Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 31 maart 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 31 maart 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

 1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip. U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Wij bieden hiervoor het SGR-Corona Voucher aan. Dit houdt in dat het bedrag wat u al heeft voldaan onder het garantiefonds blijft vallen. De extra informatie vindt u terug op de volgende link https://www.sgr.nl/news/sgr-en-anvr-corona-voucher-bij-annulering-of-omboeking/ Deze voucher kunt u dan gebruiken voor de nieuwe datum en kan tot uiterlijk een jaar naar uitgifte worden afgegeven. Voor sommige luchtvaartmaatschappijen geldt dat er wel eventueel tariefverschil moet worden bijbetaald als u de datum wijzigt en de nieuwe datum moet worden bepaald voor uw huidige vertrekdatum.
 2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 31 mei 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
 3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
 4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
 5. Voor reizen na 31 maart 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Namibië reizen

Namibië

Namibië, met zijn jonge onafhankelijkheid, heeft veel te bieden aan zijn buitenlandse gasten. Het landschap is van een ongekende dramatisch en grillige schoonheid wat zich manifesteert in savannen, heuvels, open bos en ruige kustlijn Een landschap wat varieert van glooiend, ruig, droog en woest. In geologisch opzicht, een uniek en spectaculair land. De velen nationale parken zijn een safari bezoek meer dan waard. Alle typisch Afrikaanse dieren kunt u hier, afhankelijk van het biotoop, ontmoeten. Beroemd is de Skeleton Coast, maar wat te zeggen van de rijkelijk aanwezige Duitse artefacten uit het historische verleden. Ontmoet de bewoners; Bosjesmannen, Himba, Ovambo en Herero. Beleef het fascinerende land, Namibië.

Over dit land

Het gebied dat bij nader onderzoek rijk aan bodemschatten bleek te zijn werd in 1884 Duits Protectoraat. Namibië kwam al in 1915 onder Engels bestuur te staan als mandaatgebied van Zuid-Afrika, toen Duitsland haar grip op Afrika verloor ten tijde van de Eerste Wereldoorlog. Onder groot protest van de Verenigde Naties werd Zuidwest-Afrika in 1969 ingelijfd als vijfde provincie van Zuid-Afrika, tot aan de stichting van de onafhankelijk republiek Namibië op 21 maart 1990.

Geografie

Op een oppervlakte van ruim 800.000 km2 wonen minder dan 2 miljoen mensen van diverse pluimage. Diverse minderheden als de Herero Nama Damara en verspreide groepen Bushmen zwerven al duizenden jaren over de vlakten van Zuidelijk Afrika. Daarnaast wonen er nazaten van de Duitse kolonisten en wat immigranten uit naburige landen.

Klimaat

Namibië heeft een klimaat dat sterk wordt beïnvloed door de uitgestrekte woestijnen in het oosten en westen. Regenval komt voornamelijk in de zomerperiode voor tussen november en maart met temperaturen tussen 30 tot 35°C. In de winter van mei t/m september is het droog en zonnig wordt het gemiddeld 22-27°C. De avonden en nachten zijn dan koud, gemiddeld 6-12°C en niet zelden met zelfs strenge vorst. Overdag stijgt het kwik echter razendsnel. U dient met al deze factoren rekening te houden bij de keuze van uw kleding! Comfortabele, gemakkelijke en sportieve kleding in gedekte kleuren is aan te bevelen voor bezoek aan de vele natuur- en safariparken.

Landschap

Het op het eerste gezicht desolate land Namibië ligt ingebed tussen grote, indrukwekkende woestijnen. De Namib strekt zich uit langs het gehele Atlantische kustgebied en is met en leeftijd van 100 miljoen jaar de oudste woestijn ter wereld. In het oosten liggen de magnifieke rode zandvlakten en duinen van de Kalahari. Beide kennen landschappen van woestijn, semi-woestijn en ruige savanne, met oases en canyons, bijzondere rotsformaties en een schat aan zeer zeldzame flora en fauna. De hemel boven Namibië is onvoorstelbaar helder en blauw en nergens ter wereld ziet u een mooiere sterrenhemel dan boven de Kalahari. In het noorden, waar het vochtiger is, is het landschap groener, soms bergachtig en bebost.

Bevolking

Op een oppervlakte van ruim achthonderdduizend vierkante kilometer wonen minder dan twee miljoen mensen. Diverse minderheden als de Herero Nama Damara en verspreide groepen Bushmen zwerven al duizenden jaren over de vlakten van Zuidelijk Afrika.

Religie

De bevolking is overwegend christelijk maar sterk gehecht aan traditionele waarden.

Tijdsverschil

Tijdens de wintertijd is het 1 uur later dan in Nederland. Tijdens de zomertijd is er geen tijdsverschil.

Eten en drinken

In restaurants is het eten over het algemeen westers, evenals de prijzen.

Feestdagen

De Nationale feestdagen

 • 01 januari 2016 - Nieuwjaarsdag
 • 21 maart 2016 - Onafhankelijkheidsdag
 • 25 maart 2016 - Goede Vrijdag
 • 27 en 28 maart 2016 - Pasen
 • 01 mei 2016 - Dag van de Arbeid
 • 05 mei 2016 - Cassinga Day
 • 05 mei 2016 - Hemelvaartsdag
 • 26 augustus 2016 - Dag van de Helden
 • 10 december 2016 - Dag van de Mensenrechten
 • 25 en 26 december 2016 - Kerstmis
 • 31 december 2016 - Oudjaarsdag

 

Taal

De officiële taal van Namibië is Engels, maar er worden zeer veel inheemse talen gesproken waarvan Ovambo de grootste taalgroep is. Duits en Afrikaans komen eveneens voor. De cultuur is er even kleurrijk en gevarieerd als de vele verschillende bevolkingsgroepen.

Elektriciteit

Namibië gebruikt 220-240 volt wisselstroom en afwijkende stekkers waarvoor u een adapter nodig heeft.

Munteenheid

De munteenheid van Namibië is de Namibische dollar die gelijk loopt aan de Zuid-Afrikaanse Rand. 80 NAD is ongeveer € 10, -. U kunt het beste de USD in kleine coupures en travellercheques meenemen. Het voordeel van cheques is dat deze verzekerd zijn bij diefstal. Het kan voorkomen dat bij het verzilveren van Traveller cheques de aankoopnota getoond moet worden. Bij banken in de wat grotere plaatsen kan meestal ook gepind worden.

Visum

Voor Namibië is voor een verblijf van maximaal drie maanden geen visum nodig.

Er zijn geen accommodaties gevonden