Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 30 september 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 30 september 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

  1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip (dit mag meerdere keren). U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Onze flexibele voorwaarden houden onder andere in dat wij geen wijzigingskosten rekenen bij een oranje reisadvies. Wel kan het voorkomen dat de kosten voor uw reis iets wijzigen op de nieuwe datum. Wilt u onverhoopt toch van uw reis afzien dan zullen wij uw (aan)betaling zo spoedig mogelijk retourneren.
    Dit geldt alleen in het geval van Corona maatregelen wanneer Smaragd Reizen de reis annuleert.
  2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 30 september 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
  3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
  4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
  5. Voor reizen na 30 september 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Reizen Molukken

Een reis naar de Molukken is een belevenis om nooit meer te vergeten. De verschillende eilanden die het eilandenrijk kent, staan bekend om de specerijen foelie, kruidnagel en nootmuskaat. De Molukken, een groep prachtige bounty-eilanden met witte zandstranden, schilderachtige dorpjes, kennen een rijke geschiedenis en zijn omringd door een azuurblauwe oceaan. Via Smaragd Reizen boekt u al een facetreis van vijf dagen voor € 231,-. Wilt u alle eilanden die de Molukken telt bekijken? Kies dan voor een van onze populaire groepsreizen. U kunt een bezoek aan de Molukken ook combineren met een van de andere eilandengroepen van Indonesië zoals Sulawesi, Java of  Bali. De hartverwarmende bewoners ontvangen u graag op een van de idyllische eilanden.

Type reis Trektocht
Reisduur 8 dagen
vanaf € 696 p.p.
Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 7 dagen
vanaf € 382 p.p.
Type reis Groepsreis naar Azië, Afrika en Oceanië
Reisduur 23 dagen
vanaf € 2.999 p.p.
Type reis Groepsreis naar Azië, Afrika en Oceanië
Reisduur 24 dagen
vanaf € 3.175 p.p.
Er zijn geen accommodaties gevonden

Typen reizen naar de Molukken

Om ervoor te zorgen dat er voor iedere reiziger een geschikte reis is, werken wij met twee soorten reizen: facetreizen en groepsreizen.

Facetreizen

Bij een facetreis stelt u uw eigen reis op maat samen door zelf de onderdelen van uw droomvakantie te selecteren. Voeg aan uw rondreis in Indonesië bijvoorbeeld een bezoek aan Seram toe of ga naar het nootmuskaateiland Banda. Om ervoor te zorgen dat u zoveel mogelijk van het eiland ziet, duurt een facetreis minimaal vijf dagen.

Groepsreizen

Ontdek alle ins en outs van de Molukken door voor een groepsreis te kiezen. Tijdens de 24-daagse rondreis bezoekt u onder begeleiding van een Indonesiëkenner de diverse eilanden. Zo ontdekt u de binnenlanden waar de aangename geur van kruidnagel en nootmuskaat hangt, de azuurblauwe oceaan met de beste snorkelplekken en de eeuwenoude cultuur van de Molukken.

De beste reistijd voor de Molukken

De Molukken hebben een omgekeerd regenseizoen ten opzichte van de andere Indonesische eilanden. De beste reistijd voor een reis naar de Molukken is van november tot en met maart.

Ontdek de adembenemende eilanden van de Molukken

De eilandengroep Molukken is een klein paradijsje dankzij de adembenemende witte stranden en de azuurblauwe oceaan vol koraal. Behalve een sprookjesachtige uitstraling heeft het land een rijke geschiedenis, waardoor een bezoek aan de Molukken een absolute must do is. Wij lichten de populairste eilanden voor een facet- of rondreis voor u uit.

Ambon

Het eiland Ambon bestaat uit twee schiereilanden: Letimor en Hitoe. In de 14e eeuw was Ambon het centrum van de specerijenhandel ondanks dat er geen specerijen groeiden op het eiland. Tijdens een reis naar Ambon mag een bezoek aan Fort Amsterdam, de oude Immanuelkerk en de oude moskee Wapaue niet ontbreken.

5-daagse reis naar Ambon

Seram

Het grootste deel van het eiland Seram wordt bedekt door een dicht oerwoud en nationaal park. Maak een tocht door de jungle onder begeleiding van een local voor een optimale beleving. Tevens is het eiland perfect om te snorkelen dankzij de koraalrijke zuidoostkust waar grote scholen gekleurde vissen zwemmen.

7-daagse reis naar Seram

Saparua

Saparua heeft als belangrijkste trekpleister Fort Duurstede dat stamt uit de koloniale tijd. Na een bezichtiging van het indrukwekkende fort maakt u kennis met het oude aardewerk, een traditionele woning en de lokale markt in Haria. De reis wordt vervolgd met een bezoek aan het paradijselijke eiland Maulana dat perfect is om te wandelen, zonnen, zwemmen en snorkelen.

7-daagse reis naar Saparua

Banda

Het eiland Banda werd in de 17e eeuw veroverd door de Nederlanders vanwege de specerij nootmuskaat. Op de archipel bevinden zich diverse Nederlandse overblijfselen die worden beheerd door een Indische coöperatie. Wilt u graag duiken tijdens uw reis? Neem een duik in het kraakheldere water tijdens onze speciale duikfacetreis op Banda.

8-daagse reis naar Banda

Kei Keincil

Toeristen noemen het eiland Kei Keincil niet voor niets hét bounty-eiland van de Molukken. De archipel heeft lange stranden met fijn wit zand, ijsblauw water en een prachtige natuur. Ontdek tijdens een reis naar Kei Keincil meer over het traditionele leven van de Molukkers en bezichtig de zoetwaterbronnen van Evu en de grotten van Hawang.

7-daagse reis naar Kei Keincil

Neem contact op met Smaragd Reizen

Heeft u een vraag over een reis naar de Molukken of wilt u meer informatie? Neem contact op door te mailen naar info@smaragd-reizen.nl of te bellen naar 0228 312 231.