Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 30 september 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 30 september 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

 1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip (dit mag meerdere keren). U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Onze flexibele voorwaarden houden onder andere in dat wij geen wijzigingskosten rekenen bij een oranje reisadvies. Wel kan het voorkomen dat de kosten voor uw reis iets wijzigen op de nieuwe datum. Wilt u onverhoopt toch van uw reis afzien dan zullen wij uw (aan)betaling zo spoedig mogelijk retourneren.
  Dit geldt alleen in het geval van Corona maatregelen wanneer Smaragd Reizen de reis annuleert.
 2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 30 september 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
 3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
 4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
 5. Voor reizen na 30 september 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Reizen Thailand

Geniet met Smaragd Reizen van een samengestelde reis door Thailand. Kies voor een ontspannende strand- en duikvakantie of ga op avontuur tijdens een van de trektochten. Ook bieden we de mogelijkheid om Thailand te ontdekken tijdens een indrukwekkende groepsreis. U kunt ervoor kiezen om zelf een reis samen te stellen of te gaan voor een door Smaragd Reizen samengestelde reis, waarbij u bijvoorbeeld Bangkok, Chiang Mai, Krabi en Phuket bezoekt.

Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 6 dagen
vanaf € 165 p.p.
Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 6 dagen
vanaf € 728 p.p.
Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 3 dagen
vanaf € 462 p.p.
Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 4 dagen
vanaf € 388 p.p.
Type reis Stopover
Reisduur 3 dagen
vanaf € 277 p.p.

Over Thailand

Thailand is een populaire vakantiebestemming, omdat het een land is van contrasten. Het drukke stadsleven tekent zich scherp af tegen de rust van het platteland, de uitgestrekte oerwouden en de oogverblindende witte stranden. Thailand staat bekend om de uitstekende keuken, de rijke cultuur en de ongekende gastvrijheid. Kortom: het is de perfecte vakantiebestemming.

Vraag offerte aan Direct bellen

Van luxe resort tot overleven in de jungle

Een reis door Thailand voert u langs oude steden die in de loop der tijd zijn ontstaan en soms zelfs ver in de jungle zijn verstopt. Dit levert schitterende taferelen van oude bouwstijlen op. Sierlijke pagodes en Boeddhabeelden vormen een belangrijk deel van het landschap in Thailand. In Thailand zijn er talloze resorts te vinden waar u kunt genieten van luxe en comfort. Tijdens een tocht door de tropische natuur, langs rijstvelden, heuvels, bergen, grote rivieren en eindeloze witte palmenstranden is één ding altijd aanwezig: de vriendelijkheid van de Thaise bevolking.

Regio’s reis Thailand

Wij bieden reizen naar Thailand aan in verschillende regio’s, zoals: Chiang Mai, Pattaya, Phuket, River Kwai, Krabi, Koh Samui, Bangkok en Ayutthaya.

Geografie en landschap

Thailand heeft een totale oppervlakte van 513.115 km2 en ligt in het centrum van Zuidoost-Azië, tussen de Stille Oceaan en de Indische Oceaan. Thailand deelt zijn grenzen met de landen Myanmar, Laos, Cambodja en Maleisië. Het land heeft een gevarieerd landschap, van prachtige zandstranden tot tropische regenwouden en van hoge bergketens tot de mooiste rijstvelden. Het zuiden van Thailand grenst aan Maleisië. Deze streek is dan ook zichtbaar beïnvloed door de Maleise cultuur.

Bangkok, de hoofdstad van Thailand, heeft een oppervlakte van 1.565 km2. Opvallend is dat deze stad zo goed als vlak is: in totaal is er een natuurlijk hoogteverschil van slechts 2 meter.

De gezellige stad Chiang Mai bevindt zich op ongeveer 700 kilometer ten noorden van Bangkok en ligt ongeveer 300 meter boven zeeniveau.

Het tropische klimaat van Thailand

Het is in Thailand (bijna) altijd lekker weer. De temperaturen liggen gemiddeld tussen de 18°C en 35°C, afhankelijk van het seizoen:

 • Het droge seizoen: november t/m februari. Dit is de beste reistijd voor uw vakantie in Thailand, omdat de weersomstandigheden ideaal zijn. In deze periode regent het nauwelijks en is de temperatuur aangenaam.
 • Het hete seizoen: maart t/m juni. In deze periode is het erg heet en is de luchtvochtigheid zeer hoog.
 • Het regenseizoen: juli t/m oktober. In deze periode regent het vaker dan gemiddeld. Deze regenbuien zijn typerend voor de tropen: het regent kort (maximaal een uur), maar hevig. Tussendoor en in de ochtend schijnt de zon volop.

In de bergachtige streken is het over het algemeen iets koeler. We raden dan ook aan om lange shirts en broeken mee te nemen die u in de avond warm houden én u beschermen tegen de muggen.

Demografie Thailand

Er wonen ongeveer 70 miljoen mensen in Thailand. De bevolking bestaat uit ongeveer 90% uit ‘Thai’. Het overige deel bestaat uit een grote verscheidenheid aan etnische minderheden, waaronder talrijke bergstammen, Khmer, Maleisiërs, Chinezen, Laotianen, en Vietnamezen.

Ongeveer 80 procent van de Thaise bevolking leeft van de landbouw, maar ook het toerisme is een grote bron van inkomsten.

Ontdek de smaak van de Thaise keuken

De Thaise keuken is zeer gevarieerd en smaakvol. Niet voor niets springen overal ter wereld Thaise restaurants als paddenstoelen uit de grond. De belangrijkste ingrediënten van de gerechten zijn kokosmelk, verse koriander, citroengras, gember, knoflook en pepertjes. Vaak worden de gerechten geserveerd met rijst. De typisch Thaise gerechten zijn vaak erg goedkoop, hoewel dit aan de smaak en kwaliteit niet te merken is. Voor veel toeristen zijn verschillende gerechten in Thailand iets te pittig. Een magisch woord bij het bestellen van gerechten is dan ook “mai phet”, hetgeen ‘niet heet’ betekent.

Tropisch fruit en alcohol in Thailand

Vers fruit is volop te verkrijgen in Thailand en wordt ook vaak bij het ontbijt en als dessert geserveerd. Ook worden er overheerlijke vruchtensappen en shakes gemaakt van vers fruit. Bier, wijn en sterke alcoholische dranken worden in alle grotere restaurants geschonken. Water uit de kraan is niet drinkbaar, maar u kunt overal mineraalwater kopen.

De bouwstenen van de Thaise cultuur: het boeddhisme

De belangrijkste religie in Thailand is het boeddhisme. De afbeeldingen van Boeddha worden als heilig beschouwd en zult u deze dan ook veel tegenkomen in Thailand. Het geloof is de basis van hoe de Thai denkt, voelt en handelt. De nationale religie is het Theravada boeddhisme, een afgeleide van Hinayana boeddhisme. Daarbij speelt karma een belangrijke rol.

Ontdek de prachtige tempels van Thailand

In heel Thailand zijn er boeddhistische tempels te vinden en het land telt ruim 150.000 boeddhistische monniken. Vrijwel alle boeddhistische mannen verblijven minstens één keer tijdens hun leven een paar dagen of maanden als monnik in een klooster of tempel. Hier krijgen ze de keuze om monnik te worden en maken ze kennis met de boeddhistische leer. Vrouwen krijgen de keuze om non te worden.

Naast de tempels zult u veel geestenhuisjes tegenkomen. Dit zijn rijkelijk versierde minitempels. De geestenhuisjes staan vaak naast een woonhuis, omdat de Thai liever de geesten niet in huis heeft. Tijdens een bezoek aan tempels en paleizen dient u een lange broek en een shirt met lange mouwen te dragen. Vrouwen kunnen ook een lange, niet te blote jurk dragen.

Nationale feestdagen in Thailand

De data van sommige feestdagen kunnen per jaar wisselen.

 • 1 januari – Nieuwjaarsdag
 • 22 februari – Makka Bucha (carnavalszondag)
 • 06 april – Chakri-dag (herdenking Chakri-dynastie)
 • 13 t/m 15 april – Songkran
 • 01 mei – Dag van de Arbeid
 • 05 mei – Kroningsdag
 • 12 augustus – Koninginnedag
 • 23 oktober – Chulalongkorn herdenkingsdag
 • 05 december – Verjaardag van de koning
 • 25 december – Kerstmis
 • 31 december – Oudejaarsavond

Een buiging zegt meer dan woorden in Thailand

De hoofdtaal van Thailand is het Thais. De taal is grammaticaal niet heel ingewikkeld, maar qua uitspraak wel uiterst gecompliceerd. Dat komt door de vijf verschillende klemtonen die worden gebruikt. Eén woord kan meerdere betekenissen hebben, afhankelijk van de klemtoon.

Thais wordt van links naar rechts geschreven, zonder tussenruimtes. De taal heeft een eigen schrift, met 44 medeklinkers, 32 klinkerklanken en 4 toontekens. Complete zinnen worden gevormd door een aaneengesloten rij van letters. Het zal dus niet meevallen om snel Thais te leren. Gelukkig spreken veel mensen in de grotere steden ook Engels.

Eén woord willen wij u graag meegeven: “sawadee”, Hiermee zegt men elkaar gedag. Vrouwen zeggen “sawadee-ka” en mannen “sawadee-krap”. Tijdens het uitspreken van deze groet vouwt de Thai zijn handen tot op neushoogte met het hoofd licht gebogen. Als u deze gewoonte overneemt, zult u in Thailand alom respect afdwingen.

Thailand: het land van de glimlach

Het is u misschien al eens opgevallen dat de Thai veel glimlacht. Thailand wordt ook wel ‘het land van de glimlach’ genoemd. Dit komt niet alleen door het vriendelijke en vrolijke karakter van de Thaise bevolking, maar ook doordat ze in Thailand veel verschillende typen glimlachen kennen. De Thai glimlacht ook bij ongemakken, schaamte of zelfs boosheid. Dit doet men om u op uw gemak te stellen.

Elektriciteit

De stroomsterkte in Thailand is 220 volt, net als in Nederland. Stekkers en stopcontacten hebben soms een andere maat, dus u kunt voor de zekerheid een verloopstekker meenemen.

De Thaise Baht (THB)

In Thailand is de officiële munteenheid de Thaise Baht. De vuistregel is: 1 euro is ongeveer 40 bath (onder voorbehoud). U kunt euro’s wisselen in de grotere steden en ook zijn er voldoende pinautomaten aanwezig. De in- en uitvoer van Thaise valuta is toegestaan tot 50.000 Baht per persoon. Creditcards worden in veel winkels in Bangkok en Chiang Mai geaccepteerd.

Afdingen is overigens gebruikelijk in Thailand, zeker in de kleine winkeltjes en marktkraampjes. Roep hiervoor heel hard “PENG!” (wat ‘duur’ betekent) als u vindt dat de prijs te hoog is. Grote kans dat de onderhandelende Thai u lachend korting geeft.

Heb ik een visum nodig in Thailand?

Indien u korter dan 30 dagen in Thailand verblijft, heeft u geen visum nodig. Voor een verblijf langer dan 30 dagen dient u een visum aan te vragen bij de Thaise Ambassade in Den Haag of het Thaise Consulaat in Amsterdam. Een toeristenvisum is maximaal 60 dagen geldig. Uiteraard heeft u een paspoort nodig.

Tijdsverschil Nederland en Thailand

Thailand valt in de tijdzone UTC +7. Dit betekent dat het tijdens onze zomertijd 5 uur later is in Thailand. In de wintertijd is het tijdsverschil 6 uur.

Accommodaties Thailand


Wij bieden diverse comfortabele accommodaties aan waar u kunt verblijven tijdens uw reis naar Thailand. U heeft keuze om in een hotel, in een resort of in een villa te verblijven. Mocht u vragen hebben over uw verblijf, dan adviseren u graag.

Vraag offerte aan
Direct bellen

Krungsri River Hotel in Ayutthaya
Hotel
Het Krungsri River Hotel is het voorbeeld van de historische charme van Ayutthaya. Het Hotel biedt de gasten een oase aan een sfeervolle omgeving met 202 smaakvol ingerichte kamers om elke klant in zijn behoeftes te kunnen voorzien. Het hotel is goed te bereiken met zowel auto als trein en ligt slechts 50 kilometer van de internationale luchthaven van Bangkok vandaan.
River Kwai Village Hotel in Kanchanaburi
Hotel
Het River Kwai Village Hotel is het eerste jungle Resort in Kanchanaburi. Hier vindt u de ideale combinatie van rust, schoonheid van de natuur en comfortabele kamers. Het Hotel is gelegen in de River Kwai Vallei en bevindt zich op ongeveer 70 kilometer afstand van de “Bridge on the River Kwai”. Met deze unieke locatie is het River Kwai Village Hotel het uitgangspunt voor een bezoek aan historische gebeurtenissen, toeristische attracties en excursies.
Tropicana Resort & Spa in Koh Samui
Resort
Het Koh Chang Tropicana Resort & Spa, het meest uitnodigende Resort van Koh Chang, is gelegen aan de prachtige stranden van Klong Praow Beach. Verwen uzelf in dit luxe oord in combinatie met een uitstekende service. Dit Resort staat voor eco toerisme.
Pavilion Samui Boutique Resort in Koh Samui
Resort
Het Pavilion Samui Boutique is een exclusief Resort dat geheel ontworpen is in traditionele Thaise stijl. Het Resort bevindt zich op een unieke locatie, in een tropische tuin aan het prachtige strand. U zult er alle luxe en comfort vinden die u maar wensen kunt. Het Pavilion Samui Boutique Resort zorgt voor een onvergetelijke ervaring.
Topland Hotel & Convention Centre in Phitsanulok
Hotel
Phitsanulok is één van Thailands mooiste en historische provincieplaatsen van Thailand. In het centrum is het Topland Hotel & Convention Centre gelegen, dat deel uitmaakt van het Topland Plaza Shopping Complex. In het Shopping Complex o.a. een grote supermarkt, een fitnesscentrum en verschillende speciaal zaken. U bevindt zich op ongeveer 7 minuten van de luchthaven en op 5 minuten van het treinstation.
Mom Tri's Boathouse in Phuket
Hotel
Mom Tri’s Boathouse is ideaal gelegen aan het mooie strand van Kata, in het zuidwesten van Phuket Eiland. Een 4 sterren Boutique Hotel met 38 kamers, gebouwd in 1989 door eigenaar en architect Mom Tri in een elegante, Thaise koloniale stijl, The Boathouse is alom bekend. De fantastische locatie, de persoonlijke, efficiënte service en een Gourmet Restaurant met de beste wijnkelder van Thailand hebben van dit intieme Hotel de favoriete bestemming van vele reizigers gemaakt. Binnen de kortste tijd behoort u tot de Boathouse familie.
Baan Samui Resort
Resort
Het Baan Samui Resort ligt slechts enkele stappen verwijderd van het prachtige zandstrand van Chaweng en grenst aan de hoofdweg waardoor ook vele winkeltjes, bars en restaurants dicht in de buurt zijn. Ook het vliegveld ligt op 15 minuten rijden van het resort.
?
Diamond Cliff Resort & Spa
Resort
Het Diamond Cliff resort ligt in het noorden van de stad Patong aan een hoge klif met goed uitzicht over de stad en het sprankelende water van de Andaman zee. Ten zuiden van het resort ligt ook het prachtige strand van Patong en het centrum van de stad. Patong is een kleine stad waardoor veel winkeltjes, restaurants en bars slechts op enkele minuten lopen zijn.
Andaman Cannacia Resort & Spa
Resort
Met prachtig uitzicht over de bergen en slechts 400 meter van het strand van Kata Noi verwijderd vindt u hier het Andaman Cannacia Resort. Het Kata shoppingplaza is dichtbij, het strand van Patong ligt op 15 minuten rijden en het vliegveld op slechts 30 minuten.
Peach Hill Resort & Spa
Resort
Peach Hill Resort is gelegen in een groene vallei tussen het strand van Kata en Karon met prachtig uitzicht op de prachtige blauwe Andaman zee. Het strand van Kata ligt slechts op 7 minuten loopafstand van het resort en het noordelijk gelegen strand van Patong ligt slechts op 15 minuten rijden. Op loopafstand vindt u ook het Kata winkelcentrum.
Peach Blossom Resort
Resort
Het Peach Blossom Resort is een modern resort gelegen op de heuvels die uitkijken over de witte stranden van Kata en Saron met daarbij de prachtig blauwe Andaman zee. Het strand  van Kata en Karon is enkel 500 meter van het resort verwijderd, het Kata winkelcentrum is ook niet ver. Op 10 minuten rijden vindt u het bekende strand van Patong en op slechts 20 minuten rijden bent u het centrum van de stad Phuket al binnen.
Patong Beach Hotel
Hotel
Het Patong Beach Hotel is op enkel 3 minuten loopafstand van het prachtige zandstrand van Patong. Met haar ligging in het centrum van de stad zijn de vele winkeltjes, restaurants en een gezellig nachtleven nooit ver weg.
Aonang Princeville Resort & Spa
Resort
Aonang Princeville Resort is een exclusief boutique resort in het hart van Ao Nang vlakbij een prachtig strand.
Pimalai Resort & Spa
Resort
Pimalai Resort is gelegen in het weelderig tropisch regenwoud van het eiland Koh Lanta, ten zuiden van de provincie Krabi. Het resort is direct gelegen aan een prachtig 900 meter lang strand aan de westkust ver van het grote publiek en andere resorts op het eiland waardoor u altijd in alle rust over het strand kan wandelen. Tevens ligt het Koh Lanta Marine National Park dicht bij het resort. Vanaf Krabi is het ongeveer een uur reizen met de boot, maar dit prachtige resort is deze reistijd zeker waard.
Beach Garden Hotel
  Hotel
  Het Beach Garden Hotel ligt zo’n 200 km ten zuidwesten van Bangkok langs het prachtig witte zandstrand van Cha-am. Vanuit het hotel heeft u altijd prachtig uitzicht op de azuur blauwe Andaman zee, de tropische tuinen en de bergen aan de achterkant van het hotel. Cha-am is een romantisch stadje met veel natuurlijk schoon en historische plaatsjes. Ook de bekende stad Hua Hin is niet ver van het hotel.
  The Village Resort & Spa
  Resort
  In het hart van de stad Karon bevindt zich het luxueuze Village Resort & Spa. De prachtige tropische tuinen van dit resort smelten perfect samen met de typische zuid-Thaise architectuur. Toch ligt dit kleine paradijs van 34 villa’s slechts op 5 minuten lopen van het drukke strand van Karon. Langs het strand van Karon vindt u vele leuke winkeltjes en goede restaurants. Op een korte 5 km rijden van het resort ligt het plaatsje Patong wat vooral bekend staat om haar drukke nachtleven.
  Tongsai Bay in Koh Samui
  Villa
  De Tongsai Bay is een kleine baai in het noordoosten van Ko Samui en aan de golf van Thailand. Aan het strand ligt het fraaie 5 sterren luxe hotel in een weelderige tropische tuin. Het resort is in harmonieuze overeenstemming met de omringende natuur. Na aankomst op de luchthaven rijdt u in 10-15 minuten naar deze pracht locatie.
  Patong Paragon in Phuket
  Hotel
  In het hart van Andaman Pearl, alweer een mooie parel erbij: De Patong Paragon hotel & Spa gelegen aan Patong Beach in Phuket. Patong Paragon is perfect voor huwelijksreizen of voor een heerlijke relax vakanties. Nu is het tijd om je ziel te zuiveren, jezelf te belonen, je batterijen op te laden en te relaxen in Patong Paragon.
  Krabi Thai Village Resort in Krabi
  Resort
  Het 4 sterren Resort in Krabi is op wandelafstand van het tropische zandstrand Ao Nang Beach en het gelijknamige plaatsje gelegen. Het is een favoriet luxe toevluchtsoord met vriendelijk en behulpzaam personeel, welke als doel heeft uw vakantie speciaal en memorabel te maken. De huisstijl van het Resort is een eigentijdse moderne interpretatie van de Thaise architectuur.
  Krabi Cha-Da Resort in Krabi
  Resort
  Dit 4 sterren Boutique stijl Resort is gelegen aan de voet van Ao-Nang. Het Resort met zijn Thaise en Chinese charme heeft weelderige tropische tuinen en de meerderheid van de kamers hebben uitzicht op de Andaman zee. Het Resort ligt in het toeristische hart van Ao-Nang welke omgeven wordt met vele gezellige winkels, restaurants en ligt op 20 minuten lopen van het strand. Krabi Cha-Da Resort uw thuis ver weg van huis.
  Sri Panwa Phuket in Phuket
  Resort
  Dit prachtige 5 sterren Resort gelegen op een heuvel in een geïsoleerde zuidelijke hoek van het eiland Phuket valt onder de plaats Panwa en biedt een panoramisch uitzicht op de Andaman Zee. Dit is een ultiem tropisch toevluchtsoord met prachtige luxe hotelkamers en privé villa’s met zwembad en jacuzzi.?
  Lanta Cha-Da Beach Resort. in Krabi
  Resort
  Dit 4 sterren Resort gelegen op het eilandje Koh Lanta wordt omgeven door weelderige tropische tuien en is gelegen aan de tropische witte stranden van Klong Dao Beach, aan de westkust. Het eilandje maakt samen met 14 omliggende eilanden deel uit van een Nationaal Park
  Mövenpick Resort en Spa in Phuket
  Resort
  Het Mövenpick Resort & Spa is op steenworp afstand gelegen aan Karon Beach in de badplaats Phuket met fantastisch lange witte stranden . De perfecte plaats om te relaxen in de meest prachtige natuurlijke gebieden van Thailand waar u een onvergetelijke vakantie beleeft.
  The Fair House Beach Resort in Koh Samui
  Resort
  The Fair House Beach Resort en Hotel, gelegen aan het strand van Chaweng Noi,  is een superieur 3 sterren hotel. Het eiland  Samui Island is omringd door palmbomen en tropisch groen met prachtige watervallen en fijne witte stranden in de golf van Thailand. Het centrum is op een kleine kilometer afstand waar u de restaurantjes en winkeltjes kunt vinden. Omdat het terrein complex heuvelachtig is, is deze accommodatie minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.
  The Old Phuket Katon Beach Resort in Phuket
  Resort
  The Old Phuket Karon Beach Resort is gelegen in het centrum van Karon en slechts op een korte afstand van een van de langste stranden in Phuket, Karon Beach. In de buurt kan men uitstekend winkelen en barretjes en restaurants zijn er volop te vinden. Het bruisende Patong Beach is ongeveer 8 kilometer verder op.
  Century Park Hotel in Bangkok
  Hotel
  Century Park Hotel  is gelegen midden in het zaken en uitgaansdistrict van het bruisende Bangkok. Hiervandaan is het gemakkelijk Bangkok te verkennen.  Een aantal bezienswaardigheden liggen in de buurt zoals het Victory monument, Century Plaza, Jim Thompson House en groothandelsmarkt Pratunam. Dus dichtbij alle winkels, restaurants, banken en markten.
  Chatrium Hotel Riverside Bangkok in Bangkok
  Hotel
  Chatrium Hotel Riverside Bangkok ligt aan de oever van de rivier Menam en op 35 minuten afstand van het bruisende centrum van Bangkok.  Elke dag zal weer een nieuwe beleving voor u worden. Word wakker met een verrassend uitzicht over de rivier en de stad, een perfect begin van uw dag.
  The Imperial Boat House Beach Resort in Koh Samui
  Resort

  Het Imperial Boat House Beach Resort is gelegen bij het prachtige en rustige  stransd van Choeng Mon, op het noordoostelijke puntje van het tropische paradijs van Samui. U bent maar 5 minuten rijden van het vliegveld en het bekende Chaweng Beach.

  Amari Atrium Bangkok in Bangkok
  Hotel
   Wordt verliefd op Bangkok tijdens uw verblijf in Amari Atrium. Een stad vol met lichtjes, geluiden en vooral smaken. Bangkok is een unieke Aziatische ervaring. Met een prachtige mix van traditionele cultuur en moderne Thaise aspecten met een klein beetje aan internationale diversiteit. Amari Atrium Bangkok ligt aan de New Petchburi Road, in het hart van het nachtleven, vol met restaurants, bars en massagesalons. Op nog geen 5 km van het hotel bevindt zich de gezellige avond markt.
  Amari Watergate Hotel in Bangkok
  Hotel
  Amari Watergate Bangkok is gelegen in het Pratunam district. Omringd door Bangkok zijn beste winkelcentrums , restaurants en uitgaansmogelijkheden. Het hotel is geschikt voor de zakelijke en vrijetijdsreiziger. Het 5 sterren Amari Watergate Bangkok is op loopafstand van de Pratunam markt waar u terecht kan voor vele koopjes en souvenirs.
  Centara Grand at Central World Hotel in Bangkok
  Hotel
  Centara Grand at Central World Hotel is gevestigd in Pathumwan, het centrale zaken district van Bangkok.  Op loopafstand van het Skystrain station in Chidlom en de winkelcentrums MBK en Siam Paragon met meer dan 1000 winkels, aquarium Siam Ocean World en een grote markt waar u heerlijk kunt eten.
  Meer accommodaties

  Vragen en offerte


  Als u vragen heeft over de reizen maar Thailand, een afspraak wilt maken of een offerte wilt aanvragen, vul dan het contactformulier in of bel ons op 0228 3120231. Uiteraard bent u ook van harte welkom op ons reiskantoor in Enkhuizen:

  Smaragd Reizen
  Molenweg 3A
  1601 SR Enkhuizen

  Tevens hebben we enkele veelgestelde vragen over reizen naar Thailand onderaan de pagina alvast beantwoord.

  Naar de veelgestelde vragen

  Vraag offerte aan

  Direct bellen: 0228 312 231 

   

  Geslacht*
  Voorletters*
  Achternaam*
  Adres*
  Postcode*
  Woonplaats*
  Land*
  Telefoonnummer*
  E-mailadres*
  Informatie over*
  Opmerkingen
  Niet leesbaar? Verander tekst

  We wijzen je op ons privacybeleid.

  Veelgestelde vragen over reizen Thailand

  We ontvangen regelmatig vragen over onze reizen naar Thailand. Hieronder hebben we de meestgestelde vragen voor u verzameld en beantwoord.

  Hoe kunt u reizen in Thailand?

  In Thailand huurt u heel makkelijk een scooter. Daarnaast rijden er bussen, treinen en tuktuks door heel Thailand. Om tussen de verschillende eilanden te reizen kunt u kiezen voor een binnenlandse vlucht of gebruikmaken van een van de ferries. Verder is het ook mogelijk om een auto of minivan te huren.

  Hoe reizen van Thailand naar Cambodja?

  Veel reizigers combineren Thailand met een reis naar Cambodja. U kunt gemakkelijk per vliegtuig tussen beide landen reizen.

  Wat is de beste reistijd naar Thailand?

  De beste maanden om naar Thailand te reizen zijn van november tot en met maart wanneer er relatief weinig regen valt. Daarnaast zijn de temperaturen erg aangenaam tussen de 25° en 35° C.

  Wat kost het reizen in Thailand?

  Een reis naar Thailand hoeft niet duur te zijn. Met een budget van € 25,- per dag kunt u genoeg ontdekken. Zoekt u liever toch wat meer luxe? Thailand is niet duur vergeleken met Nederland en daardoor zijn de mogelijkheden eindeloos. We helpen u graag met een reis op maat. Neem daarvoor contact met ons op.

  Kan ik reizen op Thailand met een koffer?

  Het is mogelijk om met een koffer door Thailand te reizen. Echter, heeft u met een backpack wat meer bewegingsruimte. Ook als u bijvoorbeeld een stuk over het strand moet lopen raden we een backpack eerder aan dan een koffer.

  Heb ik een visum nodig voor een reis naar Thailand?

  Bij een reis korter dan 30 dagen krijgt u een stempel voor visumvrije toegang. Blijft u langer dan 30 dagen? Dan moet u voor aankomst in Thailand een visum hebben aangevraagd.

  Wat zijn de populairste bestemmingen in Thailand?

  Phuket en Khao Lak zijn de populairste bestemmingen in Thailand. Bekijk ons volledig aanbod aan reizen in Thailand.

  Heb ik een reisstekker nodig in Thailand?

  In Thailand worden de stopcontacten van type A, B, C, F en O gebruikt. De netspanning is 220V en de frequentie is 50 Hz. U heeft dus een reisstekker nodig in Thailand als u een ander stopcontact tegenkomt dan type C en F.

  Is Thailand veilig?

  Ja, Thailand is een veilig land voor toeristen. Let wel op zakkenrollers en andere kleine criminaliteiten, zoals handtassenroof en kredietkaartfraude. Op straat moet u oppassen voor oplichterij met sieraden en edelstenen, namaakproducten en producten van beschermde diersoorten.

  Hoe lang is het vliegen naar Thailand?

  Het is ongeveer 12 uur vliegen vanaf Amsterdam.

  Hoe is het weer in Thailand?

  We raden aan om van januari t/m september en de maanden november en december naar Thailand te reizen. Er valt dan relatief weinig neerslag en de temperaturen zijn gemiddeld 35°C.

  Typen reizen naar Thailand

  Smaragd Reizen biedt verschillende soorten reizen naar Thailand aan. U kunt een van onze samengestelde reizen kiezen of zelf een reis samenstellen. We bieden groepsreizen aan, maar ook reizen die u alleen kunt doen. Ontdek de avonturier in uzelf bij een van de bijzondere trektochten of kom tot rust tijdens een heerlijke strandvakantie. Voor iedereen is er een geslaagde reis naar Thailand te organiseren.

  Regio’s vakantie Thailand

  Bij Smaragd Reizen bieden we reizen naar Thailand aan in verschillende regio’s, zoals: Chiang Mai, PattayaPhuketKrabiKoh Samui en natuurlijk Bangkok .

  Kies uit diverse samengestelde reizen

  We bieden diverse facetten aan die u kunt combineren voor de perfecte reis naar Thailand. Boek bijvoorbeeld een cruise over River Kwai of doe een trekking door Chiang Mai. We assisteren u graag bij het samenstellen van uw droomreis.

  Direct bellen: 0228 312 231

  Strandvakantie in Thailand

  Thailand kent vele mooie stranden waar u heerlijk tot rust kunt komen. De mooiste stranden vindt u in het zuiden van het land. Deze stranden staan bekend om de koraalriffen en zijn perfecte duik- en snorkellocaties. Strandvakanties zijn in Thailand populair omdat de stranden makkelijk te bereiken zijn per vliegtuig. Onze verschillende strandvakanties in Thailand duren 8 dagen.

  Stopovers in Thailand

  Bent u op doorreis en moet u overstappen op Bangkok Airport? Wij kunnen een driedaagse stopover in Bangkok voor u regelen. Tijdens deze drie dagen logeert u in het centrum van deze bruisende stad. Tijdens deze stopover laten we u de mooiste plekjes van deze geweldige stad zien.

  Een avontuurlijke trektocht door Thailand

  Tijdens een trektocht door Thailand ziet u bijzonder veel van de adembenemende natuur. Met de georganiseerde trektochten van Smaragd Reizen komt u langs kleine dorpjes en plantages in het tropische zuiden. Daarnaast verkent u verschillende natuurgebieden, waar u geniet van de mangrove, de bossen en het regenwoud.

  Reizen op maat Thailand

  Wilt u liever zelf uw reis samenstellen op basis van uw wensen? Bij Smaragd Reizen kunnen we een reis op maat naar Thailand voor u organiseren. Wilt u bijvoorbeeld het strand combineren met een trektocht? Of cultuur met natuur? Alles is mogelijk. We helpen u graag met het uitstippelen van uw droomreis op maat.