Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 31 mei 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 31 mei 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

  1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip (dit mag meerdere keren). U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Onze flexibele voorwaarden houden onder andere in dat wij geen wijzigingskosten rekenen bij een oranje reisadvies. Wel kan het voorkomen dat de kosten voor uw reis iets wijzigen op de nieuwe datum. Wilt u onverhoopt toch van uw reis afzien dan uw (aan)betaling binnen 14 dagen retourneren.
  2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 31 mei 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
  3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
  4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
  5. Voor reizen na 31 mei 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Van Johannesburg naar Kaapstad

Type Reis op maat (facetreis)
Duur 22 dagen
Reiscode -
Dag 1: Pretoria
Aankomst op de luchthaven van Johannesburg International. U haalt uw auto op bij het autoverhuurbedrijf en rijdt naar Pretoria, een stad met vele historische monumenten en musea. ’s Avonds kunt heerlijk eten bij één van de vele restaurantjes.
Dag 2: Pelgrimsrest
In de morgen rijdt u door de prachtige provincie Mpumalanga naar het eerste gouddelvers stadje van Zuid-Afrika, Pelgrimsrest. Dit plaatsje is omringd door groene heuvels en is nog in de oorspronkelijke staat behouden.
Dag 3: Krugerpark
Voordat u naar het Krugerpark gaat, volgt u de Panorama route met stops bij God’s Window met uitzicht over de laagveld, Bourkes Luck Potholes, cilin dervormige gaten die gevormd werden door erosie van de Blyde- en Teur rivier.
Dag 4: Krugerpark
Vrije dag om de omgeving van het Krugerpark te verkennen dat vernoemd is naar Paul Kruger, voormalig president van Transvaal. U rijdt met uw eigen auto door het park om wild te observeren en ervaar de “African Bush”.
Dag 5: Krugerpark
Een extra dag om rond te rijden in het wildpark om op zoek te gaan naar de ‘Big Five’ dat bestaat uit de leeuw, luipaard, neushoorn,olifant en de buffel.
Dag 6: Swaziland
Na het ontbijt reist u naar het koninkrijk Swaziland. Een klein traditioneel en onafhankelijk land midden in Zuid-Afrika. Breng een bezoek aan Swazi markt, kaarsenfabriek en Ngwenya glasfabriek in Mbabane.
Dag 7: Bergville
Vandaag komt u weer terug in Zuid Afrika in de provincie Kwazulu Natal en maakt u voor het eerst kennis met de bergen van Zuid-Afrika, de indrukwekkende Drakensbergen.
Dag 8: Bergville
Een vrije dag om heerlijk te wandelen in de mooie omgeving.
Dag 9: Bloemfontein
De rit van voert u naar de hoofdstad van de provincie Free State, Bloemfontein. De route loopt via Ficksburg, bekend als de kersenstreek van Zuid-Afrika. In de oogsttijd worden hier vele oogstfeesten gehouden (eind november).
Dag 10: Bloemfontein
U maakt een stadstour door Bloemfontein. Voorheen de “The city of Roses” genaamd. De prachtige oude, historische gebouwen en het oorlogsmuseum zijn een bezoek waard.
Dag 11: Kimberly
In de morgen verlaat u Vrijstaat en rijdt u bij Kimberly de provincie Noordkaap binnen. Dit is de grootste provincie van Zuid-Afrika. Bij deze plaats is in 1871 diamant gevonden. De groei van deze plaats is het te danken aan de bedrijvigheid die met het delven gepaard ging.
Dag 12: Aliwal Noord
U gaat naar het hooggelegen Aliwal Noord op de grens van de Oost Kaap en de Oranje Vrijstaat. Hier vindt u de bekende Aliwal Spa dat twee waterbronnen heeft en produceert elke dag miljoenen liters warm mineraal water.
Dag 13: Addo Elephant Park
Vroeg in de morgen gaat u naar Addo Elephant park waar buitenolifanten ook zwarte neushoorns en diverse andere dier- en vogelsoorten voorkomen. Dit park ligt gelegen in de schaduw van de bushveld vallei van de Sundays rivier.
Dag 14: Addo Elephant Park
De gehele dag te besteden in het park.
Dag 15: Plettenbergbaai
Via de kustroute, dat bekend staat als de tuinroute, reist u naar Pletten-bergbaai gelegen aan de kust. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan de historische plaats Port Elizabeth.
Dag 16: Plettenbergbaai
Deze dag heeft u nodig om u weer nieuwe energie te krijgen voor de volgende gedeelte van uw reis. Uiteraard is het mogelijk om vanuit Plettenbergbaai activiteiten te ondernemen.
Dag 17: Oudshoorn
Na het ontbijt rijdt u naar Oudshoorn gelegen in Klein Karoo.Voordat u naar uw accommodatie gaat brengt u een bezoek aan een struisvogelboerderij.
Dag 18: Oudshoorn
U brengt een bezoek aan de Cango grotten waar druipsteen pegels zich in meer dan 1000 jaar gevormd hebben. Binnen deze grot zijn verschillende routes te volgen.
Dag 19: Montagu
U maakt kennis met de wijnroute. U gaat naar het groene. Bergachtige en vruchtbare gebied rond Montagu. Hier wordt de druif geteeld voor de heerlijke Zuid-Afrikaanse wijn.
Dag 20: Kaapstad
Een korte trip naar Kaapstad. Onderweg kunt u de plaats Hermanus bezoeken dat bekend staat om de walvissen (seizoensgebonden). Volgde route via de prachtige wijnplaatsen als Franschhoek, Paarl en Stellenbosch met hun liefelijke Nederlandse architectuur.
Dag 21: Kaapstad
U brengt de gehele dag door in Kaapstad. U kunt een bezoek brengen aan Robbeneiland en de Tafelberg. Als u geluk heeft kunt u boven op de berg genieten van een prachtig uitzicht over Kaapstad. Wanneer u op zoek bent naar winkels, pubs of restaurants, dan is Victoria & Alfred Waterfront de perfecte plaats.
Dag 22: Kaapstad
U levert uw huurauto op de luchthaven in en vliegt naar uw volgende-bestemming.

Prijzen

Inclusief

  • ontbijt
  • selfdrive

Uw gegevens

Geslacht
Voorletters*
Achternaam*
Adres
Postcode
Woonplaats
Land
Telefoonnummer
E-mailadres

Geselecteerde reis

Gewenste vetrekdatum
Gewenste terugkomstdatum
Aantal volwassenen
Aantal kinderen onder 12 jaar?
Voorkeur luchtvaartmaatschappij
Heeft u verder nog wensen/opmerkingen?