Reizen op maat

Reizen op maat naar Azië, Afrika en Oceanië

Onvergetelijke reizen op maat naar Azië, Afrika en Oceanië boekt u bij Smaragd Reizen. Door uw reis zelf samen te stellen, bepaalt u welke highlights van landen zoals Indonesië, Thailand of Azië u ontdekt. Naast groepsreizen kunt u bij ons ook terecht voor individuele reizen en huwelijksreizen. Wij zijn gespecialiseerd in reizen op maat in de volgende landen:

Reizen op maat in Indonesië

Adembenemende reis op maat in Indonesië vanaf € 67,- per persoon

 • Slaap bij de lokale bevolking of ga voor een vijfsterrenhotel
 • Bezoek de traditionele dorpjes met ieder hun eigen specialiteit
 • Ontdek met een Nederlandstalige gids de Indonesische cultuur
 • Mix & match verschillende facetten voor een onvergetelijke reis

Indonesië, de grootste archipel ter wereld en bestaande uit ruim 15.000 eilanden. Mensen die dit land voor de eerste keer bezoeken zullen kennis maken met de vriendelijkheid van de bevolking en de verscheidenheid aan cultuur en natuur. Een reis op maat naar Indonesië zal zeker veel van dit alles omvatten. Contact met cultuur, natuur en de lokale bevolking staan centraal, in welke mate u dat wilt. U kunt hier bijvoorbeeld denken aan slapen bij de lokale bevolking en een kijkje nemen in het dagelijkse leven van deze mensen. Of het bezoeken van verschillende traditionele dorpjes waarbij elk dorp zijn eigen specialiteit kent. Altijd al een keer een ontmoeting met de orang oetan mee willen maken? Een fietstocht maken door de prachtige omgeving van Bali, waarbij u schitterende rijstvelden en traditionele dorpjes passeert? Of heeft u altijd al eens een kijkje willen nemen in de Indonesische keuken en kookles willen krijgen van een ervaren lokale kok? Wij kunnen van al uw wensen een complete reis op maat maken!

Vraag een offerte aan Lees meer over reizen op maat in Indonesië

Reizen op maat in Maleisië

Spectaculaire reis op maat in Maleisië vanaf € 119,- per persoon

 • Unieke facetten: van duikarrangementen tot een junglebezoek
 • Exotische bountystranden en een azuurblauwe oceaan
 • Spot wilde dieren zoals orang-oetans, schildpadden en olifanten

Een bezoek aan Maleisië is zeer gevarieerd dankzij het gevarieerde klimaat en de prachtige natuur. Breng een bezoek aan de oerwouden van Borneo, bekijk de hindoetempel Batu Cave, de oude tempel Cheng Hoon Ten of bezoek het gezellige China Town. Na de intensieve trip kunt u helemaal tot rust komen op het eiland Kapas dat bekend staat om de witte stranden, kleurrijke vissen en het kristalheldere water. Om uw reis op maat extra speciaal te maken, kunt u het Turtle Island Kota Kinabalu bezoeken waar u kunt zien hoe de schildpadden eieren leggen.

Vraag een offerte aan Lees meer over reizen op maat in Maleisië

Reizen op maat in Singapore

Bruisende reis op maat in Singapore vanaf € 299,- per persoon

 • Perfecte tussenstop voor uw rondreis in Azië
 • Het beste van twee werelden dankzij de unieke skyline met hoge wolkenkrabbers en de prachtige natuurreservaten
 • Mix van traditioneel en modern

Op het zuidelijkste puntje van Maleisië ligt de moderne stad Singapore. De stad staat bekend om de hoge gebouwen, de koloniale architectuur en de goed gesorteerde winkelcentra. Naast het levendige centrum kunt u de oude Chinese stadswijken bekijken die in hoog tempo worden gerenoveerd. In deze wijk kunt u kennismaken met het leven van de ‘Straits Chinese’. Voor het uitbundige straatleven van de Indiase bevolkingsgroep raden wij aan om een bezoekje te brengen aan de Indiase wijk ‘Little India’. Om er zeker van te zijn dat u de levensstijl van alle drie de bevolkingsgroepen meekrijgt, dient u een bezoek te brengen aan Kampung Arab. Hier leeft de derde bevolkingsgroep de islamitische Maleisiërs. Ontdek het prachtige Singapore zelf of voeg een bezoekje aan de stad toe aan uw rondreis op maat.

Vraag een offerte aan Lees meer over reizen op maat in Singapore

Reizen op maat in Thailand

Sensationele reis op maat in Thailand vanaf € 165,- per persoon

 • Perfecte combinatie tussen avontuurlijk rondtrekken en relaxen op hagelwitte stranden
 • Stel zelf uw droomreis samen met behulp van verschillende facetten
 • Kies uit diverse accommodaties: van driesterrenhotels tot vijfsterrenresorts

Houdt u van diversiteit? Kies dan voor een reis op maat naar Thailand. In het land wordt het drukke stadsleven afgewisseld met de rust van het traditionele plattelandsleven. Bezoek de drijvende groene- en fruitmarkten, breng een bezoek aan de Gouden Driehoek waar Thailand, Laos en Birma samenkomen en maak kennis met de lokale stemmen waaronder de extravagante girafvrouwen met hun lange nekken. Een land zoals Thailand biedt u verscheidenheid en dus een zeer diverse, maar complete reis op maat voor u als reiziger.

Vraag een offerte aan Lees meer over reizen op maat in Thailand

Reizen op maat in China

Prachtige reis op maat in China vanaf € 351,- per persoon

 • Ontdek de contrasten: van wolkenkrabbers en oude tempels tot miljoenensteden en het karakteristieke platteland
 • Rondreizen variërend van vier tot negentien dagen
 • Slaap bij de lokale bevolking of ga voor een vijfsterrenhotel

China is het op twee na grootste land ter wereld. Het land bestaat uit totaal verschillende landschappen wat China zeker interessant en veelzijdig maakt. Van de Tibetaanse Hoogvlakte, tot de Himalaya tot aan de diepe aardscheur in het Tien Shan-gebergte beneden zeeniveau. En van de uitgestrekte woestijnen Gobi en Taklimakan tot de vruchtbare Chinese Laagvlakte tussen Peking en Shanghai. Het land telt ruim 1,2 miljard inwoners. Maar liefst 80 procent van de bevolking woont op het platteland. De grote steden zijn ware metropolen van miljoenen inwoners. Wat China zo interessant maakt is dat het al een geschreven geschiedenis van 4000 jaar heeft en de oudste beschaving ter wereld. Sinds 1978 is er meer ruimte ontstaan voor liberalisering, vrije markteconomie en godsdienstvrij godsdienstvrijheid, een trend die zich nog steeds godsdienstvrijheid, aan het ontwikkelen is. Deze hebben daarnaast gezorgd voor een betere leefsituatie voor de bevolking en tevens voor aanmoediging van het buitenlands ging toerisme.

Vraag een offerte aan Lees meer over reizen op maat in China

Reizen op maat in Vietnam

Schitterende reis op maat in Vietnam vanaf € 138,- per persoon

 • Maak kennis met de locals
 • Stem uw reis af op uw wensen: van familiereizen tot eenpersoonsreizen
 • Altijd een centraal gelegen accommodatie: minimaal driesterrenhotels

Prachtige landschappen, smaragdgroene rijstvelden, hoge bergketens, vele kronkelige rivieren, ongerepte stranden en honderden idyllische koraaleilandjes. Dat is typisch Vietnam. Welkom geheten worden door de kleurrijke en diverse bevolking voorzien van een vriendelijke glimlach op hun gezicht, ook dat is Vietnam. Om reizigers nog beter te kunnen ontvangen wordt er hard gewerkt aan de infrastructuur. Vooral op het platteland is het leven nog net zo traditioneel als eeuwen geleden. Liefhebbers van traditie en eenvoudigheid zitten hier zeker goed. Mensen die op zoek zijn naar luxe en comfort zullen meer op hun plek zijn in de steden Hanoi en Saigon. Daarnaast kenmerken zij zich met de typisch gezellige sfeer van Aziatische steden. Een lange kustlijn van baaien en stranden wordt afgewisseld met een bergachtig landschap in het binnenland. Een echte trekpleister is Halong Bay die over het grootste karstlandschap beschikt en aan de begrenzing met China ligt. Vietnam is fascinerend, verbazingwekkend en brengt veel aan historie met zich mee.

Vraag een offerte aan Lees meer over reizen op maat in Vietnam

Reizen op maat in Sri Lanka

Uitmuntende reis op maat in Sri Lanka vanaf € 138,- per persoon

 • Van historische en koloniale steden tot prachtige stranden en een overweldigende natuur
 • Diverse reizen van drie tot vijftien dagen met verschillende facetten
 • Ontdek Sri Lanka onder begeleiding van een lokale of Nederlandstalige gids

Een land met een rijke geschiedenis die dateert van vóór onze jaartelling. Historische ruïnes, monumenten en tempels. Niet te vergeten, de velen koloniale bouwwerken en huizen uit de Hollandse en Britse periode. Sri Lanka, voorheen bekend als Ceylon, ligt ten zuiden van India en is in oppervlak ongeveer zo groot als Nederland en België samen. Een vriendelijke en gastvrije bevolking (ca. 18 miljoen). Een grote verscheidenheid aan exotische planten en dieren. Bergen, valleien en watervallen met spectaculaire panorama´s. Mysterieuze regenwouden, prachtige stranden, baaien en koraalriffen die uitnodigen om bewonderd te worden. Beroemd zijn de velen uitgestrekte theetuinen. Heerlijke gerechten van de Sri Lankaanse keuken en de Ayurvedische levensstijl. Religieuze uitingen van boeddhisme, hindoeïsme, islam en christendom zijn overvloedig aanwezig. De vele tradities en culturele uitingen geven naast de natuurlijke schoonheid een extra dimensie aan dit mooie eiland. De gebruiken van dit multicultureel en multireligieus land heeft bezoekers altijd gefascineerd. Daarom mag Sri Lanka terecht genoemd worden, ‘Parel in de Indische Oceaan’.

Vraag een offerte aan Lees meer over reizen op maat in Sri Lanka

Reizen op maat op de Malediven

Ontspannende reis op maat op de Malediven vanaf € 495,- per persoon

 • Sprookjesachtige bestemming om te duiken en snorkelen
 • Perfect voor een huwelijksreis
 • Witte palmstranden en helderblauw zeewater
 • Tip: combineer de Malediven met een rondreis door Sri Lanka

De eilandengroep die samen de Malediven vormen, zijn al sinds mensenheugenis bekend. De 26 atollen worden gevormd door de riffen met de daaraan liggende fragiele eilanden. De riffen zijn van levensbelang voor de instandhouding van de eilanden. Het hoogste eiland is slechts 2,5 meter hoog. De Paradijselijke goudkleurige stranden worden omzoomd door wuivende palmen. Schone lucht, stilte en rijke zee natuur zijn de opvallende kenmerken. In 1972 waren er slechts twee resorts. Inmiddels zijn er meer dan 80 resorts en allen met een hoge kwaliteit aan accommodatie en faciliteiten. De geschatte 1190 eilanden, eilandjes en zandstrandjes die de atollen vormen, zijn uitsluitend te bereiken per boot of exclusief per watervliegtuig. De internationale luchthaven neemt het gehele eiland, waarop het is gebouwd, in beslag. De hoofdstad Male, ligt eveneens op een eiland en de stadsgrens reikt tot aan zee. Dit betekent dat alle goederen en producten van over zee aangevoerd moet worden. De vakantie eldorado’s bieden een scala aan faciliteiten, ontspanning en sportieve mogelijkheden. Alle watersporten zijn populair. Duiken en vooral het snorkelen zijn de grote favorieten. De eilanden van de Malediven vormen een waar vakantieparadijs voor te luieren op het strand of actief te zijn in een van de watersport mogelijkheden.

Vraag een offerte aan Lees meer over reizen op maat op de Malediven

Reizen op maat in Australië

Avontuurlijke reis op maat in Australië vanaf € 580,- per persoon

 • Stel uw eigen reis samen met de verschillende facetten
 • Kies uit driesterren- of vijfsterrenhotels
 • Ontdek de verschillende landschappen: van tropische regenwouden tot kale woestijnen

Australië is het kleinste werelddeel, maar het grootste eiland ter wereld. Het is een land van scherpe contrasten in landschap, klimaat en cultuur. U treft er ultramoderne metropolen aan, bevolkt door mensen van Europese en Aziatische herkomst, naast uitgestrekte en grotendeels verlaten binnenlanden, slechts bewoond door een handjevol Aboriginals. Het land strekt zich over 7,7 miljoen vierkante kilometer uit van de Indische- tot de Stille Oceaan. Het Australische landschap kent vele extremen: tropische regenwouden, subtropische kuststreken, lage bergruggen, enorme steppe gebieden en lege woestijnen met grote zoutmeren en de beroemde Ayers Rock. Het grootste koraalrif ter wereld, de Great Barrier Reef, strekt zich over 2000 kilometer uit voor de noordoostkust en is verreweg één van de mooiste onaangetaste onderwatergebieden ter wereld.

Vraag een offerte aan Lees meer over reizen op maat in Australië

Reizen op maat in Nieuw-Zeeland

Magnifieke reis op maat in Nieuw-Zeeland vanaf € 510,- per persoon

 • Kies uit diverse accommodaties: van driesterrenhotels tot vijfsterrenresorts
 • Rondreizen variërend van drie tot achttien dagen
 • Ontdek Nieuw-Zeeland onder begeleiding van de Kiwi’s

De eilandengroep Nieuw-Zeeland is acht maal zo groot als Nederland maar telt desondanks slechts drie miljoen inwoners (ook wel ‘Kiwi’s’ genoemd), voornamelijk een mengelmoes van Europese immigranten. De oorspronkelijke bewoners, de Maori, namen het land als eerst in bezit en gaven het de naam Aotearoa. Nieuw-Zeeland, zo genoemd door Abel Tasman die het ontdekte, is geografisch gezien de meest afgelegen bestemming die wij vanuit Nederland kunnen bezoeken. De drie delen: Noordereiland, Zuidereiland en Stewart Eiland vormen samen een geweldige bestemming. Het schone milieu en de enorme variëteit in landschap laten een overweldigende indruk achter op de bezoeker. IJsblauwe gletsjers, koele fjorden. Sissende geisers hoge bergen en vuurspuwende vulkanen, dicht oerwoud en gouden stranden. Nergens anders ter wereld kan men, op slechts een uur afstand van de bewoonde wereld, de staart van een walvis uit zee zien oprijzen of waggelende pinguïns waarnemen op weg naar hun nest.

Vraag een offerte aan Lees meer over reizen op maat in Nieuw-Zeeland

Hoe gaat een reis op maat in zijn werk?

Bij Smaragd Reizen kunt u met behulp van de verschillende facetten uw eigen droomreis samenstellen. Combineer bijvoorbeeld het avontuurlijke Sri Lanka met een relaxte strandvakantie op de Malediven. Vindt u het lastig om zelf een reis op maat te creëren? Onze reisspecialisten helpen u graag bij het samenstellen van de perfecte reis.

Neem contact op met Smaragd Reizen

Wilt u meer informatie over de reizen op maat? Neem contact op door te bellen naar 0228 312 231, stuur een e-mail naar info@smaragd-reizen.nl of breng een bezoekje aan ons fysieke reisbureau in Enkhuizen.