Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 31 maart 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 31 maart 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

  1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip. U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Wij bieden hiervoor het SGR-Corona Voucher aan. Dit houdt in dat het bedrag wat u al heeft voldaan onder het garantiefonds blijft vallen. De extra informatie vindt u terug op de volgende link https://www.sgr.nl/news/sgr-en-anvr-corona-voucher-bij-annulering-of-omboeking/ Deze voucher kunt u dan gebruiken voor de nieuwe datum en kan tot uiterlijk een jaar naar uitgifte worden afgegeven. Voor sommige luchtvaartmaatschappijen geldt dat er wel eventueel tariefverschil moet worden bijbetaald als u de datum wijzigt en de nieuwe datum moet worden bepaald voor uw huidige vertrekdatum.
  2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 31 mei 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
  3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
  4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
  5. Voor reizen na 31 maart 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Safari en de Bushmen in Zuid Afrika

Type Reis op maat (facetreis)
Duur 10 dagen
Reiscode -
Dag 1: Kaapstad
Aankomst op de luchthaven van Kaapstad waar u uw huurauto ophaalt en naar uw accommodatie rijdt.
Dag 2: Kaapstad
Na het ontbijt vertrekt u vanaf de haven per boot voor een tocht naar Robbeneiland in de Tafelbaai, waar de eens beruchte gevangenis nu een museum is. U ziet de steengroeven waar gevangen dwangarbeid verrichtten, en de cel van Nelson Mandela. Een aanrader is om in de avond een hapje te eten bij African Café. Dit wordt een onvergetelijke avond met plezier, muziek, zang, goed eten, wijn en contact met de lokale bevolking die hun tradities en Afrikaanse taal met u delen.
Dag 3: Tulbagh
Na het ontbijt vertrekt u naar Tulbagh. Hier wandelt u door de historische Church Street en gaan over de ontzag gevende Ochre weg, naar de verbluffend mooie streek van De Doorns wijnvallei. Hier raken oude rotsschilderingen en de schilderachtige bergomgeving je tot in de ziel. Tulbagh en omgeving bezit een vijftal wijnboerderijen. Een bezoek aan één van deze boerderijen is zeker een bezoek waard.
Dag 4: Kagga Kamma
In de morgen rijdt u naar het, verscholen tussen de Cederbergen, Kagga Kamma Private Wildreservaat. Geniet van de betoverende zonsondergang in een omgeving waar geen mens ooit het land heeft bewerkt, in feite is het nog steeds zoals de wereld begon. In de avond geniet u van een diner bij kaarslicht.
Dag 5: Kagga Kamma
Vroeg in de morgen gaat u met een gids op verkenning door dit unieke landschap waar u alles leert over de bushmen cultuur. Hij vertelt interessante verhalen over de bushmen rotstekeningen, hun fascinerende oeroude cultuur en de eeuwenoude woongebied van de San bushmen. ’s Avonds geniet u van een originele Afrikaanse braai.
Dag 6: Kagga Kamma
Een extra dag in deze in dit schitterende gebied op zoek naar flora en fauna, rotstekeningen en wild. U loopt de kans vele diersoorten tegen te komen zoals; zwarte wildebeest, springbok, gemsbok en de zebra. U gebruikt een picknick lunch in de vrije natuur.
Dag 7: Montagu
Vertrek naar Montagu, de historische toegangspoort tot de droge Kleine Karoo. Dit gebied is bekend om zijn muskaatdruiven en warmwaterbronnen.
Dag 8: Mosselbaai-Botlierskop
Na het ontbijt rijdt u naar Mosselbaai, waar de eerste pioniers, meer dan 520 jaar geleden, voet op Zuid-Afrikaanse bodem zetten. U rijdt door naar de Botlierskop Game Farm. In de namiddag maakt u een wandeltocht door de bush, op zoek naar de impala, neushoorn en andere diersoorten.
Dag 9: Kaapstad
Voor het ontbijt maakt u een gamedrive in een terreinwagen om de dieren te observeren. In het park kan je naast neushoorns ook olifanten, giraffen, leeuwen en zebra’s tegen het lijf lopen. Voordat u naar Kaapstad vertrekt maakt u een rit op een olifant en geniet van een picknick tussen deze beesten.
Dag 10: Kaapstad
Na het ontbijt levert u uw huurauto in en tevens einde van de reis.

Prijzen

Inclusief

  • ontbijt
  • 3x lunch
  • 4x diner
  • selfdrive

Uw gegevens

Geslacht
Voorletters*
Achternaam*
Adres
Postcode
Woonplaats
Land
Telefoonnummer
E-mailadres

Geselecteerde reis

Gewenste vetrekdatum
Gewenste terugkomstdatum
Aantal volwassenen
Aantal kinderen onder 12 jaar?
Voorkeur luchtvaartmaatschappij
Heeft u verder nog wensen/opmerkingen?