Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 30 september 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 30 september 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

 1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip (dit mag meerdere keren). U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Onze flexibele voorwaarden houden onder andere in dat wij geen wijzigingskosten rekenen bij een oranje reisadvies. Wel kan het voorkomen dat de kosten voor uw reis iets wijzigen op de nieuwe datum. Wilt u onverhoopt toch van uw reis afzien dan zullen wij uw (aan)betaling zo spoedig mogelijk retourneren.
  Dit geldt alleen in het geval van Corona maatregelen wanneer Smaragd Reizen de reis annuleert.
 2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 30 september 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
 3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
 4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
 5. Voor reizen na 30 september 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Zuid-Afrika reizen

Zuid-Afrika

Na een turbulent verleden, is dit zuidelijke deel van het Afrikaanse continent, volop in opbouw. Een land met een overvloedige en natuurlijke schoonheid. De majestueuze bergen, maagdelijke stranden en de enorme diversiteit in landschappen, maken dit land tot een echte reisbestemming. Voeg daarbij de rijke flora en fauna, de mix aan kleurrijke inheemse bevolking, de nazaten van immigranten, pulserende steden en de velen toeristische mogelijkheden en attracties. Golfgreens, eco en outdoor activiteiten zijn er royaal aanwezig. Het is niet voor niets dat de Zuid Afrikaner zijn land “het land van de regenboog”noemt.

Over dit land

Wie nu naar Zuid-Afrika gaat, vindt een land van onvergetelijke schoonheid in onvergelijkbare kleuren en scherpe contrasten. IJsblauwe hemel boven de woestijn, brede bruine rivieren, afgeplatte bergtoppen en prehistorische rode zandformaties naast oneindig groene savannen, grote meren, goudkleurige stranden en ongerepte subtropische wildernis. Hypermoderne luxe in de grote steden staat naast de eenzaamheid van kleurrijke, kleine dorpjes in de verlaten binnenlanden en de enorme uitgestrektheid van de wildparken. Dit alles vormt het decor voor een natie in ontwikkeling. Wie Zuid-Afrika wil zien zoals het nu is, doet er goed aan hier niet te lang mee te wachten.

Geografie

Zuid-Afrika is gezegend met een rijke en overvloedige geografie. Het land onderscheidt 21 natuurlijke regio’s. Kenmerkend zijn de diverse landschappen met ieder hun eigen karakteristieke en ecologische verscheidenheid. Men treft er o.a. kusten, gebergte en hooglanden, valleien, bossen, savannen, prachtige land- en rivierlandschappen, om er slechts enkele te benoemen. Op de daartoe geschikte gronden treft men naast de mijnbouw, agrarische en veeteelt bedrijvigheden. Een overvloedige en vaak exotische flora en fauna sieren de afzonderlijke landschappen. Over het land verdeelt, treft men velen wildparken waar het gehele pallet aan groot wild, wordt aangetroffen. Het Krüger Wildpark, is wereld beroemd. Zuid-Afrika heeft tegenovergestelde seizoenen t.o.v. het noordelijk halfrond. Het land heeft een mediterraan en subtropisch klimaat.

Klimaat

Zuid-Afrika heeft uiteenlopende klimaten, van mediterraan op het Kaapse schiereiland en gematigd in het binnenland tot subtropisch in de kuststreken van Kwazulu/Natal en delen van voormalig Transvaal. Regenval is onvoorspelbaar in dit land; regen is kostbaar en wordt dan ook ‘mooi weer’ genoemd. Zuid-Afrika heeft vier seizoenen die ten opzichte van Nederland tegengesteld verlopen. Temperaturen lopen uiteen van gemiddeld 20° C in de winter tot meer dan 30° C in de zomer, maar plaatselijk zijn er grote verschillen in hoog- en laaggelegen gebieden. U dient uw kleding aan te passen aan het seizoen waarin u reist en zeker aan het gebied dat u bezoekt.

Landschap

Wie nu naar Zuid-Afrika gaat, vindt een land van onvergetelijke schoonheid in onvergelijkbare kleuren en scherpe contrasten. Een ijsblauwe hemel boven de woestijn, brede bruine rivieren, afgeplatte bergtoppen en prehistorische rode zandformaties naast oneindige groene savannen, grote meren en ongerepte subtropische wildernis. Hypermoderne luxe in de grote steden staat naast de eenzaamheid van kleurrijke, kleine dorpjes in de verlaten binnenlanden en de enorme uitgestrektheid van de wildparken. Dit alles vormt het decor voor een natie in ontwikkeling.

Bevolking

Het land noemt zichzelf de ´Rainbow Nation´ met zijn ruim veertig miljoen inwoners. Het grootste percentage vormt de zwarte bevolking. Vijftien procent van de mensen die in Zuid-Afrika leven is blank, zij zijn van Nederlandse en Britse afstamming. De overige bewoners zijn oorspronkelijk afkomstig uit India en Maleisië, zij hebben zich n de kustgebieden gevestigd.

Religie

De traditionele religies spelen nog steeds een belangrijke rol in het sociale leven van de zwarte bevolking. Net als elders in de wereld heeft de godsdienst grotere invloed op het vaak geïsoleerde platteland dan in de stedelijke gebieden. De grote meerderheid van de bevolking van Zuid-Afrika is lid van de christelijke kerken. Daarbinnen bestaat een grote variatie van overtuigingen en opvattingen. De groep met de grootste aanhang is die van de inheemse Afrikaanse kerken.

Tijdsverschil

Tijdens de wintertijd is het 1 uur later dan in Nederland. Tijdens de zomertijd is er geen tijdsverschil.

Eten en drinken

Zuid-Afrika kent een grote variatie aan restaurants met lokale gerechten. Vooral het zeebanket is zeer aan te raden maar zeker ook de braai (barbecue). De wereldkeuken is op prima niveau vertegenwoordigd: Thais, Frans, Chinees, Indiaas en Italiaans. De lokale keuken is natuurlijk het avontuurlijkst. Zuid-Afrika is beroemd om zijn wijnen, uw bezoek aan dit land is een prima gelegenheid om deze te proberen. Het leidingwater is veilig om te drinken, ook alle internationale frisdranken zijn te koop, evenals de verschillende exportbieren.

Feestdagen

De Nationale feestdagen
 • 01 januari 2016 - Nieuwjaarsdag
 • 06 januari 2016 - Driekoningen
 • 21 maart 2016 - Dag van de Mensenrechten
 • 25 maart 2016 - Goede Vrijdag
 • 27 en 28 maart 2016 - Pasen
 • 27 april 2016 - Vrijheidsdag
 • 05 mei 2016 - Hemelvaartsdag
 • 15 en 16 mei 2016 - Pinksteren
 • 16 juni 2016 - dag van de Jeugd
 • 9 augustus 2016 - Nationale Vrouwendag
 • 16 december 2016 - Verzoeningsdag
 • 25 en 26 december 2016 - Kerstmis
 • 31 december 2016 - Oudjaarsdag

Taal

Zuid-Afrika heeft 11 officiële talen. In het gehele land wordt Engels gesproken en met name in de Kaapprovincies en Vrijstaat, Afrikaans. Deze taal is ontstaan uit het Nederlands zoals dat in de Middeleeuwen in Holland en Vlaanderen werd gesproken. In het Afrikaans zijn ook invloeden van andere Europese, Afrikaanse en Aziatische talen terug te vinden. Het Afrikaans is voor Nederlanders en Vlamingen goed verstaanbaar.

Elektriciteit

Zuid-Afrika gebruikt 220-230 volt wisselstroom maar afwijkende stekkers. U heeft dus zeker een adapter nodig.

Munteenheid

De munteenheid van Zuid-Afrika is de Rand. 80 Rand is ongeveer € 10, -. Amerikaanse dollars kunnen overal worden ingewisseld en de bekende creditcards worden vrijwel overal geaccepteerd.

Visum

Voor Zuid-Afrika hebt u geen visum nodig maar uiteraard wel een paspoort dat ten minste 6 maanden na terugkeer in Nederland of België geldig is. Wilt u echter de buurlanden Lesotho en Swaziland ook bezoeken, dan kunt u een speciaal Transit Visum aanvragen bij de grens.
Bukela Game Lodge in Eastern Cape
Lodge
Bukela Game Lodge is gelegen in de rustige riviervlakte van het Amakhala reservaat, 80 km bij Port Elizabeth verwijderd. De lodge is omringd door groot wild als de leeuw, cheeta, zwarte en witte neushoorn, olifant, buffel, giraffe en zebra. Dankzij de kleine omvang en afgelegen ligging van de lodge kunt u in alle rust en luxe genieten van het wilde Afrika. Vanaf de lodge worden dagelijks 2 safari tochten aangeboden inclusief snacks, koffie/thee en brunch of diner.
Cape Flame
Guestfarm
Cape Flame guesthouse ligt in het hartje van Port Elizabeth nog geen 3 minuten bij het bekende Hobie Beach vandaan. De regio geniet zeer veel zonnige dagen en samen met haar gouden zandstranden is dit het hele jaar door een prachtige bestemming voor wind- en golfsurfers. Er bevinden zich veel gezellige restaurants, bars en cafés. De stad staat vooral bekend om haar unieke architectuur en geschiedenis. U kunt er leuk winkelen. In de regio vind men veel handwerk winkeltjes. Buiten de stad vind u ook 4 grote natuurreservaten waar u vanuit het hotel heen kunt gaan.
Hlosi Game lodge
Lodge
De lodge ligt langs de heuvels van de Bushman’s riviervlakte in het prachtige Amakhala reservaat. Vanaf de lodge is het mogelijk om mee te gaan met luxueuze safari’s en kennis te maken met de “Big 5” van Afrika.
Ibhayi Guest Lodge
  Lodge
  Ibhayi Guest lodge is centraal gelegen in Port Elizabeth waar u heerlijk geniet van een schaduwrijke omgeving en dorpachtige sfeer. Er is altijd genoeg te doen in de directe omgeving. Er zijn voldoende sportfaciliteiten in de stad, waaronder ook een golfbaan, u kunt er goed vissen, er zijn vele antiek-, boeken- en andere winkeltjes. U kunt er vele prachtige galerijen vinden, heerlijk uit eten gaan of één van de gezellige barretjes bezoeken. Er is altijd wel ergens live muziek te vinden. Vanuit de regio worden ook veel safari tochten geboden. Tot slot beschikt de regio ook nog over een mooie spa waar u even heerlijk kunt ontspannen. Het vriendelijke personeel van Ibhayi Guest Lodge staat altijd voor u klaar om te helpen met het plannen van uw dag.
  Kagga Kamma - Private Game reserve
   Lodge
   Kagga Kamma Private Game Reserve ligt in het zuiden van de Cederberg wildernis en op zo’n 3 uur rijden vanaf Kaapstad. Dit reservaat staat bekend om zijn schoonheid, prachtige rotsformaties en eeuwen oude rotsschildering. Met de 4x4 safari’s bezoekt u de oude Bushman woonplaatsen en leert men veel over de plaatselijke dier- en plantensoorten. Ervaar de zuidelijke nachthemels en geniet van een prachtig uitzicht op het Ceres-Karoo gebied dat 700 meter lager gelegen is.
   Koffylaagte - game lodge
    Lodge
    130 Km bij Port Elizabeth vandaan in de wildernis kan men de Koffylaagte Game Lodge vinden. De lodge ligt aan de voet van het Karoo berggebied, tussen het werelderfgoed Baviaanskloof en Addo Elephant Park, het op één na grootste nationaal park van Zuid-Afrika. De lodge is omringt door veel verschillende diersoorten en ook voor vogelliefhebbers is dit een mooie bestemming. Als u van safari’s houdt kunt u vanuit de lodge overdag, maar ook in de nacht, op verschillende safari tours gaan met de landrover, quad, te paard of te voet. Op de lodge kunt u ook heerlijk eten. Veel wild vlees in de lodge is vers gevangen in het reservaat.
    Singa Lodge
     Lodge
     In Port Elizabeth vindt u het luxueuze Singa Lodge. Dankzij haar prachtige mix van moderne Afrikaanse met Oosterse architectuur en interieur is Singa Lodge een prachtige plaats om uw vakantie te besteden. Elke dag kunt u heerlijk genieten van een zeer rijk ontbijt met een ruime selectie vlees, kaas, fruit, brood of zelfs een volledig gekookte maaltijd naar uw wens. Dankzij haar centrale locatie in de stad Port Elizabeth is er altijd genoeg te doen in de regio, zoals natuurlijk safari tochten, paardrijden, of walvissen bekijken. Er zijn veel kleine winkeltjes in de buurt met handgemaakte spulletjes, galerijen met Afrikaanse kunst en er is altijd wel ergens live muziek in de straten te vinden. Het vriendelijke personeel van Singa Lodge staat altijd klaar om u te helpen met het plannen van uw dag.
     Woodall – Country house & Spa
      Boutique
      Nog geen 45 minuten van Port Elizabeth verwijderd bevindt zich het luxueuze 5 sterren Woodall – Country house & Spa. Geniet van de uitgebreide spa faciliteiten, de fijne cuisine van het restaurant en een prijswinnende wijn selectie. Voor een prachtige safari kunt u bij het hotel worden opgehaald om vervolgens in het nabij gelegen Addo Elephant National Park kennis te maken met de bekende “Big 5”.
      Cottage Pie
       Guestfarm
       Een paar stappen verwijderd van het parelwitte Robberg strand vindt u Cottage Pie. Op slechts 5 minuten lopen vindt u vele restaurants, mooie galerieën en gezellige barretjes. De kust waar Cottage Pie zich bevindt staat bekend om haar prachtige zeezichten en onaangetaste schoonheid van lagunes en stranden. Of u op zoek bent naar een levendig cultureel centrum met leuke winkeltjes of juist wilt ontspannen in de prachtige natuur, Cottage Pie heeft het allemaal voor u.
       Elephants Footprint Lodge
        Lodge
        Twee kilometer bij het bekende Addo Elephant National Park vandaan vindt men het Elephants Footprint Lodge. Deze gezellige lodge beschikt over 12 luxueuze suites. In de ochtend geniet u van een Engels/continentaal ontbijt en in de avond is het mogelijk een privé diner te nemen in de wijnkelder. Natuurlijk mogen de safari’s niet ontbreken. Vanuit de lodge worden rivier, zee, duin, en kijksafari’s aangeboden welke volledig naar uw wens en op maat worden gemaakt.
        Wedgeview - Countryhouse & Spa
         Guestfarm
         In de nabijheid van Kaapstad en omgeven door Zuid-Afrikaanse wijngaarden vindt u het luxueuze landhuis Wedgeview. Dit landhuis is gelegen in de bekende wijnstreek Stellenbosh en heeft een adembenemend uitzicht op de Kaap bergen. In de ochtend geniet u van een heerlijk uitgebreid ontbijt met een brede selectie huisgemaakte ham, vers gebakken croissants en natuurlijk frisse fruit salades. In de zomer wordt het ontbijt buiten op het gazon geserveerd waardoor u heerlijk kunt genieten van het gefluit van de vogels en terwijl u uitkijkt op de prachtige wijngaarden in de streek. Hoewel het landhuis geen eigen restaurant bezit is het wel mogelijk een lichte lunch of een privé diner te bestellen. In de omgeving van het landhuis treft u een groot aanbod aan restaurants, dus er is altijd de juiste smaak voor u in de buurt.
         Mbotyi – River Lodge
          Lodge
          Aan de oostkust van Zuid-Afrika vind u de Mbotyi River Lodge, in het hart van het Pondoland. Wandel langs de mooie heuvels in de vallei en bezoek het dorp waar u de warme gastvrijheid van het Pondo volk kunt ervaren. Voordat u Mbotyi River lodge bezoekt rijdt u door de adembenemende Magwa thee plantage, één van de grootste in de wereld. De lodge bevindt zich bij het grote Ntsubane tropisch regenwoud.
          Kariega – Game Reserve
           Lodge
           Zo’n 80 km ten oosten van Port Elizabeth bevindt zich het Kariega Game Reserve, een prachtig 9000 hectare groot privé reservaat met prachtige natuur en veel wild. Het reservaat beschikt over 4 luxe lodges op verschillende locaties in het reservaat. Of u nou graag aan de rivierzijde verblijft of juist diep in de Bush, Kariega heeft het voor u. Dagelijks worden er in de ochtend en in de avond een safari tours gehouden met een open landrover waar u kennis kunt maken met de bekende ‘Big 5” en vele andere diersoorten in hun natuurlijke leefomgeving. Met een beetje geluk kunt u zelfs de leeuwen zien jagen of eten.
           Sibuya Tented Camps
            Tentenkamp
            Gelegen in het prachtige uitgestrekte Sibuya reservaat vind u twee avontuurlijke en luxueuze tentenkampen. Sibuya heeft meer bevaarbare rivieren dan elk ander reservaat in Zuid-Afrika. Dagelijks worden er cruises over de rivier aangeboden gevolgd door een safaritocht over land en een heerlijke lunch aan de rivieroever en een bezoek aan Kenton-on-Sea voor een prachtige zonsondergang. Uw avontuur begint al meteen met het transport naar het kamp met een drie kwartier durende boottocht over de rivier. Met een beetje geluk komt u nog schildpadden, dolfijnen of walvissen tegen in de riviermonding.
            Glen Avon Lodge
             Lodge
             Glen Avon Lodge is gelegen in de prachtige wijn landen van Constantia. Dit vredige landhuis is omringt door mooie tuinen, rijk aan lokale bloemen en plantensoorten en altijd druk bezocht door vele verschillende vogels. Met haar goede ligging is Glen Avon dicht bij vele attracties als Kaapstad, de Tafelberg, Kirstenbosch tuinen, de Wijnroute, parelwitte stranden en nog veel meer.
             Lemon 3 Lodge
              Lodge
              Net buiten Kirkwood en nog geen 200 meter bij de oevers van de Sundays River vandaan vindt u het Lemon 3 Lodge. Dit moderne gasthuis is omringt door citroen en sinasappel boomgaarden, waar het haar naam aan dankt, en heeft een prachtig uitzicht op de tuin en de bergen. De hoofdingang van het Addo Elephant National Park is nog geen 20 minuten rijden waardoor Lemon 3 Lodge een goede bestemming is voor safari’s. Na een drukke dag in het park kunt u heerlijk tot rust komen in het zoutwater zwembad en genieten van een drankje in de zon.
              Lairds Lodge
               Lodge
               In het hart van de bekende Zuid-Afrikaanse Gardenroute kunt u het Lairds Lodge vinden. Dit exclusieve landhuis beschikt maar liefs over 24 hectare land met vijvers, hofjes, een overdekt terras en een prachtig uitzicht op de bergen. Lairds Lodge biedt makkelijk toegang tot mooie stranden, zeer goede golfparcours en prachtige wandelroutes door de ongerepte natuur.
               Meer accommodaties

               Vragen en offerte


               Heeft u vragen over de reizen maar Zuid-Afrika? Of wilt u een offerte aanvragen / een afspraak maken, vul dan het contactformulier in of bel ons op 0228 3120231. Uiteraard bent u ook van harte welkom op ons reiskantoor in Enkhuizen:

               Smaragd Reizen
               Molenweg 3A
               1601 SR Enkhuizen

               Tevens hebben we enkele veelgestelde vragen over reizen naar Zuid-Afrika onderaan de pagina alvast beantwoord.

               Naar de veelgestelde vragen

               Vraag offerte aan

               Direct bellen: 0228 312 231 

                

               Geslacht*
               Voorletters*
               Achternaam*
               Adres*
               Postcode*
               Woonplaats*
               Land*
               Telefoonnummer*
               E-mailadres*
               Informatie over*
               Opmerkingen
               Niet leesbaar? Verander tekst

               We wijzen je op ons privacybeleid.

               Veelgestelde vragen over reizen Zuid-Afrika

               We ontvangen regelmatig vragen over onze reizen naar Zuid-Afrika. Hieronder hebben we de meestgestelde vragen voor u verzameld en beantwoord.

               Hoelang is het vliegen naar Zuid-Afrika?

               U bent ongeveer 11-12 uur onderweg van Amsterdam naar Kaapstad.

               Wat gaat u zien tijdens een rondreis door Zuid-Afrika?

               Er is veel te bewonderen in Zuid-Afrika. Natuurlijk kunt u op zoek gaan naar de bekende ‘Big 5’ in de vele wild life parken. Daarnaast kent Zuid-Afrika prachtige natuur en is de panoramaroute echt iets wat op uw lijstje moet staan. Reist u langs de kust van Zuid-Afrika? Dan kunt u ook een paar mooie stranden tegenkomen.

               Wat is de beste reisperiode voor Zuid-Afrika?

               In augustus tot en met oktober zijn de temperaturen in Zuid-Afrika het aangenaamst. Het is dan 20°C tot 35°C.

               Wat kost een reis naar Zuid-Afrika?

               De kosten voor een reis naar Zuid-Afrika zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals de duur en verblijfslocatie. Gemiddeld kost een tiendaagse reis inclusief safari minstens € 2000,- per persoon.

               Welk land in Afrika mooiste safari’s?

               In Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Kenia en Tanzania kunt u het beste een safari boeken.

               Hoe warm is het in de zomer in Zuid-Afrika?

               In de zomer is het tussen de 10°C - 20°C en regent het zelden.