Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Smaragd Reizen annuleert alle reizen tot en met 28 februari 2021

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 28 februari 2021 niet door te laten gaan. Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 28 februari 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

  1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip, maar maximaal 1 jaar later. Wij bieden hiervoor het SGR-Corona Voucher aan. Dit houdt in dat het bedrag wat u al heeft voldaan onder het garantiefonds blijft vallen. De extra informatie vindt u terug op de volgende link https://www.sgr.nl/news/sgr-en-anvr-corona-voucher-bij-annulering-of-omboeking/ Deze voucher kunt u dan gebruiken voor de nieuwe datum en kan tot uiterlijk een jaar naar uitgifte worden afgegeven. Voor sommige luchtvaartmaatschappijen geldt dat er wel eventueel tariefverschil moet worden bijbetaald als u de datum wijzigt en de nieuwe datum moet worden bepaald voor uw huidige vertrekdatum.
  2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 31 oktober 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
  3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
  4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
  5. Voor reizen na 28 februari 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Reis op maat Sri Lanka: Actieve Ayobuwan reis in 14 dagen

vanaf € 1.288 p.p.
Type Reis op maat (facetreis)
Duur 14 dagen
Reiscode 139
Dag 1: Negombo
Aankomst op de internationale luchthaven en transfer naar uw strandhotel in Negombo. De rest van de dag bent u vrij.
Dag 2: Kithulgala
Na uw ontbijt wordt u naar Kithulgala gebracht. Vandaar maakt u een fietstocht naar Belina Cave van ca. 2 uur. Kithulga geniet enige bekendheid als de locatie van de filmopnames voor, The bridge on the river Kwai. In de avond gelegenheid tot het spotten van vogels in de nabijheid van de Kithulgala plantage.
Dag 3: Ratnapura
In de ochtend gaat u naar Kithugala voor een rafting op de rivier. Verder gaat het naar Ratnapura, de
edelstenenstad. In de middag maakt u per tuk tuk een rondrit door Ratnapura met aansluitend een bezoek aan een halfedelsteenmijn en het geologisch museum. U gaat naar het huis van een plaatselijke familie waar u geniet van een heerlijk diner.
Dag 4: Ratnapura
Vroeg in de ochtend gaat u per jeep naar het Sinharaja regenwoud. Tijdens de wandeling door het unieke bos kunt u endemische soorten aan flora en
fauna aantreffen.
Dag 5: Ratnapura
In de ochtend bent u vrij. Tegen de middag maakt u een fietstocht naar het dorp Karapincha. Tijdens de tocht rijdt u door een prachtig landschap met
rivieren, watervallen en plantages.
Dag 6: Ratnapura
Na het ontbijt gaat u naar Belihuloya. In Belihuloya begint uw fietstocht naar het Samanalawawe waterbekken.
In het dorpje Kinchigune wordt de
legende gehouden dat alle wapens tijdens de regeringsperiode van Koning Dutugamunus, hier gemaakt zouden zijn.
Dag 7: Hambantota
’s Morgens verlaat u Ratnapura voor een jeep safari door het Udawalawe National Park. Er is grote kans dat u enkele olifanten zult kunnen zien. Na de tocht door het park, gaat u naar
Hambantota aan de zuidkust van Sri Lanka.
Dag 8: Hambantota
Vandaag maakt u nogmaals een jeep safari, maar nu in het Bundala National Park. Na afloop van deze safari gaat u weer terug naar uw hotel.
Dag 9: Nuwara Eliya
U vertrekt in noordelijke richting. Na verloop van tijd merkt u dat u van het laagland langzaam in de koelere hooglanden bent aangekomen. Uw bestemming is Nuwara Eliya met zijn voormalige Britse koloniale gebouwen. Tegen de avond heeft u een rondrit met een bezoek aan een theeplantage
en wandelt u door de Hakgala tuinen.
Dag 10: Kandy
Na uw ontbijt vertrek naar de Horton Plains. Dit mooie natuurgebied nodigt u uit tot een wandeling. Daarna gaat
u verder door het prachtige landschap terwijl u naar het lager gelegen Kandy rijdt.
Dag 11: Kandy
Na het ontbijt gaat u naar Pinnawela met zijn olifanten opvang. Een
indrukwekkende ontmoeting met deze
giganten. Vervolgd wordt naar Peradeniya met zijn uitgestrekte plantentuin en park. In de middag volgt een stadstour door Kandy. In de vroege avond bent u getuige van de
kleurrijke culture show en bezoekt u de
beroemde tempel met de tand van Boeddha.
Dag 12: Mount Lavinia
U verlaat Kandy en tijdens de tocht naar Mount Lavinia bezoekt u onderweg een Ayurvedische kruidentuin. Na aankomst in Mount Lavinia bent u verder vrij.
Dag 13: Mount Lavinia
Vrije dag aan het strand.
Dag 14: Mount Lavinia
Na uw ontbijt volgt een transfer naar de luchthaven.

Prijzen

2 - 3 personen 4 - 5 personen. 6 personen. 1 persoonstoeslag
€ 1.494,- € 1.322,- € 1.288,- € 522,-

Inclusief

  • vervoer
  • ontbijt
  • 1 diner
  • excursies

Uw gegevens

Geslacht
Voorletters*
Achternaam*
Adres
Postcode
Woonplaats
Land
Telefoonnummer
E-mailadres

Geselecteerde reis

Gewenste vetrekdatum
Gewenste terugkomstdatum
Aantal volwassenen
Aantal kinderen onder 12 jaar?
Voorkeur luchtvaartmaatschappij
Heeft u verder nog wensen/opmerkingen?