Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 31 mei 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 31 mei 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

 1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip (dit mag meerdere keren). U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Onze flexibele voorwaarden houden onder andere in dat wij geen wijzigingskosten rekenen bij een oranje reisadvies. Wel kan het voorkomen dat de kosten voor uw reis iets wijzigen op de nieuwe datum. Wilt u onverhoopt toch van uw reis afzien dan uw (aan)betaling binnen 14 dagen retourneren.
 2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 31 mei 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
 3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
 4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
 5. Voor reizen na 31 mei 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Feestdagen in Thailand

De bouwstenen van de Thaise cultuur: het boeddhisme

De belangrijkste religie in Thailand is het boeddhisme. De afbeeldingen van Boeddha worden als heilig beschouwd en zult u deze dan ook veel tegenkomen in Thailand. Het geloof is de basis van hoe de Thai denkt, voelt en handelt. De nationale religie is Theravada Boeddhisme, een afgeleide van Hinayana Boeddhisme. Daarbij speelt karma een belangrijke rol.

Ontdek de prachtige tempels

In het hele land zijn er boeddhistische tempels te vinden en het land telt ruim 150.000 boeddhistische monniken. Vrijwel alle boeddhistische mannen verblijven minstens één keer tijdens hun leven een paar dagen of maanden als monnik in een klooster of tempel. Hier krijgen ze de keuze om monnik te worden en maken ze kennis met de boeddhistische leer. Vrouwen krijgen de keuze om non te worden.

Draag gepaste kleding

Naast de tempels zult u ook veel geestenhuisjes tegenkomen; dit zijn rijkelijk versierde minitempels. De geestenhuisjes staan vaak naast het huis, omdat de Thai liever de geesten niet in huis heeft. Tijdens een bezoek aan tempels en paleizen dient u een lange broek en shirt met lange mouwen te dragen. Vrouwen kunnen ook een lange, niet te blote jurk dragen.

Nationale feestdagen in Thailand

De data van de feestdagen kunnen per jaar wisselen.

 • 1 januari – Nieuwjaarsdag
 • 22 februari – Makka Bucha (Carnavalszondag)
 • 06 april – Chakri-dag (herdenking Cahakri-dynastie)
 • 13 t/m 15 april – Songkran
 • 01 mei – Dag van de Arbeid
 • 05 mei – Kroningsdag
 • 12 augustus – Koninginnedag
 • 23 oktober – Chulalongkorn herdenkingsdag
 • 05 december – Verjaardag van de koning
 • 25 december – Kerstmis
 • 31 december – Oudejaarsavond
Thailand Reizen