Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 31 maart 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 31 maart 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

  1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip. U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Wij bieden hiervoor het SGR-Corona Voucher aan. Dit houdt in dat het bedrag wat u al heeft voldaan onder het garantiefonds blijft vallen. De extra informatie vindt u terug op de volgende link https://www.sgr.nl/news/sgr-en-anvr-corona-voucher-bij-annulering-of-omboeking/ Deze voucher kunt u dan gebruiken voor de nieuwe datum en kan tot uiterlijk een jaar naar uitgifte worden afgegeven. Voor sommige luchtvaartmaatschappijen geldt dat er wel eventueel tariefverschil moet worden bijbetaald als u de datum wijzigt en de nieuwe datum moet worden bepaald voor uw huidige vertrekdatum.
  2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 31 mei 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
  3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
  4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
  5. Voor reizen na 31 maart 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Reis op maat Sri Lanka: Van Ceylon tot Sri Lanka in 14 dagen

vanaf € 988 p.p.
Type Reis op maat (facetreis)
Duur 14 dagen
Reiscode 143
Dag 1: Mount Lavinia
Na aankomst op het Bandaranayake International Airport in Colombo heeft u een transfer naar uw hotel in Mount Lavinia.
Dag 2: Hambantota
Na het ontbijt vertrekt u naar Hambantota aan de zuidkust van Sri Lanka dat bekend is vanwege de eeuwenoude zoutwinningsgebieden. Onderweg ziet u prachtige stranden en kleurrijke dorpjes. U stopt bij een schildpaddenkwekerij en u brengt een bezoek aan aan het historische Galle met zijn Nederlandse fort uit 1589.
Dag 3: Hambantota
Vroeg in de ochtend gaat u per jeep naar Bundala National Park. In dit park huizen onder andere olifanten en verschillende soortenvogels. In de avond maakt u een tour door Hambantota, met een bezoek aan een markt en een vissersdorpje.
Dag 4: Nuwara Eliya
In de morgen gaat u naar Nuwara Eliya, gelegen op een hoogte van ±1890 meter. Vanwege het koele klimaat was dit een populaire bergbestemming voor de Engelse kolonisator. Hierna brengt u een bezoek aan een theefabriek waar u het proces van theeblaadje tot theebuideltje kan aanschouwen.
Dag 5: Nuwara Eliya
Vroeg uit de veren voor een excursie naar Horton Plains. Na aankomst geniet u van een picknick-ontbijt in de buitenlucht. In dit gebied maakt u een prachtige wandeling. U vindt hier allerlei soorten wild zoals onder andere apen, luipaarden en vele soorten vogels.
Dag 6: Ratnapura
’s Morgens vertrekt u naar Ratnapura, de Stad der Edelstenen. Dit is het centrum van handel en bewerking van ruwe edelstenen. Voordat u naar uw hotel gaat, brengt u een bezoek aan een edelsteenmijn en aan de tempel Adams Peak, gelegen op de top van een berg.
Dag 7: Ratnapura
Na het ontbijt brengt u een bezoek aan een rubber- en een theeplantage. Op beide plantages gaat u de werkers helpen bij het tappen van rubber en het plukken van thee.
Dag 8: Kandy
U gaat naar Kandy. Hier brengt u een bezoek aan de koninklijke Botanische tuin in Peradeniya. Vroeger was de tuin alleen voor de Koning van Kandy toegankelijk. Nu kunt ook u genieten van de beste tropische flora die door de kenners tot één van de mooiste ter wereld gerekend wordt. ‘s Avonds brengt u een bezoek aan de Tempel van de Tand en geniet u van de beroemde Kandyaanse dansshow.
Dag 9: Kandy
In de morgen gaat u naar Pinnewela voor een bezoek aan het olifantenweeshuis, waar ouderloze en zieke olifanten worden verzorgd. De olifanten worden twee keer per dag gewassen in de rivier. Dit is een hartverwarmende ervaring. Hierna maakt u een stadstour door Kandy.
Dag 10: Anuradhapura
Vandaag vertrekt u in noordelijke richting. Onderweg brengt u een bezoek aan de kruidentuin en de batikfabriek Dambulla. De dag eindigt in Anuradhapura.
Dag 11: Anuradhapura
Vandaag bezichtigt u enkele pagodes en de Bodhiboom waaronder Boeddha volgens de verhalen zijn verlichting heeft ontvangen. Tevens bezoekt u de indrukwekkende rotstempel Isurumuniya met zijn prachtig beeldhouwwerk.
Dag 12: Negombo
Door een schitterend landschap rijdt u naar Sigiriya waar u via stenen trappen de enorme hoge Leeuwenrots beklimt. Het is een hele klim maar het aanschouwen van de 15 eeuwen oude Singhalese muurschilderingen is zeker de moeite waard. Vanaf de top wacht u een overweldigend uitzicht. De dag eindigt in Negombo.
Dag 13: Negombo
Genieten van zon, zee en strand.
Dag 14: Negombo - Colombo
Vandaag heeft u een transfer naar de luchthaven en vliegt u terug naar Nederland.

Prijzen

2 personen 3 - 4 personen. 5 - 6 personen. 1 persoonstoeslag
€ 1.206,- € 1.108,- € 988,- € 563,-

Inclusief

  • vervoer
  • ontbijt
  • excursies

Uw gegevens

Geslacht
Voorletters*
Achternaam*
Adres
Postcode
Woonplaats
Land
Telefoonnummer
E-mailadres

Geselecteerde reis

Gewenste vetrekdatum
Gewenste terugkomstdatum
Aantal volwassenen
Aantal kinderen onder 12 jaar?
Voorkeur luchtvaartmaatschappij
Heeft u verder nog wensen/opmerkingen?