Corona Voucher aan. Dit houdt in dat het bedrag wat u al heeft voldaan onder het garantiefonds blijft vallen. De extra informatie vindt u terug op de volgende link https://www.sgr.nl/news/sgr-en-anvr-corona-voucher-bij-annulering-of-omboeking/ Deze voucher kunt u dan gebruiken voor de nieuwe datum en kan tot uiterlijk een jaar naar uitgifte worden afgegeven. Voor sommige luchtvaartmaatschappijen geldt dat er wel eventueel tariefverschil moet worden bijbetaald als u de datum wijzigt en de nieuwe datum moet worden bepaald voor uw huidige vertrekdatum.
  2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 31 mei 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
  3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
  4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
  5. Voor reizen na 31 maart 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Van Shanghai tot Hongkong

vanaf € 1.264 p.p.
Type Reis op maat (facetreis)
Duur 11 dagen
Reiscode 111
Dag 1: Shanghai
Vrije dag. De grootste havenstad van China heeft een roemrucht verleden. Shanghai heeft ook nog een oud centrum rond de Yu tuinen waar ook het oudste theehuis van de stad gelegen is. Tenslotte kunt u met een boottocht over de Huangpo rivier maken naar de monding van de Yangze rivier.
Dag 2: Suzhou
Transfer naar het station voor de treinreis naar Suzhou. Daaraangekomen is er een rondrit door deze plaats met z’nschilderachtige bruggen en tuinen. Vroeger was Suzhou bekend alsverblijfsoord van mensen van aanzien die hier hun laatste dagensleten. Zij lieten voor zichzelf prachtige huizen met tuinenaanleggen. Zo ziet u de historische tuinen van de ‘NederigeAmbtenaar’, en van de ‘Meester van de Netten’. Rondwandelen offietsen door de nauwe straatjes is op zich al een belevenis.
Dag 3: Hangzhou
Na het ontbijt volgt een tocht naar pittoreske plaatsjes in de omgeving. Enkele daarvan zijn pas kort open gesteld voor bezoekers en hebben nog heel goed hun oorspronkelijke sfeer bewaard. Zo ziet u bijvoorbeeld Tongli en Zhouzhuang die ‘Venetiaans’ aandoen, met vele bruggen en kanalen. Aan het eind van de dag bereikt u Hangzhou.
Dag 4: Hangzhou
Hangzhou werd vroeger al als een paradijs op aarde beschouwd dankzij het enorme West Meer dat de stad haar karakteristieke aanblik bood. U kunt prima fietstochten maken om het meer en een bezoek brengen aan de grote Lingyin tempel. ’s Avonds is het ook aangenaam wandelen in de stad, met name op de avondmarkt waar talloze verkopers van alles en nog wat aanbieden aan ‘antiquiteiten’.
Dag 5: Guilin
Transfer naar het vliegveld voor de vlucht naar Guilin, waar u overnacht.
Dag 6 - 7: Yangshuo
U vaart deze dag over de Li rivier door het sprookjesachtige karstlandschap. Ondertussen ziet u het leven op en langs de rivier, zoals de vissers die vanaf hun bamboe sampans aalscholvers laten duiken om vis op te halen. Rond de middag bereikt u Yangshuo waar u de volgende dagen verblijft. Er is alle gelegenheid om er zelf op uit te trekken per fiets of te voet en te genieten van het landschap.
Dag 8: Hongkong
U wordt opgehaald voor de transfer naar het vliegveld voor de vlucht naar Hongkong. U arriveert tegen de avond op het vliegveld waar u opgehaald wordt voor de transfer naar het hotel.
Dag 9 - 10: Hongkong
U maakt een halve dag een excursie over Hongkong Island waarbij u onder andere het uitzicht van Victoria Peak te zien krijgt. Ook brengt u een bezoek aan Repulse Bay (strand) en kunt u even rondkijken op de markt van Stanley waar u van alles en nog wat voor een zeer redelijke prijs kunt krijgen. De overige tijd is ter vrije besteding in deze bruisende stad.
Dag 11: Hongkong
Uw facetreis eindigt met een transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar uw volgende bestemming.

Prijzen

2 - 3 personen 4 - 5 personen 6 personen 1 persoonstoeslag
€ 1.929,- € 1.864,- € 1.264,- € 607,-

Inclusief

  • ontbijt
  • vervoer
  • excursiegelden

Uw gegevens

Geslacht
Voorletters*
Achternaam*
Adres
Postcode
Woonplaats
Land
Telefoonnummer
E-mailadres

Geselecteerde reis

Gewenste vetrekdatum
Gewenste terugkomstdatum
Aantal volwassenen
Aantal kinderen onder 12 jaar?
Voorkeur luchtvaartmaatschappij
Heeft u verder nog wensen/opmerkingen?