Top

Reis op maat Vietnam: Trektocht naar de bergstammen

🕒 6 dagen

Vanaf € 441 p.p.

Informatie

Inclusief:

✔️ Vervoer

✔️ Ontbijt

✔️ Excursiegelden

Reis van dag tot dag

 

Dag 1: Hanoi – Loa – Cai
U wordt naar het station van Hanoi gebracht. U reist met de nachttrein met slaapcabines naar Lao Cai.

 

Dag 2: Bac Ha
Aankomst in Lao Cai. Via een prachtige tocht door de heuvels rijdt u naar Bac Ha. Onderweg brengt u een bezoek aan de markt in Can Caumet zijn kleurrijke markt van bergbewoners. Na de lunch volgt u een wandeling naar Ban Pho Village, het dorp van de Flower H’Mong. U maakt kennis met hun traditionele levensstijl en tradities.

 

Dag 3: Sapa
Na het ontbijt verkent u de zondagmarkt. U ziet voornamelijk de Flower H’mong stam samen met de Black Yao, Nung en Phu La. Na de lunch wandelt u door rijstvelden en de Chayrivier naar het dorp Trung Do. Aansluitend is er een boottocht op de Chay rivier. De dag eindigt in Sapa.

 

Dag 4: Tavan
U rijdt naar het dorp Ta Phin van de Red Yao. Na de lunch rijdt u verder naar Lao Chai. U begint de wandeling afdalend in een vallei met rijstterrassen en bijzondere dorpjes van de H’Mong bevolking. U observeert hoe de H’Mong werkt en leeft in hun karakteristieke donkerblauwe kleding. U vervolgt de wandeling naar het dorp Tavan, één van de weinige dorpjes van de Zay stam. Overnachting bij een plaatselijke familie.

 

Dag 5: Ban Ho
Vandaag wandelt u verder naar Ban Ho. Deze pittige wandeling biedt u een spectaculair uitzicht over Sapa vallei en een bezoek aan een Red Yao dorpje, Black H’Mong. ‘s Middag komt u aan in Ban Ho, een Tay familiedorpje in de valei. U onderzoekt en brengt tijd door met deze gemeenschap en gaat zwemmen in Mauong Hoa rivier.

 

Dag 6: Hanoi
U vertrekt voor een verkennende wandeling in de omgeving van Sapa. U bezoekt het bergdorp Cat Cat, de Dragon’s Jaw berg en ontmoet deze muzikale bevolking. In Lao Cai bezoekt u Sino, de grens van Vietnam met China. Transfer naar het station de nachttrein naar Hanoi.

Prijzen

2 personen € 553 ,- p.p.

3 – 4 personen € 501 ,- p.p.

5 – 6 personen € 441 ,- p.p.

1 persoonstoeslag € 165 ,- p.p.

Galerij

You don't have permission to register