Top

Reizen Thailand

Reizen naar Thailand

Smaragd Reizen biedt verschillende soorten reizen naar Thailand aan. Ontdek het prachtige Thailand met een reis op maat of door verschillende facetten te combineren. Ontdek de avonturier in jezelf middels één van de bijzondere trektochten of kom tot rust tijdens een heerlijke strandvakantie. Voor iedereen is er dus een geslaagde reis naar Thailand te organiseren. Wij bieden reizen naar Thailand aan in verschillende regio’s, zoals: Chiang MaiPattaya, Phuket, , KrabiKoh Samui en Bangkok.

Facetreizen Thailand

Wij bieden diverse facetten aan die u kunt combineren voor de perfecte reis naar Thailand. Boek bijvoorbeeld een cruise over River Kwai of doe een trekking door Chiang Mai. Wij assisteren u graag bij het samenstellen van uw facetreis.

reizen thailand
reizen naar thailand

Stopovers Thailand

Bent u op doorreis en moet u overstappen op Bangkok Airport? Maak er dan direct een stopover van. Wij kunnen een driedaagse stopover in Bangkok voor u regelen. Tijdens deze drie dagen logeert u in het centrum van deze bruisende stad. Daarnaast laten wij u tijdens deze stopover de mooiste plekjes van deze geweldige stad zien.

Trektochten Thailand

Tijdens een trektocht door Thailand ziet u bijzonder veel van de adembenemende natuur. Met de georganiseerde trektochten van Smaragd Reizen komt u langs kleine dorpjes en plantages in het tropische zuiden. Tevens gaat u verschillende natuurgebieden verkennen, waar u kunt genieten van de mangrove, bossen en het regenwoud.

Reizen op maat Thailand

Wilt u liever uw reis samenstellen op basis van uw wensen? Bij Smaragd Reizen kunnen wij een reis op maat naar Thailand voor u organiseren. Wilt u bijvoorbeeld strand combineren met een trektocht? Of cultuur met natuur? Alles is mogelijk. Wij helpen u graag met het uitstippelen van uw droomreis op maat.

Over Thailand

Thailand is een populaire vakantiebestemming, omdat het een land is van contrasten. Het drukke stadsleven tekent zich scherp af tegen de rust van het platteland, de uitgestrekte oerwouden en de oogverblindende witte stranden. Thailand staat bekend om de uitstekende keuken, de rijke cultuur en de ongekende gastvrijheid. Kortom: het is de perfecte vakantiebestemming.

Een reis door Thailand voert u langs oude hoofdsteden die in de loop der tijd zijn ontstaan en soms zelfs ver in de jungle zijn verstopt. Dit levert schitterend taferelen van oude bouwstijlen op. Sierlijke pagodes en Boeddhabeelden vormen een belangrijk deel van het landschap in Thailand. In Thailand zijn er talloze resorts te vinden waar u kunt genieten van luxe en comfort. Tijdens de tocht langs tropische natuur, rijstvelden, heuvels, bergen, grote rivieren of de eindeloze witte palmenstranden is één ding altijd aanwezig: de vriendelijkheid van de Thaise bevolking.

reizen op maat thailand
over thailand

Klimaat

Thailand heeft een tropisch klimaat, waardoor het hier (bijna) altijd lekker weer is. De temperaturen liggen tussen de 18°C en 35°C, afhankelijk van het seizoen. November t/m februari is de beste reistijd voor uw vakantie in Thailand, omdat de weersomstandigheden ideaal zijn. In deze periode regent het nauwelijks en is de temperatuur aangenaam.

Tijdsverschil

Thailand valt in de tijdzone UTC +7. Dit betekent dat het tijdens onze zomertijd in Nederland het in Thailand 5 uur later is. Tijdens de wintertijd is het in Thailand 6 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit

De stroomsterkte in Thailand is 220 volt, net als in Nederland. Stekkers en stopcontacten hebben soms een andere maat, dus u kunt voor de zekerheid een verloopstekker meenemen.

Munteenheid

In Thailand is de officiële munteenheid de Thaise Baht. Deze munteenheid is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. De vuistregel is 1 euro is ongeveer 40 bath (onder voorbehoud). U kunt euro’s wisselen in de grotere steden en ook zijn er voldoende pinautomaten aanwezig.

Visum

Indien u korter dan 30 dagen in Thailand verblijft, heeft u geen visum nodig. Voor een verblijf langer dan 30 dagen dient u een visum aan te vragen bij de Thaise Ambassade in Den Haag of het Thaise Consulaat in Amsterdam. Een toeristenvisum is maximaal 60 dagen geldig. Uiteraard heeft u een paspoort nodig.

You don't have permission to register