Tropical Discovery

vanaf € 2.483 p.p.
Type Reis op maat (facetreis)
Duur 13 dagen
Reiscode 140
Dag 1: Sydney - Coffs Harbour
Vertrek om half acht vanuit Sydney, langs de panoramische kustlijn met een een stop in de kuststad Port Macquarie. Vervolgens naar Coffs Harbour. In de avond is er een gezellige welkomstborrel met uw gids en eventuele reisgenoten.
Dag 2: Byron Bay - Gold Coast
In de ochtend is er een bezoek aan Cape Byron met zijn vuurtoren, prachtig uitzicht, en u bent tevens in de meeste oostelijke punt van Australië. Er wordt een stop gemaakt in het exclusieve Byron Bay voor de lunch (excl.), waarna het verder gaat langs de Tweed River Valley naar de bekende Gold Coast. U bezoekt het Currumbin Wildlife Sanctuary, waar homderden dieren en vogels verblijven. Zestig jaar geleden is deze ontstaan en is het thuis van vele Australische dieren. Vanavond bent u vrij en kunt u dineren in eenvan de vele restaurants.
Dag 3: Gold Coast - Fraser Island
U reist langs de Gold Coast naar Brisbane voor een oriënterende tour door de stad en u leert tevens iets over opaal. In Hervey Bay gaat u aan boord van de pont die u naar Fraser Island brengt. Het eiland is bekend om zijn schoonheid en unieke ecologie, en geniet een beschermde status. U verblijft 2 nachten op dit magnifieke eiland.
Dag 4: Fraser Island
Vandaag gaat u met een terreinwagen voor een halve dag tour overhet eiland. Stops worden gemaakt bij het regenwoud, het McKenziemeer (zoetwater) en de zandstranden.
Dag 5: Yeppoon
Oversteek naar het vaste land met een stop bij het Langmorn Station. Middagthee wordt geserveerd in een gerestaureerde ‘Queenslander’, gebouwd in 1873. De tocht gaat nu verder naar het oostelijke gedeelte van Rockhampton, Yeppoon. Het diner vindt deze avond plaats op een krokodillen boerderij. Hier worden zo’n 3000 krokodillen gehouden en uw gids zal u een rondleiding geven.
Dag 6: Dagdream Island
U rijdt naar het noorden, via de suikerstad Mackay, voordat u naar Airlie Beach zult gaan, een doorgang naar de Whitsunday Eilanden.Op Airlie Beach gaat u aan boord van een ferry waar u het ‘DagdroomEiland’ doorkruist, in het hart van de spectaculaire Great Barrier Reef.
Dag 7: Dagdream Island
Vandaag heeft u een vrije dag waarbij u zelf uw tijd kunt invullen.Zo kunt u ervoor om een wandeling door het regenwoud te maken, een potje beachvolleybal te spelen, te tennissen, waterpolo spelen, snorkelen of kajakken. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om lekker te gaan luieren bij het zwembad of op het strand. Of geef uw lichaam en geest een oppepper in de aanwezige spa.
Dag 8: Townsville
Vandaag bezoekt u de tropische stad Townsville. De middag bent u vrij om lekker te relaxen bij het hotel of kunt u er voor kiezen om een wandeling langs ‘The Strand’ te maken.
Dag 9: Atherton Tablelands
Rijdend in noordelijke richting, met een beklimming van het tropische plateau, dat bekendheid geniet als de Atherton Tablelands. Bezoek aan de Millaa Millaa Fals en zie de bekende Curtain Fig bomen. Hierna is er een begeleide cruise op het Lake Barrine alvorens u verder reist naar Port Douglas.
Dag 10: Port Douglas
Deze dag bent u vrij. U hebt verschillende mogelijkheden. Verken het World Heritage regenwoud, cruise op de Daintree rivier (met krokodillen), wandel langs de spectaculaire Four Mile Beach of een ontspannen dag aan het zwembad. Uw gids helpt u graag bij uw keus.
Dag 11: Great Barrier Reef
U gaat aan boord van een Adventure catamaran en vaart uit naar de Great Barrier Reef. Geniet van de presentatie over het rif en zie de onderwaterwereld vanuit de onderwater observatieruimte of maak een tocht met de boot waar u beneden het wateroppervlak zit. Er is ook gelegenheid om te gaan snorkelen en de fantastische onderwaterwereld van dichtbij te bewonderen (uitrusting inbegrepen). Ter afsluiting geniet u van een verrukkelijk tropisch buffet. Hierna vaart u weer terug naar Cairns waar u in de vroege avond aankomt.
Dag 12: Kuranda - Skyrail - Tjapukai
Met de Kuranda Train maakt u een historische reis door het prachtige landschap dat achter Cairns ligt. U komt aan in het culturele regenwoud dorp van Kuranda. In het dorp is er gelegenheid voor een wandelingetje alvorens u de Skyrail Cableway neemt die u vervoert boven de boomtoppen van het Barron Gorge National Park. Ook het Tjapukai Aboriginal Cultural Park wordt niet overgeslagen. Hier maakt u kennis met de geschiedenis van de Aboriginals waar de legendes van de ‘Droomtijd’ tot leven komen.
Dag 13: Cairns
Na uw ontbijt eindigt deze reis en volgt er transfer naar de luchthaven van Cairns.

PrijzenVertrekdata: 11 dagen Brisbane - Cairns
2 - 6 pers.
1 persoonstoeslag
01 apr 10 - 31 maart 11
€2.483,- € 535,-
01 apr 11 - 31 dec 11
€ 2.583,- € 535,-
Vertrekdata: 13 dagen Sydney - Cairns
2 - 6 pers.
1 persoonstoeslag
01 apr 10 - 31 maart 11
€ 2.845,- € 635,-
01 apr 11 - 29 dec 11
€ 2.961,- € 635,-

Uw gegevens

Geslacht
Voorletters*
Achternaam*
Adres
Postcode
Woonplaats
Land
Telefoonnummer
E-mailadres

Geselecteerde reis

Gewenste vetrekdatum
Gewenste terugkomstdatum
Aantal volwassenen
Aantal kinderen onder 12 jaar?
Voorkeur luchtvaartmaatschappij
Heeft u verder nog wensen/opmerkingen?