Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 30 september 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 30 september 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

 1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip (dit mag meerdere keren). U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Onze flexibele voorwaarden houden onder andere in dat wij geen wijzigingskosten rekenen bij een oranje reisadvies. Wel kan het voorkomen dat de kosten voor uw reis iets wijzigen op de nieuwe datum. Wilt u onverhoopt toch van uw reis afzien dan zullen wij uw (aan)betaling zo spoedig mogelijk retourneren.
  Dit geldt alleen in het geval van Corona maatregelen wanneer Smaragd Reizen de reis annuleert.
 2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 30 september 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
 3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
 4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
 5. Voor reizen na 30 september 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Singapore reizen

Type reis Stopover
Reisduur 3 dagen
vanaf € 279 p.p.
Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 3 dagen
vanaf € 273 p.p.
Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 4 dagen
vanaf € 363 p.p.
Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 4 dagen
vanaf € 538 p.p.

Singapore, een op het zuidelijkste puntje van het Maleise schiereiland gelegen stadstaat is een belangrijk handelcentrum in Azië. De ontwikkeling die dit land in korte tijd heeft doorgemaakt van een door malaria geteisterde verzameling kampongs tot één van 's werelds modernste en schoonste steden is amper voorstelbaar. Ondanks het hoge tempo en de uiterlijke façade van glimmend glas en beton is Singapore voor de bezoeker een buitengewoon interessante plaats.

Geografie

De Republiek Singapore gelegen op het zuidelijke puntje bestaande uit het eiland Singapore Island en tientallen andere eilandjes, waarvan ongeveer de helft bewoond is. Andere belangrijke eilanden zijn Pulau Tekong en Sentosa.
Op Singapore Island vindt u de meeste bossen, het westelijke deel is een gebied met heuvels en valleien. Wat u veel kunt vinden in Singapore zijn de huizen, wolkenkrabbers flatgebouwen en niet te vergeten kantoorgebouwen. Er verschillende riviertjes die vanuit het binnenland naar de kust stroomt. De belangrijkste rivier is de Singapore River waar het hart van de stad omheen gebouwd is.

Klimaat

Singapore heeft een gemiddelde temperatuur tussen 23°C in de avond, en 30°C overdag, met een hoge luchtvochtigheid. De seizoenen worden bepaald door de noordoostelijke moessonwinden, die de meeste regen brengen tussen december en maart, en de zuidwestelijke moessonwinden die de droogste tijd brengen tussen juni en september.

Landschap

Qua landschap weinig te bieden. Singapore is één grote stad, ± 4 % is bedekt met bossen. Voor de meeste bezoekers vormen de goed gesorteerde winkelcentra de belangrijkste attractie van deze indrukwekkende stadsstaat. Maar daarbuiten valt nog veel meer te genieten.

Oude Chinese stadswijken die in hoog tempo worden gerenoveerd bieden een interessante kijk op het leven van de 'Straits Chinese' en huisvesten een aantal schitterende tempels. 'Little India' is de wijk van de Indiase bevolkingsgroep gekenmerkt door een uitbundig straatleven en felbeschilderde hindoetempels.

Tenslotte kan men in Kampung Arab een goede indruk krijgen van de derde groep, de islamitische Maleisiërs, ook weer met hun specifieke kenmerken. Voer daarbij de fantastische kolonialen architectuur het voortreffelijke eten en het grote aantal attracties. Men moet concluderen dat Singapore beduidend meer is dan zomaar een kloon van een westerse grote stad.

Bevolking

Singapore telt ongeveer 4.100.000 inwoners. De bevolking van deze stadstaat bestaat voor het grootste gedeelte uit Chinezen. Chinese immigranten uit voornamelijk de zuidelijke provincies van China. Naast de Chinezen kent met de Maleisiërs, de oorspronkelijke bewoners van Singapore, Indiërs en slechts 1% Europeanen, Amerikanen, Australiers en Japanners.

Religie

De veel voorkomende religies in Singapore zijn het Taoïsme, het Boeddhisme, Moslim, Christen en het Hindoeïsme.

Tijdsverschil

In Singapore is het 7 uur later in de wintertijd in Nederland, en 6 uur later tijdens onze zomertijd.

Eten en drinken

Dankzij de multiculturele samenstelling van Singapore, is er een keur aan heerlijkheden te vinden uit de Chinese, Indiase, Thaise en Westerse keuken. Zeker de overheerlijke seafood gerechten mag u niet overslaan. Culinair gezien hoeft u zich dus nooit te vervelen.

Eten kunt u in de grote en kleine restaurants, maar ook bij de kleine stalletjes op straat. Er wordt zeer hygiënisch gekookt en alle straatverkopers hebben een vergunning en voldoen daarmee aan strenge kwaliteitsnormen. Verse vruchtensappen zijn overal te krijgen, want tropisch fruit is er in overvloed.

Feestdagen

De Nationale feestdagen

 • 01 januari 2016 - Nieuwjaarsdag
 • 08 februari 2016 - Chinees Nieuwjaar
 • 25 maart 2016 - Goede vrijdag
 • 27 en 28 maart 2016 - pasen
 • 01 mei 2016 - Dag van de arbeid
 • 05 mei 2016 - Hemelvaart
 • 20 mei 2016 - Dag van Boeddha
 • 09 augustus 2016 - Onafhankelijkheidsdag
 • 30 oktober 2016 - Divali
 • 25 en 26 december 2016 - Kerstmis
 • 31 december 2016 - Oudjaarsdag

 

Taal

In Singapore is de voertaal Engels, die door bijna iedereen gesproken wordt.

Elektriciteit

Singapore heeft 220-240V wisselstroom. De stopcontacten zijn afwijkend, dus een verloopstekker (wereldstekker) wordt aanbevolen.

Munteenheid

De munteenheid is de Singapore Dollar (SGD). De koers is ± € 0.62. Travellers 'Cheques' in Amerikaanse dollars en gangbare creditcards worden in de grote steden geaccepteerd. Bij vele ATM (pin)automaten kunt u geld uit de muur halen.

Visum

Voor Singapore is geen visum nodig; gewoonlijk geldt een vrij verblijf van 14 dagen dat ter plaatse te verlengen valt. U heeft een paspoort nodig, dat nog 6 maanden geldig is na terugkomst in Nederland.

Riverview Hotel
Hotel
Gelegen aan de historische Singapore River en dichtbij populaire bestemmingen heeft het Riverview Hotel een prima locatie. Vanuit het hotel heeft u panoramische uitzichten op de rivier en de prachtige city skyline. U kunt heerlijk dineren op het terras terwijl u aan de rivier zit. Het hotel ligt in de buurt van Chinatown en het beroemde winkelparadijs Orchard Road.
Peninsula Excelsior
Hotel
Het Peninsula Excelsior ligt vlakbij de historische Singapore River en boven het Peninsula shopping center. Het hotel is gunstig gelegen ten opzichte van allerlei winkels, uitgaansgelegenheden en culturele attracties.
Bayview Hotel
Hotel
Bayview Hotel is gelegen in het hart van de stad. Het hotel heeft een uniek zwembad op het dak met een plezierig uitzicht op de stad. De keuken van het hotel serveert u heerlijke lokale en continentale gerechten.
Novotel Clarke Quay
Hotel
Dit 4-sterren hotel ligt vlakbij het winkelparadijs van Orchard Road. Verder vindt u in de buurt gezellige restaurants en uitgaansgelegenheden. Ook het station is op loopafstand te bereiken.
Grand Park City Hall Hotel
  Hotel

  Het Grand Park City Hall Hotel is gelegen in het levendige en historische deel van Singapore. Het hotel is slechts enkele minuten van de grote warenhuizen verwijderd. Ook ligt het hotel dichtbij verschillende historische gebouwen als City Hall, Victoria Concert Hall en het Parliament Building. Daarnaast zijn er verschillende musea in de buurt te vinden en de nieuwste toeristische attractie van Singapore, The Singapore Flyer.

  Parkroyal on Kitchener Road
  Hotel
  Parkroyal on Kitchener Road is gelegen in het hart van de etnische buurt van Singapore. Het bekende 24 uur geopende Mustafa shopping center is dichtbij gelegen en ook het treinstation is slechts een paar minuten van het hotel verwijderd.
  Siloso Beach Resort Singapore
  Resort
  Het 4-sterren Resort gelegen op 51 Imbiah Walk is direct aan het strand gelegen. In dit tropische toevluchtsoord kunt u in alle rust kunt verblijven. Het hippe strand van Siloso ligt pal voor de deur en alle andere hoogtepunten welke Sentosa eiland biedt zijn goed te bereiken met taxi of metro. Met de pendelbus van het Resort bent u in 10 minuten bij het MRT-station Harbourfront.
  York Hotel Singapore
  Hotel
  Het 4 sterren York Hotel is gelegen in het hart van het bruisende Orchard Road en op ongeveer 25 minuten van het vliegveld Changi International. Het dichtstbijzijnde metrostation is op een korte loopafstand waarvandaan u gemakkelijk overal kunt komen. Voor de reizigers die van shoppen houden, kunnen terecht bij de vele winkels en shoppingmalls direct vanuit het hotel bereikbaar. U wordt omringd door een perfecte combinatie van comfort en luxe bij het York Hotel in Singapore.
  Meer accommodaties