Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 30 september 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 30 september 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

 1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip (dit mag meerdere keren). U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Onze flexibele voorwaarden houden onder andere in dat wij geen wijzigingskosten rekenen bij een oranje reisadvies. Wel kan het voorkomen dat de kosten voor uw reis iets wijzigen op de nieuwe datum. Wilt u onverhoopt toch van uw reis afzien dan zullen wij uw (aan)betaling zo spoedig mogelijk retourneren.
  Dit geldt alleen in het geval van Corona maatregelen wanneer Smaragd Reizen de reis annuleert.
 2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 30 september 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
 3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
 4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
 5. Voor reizen na 30 september 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Maleisië reizen

Type reis Duikvakantie
Reisduur 6 dagen
vanaf € 1.731 p.p.
Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 7 dagen
vanaf € 871 p.p.
Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 5 dagen
vanaf € 347 p.p.
Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 4 dagen
vanaf € 255 p.p.
Type reis Stopover
Reisduur 3 dagen
vanaf € 200 p.p.
Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 4 dagen
vanaf € 511 p.p.
Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 3 dagen
vanaf € 346 p.p.
Type reis Duikvakantie
Reisduur 4 dagen
vanaf € 1.019 p.p.

Het koninkrijk Maleisië bestaat uit het prachtige schiereiland Malakka in West Maleisië en de voormalig Britse kolonies Sabah en Sarawak op Oost-Borneo. De bevolking van dit tropische land bestaat uit Maleisiërs, Chinezen, Indiërs en Pakistani. De voertaal is Engels maar er worden navenant vele andere talen -gesproken. De meeste mensen spreken Bahasa Malaysia een taal die nauw verwant is aan het huidige Indonesisch.

Over Maleisië

De grote verscheidenheid aan etnische groepen levert een bonte mengeling van boeiende culturen en religies op. Majestueuze bergketens, uitgestrekte oerwouden sprookjesachtige kusten en idyllische eilandjes vormen het decor waarin dorpen liggen waar de voortgang van de tijd bijna geen sporen heeft nagelaten. In schril contrast hiermee staan de westers ogende schone steden met ultramoderne architectuur. De grote rubberplantages uit het -koloniale tijdperk zijn er nog steeds daar rubber een belangrijk exportproduct is. Een groot deel van de bevolking leeft van de natte rijstbouw. Vanuit toeristisch standpunt gezien heeft Maleisië een goede infrastructuur. De standaard ligt ook naar westerse maatstaven hoog.

Geografie

Het land bestaat uit twee delen. Het schiereiland West-Maleisië, dat gelegen is tussen Thailand en de stadstaat Singapore. Oost Maleisië, met de twee staten Sabah en Sarawak op het eiland Borneo. De rest van het eiland Borneo is Indonesisch grond gebied onder de naam Kalimantan. Zowel op het Schiereiland als op Maleisisch Borneo zijn prachtige duikbestemming met de mooiste onderwatergebieden.

Klimaat

Maleisië heeft een tropisch klimaat met temperaturen tussen 21-32 °C. Aan de westkust valt de regentijd tussen november en januari; aan de oostkust en in Sabah en Sarawak tussen december en februari. In de oerwouden van Borneo kan het altijd regenen. Katoenen zomerkleding is het prettigst. Draag liever geen erg korte rokken, jurken of shorts behalve aan het strand. Maleisië is een overwegend islamitisch land; men neemt aanstoot aan al te bloot geklede bezoekers. Een lichte trui wordt aanbevolen voor hoger gelegen gebieden, waar het ’s avonds aardig kan afkoelen.

Landschap

Majestueuze bergketens, uitgestrekte oerwouden, sprookjesachtige kusten en idyllische eilandjes, vormen het decor waarin dorpen liggen waar de voortgang van de tijd bijna geen sporen heeft nagelaten. In schril contrast hiermee staan de westers ogende schone steden met ultramoderne architectuur. De grote rubberplantages uit het koloniale tijdperk zijn er nog steeds daar rubber een belangrijk exportproduct is. Een groot deel van de bevolking leeft van de natte rijstbouw. Vanuit toeristisch standpunt gezien heeft Maleisië een goede infrastructuur. De standaard ligt ook naar westerse maatstaven hoog.

Bevolking

De bevolking van dit tropische land bestaat uit Maleisiërs, Chinezen, Indiërs en Pakistani. De oorspronkelijke bewoners van het schiereiland is de Orang Asli. Deze grote verscheidenheid aan etnische groepen levert een bonte mengeling van boeiende culturen en religies op. Majestueuze bergketens uitgestrekte oerwouden sprookjesachtige kusten en idyllische eilandjes vormen het decor waarin dorpen liggen waar de voortgang van de tijd bijna geen sporen heeft nagelaten. In schril contrast hiermee staan de westers ogende schone steden met ultramoderne architectuur.

Religie

De meeste inwoners van Maleisië zijn moslim. De echt gelovigen moeten 5x per dag bidden, geknield met het gezicht naar Mekka. Zelfs in de hotelkamers wordt aangegeven in welke richting Mekka ligt, door middel van een sticker op het plafond. Het gebed mag overal plaatsvinden, alleen op vrijdag moet men naar de moskee. Eens per jaar is het vastenmaand, de ramadan. Deze ramadan valt ieder jaar op een ander tijdstip.

Tijdsverschil

In Maleisië is het 7 uur later in de wintertijd in Nederland, en 6 uur later tijdens onze zomertijd.

Eten en drinken

Dankzij de multiculturele samenstelling van Maleisië, is er een keur aan heerlijkheden te vinden uit de Maleisische, Chinese, Indiase, Thaise en Westerse keuken. Culinair gezien hoeft u zich dus nooit te vervelen.

Eten kunt u in de grote en kleine restaurants, maar ook bij de kleine stalletjes op straat. Er wordt zeer hygiënisch gekookt en alle straatverkopers hebben een vergunning en voldoen daarmee aan strenge kwaliteitsnormen.

Alcohol is in Maleisië, dat immers overwegend islamitisch is, niet goedkoop en alleen verkrijgbaar in hotels, sommige restaurants en Chinese drankwinkels en supermarkten. Verse vruchtensappen zijn overal te krijgen, want tropisch fruit is er in overvloed.

Feestdagen

De Nationale feestdagen van Maleisie

 • 01 januari 2016 - Nieuwjaarsdag
 • 08 februari 2016 - Chinees Nieuwjaar
 • 01 mei 2016 - Dag van de Arbeid
 • 20 mei 2016 - Dag van Budha
 • 31 augustus 2016 - Onafhankelijkheidsdag
 • 16 september 2016 - Dag van Maleisië
 • 03 oktober 2016 - Islamitisch nieuwjaar
 • 30 oktober 2016 - Devali
 • 12 december 2016 - geboorte profeet mohammed
 • 25 en 26 december 2016 - Kerstmis
 • 31 december 2016 - oudjaarsdag

 

Taal van Maleisië

In Maleisië spreekt men Maleisisch, een sterk aan het Indonesisch verwante taal, is de moedertaal van Maleisië. U kunt zeker in de grote plaatsen van Maleisië zoals Kuala Lumpur ook met Engels terecht.

Elektriciteit

Maleisië heeft 220V wisselstroom. De stopcontacten zijn afwijkend, dus een verloopstekker wordt aanbevolen.

Munteenheid

De munteenheid in Maleisië is de Ringgit (MYR). De koers is ± € 0.23. Travellers 'Cheques' in Amerikaanse dollars en gangbare creditcards worden in de grote steden geaccepteerd. Bij vele ATM (pin)automaten kunt u geld uit de muur halen.

Visum

Voor Maleisië krijgt u automatisch (in het vliegtuig) een toeristenvisum voor 3 maanden. U hebt een paspoort nodig, dat nog 6 maanden geldig is na terugkomst in Nederland.

Meritus Pelangi Beach Resort & Spa in Pantai Cenang
Resort
Pelangi, het Maleise woord voor regenboog, geeft de bijzondere gastvrije en warme sfeer die u in dit resort mag verwachten. Relax en geniet van de blauwe zee, de tropische tuin en de romantische nachten op het fantastische eiland, Langkawi. “The place to be”, voor vakantie en honeymooners. Zorgeloos genieten in een geweldige omgeving. Het complex bevat prijswinnende tuinen naast witte stranden.
Awana Porto Malai in Tanjung Malai
Hotel
Op het legende rijke eiland Langkawi, op het zuidwestelijk deel en in de nabijheid van Tanjung Malai, ligt Awana Porto Malai. Deze sprookjesachtige accommodatie ligt direct aan zee en heeft een mediterrane uitstraling.
Bayview Beach Resort in Batu Ferringhi
Resort
Bayview Beach Resort vindt u aan het strand, ten noordwesten van Penang. Het resort ligt op ca. 19 kilometer vanaf Penang's hoofdstad, Georgetown en 33 kilometer vanaf de internationale luchthaven. Tussen de bergen en het strand ligt dit grote klasse hotel. De situering is aan het bekende en het populaire strand van Batu Ferringhi, wat 'rots van de buitenlanders' betekent.
Hydro Majestic Hotel in Batu Ferringhi
Hotel
Dit hotel was voorheen bekend onder de naam, Ferringhi Beach Hotel. Het huidige Hydro Majestic ligt genesteld aan het Batu Ferringhi strand. De afstand tot Georgetown en de luchthaven is via de pittoreske weg, relatief kort. Hydro is een perfecte plaats om uw vakantie door te brengen. De toeristische attracties en bezienswaardigheden nabij gelegen.
Paradise Sandy Beach Resort in Tanjung Bungah
Resort
Paradise Sandy Beach Resort is gelegen in Tanjung Bungah. Diverse lokale restaurants zijn op loopafstand van het hotel maar wanneer u op zoek bent naar meerdere mogelijkheden, bieden de eetstalletjes in Batu Ferringhi voortreffelijke gerechten en goed te combineren met de dagelijkse avondmarkt.
Copthorne Orchid in Tanjung Bungah
Hotel
Het Copthorne Orchid Hotel is gelegen aan het strand van Tanjung Bungah in het noordoosten van Penang, niet ver van Georgetown. Door de vele faciliteiten die dit hotel te bieden heeft, kunt u uw strandvakantie uitstekend combineren met sportactiviteiten.
Berjaya Langkawi Beach & Spa Resort
Resort
Langkawi staat bekend om haar schoonheid en glans. Reizigers die voor rust en natuurschoon komen zitten zeker goed in dit resort: Het resort is omgeven door tropisch groen en zonovergoten stranden.
Hard Rock Hotel
Hotel
Hard Rock Hotel is een luxe resort gelegen aan de bekende stranden van Batu Ferringhi. Het betreft een hip en trendy resort geschikt voor families, stellen en alleenstaanden om te genieten en te relaxen. Het resort is omgeven door witte zandstranden en wuivende palbomen. Op de muren van het hotel hangen foto’s die de revolutie van muziek, mode en kunst weergeven. Het hotel heeft daarnaast ook een echte rock-’n-roll sfeer en de gasten worden behandeld alsof zij bekende sterren zijn.
Holiday Inn Resort
Resort
Holiday Inn Resort is gelegen op het charmante eiland Penang, een eiland die rijk is aan cultureel erfgoed. Het resort is gelegen in het hart van het bekende Batu Ferringhi. De gezellige nachtmarkt en diverse winkels en restaurants zijn makkelijk bereikbaar. Verder is het resort direct gelegen aan het strand. Kortom, een ideale locatie om van uw welverdiende vakantie te genieten.
The Frangipani Langkawi Resort
Resort
The frangipani Langkawi resort is gelegen in Pantai Tengah, ten zuidwesten van Langkawi. Het resort is gelegen aan een zacht gouden zandstrand en biedt een panoramisch uitzicht op de nabij gelegen eilanden. Met slechts 15 minuten van het vliegveld vandaan en 10 minuten van het centrum heeft het resort een ideale ligging.
The Corus Hotel Kuala Lumpur in Kuala Lumpur
Hotel
The Corus Hotel is een erg populair 4 sterren hotel in Kuala Lumpur. Het hotel is gunstig gelegen ten opzichte van het centrum en de winkels. Daarnaast bent u in slechts twee minuten bij het station.
Equatorial Malakka Hotel
Hotel
De Equatorial heeft een goede ligging in de nabijheid van het historische deel van Malakka. Een fantastische locatie om al wandelend de vele bezienswaardigheden en locaties te gaan verkennen. Zo vindt u het oude fort A’Famosa al op 100 meter en het bekende Stadhuys op 150 meter vanaf uw hotel. Het hotel ademt klasse, sfeer en rust. Een erg mooi hotel wat wij u graag aanbevelen.
Bayview Hotel Malakka
Hotel
Aan de rand van het centrum van Malakka vindt u het Bayview Malakka. In de directe omgeving ligt het historische Bukit China en een kleine kampung die uitnodigt om door heen te wandelen en het dagelijkse leven van de bewoners te ervaren. Het centrum met zijn gebouwen uit de Hollandse periode en de bekende Jonker Street ligt op ca. 1 km vanaf het hotel.
Mutiara Taman Negara resort
Resort
n het midden van Maleisië ligt het grote natuur reservaat Taman Negara. Het beschermde regenwoud heeft een overweldigende flora en fauna en is ook het woon gebied van de authentieke Orang Asli bevolking. Het resort is bereikbaar na een bustocht vanaf Kuala Lumpur en een aansluitende boottocht. Het resort ligt hoog boven de Tembeling rivier. Na aankomst met de boot zijn er 82 treden te beklimmen. Het complex geeft direct toegang tot het regenwoud en is daardoor uitermate geschikt voor natuurliefhebbers.

 

Strawberry Park Resort
Resort
Gelegen op een heuvel tussen Tanah Rata en Brinchang, in het koele klimaat van de Cameron Highlands, ligt het in neo-Tudor stijl gebouwde Strawberry Park Resort. Het weidse panorama is een lust voor het oog en verleidt tot wandelingen in de bossen en heuvels. Kenmerkend is de rust, stilte en het vele groen. Het klassieke interieur aan ruimtes en kamers zijn allen voorzien van de modernste voorzieningen. Het Strawberry is populair bij de Maleisiërs maar ook bij de vele Nederlanders die hier verbleven. Aanrader!
Naza Talyya Hotel – Penang
Hotel
Net buiten Georgetown (10 minuten) en aan het strand van Tanjung Tokong ligt het rustige Naza Talyya Hotel. In de directe nabijheid is er een kampong en kleine vissershaven. Tussen hotel en zee ligt een smal strand van ca. 10meter. Niet ver van Naza is Gurney Drive wat vooral populair is bij de locale bevolking voor shopping en eethuisjes. Naza is vooral bekend bij Maleisiërs. Het hotel is eenvoudig en is een ideale locatie als men ver weg wil zijn van de toeristen en in rust wil genieten van land en bevolking. Ondanks zijn eenvoud en afwezigheid van toeristische drukte is dit een prettig hotel.
Dorset Regency Hotel in Kuala Lumpur
Hotel
Gesitueerd in het hart van Kuala Lumpur’s, “Gouden Driehoek”, ligt de Dorsett Regency. Een mooi hotel met in de directe nabijheid shopping mall’s en restaurantjes. In ca. 5-10 minuten loopafstand bent u bij de Low Yat Plazza, Star Hill en Berjaya Times Square. Een prettig hotel voor een mooi verblijf in de Maleisisch hoofdstad.
Heritage Hotel - Cameron Highlands
Hotel
In de koele hooglanden van Cameron, in centraal Maleisië, ligt het in Tudor stijl gebouwde Heritage Hotel. Het complex met zijn kleurrijke tuinen en het tropische regenwoud op de achtergrond bevindt zich op een heuvel boven het stadje Tanah Rata. In een kleine 10 minuten loopt u vanaf het hotel naar het stadje.
Swiss Garden Hotel in Kuala Lumpur
Hotel
In het hart van Kuala Lumpur, tussen Chinatown en Bukit Bintang, ligt het elegante Swiss Garden. Een hotel voor de zakelijke reiziger maar ook voor uw vakantie bestemming. Het onlangs gerestyled en in zachte pasteltinten uitgevoerde interieur geeft een fraaie uitstraling. U zult zich in dit prettige hotel zeker thuis voelen.
Istana Hotel in Kuala Lumpur
Hotel
Het Istana Hotel, in het hart van Kuala Lumpur, is een volledig toegerust hotel voor de zakelijke reiziger. Ook voor de toeristische gast is dit een perfecte accommodatie. Een 5 sterren hotel voor een verblijf in luxe, comfort en ambiance. 
Dit bijzonder fraaie hotel ligt slechts op 10 á 15 minuten lopen tot aan de Petronas Twin Tower en zijn shopping mall. De monorail die KL doorkruist ligt op maar 5 minuten loopafstand.
Equatorial Hotel
Hotel
Het uit 1973 stammende Equatorial is een echt zaken hotel maar ook de toerist zal hier een prettig en sfeervol verblijf hebben. De locatie ligt op ongeveer 10 minuten loopafstand tot de bekende Petronas Twin Towers en de daarbij liggende shopping mall. In ongeveer 3 minuten lopen bent u al bij de monorail die de stad doorkruist. Een zeer goed en prettig hotel!
Equatorial Hotel
Hotel
In de hooglanden van Cameron en op een hoogte van 1628 meter, ligt het in Tudor stijl gebouwde Equatorial. Vanaf het hotel heeft u weidse uitzichten over de omringende landbouwgronden, het regenwoud en de bergen.
Park Royal Hotel in Batu Ferringhi
Hotel

Op het eiland Penang ligt het bekende Batu Ferringhi. Het gebied geniet bekendheid om zijn populaire hotels voor echte strandvakanties. Het Park Royal Hotel met zijn vijfsterren uitstraling is er een van. Het complex ligt direct aan het strand. De afstand hotel tot luchthaven is ca. 45 minuten.

Impiana Hotel Ipoh
  Hotel
  Het 4 sterren hotel Impiana Hotel Ipoh is het meest centraal gelegen hotel in de plaats Ipoh. Ipoh, gelegen tussen de bekende plaats Kuala Lumpur en het prachtige eiland Penang. Zijn strategische plek is handig voor zakenreizigers en voor toeristen om gemakkelijk het centrum van de stad te bezoeken en op korte afstand van de luchthaven Sultan Azlan Shah.
  Impiana KLCC Hotel in Kuala Lumpur
  Hotel

  Dit 4 sterren hotel is waar dromen werkelijkheid worden. Het Impiana KLCC Hotel gelegen in Kuala Lumpur City Centre mag gezien worden als een business klas hotel.
  Dit hotel is perfect voor zakenreizigers of voor gewone toeristen. Dit hotel is het hoffelijkheid van zijn klasse en geeft u een gevoel van “thuis”.

  Tanjung Rhu in Langkawi
  Boutique

  ?Het 5- sterren boutique hotel gelegen op het noordelijkste puntje van het eiland Langkawi. Omdat dit resort de enige is in de omtrek, maakt het de accommodatie extra uniek. Vanaf het strand kan men genieten van de azuurblauwe zee met de prachtige kalksteen rotsen. In ongeveer 30 minuten kunt u het vliegveld bereiken.

   

  Holiday Villa Beach Resort & Spa in Langkawi
  Resort
  Holiday Villa Langkawi, een betoverende en schilderachtige resort, is gelegen aan Pantai Tengah. Deze accommodatie biedt u privacy, luxe en comfort, goede service en serveert heerlijke gerechten aan haar gasten, kortom alle ingrediënten voor een onbezorgde vakantie. Daarnaast biedt het hotel een adembenemend uitzicht en is gelegen aan een prachtig strand. Voor de reiziger die lekker wil ontspannen biedt deze accommodatie een oase van rust omgeven door de natuur.
  A'Famosa
  Resort
  A’Famosa Resort ligt in Alor Gajah op een half uur rijden van het historische Malakka. De A’Famosa is eigenlijk vernoemd naar een beroemde Portugese monument uit de 16de eeuw. Een alternatieve manier van reizen is per trein. U stapt uit bij het treinstation Tampin treinstation. De accommodatie bereikt u na slechts 10 minuten met de taxi.
  Pangkor Island Beach Resort
  Resort
  Een waar juweeltje gelegen op het eiland Pangkor, voor de westkust van Peninsular Maleisië, ligt  Pangkor Island Beach Resort.  De perfecte vakantie, weg van het drukke leven en heerlijk te ontspannen. Het resort wordt omgeven door ware ongerepte natuur. Vanuit de hoofdstad Kuala Lumpur is het slechts 3,5 uur rijden naar de plaat Lumut waar u per boot overvaart naar het eiland Pangkor.
  Teluk Dalam Beach Resort
  Resort
  Teluk Dalam Beach Resort  is gevestigd op de westkust van Peninsular in Maleisië. Het resort kan worden bereikt via Lumut, een klein plaatsje in Perak  op de westkust van Peninsular Maleisië, via Lumut kunt u naar Pangkor Island. Lumut is ongeveer 3 uur rijden vanaf Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië. Vanaf Lumut vaart u ongeveer 30 minuten naar Pangkor Island. Teluk Dalam Beach Resort is gevestigd op 40 hectare grond op het noordelijkste puntje van Pangkor Island.  Paradijs aan de zee, Teluk Dalam Beach Resort is een aanvulling op de natuurlijke schoonheid van dit ongerepte eiland.     

   

  Hyatt Regency Kuantan Resort Maleisië
  Resort
  Hyatt Regeny Kuantan Resort is gelegen aan het strand van Telok Chempedak aan de oostkant van het eiland Maleisië en op ongeveer 5 kilometer van de stad Kuantan. De internationale luchthaven ligt op 25 minuten bij uw accommodatie vandaan en gemakkelijk bereikbaar met een directe binnenlandse vlucht vanuit Kuala Lumpur.
  Swiss Garden Resort & Spa Kuantan Maleisië
  Resort
  Swiss Garden Resort & Spa Kuantan is een wereld klasse strand Resort die gevestigd is op de ongerepte kustlijn van het oostelijke deel van het eiland Maleisië dus direct aan het strand. Deze met kokospalmen wuivende paradijs kijkt uit over de azuurblauwe wateren van de South China Sea. Met luxe accommodatie, geweldige faciliteiten, goede service en ware Maleisische gastvrijheid kan elke gast verwachten dat ze behandeld worden zoals mensen van adel. In slechts 8 minuten bent u in het centrum van Kuantan. Vakantiegangers zullen het verblijft Swiss garden Resort & Spa Kuantan, een onvergetelijke ervaring vinden.
  Meer accommodaties