Top
Reizen naar Singapore

Reizen naar Singapore voor de

ultieme vakantie

Wil jij voor vakantie reizen naar Singapore? Deze prachtige stad in Zuidoost Azië is de ultieme belevenis en de garantie voor een fantastische vakantie. Smaragd Reizen biedt diverse reizen naar Singapore aan, die volledig op maat gemaakt worden naar jouw wensen. Wij bieden reizen van enkele dagen aan, die je kunt combineren met onze andere reizen. Je kunt op deze manier in één vakantie meerdere steden en landen bezoeken.

Stad van de zee

Singapore is een stad gelegen in Zuidoost-Azië met meer dan 6 miljoen inwoners die vroeger ook wel “de stad van de zee” werd genoemd. De stad grenst namelijk aan de Straat van Singapore en de Straat van Johore. Tot op de dag van vandaag heeft de haven van Singapore een belangrijke functie in de wereldeconomie. Daarnaast heeft de stad een hele hoge bevolkingsdichtheid, namelijk circa 8.000 inwoners per vierkante kilometer, wat bijna 20 keer zoveel is als in Nederland. Je zult hier binnen de stad dus altijd wel iemand tegenkomen.  

 

reizen singapore

Klimaat en beste reistijd

Qua klimaat is het bijna het hele jaar door een goede tijd om naar Singapore te reizen. Door de tropische weersomstandigheden is het er altijd lekker warm, overdag zo tussen de 24°C en 32°C. Houd wel rekening met een hoge luchtvochtigheid en hevige neerslag in de moesson maanden. De noordoostmoesson loopt van december tot en met maart en de zuidwestmoesson van juni tot september, maar van een droog seizoen kun je niet spreken. 

Het regent er gemiddeld de helft van de tijd, waarvan de meeste neerslag tussen november en januari valt. Tussen juli en oktober is het goed om rekening te houden met rook die vanuit Indonesië over komt waaien in verband met bosbranden. Dit zou eventuele gevolgen kunnen hebben voor vliegverkeer. 

 

Vervoer binnen en buiten de stad

Indien je je binnen de stad wilt verplaatsen dan kan dat natuurlijk per voet. Maar in de miljoenenstad zijn er gelukkig ook andere vervoersopties. Zo kun je bijvoorbeeld de metro nemen of een taxi. Als je naar een ander eiland wilt, dan kun je gebruik maken van de veerdienst. Er zijn zelfs internationale veerdiensten beschikbaar waarmee je de boot naar Indonesië kunt nemen. Buiten de stad is ook het vliegveld waar je na een internationale vlucht vanuit Nederland van circa 13 uur kunt landen. Ideaal als tussenstop onderweg naar Australië, Indonesië of Maleisië. 

reizen singapore

Sferen van de stad

In de stad zul je veel hoge gebouwen tegenkomen waar er dag en nacht licht brandt. Dankzij de internationale sferen van de stad zijn er veel verschillende soorten eettentjes waar je lokale smaken kunt proeven. Van kleine stalletjes tot aan hippe eettenten, met opties voor zowel de vleeseter als de vegetariër. Vergeet ook zeker de highlights buiten de stad niet en ga bijvoorbeeld apen spotten. 


Cultuur

Singapore heeft maar liefst vier officiële talen, waarvan Engels er één is. Dit komt omdat er in de loop van de jaren veel mensen uit verschillende uithoeken van de wereld zich hier hebben gevestigd, zoals Chinezen, Indiërs, Maleisiërs en westerlingen. De meeste mensen spreken dan ook Engels, wat door de overheid wordt gestimuleerd en als eerste taal wordt gebruikt. 

Reizen naar Singapore boeken bij Smaragd

Reizen

Wil jij genieten van een reis naar Singapore? Als je deze boekt via Smaragd Reizen, geniet je van verschillende voordelen. Deze hebben we voor jou op een rijtje gezet:

  • Kennis: wij hebben al meer dan 30 jaar ervaring;
  • Alle reizen worden persoonlijk uitgezet;
  • je geniet bij ons altijd van een persoonlijke aanpak.

Vraag gelijk via onze website een offerte aan voor een van onze reizen naar Singapore. Wil je eerst meer informatie of heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Invulling van de reis

De reis wordt geheel op maat afgestemd, naar wat jij wenst te doen. Er is echter zeer veel te zien in Singapore. Wat denk je van een excursie naar Jurong Bird Park en Ming Village? In Jurong Bird Park loop je rond tussen meer dan 600 verschillende soorten vogels. Hier zijn ook live vogelshows te zien, waar altijd veel publiek op af komt. Dit is zeker een aanrader. Tevens kun je middels een kabelbaan naar Sentosa Island. Vanaf dit punt heb je een fantastisch uitzicht over de haven van Singapore en de Indonesische Riau-archipel.

Verschillende reizen in Azië

Wij bieden diverse reizen naar Azië aan. Dit is een continent waar je waarschijnlijk niet elk jaar komt, dus het is zeker een aanrader om hier meer plaatsen te bezoeken. Op deze manier haal je het meeste uit jouw vakantie. Wij bieden vakanties aan naar de volgende landen en steden:

Naar Singapore reizen

Wil jij naar Singapore reizen? Kies dan voor een van de reizen van Smaragd Reizen. Wij zorgen er voor dat jij een onvergetelijke vakantie krijgt, die geheel op maat is afgestemd. Via de website kun je direct een offerte aanvragen voor een op maat gemaakte vakantie naar Singapore. Uiteraard is deze reis ook in combinatie met andere reizen te boeken. Je kunt dan een fantastische rondreis maken door Azië. Een vakantie om nooit te vergeten!

Sta je te trappelen om naar Singapore te gaan maar wil je eerst nog wat meer informatie? Dat is uiteraard gewoon mogelijk. Contact opnemen is mogelijk via de contactpagina. Hier vind je een contactformulier, maar ook het telefoonnummer en e-mailadres.

You don't have permission to register