Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 30 september 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 30 september 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

 1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip (dit mag meerdere keren). U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Onze flexibele voorwaarden houden onder andere in dat wij geen wijzigingskosten rekenen bij een oranje reisadvies. Wel kan het voorkomen dat de kosten voor uw reis iets wijzigen op de nieuwe datum. Wilt u onverhoopt toch van uw reis afzien dan zullen wij uw (aan)betaling zo spoedig mogelijk retourneren.
  Dit geldt alleen in het geval van Corona maatregelen wanneer Smaragd Reizen de reis annuleert.
 2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 30 september 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
 3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
 4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
 5. Voor reizen na 30 september 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Vietnam reizen

Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 7 dagen
Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 13 dagen
vanaf € 1.353 p.p.
Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 15 dagen
Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 10 dagen
vanaf € 1.070 p.p.
Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 13 dagen
vanaf € 1.343 p.p.
Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 3 dagen
vanaf € 197 p.p.
Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 20 dagen
vanaf € 1.833 p.p.
Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 18 dagen
vanaf € 1.420 p.p.

Zo bekend als Vietnam is om haar geschiedenis van oorlogen en conflicten, zo onbekend is de schoonheid van dit deel van Indochina dat haar grenzen na 1975 sloot voor de buitenwereld, om ze pas weer in 1990 te openen. Wie kent de prachtige landschappen, de smaragdgroene rijstvelden, de hoge bergketens, de vele kronkelige rivieren, de ongerepte stranden, de honderden idyllische koraaleilandjes en bovenal, de glimlach van welkom op de gezichten van de kleurrijke en diverse bevolking?

Over dit land

Vietnam is nog een arm land en haar infrastructuur is niet van optimale kwaliteit voor reizigers. Hoewel de situatie sterk in ontwikkeling is. Op het platteland is het leven nog net zo traditioneel als eeuwen geleden. Hier zijn de hotels eenvoudig. In de steden Hanoi en Saigon is alles te vinden aan luxe en comfort naast het typisch gezellige sfeer van Aziatische steden. Vietnam is een subtropisch land met een lange kustlijn van baaien en stranden. Het binnenland is enigzins bergachtig. Aan de begrenzing met Laos en China is de Halong Bay met het grootste offshore karstlandschap ter wereld een grote trekpleister.

Geografie

Met een lange bergrug en een kustlijn van ±3260 kilometer, strekt Vietnam zich uit van noord naar zuid. Tussen het noordelijke en zuidelijkste gedeelte bedraagt de afstand 1650 kilometer. Het land heeft een slanke vorm die op de breedste plaats 530 kilometer is en de smalste plaats 50 kilometer. In het noorden van het land ligt een laagvlakte gevormd door de delta van de rode Rivier. In het zuiden van het land ligt de laagvlakte die de verschillende uitmondingen van de Mekong rivier bevat.

Klimaat

Noord-Vietnam
Het klimaat van Noord-Vietnam heeft continentale trekken. De winterperiode duurt van november tot april met een gemiddelde temperatuur van 16 °C en weinig neerslag. De zomerperiode duurt van mei tot oktober en is veel warmer (gemiddeld 25 °C) met veel regenval en kans op tyfoon-wervelstormen in het najaar.

Zuid-Vietnam
Zuid-Vietnam heeft veel meer een subtropisch tot tropisch klimaat met een constante temperatuur over het hele jaar waarbij het klimaat eerder verdeeld wordt in een droge periode van november tot april en een natte periode van mei tot oktober. De temperaturen lopen uiteen van 25 °C tot 35 °C. Het smalle middendeel van Vietnam heeft een soort overgangsklimaat. De berggebieden in Vietnam kunnen door hoogte en geografische ligging aanzienlijk koeler en vochtiger zijn dan de laaglanden op dezelfde breedte.

Landschap

De vruchtbare vlakten van de Mekong-delta werden al een half miljoen jaar geleden bewoond door de mens. In Vietnam vindt u prachtige landschappen. Zo komt men smaragdgroene rijstvelden, hoge bergketens, vele kronkelige rivieren, ongerepte stranden, idyllische koraaleilandjes tegen.

Bevolking

Vietnam is eeuwenlang een verdeeld land geweest, bevolkt door uiteenlopende groepen. Oorspronkelijk regeerden de Cham. Een hindoe koninkrijk van donker getinte mensen met sterke banden met India. In het noorden en langs de grens met Laos wonen bergvolkeren, die niet echt met de Vietnamese economie zijn verwant. Aan de kust en in de delta's van de rivieren wonen de moderne Vietnamezen.

Religie

In de Vietnamese geloofsbelevenis is het beeld van de driedeling Hemel, Mens en Aarde die de beweging van het leven bepaalt en de ordening van de kosmos. Het religieuze denken is een complex geheel van min of meer vermengde vormen van animisme, voorouderverering, Mahayana-en Zen-Boeddisme, Confucianisme en Taoïsme. Vietnam is een fascinerend land dat een bezoek meer dan waard is, en dat de reiziger voortdurend zal verbazen en verrukken.

Tijdsverschil

5 uur later dan in Nederland in onze zomertijd en 6 uur later in onze wintertijd.

Eten en drinken

Water uit de kraan is niet aan te raden, overal zijn flessen water te koop. Wees voorzichtig met ijskoude dranken en niet goed doorbakken of lang bewaard eten van stalletjes op straat.

Feestdagen

De Nationale feestdagen

 • 01 januari 2016 - Nieuwjaarsdag
 • 17 januari 2016 - Verlichting van Boeddha
 • 30 april 2016 - Bevrijdingsdag van Ho Chi Minh City (Saigon)
 • 19 mei 2016- Geboortedag van Ho Chi Minh
 • 02 september 2016 - Onafhankelijkheidsdag
 • 09 oktober 2016 - geboortedag Confucius
 • 31 december 2016 - Oudjaarsdag

 

Taal

De officiële taal van dit land is Vietnamees. Met Engels en Frans kan men zich in dit land echter redelijk redden. In mindere mate ook met Duits en Russisch.

Electriciteit

Vietnam heeft 220 Volt. Op het platteland is er vaak 110 Volt wisselstroom. Het is verstandig om een wereldstekker mee te nemen.

Munteenheid

De munteenheid in Vietnam is de Dong. De omrekenkoers is ongeveer 18.500 VND voor 1 EUR. U kunt contante US dollars inwisselen en in de grote steden betalen. Tevens kunt u geld opnemen met een creditcard. Let op, hier wordt wel commissie voor berekend.

Visum

Vietnam mag u alleen met een geldig visum binnen. Een toeristenvisum heeft een geldigheid van 1 of 2 maanden. Tevens moet uw paspoort na terugkomst in Nederland nog minimaal 6 maanden geldig zijn.

Oscar Hotel in Saigon
Hotel
Het Oscar Saigon Hotel, 3*, is ideaal gelegen in het bruisende hart van Saigon met zijn commerciële, zakelijke en toeristische activiteiten. Het hotel ligt op loopafstand van de meeste banken, restaurants, luchtvaart kantoren en toeristische attracties. Het Municipal Theater en de Saigon rivier liggen op slechts 2 minuten loopafstand. Met de auto/taxi bent u in 10 minuten bij de Notre Dame Kathedraal of het voormalig presidentiële paleis. Het internationale zaken hotel met zijn Franse touch en elf verdiepingen, is gerenoveerd en is een perfect hotel voor de toeristische bezoeker aan Ho Chi Min City, het voormalige Saigon.
Ngoc Lan in Dalat
Hotel
Het Ngoc Lan is een echt internationaal, luxe kwaliteit hotel met grote gastvrijheid. Door de overheid geclassificeerd met 4 sterren, maar mag onofficieel als 5* geplaatst worden. Alle service, voorkomendheid, behulpzaamheid en effectiviteit is uitmuntend. Het hotel ligt midden in het centrum van Dalat met zijn aangename klimaat. In de directe nabijheid ligt het kleine stadscentrum en de markt. Vanaf het hotel heeft men uitzicht over het Xuan Huong meer en de omringende heuvels. Voor Dalat is dit een echte aanrader.
Hoi An Hotel in Hoi An
Hotel
Ongeveer 30 km ten zuiden van de luchthaven van Danang, ligt het pittoreske en knusse stadje Hoi An. Vanaf het gezellige 4 sterren Hoi An hotel, is het slechts 2 minuten lopen naar de oude stad. Naar het strand is het 4 km. Het bus station is 1 km vanaf het hotel. Het gehele hotel complex (deels nieuw, deels vernieuwd) is verdeeld over 4 gebouwen van elk 3 verdiepingen. Een prettig verblijf is in het Hoi An hotel gegarandeerd.
Asia Paradise in Nha Trang
Hotel
Lang strand, meerdere Padi duik centra’s, leuke winkeltjes, gezellige sfeer, interessante bezienswaardigheden; dit zijn de ingrediënten voor het populaire en toeristische Nha Thrang. Ondanks het toeristische aspect blijft de stad zijn authentieke karakter behouden. Asia Paradise is een modern nieuw 3* hotel. Het ligt ca 250 meter van de grote boulevard met daarachter het met palmen omzoomde strand. In de directe omgeving liggen meerdere winkels, restaurants en een supermarktje. Tip: als u in de richting van de boulevard loopt, moet u beslist het aan de rechterkant gelegen borduurcentrum bezoeken met zijn ateliers en expositie.
Huong Giang Hotel in Hue
Hotel
Gelegen in het centrum van de oude keizerstad van Hue ligt het elegante Huong Giang Hotel. Het hotel bestaat uit 3 gebouwen waarvan het middelste zich spiegeld in het water van de lotus vijver en de direct daar achter liggende Parfum rivier. Aan de straatkant wordt het omzoomd door fraaie tuinen. Officieel wordt het geclassificeerd met 4* maar heeft alles in huis van een 5* hotel. Opmerkelijk is dat het gehele complex ook rekening houdt met de minder valide. De vele opritten maakt het uitermate rolstoel vriendelijk. Een perfect, ruim, modern, stijlvol en goede service, dus een aanrader!
Hong Ngoc 1 in Hanoi
Hotel
Het Hong Ngoc 1 (Hang Manh Street) ligt te midden van de bruisende en attractieve winkelstraatjes met zijn authentieke en boeiende samenleving. Het bekende Zwanenmeer annex stadspark en het bekende poppentheater is slechts 10 á 15 minuten lopen vanaf het hotel. Het hotel bestaat uit verschillende dependances. Van de straat af gezien lijkt het 3* hotel erg klein en gedrongen maar eenmaal binnen blijkt het toch redelijk ruim. Het is een vriendelijk, knus en gezellig hotel en wordt door ons warm aanbevolen.
Bamboo Hotel in Sapa
Hotel
Aan de rand van het bergstadje Sapa en op loopafstand van het pittoreske kleine stadscentrum ligt het uit 2002 daterende 2* Bamboo Hotel. Het hotel is eenvoudig van opzet en is een echt budget hotel voor uitsluitend overnachting. De achterzijde van het gebouw kijkt uit over het dal en de majestueuze bergen.
Chau Long in Sapa
Hotel
Sapa een pittoresk bergdorpje en verzamelplaats van de diverse lokale minderheden, met een overweldigende natuur en toeristisch gezien zeker een aanrader. In deze bijzondere setting vindt u aan een van de hellingen en op slechts 2 minuten lopen van het centrum, het fraaie 4* Chau Long hotel. Het hotel heeft een goede service, gekwalificeerd personeel en staat garant voor een zeer prettig verblijf.
Mai Chau Lodge
  Lodge
  Mai chau Lodge is een unieke plek om te relaxen en voor een culturele ontdekking. Gevestigd dichtbij de oude dorpjes van de etnische minderheden in de vallei van Mai Chau. Laat de unieke mix van geschiedenis, cultuur en natuur gemengd met luxe en moderne voorzieningen u prachtige herinneringen geven op een prachtige plek in Vietnam.
  Sofitel Saigon Plaza in Saigon
  Hotel
  Sofitel Saigon Plaza is gevestigd op het vredevolle Le Duan Boulevard en maar een paar minuten weg van verschillende bezienswaardigheden en winkelcentra. De net gerenoveerde kamers en suites bieden gasten moderne kamers van 5-sterren kwaliteit met een mix van Franse ontwerpen met Vietnamese invloeden
  Melia Hotel Hanoi in Hanoi
  Hotel
   Melia Hanoi is een luxe hotel gelegen in het centrum van Hanoi met een adembenemend uitzicht over de stad.  Vele bezienswaardigheden liggen in de buurt en gemakkelijk te bereiken, zoals het Hoan Kiem Lake, Quan Su Pagoda, Temple of Literature, Ho Chi Minh Mausoleum, Thang Long poppentheater en de One Pillar Pagode.
  Duxton Hotel in Saigon
  Hotel
  Het boetiekhotel Duxton Hotel Saigon is gevestigd in het hart van Ho Chi Minh City. Een luxe 4 sterren hotel dat een rustige omgeving geeft voor zakelijke reizigers en vakantiegangers. Het hotel is op loopafstand van vele bezienswaardigheden in de stad zoals de Ben Thanh Markt, de Saigon rivier en The Opera house.
  Imperial Hotel Vung Tau in Vuang Tau
  Hotel
  The Imperial Hotel Vung Tau is gevestigd aan de kust van Vung Tau City. Dit hotel is het enige 5 sterren accommodatie  in Vung Tau en is gebouwd in de klassieke stijl van de Britse Victoriaanse stijl waar stijl en elegantie het belangrijkste was. Het hotel is op 10 minuten rijden van de Vung Tau ferry en 125 kilometer van Ho Chi Minh City en slecht 150 meter van het Bai Sau Beach
  Anantara Hoi An in Hoi An
  Hotel
   Ervaar een mix van relaxen aan een rivier met de Anantara luxe. De historische binnenstad Hoi An, een Unesco werelderfgoed, en het prachtige strand zijn niet ver van het Anantara Hoi An Resort vandaan.  Het Anantara Hoi An Resort is een aantrekkelijk hotel in het oude Hoi An en prachtig gelegen op de banken van de Bon River. Het hotel heeft Franse, Nederlandse, Chinese en Japanse invloeden die de culturele verschillen van Hoi An weerspiegelen.
  Ma maison in Saigon
  Boutique
  stijl met de Franse gastvrijheid. Voordeel is dat u een van een heerlijk rustig verblijf kan genieten en toch de drukte wilt opzoeken wanneer u dit wilt. Op slechts 500 meter bent u bij de rivier Saigon en op 1 kilometer afstand van het gezellige Ben Thanh markt.
  Fusion Hotel in Hoi An
  Hotel
  Fusion Maia  is een uniek resort dat helemaal staat voor de kunst van ontspanning.  Gelegen aan het rustige My Khe strand en slechts op ongeveer 15 minuten van de bekende stad Hoi An en de bezienswaardigheden zoals de marmeren brug, de Japanse brug en de rivier Thu Bon zijn makkelijk bereiken.
  Caravelle Hotel in Saigon
  Hotel
  Caravelle Hotel is een van de bekendste 5 sterren hotel in Ho Chi Minh, gevestigd in het midden van alle gezelligheid, fantastische winkelcentra en het business centrum.  Na een vermoeiende vlucht bent u zo in uw hotel, welke op slechts 8 km van de luchthaven verwijderd is.
  Eden Hotel in Saigon
  Hotel
  Het Eden Saigon hotel is een 4 sterren hotel gelegen in het hart van alle entertainment van Saigon, het  zakenleven en de gezellige winkelcentra. Het is maar 5 minuten lopen tot de Ben Thanh Markt. Door de centrale ligging is het heel makkelijk om naar alle bezienswaardigheden te gaan welke u werkelijk gezien moet hebben.
  Ruby Hotel in Saigon
  Hotel
  Ruby River hotel is gelegen in het hart van Ho Chi Minh City en in het gezellige Ben Thanh & Dong Khoi. Op een korte afstand bent u bij het operagebouw, Notre Dam basiliek, het oorlogsmuseum, museum voor schone kunsten en de Ben Thanh markt.
  Moonlight Hotel Hue in Hue
  Hotel
  Moonlight Hotel Hue is gevestigd in een geweldige locatie en in het hart van Downtown Hue. Zo zit u op loopafstand van de Huong River, winkelcentra, restaurants en het bruisende nachtleven Maar ook het Thuan An strand is op 20 minuten rijden. Vele prachtige landschappen zijn op maximaal 30 minuten lopen van het hotel. Onder andere de Dong Ba Markt en andere nationale monumenten zijn hier in de buurt.
  Meer accommodaties