Top

Reis op maat: Sri Lanka heden en verleden

🕒 12 dagen

Vanaf € 988 p.p.

Informatie

Inclusief:

✔️ Ontbijt

✔️ Excursies

✔️ Vervoer 

Reis van dag tot dag

 

Dag 1: Negombo
Na aankomst op luchthaven Bandaranayake heeft u een transfer naar uw hotel.

 

Dag 2: Negombo
Genieten van zon, zee en strand.

 

Dag 3: Weligama
Na het ontbijt vertrekt u naar Weligama. Onderweg brengt u een bezoek aan Galle, waar heel veel Nederlandse historie te vinden is. U bezoekt onder andere het Nederlandse fort en de kerk met de graven van de Nederlanders uit de VOC-tijd. U stopt bij de vissers op palen.

 

Dag 4: Habantota
In de morgen vertrekt u naar Hambantota aan de zuidkust van Sri Lanka dat bekend is vanwege de eeuwenoude zoutwinningsgebieden. Laat in de middag gaat u per jeep naar het Bundala National Park. Dit park staat bekend om de vele vogels en wilde olifanten.

 

Dag 5: Hambantota
U brengt een bezoek aan een vissersdorpje in Hambantota. De rest van de dag vrij ter beschikking.

 

Dag 6: Hambantota
Vandaag maakt u een excursie naar Kataragama. Kataragama is een plaats in de binnenlanden van zuid Sri Lanka. Het is één van de belangrijkste pelgrims plaatsen voor hindoes.

 

Dag 7: Nuwara Eliya
U wordt door uw chauffeur afgezet op het station in Bandarawela. U maakt een adembenemende treintocht langs theeplantages, bergen en een waterval. U wordt weer door uw chauffeur afgehaald van het station in Nanuoya die u naar het op ±1890 meter gelegen Nuwara Eliya brengt.

 

Dag 8: Nuwara Eliya
Vrij ter beschikking.

 

Dag 9: Kandy
In de morgen vertrekt u naar Kandy. Deze stad was de laatste hoofdstad van de Singhalese koningen van de 16e tot de 19e eeuw. Tot op de dag van vandaag geldt het als het centrum van cultuur en religie op het eiland. De stad is gebouwd op berghellingen rond een kunstmatigmeer. ’s Middags maakt u een excursie naar de tempel van de tand. ’s Avonds kunt u genieten van de beroemde Kandyaanse dansshow.

 

Dag 10: Kandy
U brengt een bezoek aan het olifantenweeshuis in Pinnewela. Hier worden olifanten opgevangen die door hun ouders zijn verwaarloosd of achtergelaten in de jungle. De olifanten worden twee keer per dag gewassen in de rivier.

 

Dag 11: Kandy
Na het ontbijt maakt u een stadstour langs door Kandy en brengt u een bezoek aan de gezellige markt.

 

Dag 12: Negombo
Transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar uw volgende bestemming.

Prijzen

2 personen: € 1206 ,- p.p.

3 – 4 personen: €1108 ,- p.p.

5 – 6 personen: € 988 ,- p.p.

1 persoonstoeslag: € 563 ,- p.p.

Galerij

You don't have permission to register