Top

Sumatra

Reizen naar Sumatra

Sumatra, ook wel het “Eiland van Goud” genoemd. Dankzij de vele rijke schatten van het eiland, waaronder goud, was Sumatra een populaire handelsbestemming. Afgezien van de handel heeft het Indonesische eiland nog veel meer prachtige schatten om te ontdekken waardoor het zeer de moeite waard is om voor naar Sumatra de reizen. Wat dacht u van de Indonesische keuken met een verscheidenheid aan smaken en verse producten. Maak een tocht per voet of per olifant door het tropisch oerwoud of over de vele koffie-, cacao- of ananasplantages die het eiland rijk is. Sumatra heeft heel veel te bieden, zowel op gebied van natuur als cultuur. Ontdek dit prachtige eiland en boek een trektocht, groepsreis of reis op maat naar Sumatra.

Geschiedenis van Sumatra

Sumatra is een Indonesisch eiland en behoort tot één van de 5 grootste eilanden ter wereld. Sumatra, ook wel Sumatera genoemd, heeft een nog oudere naam, namelijk “Swarna Dwipa”. Dit betekent “Eiland van Goud” in het Sanskriet. Sumatra dankt deze naam uit de export tijd waarin er veel goud werd gewonnen uit de mijnen van de Sumatraanse hooglanden. 

Aan de oostkust van het eiland zijn veel handelssteden ontstaan, omdat dit gebied op de Indiaas-Chinese handelsroute lag. Sumatra is meerdere keren binnengevallen door verschillende handelaren, vandaar dat er tot op de dag van vandaag verschillende religies worden uitgeoefend. Het is bij reizen naar Sumatra daarom mogelijk om op één dag zowel een bezoekje te brengen aan de moskee, als aan het paleis van de Sultan en een Chinese tempel.

Geografie van Sumatra

Sumatra vormt onderdeel van de 6000 kilometer lange eilandenketen, de Soendaboog, en ligt tussen Java, Kalimantan en Malakka. Door het midden van het eiland kruist de evenaar. Het binnenland bestaat geografisch gezien uit twee verschillende gebieden. Als u naar Sumatra reist dan zijn in het westen van het eiland bergen te vinden: Het Barisangebergte. Dit gebergte biedt prachtige natuur en dankzij het vulkanisch gebied is de bodem zeer vruchtbaar. 

Met name in Noord-Sumatra, waar het grote Toba kratermeer ligt. Dit prachtige natuurgebied kunt u ontdekken via een trektocht op de rug van een olifant. Op deze tocht door het tropisch regenwoud komt u langs een 10 meter hoge waterval en eindigt op het strand aan de rivier waar de lokale bevolking zich bezighoudt met het vangen van vis en de olifant zich wassen. Per jeep kunnen de verschillende rubber, cacao en palmolie plantages worden ontdekt. 

Het oosten wordt voornamelijk gedomineerd door moerasvlakten, gevormd door grote rivieren die de afzettingen van de bergen meevoeren. Dit gebied is belangrijk voor de Indonesische economie, omdat hier palmolie en aardolie verbouwd en gewonnen wordt.

Groepsreizen Sumatra

Reizen naar Sumatra kan in vele verschillende vormen. Het tropische eiland biedt gelegenheid voor avontuurlijke bezigheden zoals tochten per voet of olifant door het tropisch regenwoud. Ook voor de cultuurliefhebber zijn er tal van mogelijkheden, zoals het bezoeken van religieuze tempels of eeuwenoude markten. Ervaar het landelijke leven van de bevolking en bezoek verschillende Toba Batak dorpen per brommer. Stop voor een bezoek aan de ananas- kruidnagel- en koffieplantages. 

Voor wie wat minder van een actieve reis houdt, maar dol is op lekker eten, is de groepsreis “De Smaak van Sumatra” een echte aanrader. Ontdek samen met chef-kok Agus Hermawan de smaken van de Indonesische keuken in de vorm van kooklessen, proeverijen en met het uitproberen van het enorme aanbod aan streetfood. Natuurlijk is er op de reis op Sumatra ook tijd voor ontspanning. Maak een natuur- en sawawandeling langs de rivier en dip in de spectaculaire heetwaterbronnen. Natuurlijk kan Smaragd Reizen u ook helpen samen een reis op maat samen te stellen waarbij er een persoonlijk reisplan wordt gemaakt met al uw individuele wensen.

Bent u enthousiast geworden en wilt u reizen naar Sumatra? Kies één van de vele reisopties die Smaragd Reizen biedt. Ga voor een reis op maat of een groepsreis naar Sumatra, en ontdek de vele schatten die dit eiland rijk is.


Reizen naar Indonesië

Indonesië is een prachtig land, waar je heerlijk op vakantie kunt. Wij bieden diverse reizen naar Indonesië aan, die je ook met elkaar kunt combineren. Je kunt dus zeer veel van Indonesië zien in één trip. Reizen in Indonesië bieden wij naar de volgende gebieden aan:

You don't have permission to register