Top

Reizen naar Kalimantan

Reizen naar Kalimantan

Wil jij naar Kalimantan reizen? Dit prachtige Indonesische eiland is een fantastische reisbestemming met zeer veel cultuur en sfeer. Je kunt bij Smaragd Reizen diverse reizen naar Kalimantan boeken. De reizen zijn van dag tot dag volledig ingevuld, zodat je alles van het eiland ziet wat er te zien is. De duur van de reis is afhankelijk van jouw wens. Wij bieden diverse reizen naar Kalimantan aan.

Historische Invloed op Kalimantan

Welkom in het betoverende Kalimantan, waar de geschiedenis diep geworteld is in het landschap. Dit Indonesische juweel, gelegen op het eiland Borneo (Indonesië), draagt trots de sporen van eeuwenoude invloeden. Tijdens jouw reis word je gegrepen door de overblijfselen van groots verleden, zoals het Majapahit-rijk en het sultanaat van Banjar. Ontdek vergeten tempels, koninklijke paleizen en archeologische wonderen die getuigen van een glorieuze geschiedenis. Lokale gidsen nemen je mee naar vervlogen tijden, waar handel in specerijen en de invloed van het hindoeïsme en boeddhisme de regio hebben gevormd.

Leven op Kalimantan

Stap binnen in het hart van Kalimantan en dompel jezelf onder in het leven van de lokale bevolking tijdens jouw reis. Het gastvrije dorp Gemuruh heet je welkom en onthult de diepgewortelde gebruiken en tradities van haar bewoners. Ga aan boord van een gemotoriseerde kano en glijd over spiegelgladde meren, waar de harmonie tussen mens en natuur ongeëvenaard is. Hier, in volledige eenheid met de omringende wildernis, zul je begrijpen hoe deze gemeenschappen al generaties lang gedijen. Naar Kalimantan reizen? Onze reizen bieden een authentieke blik op het leven op Kalimantan, een ervaring die je voor altijd bij zal blijven.

Culinair Avontuur in Kalimantan

Kalimantan verwent niet alleen je zintuigen met geschiedenis en cultuur, maar ook met haar culinaire geheimen. Laat je smaakpapillen verwennen door lokale gerechten, zoals “ikan bakar” (gegrilde vis), “ayam pansuh” (gestoofde kip in bamboe) en de beroemde “nasi kuning” (gele rijst). Ontdek exotische smaken en geniet van een onvergetelijke eetervaring te midden van de adembenemende schoonheid van Kalimantan. Bij Smaragd Reizen streven we naar Kalimantan reizen, of andere reizen die voldoen aan jouw persoonlijke wensen, en deze culinaire ontdekkingsreis is daar een prachtig voorbeeld van.

Kalimantan reizen

Kalimantan reizen met Smaragd Reizen

Als je er voor kiest om een reis naar Kalimantan te boeken via Smaragd Reizen, geniet je van diverse voordelen. Deze zijn voor jou op een rijtje gezet:

  • Kennis: wij hebben al meer dan 30 jaar ervaring;
  • Alle reizen worden persoonlijk uitgezet;
  • je geniet bij ons altijd van een persoonlijke aanpak.

Wil je een vakantie naar Kalimantan boeken? Doe dit dan direct via onze website. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Bezienswaardigheden in Kalimantan

Afhankelijk van de lengte van de vakantie die je boekt, kun je diverse bezienswaardigheden op Kalimantan bezoeken. Kalimantan is het Indonesische gedeelte van het eiland Borneo en beslaat zo’n 75% van het eiland. Het is gelegen tussen Sumatra en Sulawesi en grenst op hetzelfde eiland aan het oostelijke deel van Maleisië. Op Kalimantan bevindt zich de oliestad Balikpapan, waar meer dan 400.000 mensen wonen. Verder kun je gebruik maken van een gemotoriseerde kano om over het meer te gaan. Op deze manier kun je bijvoorbeeld het dorp Gemuruh bezoeken, waar je kennis maakt met de gebruiken en tradities van deze bewoners.

Naast de reizen waarbij je een vaste verblijfplaats hebt, kun je ook een trektocht maken van 12 dagen. Je trekt door het regenwoud van Kalimantan, waarbij je geniet van diverse bezienswaardigheden gedurende verschillende wandelingen.

Diverse bestemmingen in Indonesië

Indonesië is een prachtig land, waar je heerlijk op vakantie kunt. Wij bieden diverse reizen naar Indonesië aan, die je ook met elkaar kunt combineren. Je kunt dus zeer veel van Indonesië zien in één trip. Reizen in Indonesië bieden wij naar de volgende gebieden aan:

Boek nu jouw reis

Zie jij het zitten om een heerlijke reis naar Kalimantan te maken? Dat begrijpen wij helemaal. Je kunt onze reizen tevens combineren met andere reizen naar Indonesië. Je kunt via de pagina’s van de diverse reizen direct een offerte aanvragen voor een reis die compleet op maat is. Van al onze reizen is Kalimantan zeker een onvergetelijke optie!

Heb je nog vragen over onze reizen of aanverwante zaken? Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen je graag meer en geven je meer informatie indien je dat wenst. Via de contactpagina kun je het contactformulier invullen, waarna wij contact met jou opnemen. Uiteraard is het ook mogelijk om te bellen of e-mailen

You don't have permission to register