Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 31 maart 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 31 maart 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

  1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip. U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Wij bieden hiervoor het SGR-Corona Voucher aan. Dit houdt in dat het bedrag wat u al heeft voldaan onder het garantiefonds blijft vallen. De extra informatie vindt u terug op de volgende link https://www.sgr.nl/news/sgr-en-anvr-corona-voucher-bij-annulering-of-omboeking/ Deze voucher kunt u dan gebruiken voor de nieuwe datum en kan tot uiterlijk een jaar naar uitgifte worden afgegeven. Voor sommige luchtvaartmaatschappijen geldt dat er wel eventueel tariefverschil moet worden bijbetaald als u de datum wijzigt en de nieuwe datum moet worden bepaald voor uw huidige vertrekdatum.
  2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 31 mei 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
  3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
  4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
  5. Voor reizen na 31 maart 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Over Thailand

Thailand is een populaire vakantiebestemming, omdat het een land is van contrasten. Het drukke stadsleven tekent zich scherp af tegen de rust van het platteland, de uitgestrekte oerwouden en de oogverblindende witte stranden. Thailand staat bekend om de uitstekende keuken, de rijke cultuur en de ongekende gastvrijheid. Kortom: het is de perfecte vakantiebestemming.

Vraag offerte aan Direct bellen

Van luxe resort tot overleven in de jungle

Een reis door Thailand voert u langs oude hoofdsteden die in de loop der tijd zijn ontstaan en soms zelfs ver in de jungle zijn verstopt. Dit levert schitterend taferelen van oude bouwstijlen op. Sierlijke pagodes en Boeddhabeelden vormen een belangrijk deel van het landschap in Thailand. In Thailand zijn er talloze resorts te vinden waar u kunt genieten van luxe en comfort. Tijdens de tocht langs tropische natuur, rijstvelden, heuvels, bergen, grote rivieren of de eindeloze witte palmenstranden is één ding altijd aanwezig: de vriendelijkheid van de Thaise bevolking.

Geografie en landschap

Thailand heeft een totale oppervlakte van 513.115 km2 en ligt in het centrum van Zuidoost-Azië, tussen de Stille Oceaan en de Indische Oceaan. Thailand deelt zijn grenzen met de landen Myanmar, Laos, Cambodja en Maleisië. Het land heeft een gevarieerd landschap, van prachtige zandstranden tot een tropisch regenwoud en van hoge bergketens tot de mooiste rijstvelden. Het zuiden van Thailand grenst aan Maleisië. Deze streek is erg beïnvloed door de Maleise cultuur.

Bangkok, de hoofdstad van Thailand, heeft een oppervlakte van 1.565 km2. Opvallend is dat deze stad zo goed als vlak is: in totaal is er een natuurlijk hoogteverschil van 2 meter.

De gezellige stad Chiang Mai ligt ongeveer 700 kilometer ten noorden van Bangkok en ligt ongeveer 300 meter boven zeeniveau.

Het tropische klimaat van Thailand

Het is in Thailand (bijna) altijd lekker weer. De temperaturen liggen tussen de 18°C en 35°C, afhankelijk van het seizoen:

  • Het droge seizoen: november t/m februari. Dit is de beste reistijd voor uw vakantie in Thailand, omdat de weersomstandigheden ideaal zijn. In deze periode regent het nauwelijks en is de temperatuur aangenaam.
  • Het hete seizoen: maart t/m juni. In deze periode is het erg heet en is tevens de luchtvochtigheid zeer hoog.
  • Het regenseizoen: juli t/m oktober. In deze periode regent het vaker dan gemiddeld. Deze regenbuien zijn typerend voor de tropen: het regent kort (maximaal een uur), maar hevig. Tussendoor en in de ochtend schijnt de zon volop.

In de bergachtige streken is het over het algemeen iets koeler. Wij raden dan ook aan om lange shirts en broeken mee te nemen die u in de avond warm houden én beschermen tegen de muggen.

Het land van de glimlach

Er wonen ongeveer 70 miljoen mensen in Thailand. De bevolking bestaat uit ongeveer 90% uit ‘Thai’. Het overige deel bestaat uit een grote verscheidenheid aan etnische minderheden, waaronder talrijke bergstammen, Khmer, Maleisiërs, Chinezen, Loatianen, en Vietnamezen.

Ongeveer 80 procent van de Thaise bevolking leeft van de landbouw, maar ook het toerisme is een grote bron van inkomsten.

Ontdek de smaak van de Thaise keuken

De Thaise keuken is zeer gevarieerd en smaakvol; niet voor niets springen overal ter wereld Thaise restaurants als paddenstoelen uit de grond. De belangrijkste ingrediënten van de gerechten zijn kokosmelk, verse koriander, citroengras, gember, knoflook en pepertjes. Vaak worden de gerechten geserveerd met rijst. De typisch Thaise gerechten zijn vaak erg goedkoop, hoewel dit aan de smaak en kwaliteit niet te merken is. Voor veel toeristen zijn verschillende gerechten in Thailand vaak iets te pittig. Een magisch woord bij het bestellen van gerechten is dan ‘Mai Phet’, hetgeen ‘niet heet’ betekent.

Een overvloed van tropisch fruit

Vers fruit is volop te verkrijgen in Thailand en wordt ook vaak bij het ontbijt en als dessert geserveerd. Tevens worden er overheerlijke vruchtensappen en shakes gemaakt van het verse fruit. Bier, wijn en sterke alcoholische dranken worden in alle grotere restaurants geschonken. Water uit de kraan is niet drinkbaar, maar u kunt overal mineraalwater kopen.

Reizen Thailand