Top

Reis op maat: Safari en de Bushmen in Zuid-Afrika

🕒 10 dagen

Informatie

Inclusief:

✔️ Ontbijt

✔️ 3x lunch

✔️ 4x diner

✔️ selfdrive

Reis van dag tot dag

 

Dag 1: Kaapstad
Aankomst op de luchthaven van Kaapstad waar u uw huurauto ophaalt en naar uw accommodatie rijdt.

 

Dag 2: Kaapstad
Na het ontbijt vertrekt u vanaf de haven per boot voor een tocht naar Robbeneiland in de Tafelbaai, waar de eens beruchte gevangenis nu een museum is. U ziet de steengroeven waar gevangen dwangarbeid verrichtten, en de cel van Nelson Mandela. Een aanrader is om in de avond een hapje te eten bij African Café. Dit wordt een onvergetelijke avond met plezier, muziek, zang, goed eten, wijn en contact met de lokale bevolking die hun tradities en Afrikaanse taal met u delen.

 

Dag 3: Tulbagh
Na het ontbijt vertrekt u naar Tulbagh. Hier wandelt u door de historische Church Street en gaan over de ontzag gevende Ochre weg, naar de verbluffend mooie streek van De Doorns wijnvallei. Hier raken oude rotsschilderingen en de schilderachtige bergomgeving je tot in de ziel. Tulbagh en omgeving bezit een vijftal wijnboerderijen. Een bezoek aan één van deze boerderijen is zeker een bezoek waard.

 

Dag 4: Kagga Kamma
In de morgen rijdt u naar het, verscholen tussen de Cederbergen, Kagga Kamma Private Wildreservaat. Geniet van de betoverende zonsondergang in een omgeving waar geen mens ooit het land heeft bewerkt, in feite is het nog steeds zoals de wereld begon. In de avond geniet u van een diner bij kaarslicht.

 

Dag 5: Kagga Kamma
Vroeg in de morgen gaat u met een gids op verkenning door dit unieke landschap waar u alles leert over de bushmen cultuur. Hij vertelt interessante verhalen over de bushmen rotstekeningen, hun fascinerende oeroude cultuur en de eeuwenoude woongebied van de San bushmen. ’s Avonds geniet u van een originele Afrikaanse braai.

 

Dag 6: Kagga Kamma
Een extra dag in deze in dit schitterende gebied op zoek naar flora en fauna, rotstekeningen en wild. U loopt de kans vele diersoorten tegen te komen zoals; zwarte wildebeest, springbok, gemsbok en de zebra. U gebruikt een picknick lunch in de vrije natuur.

 

Dag 7: Montagu
Vertrek naar Montagu, de historische toegangspoort tot de droge Kleine Karoo. Dit gebied is bekend om zijn muskaatdruiven en warmwaterbronnen.

 

Dag 8: Mosselbaai-Botlierskop
Na het ontbijt rijdt u naar Mosselbaai, waar de eerste pioniers, meer dan 520 jaar geleden, voet op Zuid-Afrikaanse bodem zetten. U rijdt door naar de Botlierskop Game Farm. In de namiddag maakt u een wandeltocht door de bush, op zoek naar de impala, neushoorn en andere diersoorten.

 

Dag 9: Kaapstad
Voor het ontbijt maakt u een gamedrive in een terreinwagen om de dieren te observeren. In het park kan je naast neushoorns ook olifanten, giraffen, leeuwen en zebra’s tegen het lijf lopen. Voordat u naar Kaapstad vertrekt maakt u een rit op een olifant en geniet van een picknick tussen deze beesten.

 

Dag 10: Kaapstad
Na het ontbijt levert u uw huurauto in en tevens einde van de reis.

Galerij

zuid afrika reis op maat safari bushmen 10 dagen smaragd reizen
You don't have permission to register