Top

Lombok

Wilt u graag naar Indonesië reizen en houdt u van witte stranden en helderblauw water om in te snorkelen of duiken? Maar wilt u ook afwisseling met ruige natuur zoals jungle en vulkanen? Dan is reizen op Lombok wellicht iets voor u. Lombok biedt een mooie afwisseling tussen natuur, cultuur en ontspanning.

Het fijne van Lombok is dat het eiland nog niet zo toeristisch is, in vergelijking met bijvoorbeeld het buureiland Bali. Maak kennis met de zeer vriendelijke lokale bevolking en hun eeuwenoude tradities.

Lombok is de perfecte bestemming om naartoe te reizen voor iedereen die avontuur en natuur graag afwisselt met ontspanning en cultuur. Smaragd Reizen kan een reis op maat voor u maken of kies voor een meerdaagse trektocht. Lombok ik ook zeer geschikt voor net getrouwde stelletjes die een romantische huwelijksreis willen beleven.

Reizen naar Lombok

Witte stranden, ruige vulkanen en watervallen in de jungle

Lombok is een eiland gelegen in de Indische Oceaan ten oosten van Bali en ten westen van Soembawa en behoort tot de Kleine Soenda-eilanden. In totaal heeft het eiland 2,4 miljoen inwoners, waarvan er 365.000 in de hoofdstad Mataram wonen. Mataram is gelegen aan de westkant van het eiland waar men naast Sasak, de voornaamste taal, ook Balinees spreekt. Het Indonesische eiland heeft een ruig en onontwikkeld binnenland vol met beboste bergen die vaak doorlopen tot aan de zee. In dit jungle gebied zijn prachtige watervallen te vinden, zoals de Sendang Gile en de Tiu Kelep waterval. 

Aan de kust ligt een weg die rondom het eiland gaat, welke de Nederlanders nog hebben aangelegd. In het kustgebied zijn juist meer vlakke en vruchtbare plekken waar onder andere koffie, tabak, rijst, sojabonen, vanille, kaneel en katoen wordt verbouwd. Hier kunt u terecht voor een heerlijk kopje koffie in één van de oude traditionele Sasakhuizen. Ook wordt er bamboe op traditionele wijze verwerkt tot bouwmateriaal voor bijvoorbeeld huizen en weven vrouwen nog volgens eeuwenoude tradities. Op het eiland is de vulkaan Gunung Rinjani te vinden welke met een hoogte van 3.726 meter de op twee na hoogste vulkaan is van Indonesië. 

De vulkaan zou zijn naam te danken hebben aan een draak die in het water zou hebben geleefd, de waterdraak Rinji. Maak een trektocht over Lombok en klim naar de top van de Rinjani vulkaan voor een spectaculair uitzicht over het eiland en een adembenemende zonsopgang. Daarnaast is er ook een vulkanisch complex van Mount Rinjani met een caldera van 6 bij 8 kilometer met een diepte van 800 meter. Deze caldera is een overblijfsel van de supervulkaan Samalas die in 1257 na herhaalde explosies verwoest is. In het centrum van de caldera is een nieuwe vulkaan ontstaan, de Barujari. Vanwege de ligging op de grens van het Aziatische- en het Australische ecosysteem, de Wallacelijn, heeft het eiland een grote verscheidenheid aan wilde dieren, zoals apen, wilde katten en tropische vogels.

Relaxen op Lombok

Voor degene die van de zee houden is de noordwestkust een uitstekend gebied waar er gedoken en gesnorkeld kan worden. In dit deel van de oceaan is het prachtig om te duiken vanwege de grote verscheidenheid aan zeeleven en natuurlijk de koraalriffen. Ook snorkelen is hier fantastisch om te doen, het zicht gaat wel tot 20 meter diep en de temperatuur van het water is circa 26 graden. De reiziger die liever op een strandbedje ligt met een cocktail in de hand kan zich hier ook goed vermaken op de parelwitte zandstranden met uitzicht op helder blauw water. 

De zuidkant van het eiland is zeer geschikt om te surfen, met name in de omgeving van Kuta. Hier zijn nog echt prachtige verlaten strandjes te vinden waar je zo de azuurblauwe zee induikt. Aan de westkust van Lombok liggen de Gili Eilanden waar u met de boot naartoe kunt. Hier is het heerlijk rustig vertoeven, motorisch vervoer is er namelijk niet toegestaan. Met een fiets kunt u het eiland verkennen of duik het water in om waterschildpadden en gekleurde vissen te spotten. In de avond kunt u een drankje doen in één van de tropische strandtenten.

Reizen naar Lombok met Smaragd Reizen

Wilt u graag naar Indonesië reizen en bent u enthousiast geworden over reizen naar Lombok? Dit Indonesische eiland biedt prachtig witte zandstranden met palmbomen, een kleurrijk onderwaterleven, ruige jungle met verborgen watervallen, verre uitzichten vanaf de vulkaan Rinjani en eeuwenoude culturele gewoontes. 

Wanneer u uw reis naar Lombok voorbereid, houd dan rekening met het regenseizoen dat loopt van december tot en met maart. Verder is het klimaat het gehele jaar door tropisch en warm. Als reiziger is het prettig reizen op Lombok waar de lokale bevolking u snel thuis zal laten voelen en massatoerisme nog niet zijn weg heeft gevonden. Smaragd Reizen helpt u graag uw droomreis naar Lombok in Indonesië te realiseren.

 

Reizen naar Indonesië

Indonesië is een prachtig land, waar je heerlijk op vakantie kunt. Wij bieden diverse reizen naar Indonesië aan, die je ook met elkaar kunt combineren. Je kunt dus zeer veel van Indonesië zien in één trip. Reizen in Indonesië bieden wij naar de volgende gebieden aan:

You don't have permission to register