Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 30 september 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 30 september 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

 1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip (dit mag meerdere keren). U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Onze flexibele voorwaarden houden onder andere in dat wij geen wijzigingskosten rekenen bij een oranje reisadvies. Wel kan het voorkomen dat de kosten voor uw reis iets wijzigen op de nieuwe datum. Wilt u onverhoopt toch van uw reis afzien dan zullen wij uw (aan)betaling zo spoedig mogelijk retourneren.
  Dit geldt alleen in het geval van Corona maatregelen wanneer Smaragd Reizen de reis annuleert.
 2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 30 september 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
 3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
 4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
 5. Voor reizen na 30 september 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Malediven reizen

Type reis Strandvakantie
Reisduur 6 dagen
vanaf € 1.226 p.p.
Type reis Strandvakantie
Reisduur 6 dagen
vanaf € 757 p.p.
Type reis Strandvakantie
Reisduur 6 dagen
vanaf € 929 p.p.
Type reis Strandvakantie
Reisduur 6 dagen
vanaf € 869 p.p.
Type reis Strandvakantie
Reisduur 6 dagen
vanaf € 495 p.p.
Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 6 dagen
vanaf € 1.360 p.p.

De Malediven, een bijzondere bestemming voor natuur en rust. De atollen met hun geschatte 1200 eilanden en eilandjes is een waar eldorado voor de watersport liefhebber. Kenmerkend zijn de zilveren stranden, de turkoois en azuur blauwe Indische oceaan en de met palmen omzoomde eilanden. Ongeacht het eiland waar men verblijft, het uitzicht is altijd van een spectaculaire schoonheid. Nergens ter wereld zijn de duiklocaties en riffen zo gemakkelijk bereikbaar als op deze “parels” in de paradijselijke Malediven.

Geografie

De Malediven ligt midden in de Indische Oceaan, tussen het zuidelijke puntje van India en de Seychellen in het westen. De eilandengroep wordt gevormd door 1190 eilanden en 26 atollen. Het grootste eiland beslaat een oppervlakte van slechts 5 vierkante kilometer. Er zijn slechts 200 eilanden bewoond en 88 eilanden zijn ingericht voor het toerisme. Het hoogste punt van slechts 2,5 meter wordt aangetroffen op het eiland Wingili. De totale kustlijn van alle eilanden bedraagt slechts 644 kilometer. De eilanden en atollen groep ligt in een tropisch klimaat.

Klimaat

Malediven heeft een tropisch vochtig klimaat. Met temperaturen rond de 29-30°C. Het droge seizoen, dat duurt van november/december tot april. Het vochtige seizoen duurt van april tot november. De zuidwestelijke wind brengt vochtige lucht mee en er ontstaan met name in november boven de Malediven sterke winden en stormen. In de nacht daalt de temperatuur naar gemiddeld 24°C. Een dunne vest is wel aan te raden.

Landschap

Malediven is opgebouwd uit atollen. Men vindt er kristalhelder water, palmbomen, witte zandstranden, schone lucht en exotische plantengroei.

Bevolking

Oorspronkelijk afkomstig uit Sri Lanka en zuidelijke India. Ten tijde van de Arabische handel en zeevaart, rond het jaar 1100, vermengde de bevolking zich met Arabisch bloed.

Religie

Van origine beleden de bewoners het boeddhisme en hindoeïsme maar is inmiddels 100% moslim. De moslims mogen zich niet bekeren tot een andere geloofsovertuiging. Dit tengevolge van de sjaria. Voor de bewoners wordt niet getolereerd dat zij een andere religie aanhangen. De islam is het maatschappelijke bindmiddel in de nationale eenheid.

Tijdsverschil

Op de Malediven is het tijdens onze zomertijd 3 uur later dan in Nederland en tijdens onze wintertijd 4 uur later.

Eten en drinken

Op de toeristen eilanden (hotels), wordt een diverse keuken aangetroffen van zowel westerse als Aziatisch origine.

Feestdagen

De Nationale feestdagen:

 

 • 1 januari 2016 - Nieuwjaarsdag
 • 08 februari 2016 - chinees nieuwjaar
 • 25 maart 2016 - goede vrijdag
 • 27 en 28 maart 2016 - pasen
 • 05 mei 2016 - hemelvaartsdag
 • 15 en 16 mei 2016 - pinksteren
 • 26 juli 2016 - Onafhankelijkheidsdag
 • 06 t/m 09 juli 2016 - Suikerfeest
 • 03 oktober 2016 - Islamitisch Nieuwjaar
 • 30 oktober 2016 - Devali
 • 12 december 2016 - geboorte profeet Mohammed
 • 25 en 26 december 2016 - kerstmis
 • 31 december 2016 - oudejaarsavond

Taal

Er wordt Divehi, een indo-arische taal gesproken dat verwant is aan het oud Singalees. Engels treft men uitsluitend in de hoofdstad Male en op de toeristeneilanden aan.

Elektriciteit

Op de Malediven gebruikt men 220-240 volt. Stopcontacten zijn afwijkend. Een wereldstekker is vereist.

Munteenheid

De munteenheid is Rufyaa (MVR). De koers is 1 Rufyaa is ± € 0.62. Travellers 'Cheques' in Amerikaanse dollars en gangbare creditcards worden in de grote steden geaccepteerd.

Visum

Voor een verblijf van maximaal 30 dagen heeft u als toerist geen visum nodig. Uw paspoort dient na terugkomst in Nederland nog 6 maanden geldig te zijn.

Royal Island Resort & Spa in Baa Atoll
Resort
Ervaar de gastvrijheid binnen het Royal Island Resort & Spa en alle luxe en comfort eromheen. De omgeving is fantastisch; omgeven met gouden stranden, tropische tuinen, helderblauw zeewater en nog veel meer natuurlijk schoon. Dit Resort is uitermate geschikt voor familie en Honeymoon. Dit alles, samen met het gastvrije personeel maakt het Royal Island Resort & Spa tot een onvergetelijke ervaring.
Vilu Reef Beach & Spa Resort in Dhaluu Atoll
Resort
Het is liefde op het eerste gezicht als u het Vilu Reef Beach & Spa Resort bezoekt met het zeevliegtuig. Door de schitterende omgeving, met tropische tuinen, hagelwitte stranden en helderblauw zeewater zult u ontsnappen aan de dagelijkse rompslomp door te ontspannen en te genieten van al het moois wat het Resort te bieden heeft. Geniet van het heerlijke welkomstdrankje onder de palmbomen bij aankomst want hier bevinden zich alle ingrediënten voor een vakantie die u niet snel zult vergeten.
Paradise Island Resort & Spa in Lankanfinolhu
Resort
Internationaal 5 sterren top Resort. Langgerekt en smal eiland met veel palmen. Op het eiland Lankanfinolhu. In 20 minuten varen en met een snelheid van 36 knopen overbrugt u de afstand van luchthaven naar het Resort.
Hakuraa Club in Meemu Atoll
Resort
Hakuraa Club is een accommodatie in het nieuwe vrij gegeven Atoll voor de exploitatie van het toerisme. Het resort ligt op een tropisch begroeid, langgerekt eiland. Op het Meemu Atoll. Het 140 kilometer ver gelegen resort is met de airtaxi (watervliegtuig) in ca. 40 minuten vliegen te bereiken.
Summer Island Village in North Male Atoll
Resort
Een leuk, langgerekt Resort met veel strand, palmen en begroeiing. North Male Atoll op ca. drie kwartier varen (35 kilometer) per speedboot vanaf de internationale luchthaven van Male. Indien het varen u te lang duurt, kunt u ook naar deze bestemming per airtaxi.
Holiday Island Resort in South Ari Atoll
Resort
Het Holiday Island Resort is een prachtig tropisch paradijs op South Ari Atoll. Alle witte zandstranden, de fantastische looppaden op het eiland omringd door palmbomen en de blauwe zee verzekeren u van een geweldige vakantie. Het Resort is gelegen op ongeveer 100 kilometer van de internationale luchthaven van Male en is te bereiken via zeevliegtuigjes (35 minuten) en speedboten (150 minuten).
Ranveli Village & Spa in South Ari Atoll
Resort
Ranveli betekent in de lokale taal “Gouden Strand”. Dat is ook waar het eiland om bekend staat. Kilometers lange stranden uitgestrekt rondom het eiland. Tezamen met het heldere zeewater en de tropische palmbomen is dit een schitterend paradijs. Ranveli Village & Spa is gelegen in South Ari Atoll op ongeveer 35 kilometer van de internationale luchthaven. Het Resort is alleen per zeevliegtuig of helikopter te bereiken.
Sun Island Resort & Spa in South Ari Atoll
Resort
Sun Island Resort & Spa is gelegen op het prachtige eiland Nalaguraidhoo, South Ari Atoll. Het Resort neemt u mee in de wondere wereld van tropische tuinen met prachtige bloemen, hagelwitte zandstranden en fantastisch helder zeewater. Op ongeveer 107 kilometer afstand van de internationale luchthaven van Male is het schitterende eiland gemakkelijk te bereiken. Het Sun Island Resort & Spa behoort tot één van de mooiste resorts van de Malediven.
Biyadhoo Island Resort in South Male Atoll
Resort
Het Biyadhoo Island Resort is een attractief resort en uitermate geschikt voor familie en Honeymoon. De omgeving is fantastisch; omgeven met gouden stranden, tropische tuinen, helderblauw zeewater en nog veel meer natuurlijk schoon. Het eiland is oorspronkelijk een duikbestemming, dus beschikt het resort over de juiste faciliteiten. Dit alles, samen met het gastvrije personeel maakt het Biyadhoo Island Resort tot een onvergetelijke ervaring.
Olhuveli Beach & Spa in South Male Atoll
Resort
Het Olhuveli Beach & Spa Resort is gelegen in een tropisch paradijs, omgeven door palmbomen, prachtige zandstranden en ongelooflijk helder zeewater. Hier kunt u ontsnappen aan de dagelijkse rompslomp door te ontspannen en te genieten van al het moois wat het Resort te bieden heeft. Hier bevinden zich alle ingrediënten voor een vakantie die u niet snel zult vergeten. Het eiland is binnen 50 minuten te bereiken met een speedboot.
Meer accommodaties