Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 30 september 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 30 september 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

 1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip (dit mag meerdere keren). U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Onze flexibele voorwaarden houden onder andere in dat wij geen wijzigingskosten rekenen bij een oranje reisadvies. Wel kan het voorkomen dat de kosten voor uw reis iets wijzigen op de nieuwe datum. Wilt u onverhoopt toch van uw reis afzien dan zullen wij uw (aan)betaling zo spoedig mogelijk retourneren.
  Dit geldt alleen in het geval van Corona maatregelen wanneer Smaragd Reizen de reis annuleert.
 2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 30 september 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
 3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
 4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
 5. Voor reizen na 30 september 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Namibië reizen

NAMIBIË

Namibië, met zijn jonge onafhankelijkheid, heeft veel te bieden aan zijn buitenlandse gasten. Het landschap is van een ongekende dramatische en grillige schoonheid, wat zich manifesteert in savannen, heuvels, open bossen en ruige kustlijnen. Een landschap dat varieert van glooiend, ruig en droog tot woest. In geologisch opzicht is het een uniek en spectaculair land. De vele nationale parken zijn een safaribezoek meer dan waard. Alle typisch Afrikaanse dieren kunt u hier, afhankelijk van het biotoop, ontmoeten. Beroemd is de Skeleton Coast, maar ook indrukwekkend zijn de rijkelijk aanwezige Duitse artefacten uit het historische verleden. Ontmoet de bewoners: Bosjesmannen, Himba, Ovambo en Herero. Beleef het fascinerende land Namibië.


Over Namibië

Het gebied dat bij nader onderzoek rijk aan bodemschatten bleek te zijn werd in 1884 Duits Protectoraat. Namibië kwam in 1915 onder Engels bestuur te staan als mandaatgebied van Zuid-Afrika, toen Duitsland zijn grip op Afrika verloor ten tijde van de Eerste Wereldoorlog. Onder groot protest van de Verenigde Naties werd Zuidwest-Afrika in 1969 ingelijfd als vijfde provincie van Zuid-Afrika, tot aan de stichting van de onafhankelijke republiek Namibië op 21 maart 1990.

Klimaat van Namibië

Namibië heeft een klimaat dat sterk wordt beïnvloed door de uitgestrekte woestijnen in het oosten en westen. Regenval komt voornamelijk in de zomerperiode voor tussen november en maart, met temperaturen tussen de 30 en 35°C. In de winter, van mei tot en met september, is het droog en zonnig en wordt het gemiddeld 22 tot 27°C. De avonden en nachten zijn dan koud, met gemiddeld 6 tot 12°C en niet zelden met zelfs strenge vorst. Overdag stijgt het kwik echter razendsnel. U dient met al deze factoren rekening te houden bij de keuze van uw kleding! Comfortabele, gemakkelijke en sportieve kleding in gedekte kleuren is aan te bevelen voor een bezoek aan de vele natuur- en safariparken.

Landschap van Namibië

Het op het eerste gezicht desolate land Namibië ligt ingebed tussen grote, indrukwekkende woestijnen. De Namib strekt zich uit langs het gehele Atlantische kustgebied en is met een leeftijd van 100 miljoen jaar de oudste woestijn ter wereld. In het oosten liggen de magnifieke rode zandvlakten en duinen van de Kalahari. Beide kennen landschappen van woestijn, halfwoestijn en ruige savanne, met oases en canyons, bijzondere rotsformaties en een schat aan zeer zeldzame flora en fauna. De hemel boven Namibië is onvoorstelbaar helder en blauw en nergens ter wereld ziet u een mooiere sterrenhemel dan boven de Kalahari. In het noorden, waar het vochtiger is, is het landschap groener, soms bergachtig en bebost.

Namibische bevolking

Op de totale oppervlakte van ruim achthonderdduizend vierkante kilometer wonen minder dan twee miljoen mensen. Diverse minderheden als de Herero, de Nama Damara en verspreide groepen Bushmen zwerven al duizenden jaren over de vlakten van Zuidelijk Afrika. Daarnaast wonen er nazaten van de Duitse kolonisten en wat immigranten uit naburige landen.

Religie

De bevolking is overwegend christelijk, maar tegelijkertijd sterk gehecht aan traditionele waarden.

Tijdsverschil tussen Nederland en Namibië

In onze wintertijd is het in Namibië 1 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd is er geen tijdsverschil.

Eten en drinken in Namibië

In restaurants is het eten over het algemeen westers, evenals de prijzen. Namibië is een kolonie geweest van Duitsland en dat is terug te zien in de Namibische keuken. U vindt hier namelijk veel bier en vlees. De bekende gerechten van Namibië zijn Mieliepap en Potjiekos. Het drinkwater in Namibië is van goede kwaliteit, maar in de buitengebieden wordt wel aangeraden om mineraalwater in flessen mee te nemen.

Feestdagen in Namibië

De Nationale feestdagen van Namibië zijn:

 • 01 januari - Nieuwjaarsdag
 • 21 maart - Onafhankelijkheidsdag
 • 25 maart - Goede Vrijdag
 • 27 en 28 maart - Pasen
 • 01 mei - Dag van de Arbeid
 • 04 mei - Cassinga Day
 • 25 mei -Africa day
 • 26 augustus - Dag van de Helden
 • 10 december - Dag van de Mensenrechten
 • 25 en 26 december – Kerstmis

Welke taal spreken ze in Namibië?

De officiële taal van Namibië is Engels, maar er worden zeer veel inheemse talen gesproken, waarvan Ovambo de grootste taalgroep is. Duits en Afrikaans komen eveneens voor. De cultuur is even kleurrijk en gevarieerd als de vele verschillende bevolkingsgroepen.

Elektriciteit

Namibië gebruikt 220-240 volt wisselstroom en afwijkende stekkers waarvoor u een adapter nodig heeft.

Munteenheid in Namibië

De munteenheid van Namibië is de Namibische dollar, die gelijk loopt met de Zuid-Afrikaanse Rand. 80 NAD is ongeveer € 10,-. Bij banken in de wat grotere plaatsen kan meestal gepind worden.

Visum voor Namibië

Voor Namibië is voor een verblijf van maximaal drie maanden geen visum nodig.

Er zijn geen accommodaties gevonden