Top

Reizen naar Sulawesi

Reizen naar Sulawesi

Reizen naar Sulawesi in Indonesië is een ware beleving voor iedereen die van een gebalanceerde afwisseling houdt tussen prachtige natuur en eeuwenoude culturele tradities. Sulawesi, voorheen ook wel Celebes genoemd, is een groot eiland in het oosten van Indonesië (ten oosten van Kalimantan) en is onderdeel van de eilandengroep de Molukken. Het eiland heeft een excentrieke vorm met vier uiteinden. Op het eiland wonen circa 18 miljoen inwoners en geografisch is Sulawesi onderverdeeld in zes provincies.

Een rondreis of trektocht over dit Indonesische eiland is geschikt voor jong en oud, in groepsverband of als reis op maat. Beleef Sulawesi onder water, op het tropische witte zandstrand, tussen de koffieplantages op het groene heuvelachtige platteland, te midden van de religieuze tradities of in de koloniale steden. Hier leest u enkele hoogtepunten voor een onvergetelijke vakantie naar Indonesië.

Historisch Makassar

Eén van de hoogtepunten van het eiland is Makassar. De grootste stad op het eiland, met 1,3 miljoen inwoners. Makassar is een havenstad en ligt op het zuidelijke deel van het eiland. In dit gebied vindt u ook een prehistorische grot die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. In de grot zijn rotstekeningen te zien die duizenden jaren geleden gemaakt zijn. 

Tijdens uw bezoek komt u wellicht nog overblijfselen tegen van de tijd dat Makassar onderdeel was van de handelsroutes van de VOC, zoals Nederlandse woorden en Nederlandse architectuur. Waar eerder veel in specerijen werd gehandeld, wordt er hedendaags meer goud gesmeed. Een bezoek aan de plaatselijk markt is zeker de moeite waard. Hier worden nog vele culturele tradities in stand gehouden en de kleurrijke etenswaren en mensen zijn een genot zijn om naar te kijken.

Cultuur in Toroja

Voor de koffieliefhebber die gaat reizen naar Sulawesi is het middengedeelte van het eiland interessant, ook wel het Toraja-land genoemd. Hier kunt u zien hoe de lokale bevolking aan het werk is op de koffieplantages. U bevindt zich bovendien in een prachtig heuvelachtig gebied afgewisseld met valleien en rivieren. De Toraja regio is voor de culturele liefhebber ook zeer interessant, omdat er te zien is hoe tot op de dag van vandaag oude religieuze tradities in stand worden gehouden. 

Enkele van die tradities zijn het vereren van de voorouders, de zeer uitgebreide uitvaarten waar veel tijd en geld aan wordt besteed en de begraafplaatsen in de rotsen. Ook zijn de Torajaanse huisjes architectonisch gezien een interessante verschijning door het gebruik van natuurlijk materialen en de hoge geometrische voorgevels en daken.

Prachtige natuur en duiken in Minahasa

Het noordelijke deel van Sulawesi, Minahasa, is zeker een bijzondere plek om te bezoeken tijdens uw rondreis. Voor de kust ligt een vulkanisch eiland in een prachtig natuurgebied, het nationale park Bunaken. Voor de duikliefhebbers die reizen naar Sulawesi is dit gebied de plek om te zijn om zeedieren te spotten. 

Helder water en een diverse en kleurrijke onderwaterwereld maken deze spot tot een onvergetelijke ervaring. Ook voor ieder die van het strand houdt is dit een paradijselijke plek om heerlijk te ontspannen op de witte zandstranden onder de palmbomen.

Beste reistijd

Wat betreft het klimaat is het goed om te weten dat men het hele jaar door kan reizen naar Sulawesi. Vanwege een geografische scheidslijn heeft Sulawesi te maken met twee verschillende soorten klimaten. In het noordoosten van het eiland valt de meeste regen in de zomermaanden, terwijl in het zuidwesten juist meer regen valt in de winterperiode. 

Aan de kust ervaart u een heerlijk tropisch klimaat waarbij het vrijwel altijd warm is. Verder van de kust verwijderd, in de bergen in het binnenland van het eiland, kan het ’s nachts behoorlijk afkoelen. Dit is goed om rekening mee te houden voor iedereen die van plan is om te reizen naar Sulawesi.

Op vakantie naar Sulawesi met een reisbureau

Een rondreis of trektocht in groepsverband of een privéreis op het eiland Sulawesi is zeer interessant voor iedereen die van afwisseling houdt tussen natuur en cultuur en tussen actief bezig zijn en ontspannen. De kleurrijke bevolking van het eiland met haar eeuwenoude Indonesische tradities, het prachtige vruchtbare binnenland, de kleurrijke onderwaterwereld en de witte zandstranden maken het reizen naar Sulawesi tot een prachtige ervaring. 

Wilt u zorgeloos kunnen genieten van een heerlijke vakantie? Neem dan contact met ons op. Wij kijken wat bij u past of maken de reis voor u volledig op maat. Zo gaat u een onvergetelijke vakantie tegemoet.

 

Reizen naar Indonesië

Indonesië is een prachtig land, waar je heerlijk op vakantie kunt. Wij bieden diverse reizen naar Indonesië aan, die je ook met elkaar kunt combineren. Je kunt dus zeer veel van Indonesië zien in één trip. Reizen in Indonesië bieden wij naar de volgende gebieden aan:

You don't have permission to register