Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 31 maart 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 31 maart 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

  1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip. U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Wij bieden hiervoor het SGR-Corona Voucher aan. Dit houdt in dat het bedrag wat u al heeft voldaan onder het garantiefonds blijft vallen. De extra informatie vindt u terug op de volgende link https://www.sgr.nl/news/sgr-en-anvr-corona-voucher-bij-annulering-of-omboeking/ Deze voucher kunt u dan gebruiken voor de nieuwe datum en kan tot uiterlijk een jaar naar uitgifte worden afgegeven. Voor sommige luchtvaartmaatschappijen geldt dat er wel eventueel tariefverschil moet worden bijbetaald als u de datum wijzigt en de nieuwe datum moet worden bepaald voor uw huidige vertrekdatum.
  2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 31 mei 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
  3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
  4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
  5. Voor reizen na 31 maart 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Rode zandduinen Namibië

Type Reis op maat (facetreis)
Duur 10 dagen
Reiscode -
Dag 1: Windhoek
Na aankomst in Windhoek rijdt u naar uw accommodatie. Windhoek is een kleine en indrukwekkende stad die omgeven wordt door heuvels.
Dag 2: Sossusvlei
In de ochtend kunt u de stad Windhoek per voet verkennen. Daarna rijdt u via Kobos en Bullsport, langs de voet van de Naukluft bergen, naar uw accommodatie. In de middag kunt u een wandeling maken in dit unieke gebied.
Dag 3: Sossusvlei-Solitair
In de vroege ochtend bezoek aan Sossusvlei. Dit is een duinenwonderland, die wel tot 300 meter hoge duinen en opgedroogde pannen heeft. De warme kleuren van het zand, liggen tussen vaal abrikoos tot oranje en diep rood, wat sterk contrasteert met de witte oppervlakte van de droge kleipannen. Geniet van het ongelooflijke uitzicht van de hoogste zand duinen ter wereld.
Dag 4: Swakopmund
Na ontbijt vertrekt u via Walvis Bay naar Swakopmund. Dit aan de west kust gelegen badplaats van Namibië, vol charme en heeft een klein (Duits) Beieren’s dorp dat genesteld ligt tussen de woestijnen de zee. Geniet van een diner in een van de velen restaurants die Swakopmund te bieden heeft.
Dag 5: Swakopmund
U kunt naar Cape Cross rijden om de zeehonden te zien (120 kilometer), Walvis Bay met zijn natuurlijke lagune, de zoutfabriek, flamingo’s, hoge zand duinen (90 kilometer) of het maanlandschap (vergunning nodig) (90 kilometer). Indien u er de voorkeur aan geeft om te wandelen, Swakopmund heeft het beste museum in Namibië en vele goede eettentjes en koffieshops.
Dag 6: Khorixas
U rijdt via Henties Bay en Uis naar Twyfelfontein. Twyfelfontein heeft een groot open lucht galerij met afbeeldingen uit het stenen tijdperk en worden beschouwd als de rijkste prehistorische collecties van Afrika. Bezoek de orgelpijpen en “Verbrande berg” alvorens u verder rijdt naar het versteende bos. De gigantische boomstammen zijn in de loop van miljoenen jaren versteend. De dag eindigt in Khorixas.
Dag 7: Etosha National Park
In de morgen rijdt u naar het Etosha National Park. Het park omvat 22.270 m2 zout woestijn, savannen en boslandschap, en is een van de grootste parken van Afrika. De gehele dag kunt u de 114 zoogdiersoorten observeren die bij de waterputten komen drinken. O.a. de leeuw, cheeta, luipaard, antiloop en vogelsoorten komen hier voor.
Dag 8: Etosha National Park
De zwarte rinoceros en de zwartzicht impala’s zijn bedreigde diersoorten. De olifanten van Etosha staan bekend als de grootste van Afrika, de grootste zijn 4 meter. Daarin tegen hebben de olifanten relatief kleine slagtanden. Voor het grootste deel van het jaar is de Etosha Pan een uitgestrekte vlakte van opgedroogde modder en schimmerende fata morgana’s. Tegen deze achtergrond ziet u uitgestrekte kuddes aan “wild” die het observeren in Etosha zo uniek maakt.
Dag 9: Otjiwarongo
Na een laatste ochtend rit voor het “wild”, vertrek via Tsumeb naar Otjiwarongo. Onderweg ziet u het Otjikoto meer en kunt u het Tsumeb Museum bezoeken. In de middag kunt u deelnemen aan een excursie naar het Cheetah Conservation Fund, of een bezoek brengen aan de boerderij.
Dag 10 :Windhoek
Na het ontbijt rijdt u naar Okahandja, een stad van grote betekenis voor het Herero volk waar eens de Chief Samuel Maharero regeerde. Elk jaar op 26 augustus, komen velen duizenden Herero’s voor een pelgrimstocht om eer te bewijzen bij de graven van hun grote leiders. U rijdt naar de luchthaven voor uw vlucht naar uw volgende bestemming.

Prijzen

Inclusief

  • ontbijt
  • selfcatering

Uw gegevens

Geslacht
Voorletters*
Achternaam*
Adres
Postcode
Woonplaats
Land
Telefoonnummer
E-mailadres

Geselecteerde reis

Gewenste vetrekdatum
Gewenste terugkomstdatum
Aantal volwassenen
Aantal kinderen onder 12 jaar?
Voorkeur luchtvaartmaatschappij
Heeft u verder nog wensen/opmerkingen?