Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 31 mei 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 31 mei 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

 1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip (dit mag meerdere keren). U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Onze flexibele voorwaarden houden onder andere in dat wij geen wijzigingskosten rekenen bij een oranje reisadvies. Wel kan het voorkomen dat de kosten voor uw reis iets wijzigen op de nieuwe datum. Wilt u onverhoopt toch van uw reis afzien dan uw (aan)betaling binnen 14 dagen retourneren.
 2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 31 mei 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
 3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
 4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
 5. Voor reizen na 31 mei 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Trektocht Noord Molukken

vanaf € 696 p.p.
Type Trektocht
Duur 8 dagen
Reiscode 070
Dag 1: Ternate
Na aankomst op de luchthaven Sultan Babullah van Ternate heeft u een transfer naar uw accommodatie. De rest van de dag is vrij ter besteding.
Dag 2: Subaim
U heeft een transfer naar de haven van Kota Baru waar u per speedboot de oversteek maakt naar Sofifi, de haven van Halmahera. Halmahera is het grootste eiland van de Molukse archipel en bestaat uit vier schiereilanden die door baaien van elkaar gescheiden worden. Na aankomst in Sofifi heeft u een transfer naar Subaim.
Dag 3: Subaim trekking-Kokorongo rivier
Na het ontbijt gaat u naar het dorpje Van to Voli waar uw trektocht start. Door het regenwoud en langs oude wegen wandelt u naar de Kokorongo rivier. Onderweg spot u diverse vogels, zoals de witte kaketoe, de Molukse havik, neushoornvogel, de unieke paradijsvogel met zijn lange veren en nog vele andere soorten vogels. U overnacht in een tent bij een kleine familie die aan de oever van de rivier woont.
Dag 4 & 5: Togutil
Deze dagen maakt u kennis met het inheemse volk Togutil. Togutil betekent “de stam die leeft in de jungle”. U helpt mee met de dagelijkse bezigheden en activiteiten van de familie zoals vuur maken, jagen en hoe ze verder leven en overleven in de jungle.
Dag 6: Kokorongo rivier-Subaim
Vandaag neemt u afscheid van de familie en gaat u terug naar Subaim. Wanneer er voldoende tijd is brengt u een bezoek Hatebako, een dorp met overblijfselen van een Japans fort en een wit zandstrand waar u een heerlijke duik in het water kan nemen.
Dag 7: Subaim-Ternate
Na het ontbijt rijdt u terug naar Sofifi waar u de speedboot neemt naar Ternate. Na aankomst in Ternate heeft u een transfer naar uw accommodatie. De rest van de dag is vrij ter besteding.
Dag 8: Ternate
Na het ontbijt heeft een transfer naar de luchthaven voor uw volgende bestemming.

Prijzen

2-3 personen 4-5 personen 6 personen 1 persoonstoeslag
€ 914,- € 739,- € 696,- € 92,-

Inclusief

 • accommodatie
 • ontbijt
 • 2x lunch
 • 2x diner
 • vervoer inclusief chauffeur en inclusief all kosten van de chauffeur
 • alle brandstofkosten
 • alle parkeergelden
 • excursiegelden zoals in het programma omschreven
 • entreegelden zoals in het programma omschreven
 • gids en inclusief alle kosten van de gids

Exclusief

 • overige maaltijden buiten het ontbijt tenzij anders vermeld
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • eventuele gidsdiensten wanneer het niet vermeld staat

Uw gegevens

Geslacht
Voorletters*
Achternaam*
Adres
Postcode
Woonplaats
Land
Telefoonnummer
E-mailadres

Geselecteerde reis

Gewenste vetrekdatum
Gewenste terugkomstdatum
Aantal volwassenen
Aantal kinderen onder 12 jaar?
Voorkeur luchtvaartmaatschappij
Heeft u verder nog wensen/opmerkingen?