Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Smaragd Reizen annuleert alle reizen tot en met 31 oktober 2020

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 31 oktober 2020 niet door te laten gaan. Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 31 oktober 2020 bieden wij de volgende regelingen aan:

 1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip, maar maximaal 1 jaar later. Wij bieden hiervoor het SGR-Corona Voucher aan. Dit houdt in dat het bedrag wat u al heeft voldaan onder het garantiefonds blijft vallen. De extra informatie vindt u terug op de volgende link https://www.sgr.nl/news/sgr-en-anvr-corona-voucher-bij-annulering-of-omboeking/ Deze voucher kunt u dan gebruiken voor de nieuwe datum en kan tot uiterlijk een jaar naar uitgifte worden afgegeven. Voor sommige luchtvaartmaatschappijen geldt dat er wel eventueel tariefverschil moet worden bijbetaald als u de datum wijzigt en de nieuwe datum moet worden bepaald voor uw huidige vertrekdatum.
 2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 31 oktober 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
 3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
 4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
 5. Voor reizen na 31 oktober 2020 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Nieuw-Zeeland reizen

Kia ora; "Welkom in Nieuw-Zeeland".
De drie delen: Noordereiland, Zuidereiland en Stewart Eiland vormen samen een geweldig vakantiedoel. Het schone milieu en de enorme variëteit in landschap laten een overweldigende indruk achter op de bezoeker. IJsblauwe gletsjers, koele fjorden en sissende geisers; hoge bergen en vuurspuwende vulkanen; sappige weidegronden, diepe meren, dicht oerwoud en stille, gouden stranden. Nergens anders ter wereld kan men, op slechts een uur afstand van de bewoonde wereld, de kolossale staart van een walvis uit zee zien oprijzen of waggelende pinguïns waarnemen op weg naar hun nest.
>Over dit land

Van de vroegste geschiedenis van Nieuw-Zeeland is nauwelijks iets bekend. Zeker is dat de Maori’s rond het jaar 1000, voet aan wal zetten en het nieuwe land, Aotearoa noemde. Abel Tasman ontdekte in 1642 de twee eilanden maar het was James Cook, die in 1769, het land voor de Engelse kroon opeiste. Eenmaal in Britse handen begon ook de stroom immigranten op gang te komen. Thans is het Pacifische land een multicultureel land geworden waarbij het Engels de voortaal is naast het Maori.

Een overvloedige natuur met een unieke en bijzondere dierenwereld.

Een land met velen mogelijkheden voor sportieve activiteiten; skiën, bergbeklimmen, paragliden, raften, vissen, kajakken, duiken, fietsen en wandelen.

Buitenlandse gasten worden door de vriendelijke kiwi’s (red.: bijnaam voor Nieuw-Zeelander) gastvrij ontvangen.

Geografie

Nieuw-Zeeland strekt zich van noord naar zuid uit over een lengte van 1600 km. Het heeft diverse karakteristieke landschapsvormen waarbij de fjorden, en met sneeuwbedekte bergen van het Zuidereiland, direct in het oog springen. Het Noordereiland kenmerkt zich door geothermische activiteiten (geisers) en een tropisch klimaat.

Klimaat

In het noorden is het klimaat van Nieuw-Zeeland subtropisch. Hier komen geen winters voor. Het klimaat is het tegenovergestelde van het Europese weer. In het zuiden heerst een gematigd klimaat. Nieuw-Zeeland kent vier seizoenen: lente in september, oktober en november; zomer in december, januari en februari; herfst in maart, april en mei; winter in juni, juli en augustus. De winters zijn veel milder en zonniger dan in Nederland; het jaarlijkse aantal zonuren is aangenaam hoog. Kleding dient u af te stemmen op het seizoen waarin u reist. In Nieuw-Zeeland kleedt men zich over het algemeen informeel.

Landschap

Het Noordereiland, waar ongerept oerwoud omzoomd wordt door breed strand, heeft een sterk vulkanisch karakter. Auckland in het noorden, de ‘City of Sails’, heeft een miljoen inwoners (en nog veel meer zeilbootjes!). Rotorua ligt halverwege en is bekend om zijn geisers en vulkanische modderpoelen. Wellington in het zuiden is de op heuvels gebouwde hoofdstad, de regeringszetel en het culturele hart van Nieuw-Zeeland.

Het Zuidereiland heeft een overwegend alpine landschap met gletsjers en fjorden (vooral de Milford Sound is bekend) en met Mount Cook als hoogste punt. Aan de westkant ligt regenwoud; in het noorden leent de grond zich uitstekend voor wijnbouw. Naar het zuidoosten toe worden de bergen geleidelijk lager; hier stromen brede rivieren naar zee. Vooral de noordelijke kust rond Nelson kent prachtige goudkleurige stranden. Christchurch, de ‘Garden City’, is de belangrijkste plaats, en vormt een populaire vestigingsplaats voor vele Europeanen.

Bevolking

De oorspronkelijke bewoners zijn de Maori's die meer dan duizend jaar geleden vanuit Polynesië naar Nieuw Zeeland kwamen. Zij gaven het land de naam Aotearoa, het land van de witte wolk.

Religie

Meer als de helft van de bevolking in Nieuw-Zeeland is Christen.

Tijdsverschil

In Nieuw-Zeeland ligt niet ver van de datumgrens. Het is er 11 uur later dan in Nederland (10 uur later in onze zomertijd). In de maanden oktober t/m maart geldt echter de Nieuw-Zeelandse zomertijd, en bedraagt het tijdsverschil van 12 uur.

Eten en drinken

Het eten is sterk beïnvloed door allerlei Europese, maar vooral Engelse keukentradities, maar door het totaal andere aanbod in voedselproducten heeft de keuken toch een eigen karakter gekregen. De barbecue thuis is zeer gebruikelijk; er worden stukken vlees verorberd met aardappelen; groente en fruit zijn niet in alle gebieden volop te verkrijgen. In de kuststreken wordt uiteraard zeer veel vis gegeten. Frisdranken en vruchtensappen zijn volop aanwezig Er wordt veel wijn en nog veel meer bier gedronken. Sterke drank is nogal prijzig.

Feestdagen

De Nationale feestdagen:

 • 01 januari 2016 - Nieuwjaarsdag
 • 06 februari 2016 - Oprichting van Nieuw-zeeland
 • 25 maart 2016 - Goede vrijdag
 • 27 en 28 maart 2016 - Pasen
 • 25 april 2016 - ANZAC Day
 • 01 juni 2016 - Queens Birthday
 • 26 oktober 2016 - Dag van de Arbeid
 • 26 november 2016 - Niet-winkeldag
 • 25 en 26 december 2016 - Kerstmis
 • 31 december 2016 - Oudjaarsdag

Taal

Naast het Engels, hoort Maori tot een officiële taal.

Elektriciteit

Nieuw-Zeeland heeft 230 Volt wisselstroom en gebruikt afwijkende stekkers; ook hier heeft u een adapter nodig.

Munteenheid

De munteenheid is de Nieuw-Zeelandse dollar (NZD). De koers is € 0,50. Travellers 'Cheques' in Amerikaanse dollars, kunnen bij de meeste banken worden ingewisseld. Gangbare creditcards worden overal in de steden geaccepteerd en er zijn (pin)automaten.

Visum

Reizigers, die niet langer dan 3 maanden in Nieuw-Zeeland willen blijven, hebben geen visum nodig. U dient wel te beschikken over een retourticket met ingeboekte terugreisdatum, en aantoonbaar voldoende financiële middelen om uw verblijf te bekostigen: 1000 NZD per maand voor privé-reizigers en 400 NZD voor reizigers die een verzorgde reis vooruit hebben betaald.

The Langham Auckland in Auckland
Hotel
The Langham Auckland hotel geeft duidelijk de charmante gastvrijheid en tijdloze elegantie weer. Gelegen in het hart van de drukke stad is dit  5 sterren hotel een oase van rust. Gasten die in dit hotel verblijven zullen zeker de combinatie van klassieke charme met vernieuwende accenten waarderen.
Peppers On The Point in Rotorua
Hotel
Het luxe Peppers On The Point hotel is omgeven door de glinsterende wateren van het Lake Rotorua en heeft een prachtig uitzicht op het historische Mokoia Island. Vijf minuten van het hotel vandaan ligt het centrum van Rotorua City.
Holiday Inn Wellington in Wellington
Hotel
Het Holiday Inn Wellington hotel werd geopend in 2006 en is dus nog een vrij nieuw hotel. Het hotel is centraal gelegen en heeft een prachtig uitzicht op de haven.
Duxton Hotel Wellington in Wellington
Hotel
Dit luxe 5 sterren hotel is gelegen in het hart van Wellington, een stad die bekend staat om zijn cultuur, sfeer, lifestyle en geschiedenis. Op loopafstand ligt Courtenay Place, een gebied waar veel entertainment te vinden is en bekend staat om zijn goede theaters en restaurants.
All Seasons Christchurch in Christchurch
Hotel
Het All Seasons Christchurch hotel heeft een Engelse bouwstijl en is voorzien van een pittoreske tuin. Het centrum ligt slechts vijf minuten van het hotel vandaan. In de buurt vindt u ook het Hagley Park en het Arts Centre.
The Charlotte Jane in Christchurch
Boutique
Het Charlotte Jane hotel is een luxe boutique hotel voorzien van prachtige tuinen. Het hotel is gevestigd in de buurt van verschillende restaurants, bars, winkelcentra en verschillende bezienswaardigheden zoals musea, Art Centre, Cathedral Square en de botanische tuinen in het Hagley Park. Op slechts 15 minuten afstand liggen verschillende prachtige stranden.
Kingsgate Hotel Dunedin in Dunedin
Hotel
Het hotel is gevestigd in het hart van de stad. Op 15 minuten loopafstand vindt u het Otago Museum en ook het strand is dicht in de buurt van het hotel, slechts tien minuten met de auto. Het hotel staat bekent om haar ongelofelijke gastvrijheid en verwelkomt haar gasten met open armen.
The Yacht Club Hotel in Picton
Hotel
Het hotel biedt haar gasten prachtige uitzichten, aangename hotelfaciliteiten, aandachtige service en vele attracties en activiteiten in de buurt die makkelijk te bereiken zijn. Het hotel is gevestigd naast de jachthaven van Picton. Het hotel ligt verder in de buurt van het treinstation en het vliegveld.
The Hermitage Hotel in Mount Cook
Hotel
Spectaculaire uitzichten op de grootste berg van Nieuw-Zeeland, de Aoraki Mount Cook, en op het omliggende National Park, maakt het Hermitage Hotel tot één van de boeiendste en adembenemendste bestemmingen van de wereld.
Mercure Wellington Willing Street in Wellington
Hotel
Het hotel is gevestigd in de trendy wijk Cuba Quarter. Verschillende bezienswaardigheden, café’s en boetieks zijn op loopafstand te bereiken.
Meer accommodaties