Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 30 september 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 30 september 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

 1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip (dit mag meerdere keren). U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Onze flexibele voorwaarden houden onder andere in dat wij geen wijzigingskosten rekenen bij een oranje reisadvies. Wel kan het voorkomen dat de kosten voor uw reis iets wijzigen op de nieuwe datum. Wilt u onverhoopt toch van uw reis afzien dan zullen wij uw (aan)betaling zo spoedig mogelijk retourneren.
  Dit geldt alleen in het geval van Corona maatregelen wanneer Smaragd Reizen de reis annuleert.
 2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 30 september 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
 3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
 4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
 5. Voor reizen na 30 september 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Huwelijksreis Indonesië

Een huwelijksreis is één van de mooiste en meest romantische reizen die u ooit gaat maken. Smaragd Reizen begrijpt als geen ander dat uw huwelijksreis een onvergetelijke droomreis moet worden. Het Indonesische Bali is een populaire huwelijksreisbestemming. Geniet op dit eiland niet alleen van elkaar, maar ook van zon, zee, strand, meren, vulkanen, tempels en rijstvelden. Naast het organiseren van een onvergetelijke huwelijksreis, kunnen wij ook een geheel verzorgde bruiloft voor u organiseren op het paradijselijke Bali.

  

Huwelijksreis naar Indonesië: arrangementen en reizen op maat

Smaragd Reizen heeft een speciaal Honeymoon arrangement. Als dit niet helemaal is wat u zoekt, kunnen wij ook een huwelijksreis op maat voor u samenstellen.

Honeymoon arrangement

Tijdens het Honeymoon arrangement verblijft u drie nachten in een droomvilla met privézwembad, inclusief ontbijt, diner, een Balinese massage en een heerlijke bruidstaart in de villa. Een arrangement om te genieten van rust, luxe en elkaar.

Huwelijksreis op maat

Ook kunnen wij een huwelijksreis op maat voor u samenstellen, zodat de reis precies naar uw smaak en behoefte is. Kies bijvoorbeeld uit een rustige huwelijksreis aan het strand, of een wat avontuurlijkere huwelijksreis waarbij u het hele land ziet. Onze medewerkers staan klaar om uw wensen te bespreken. Zo komen wij gezamenlijk tot de perfecte huwelijksreis.

Trouwen op Bali of uw huwelijksinzegening overdoen

Voor veel koppels is het een droom: trouwen op een paradijselijk eiland als Bali. Deze droom kan werkelijkheid worden. Wij kunnen een geheel verzorgde huwelijksreis naar Indonesië (inclusief bruiloft) voor u organiseren. U zult uw partner te midden van de prachtige rijstvelden eeuwige trouw beloven. Dit huwelijk wordt erkend door de Nederlandse wet. Bent u reeds getrouwd, maar wilt u de huwelijksinzegening nog eens overdoen? Ook dat kunnen wij voor u regelen.

 

 

Hoe ziet de huwelijksceremonie op Bali eruit?

U kunt trouwen in prachtige Balinese trouwkleding of in uw eigen trouwkleding. De ceremonie wordt sfeervol omlijst door traditionele gamalan-muziek, er worden traditionele Balinese dansen uitgevoerd en de bruidstaart wordt aangesneden. Daarnaast is er een professionele fotograaf aanwezig die een reportage van deze bijzondere dag maakt.

Vervolgens krijgt u een 6 - gangendiner aangeboden. Hierna wordt u naar uw hotel gebracht, waar u nog twee nachten doorbrengt in de met bloemen versierde bruidssuite. De ochtend na de inzegening wordt uw ontbijt op de kamer geserveerd en in de avond geniet u van een romantisch diner met kaarslicht aan het zwembad of strand van uw hotel.

Prijzen trouwen op Bali of de huwelijksceremonie overdoen

Het trouwarrangement op Bali boekt u al vanaf €990, - per persoon. Het overdoen van uw huwelijksinzegening gaat op aanvraag. Het verschil in prijs is te wijten aan het feit dat bij een officiële huwelijksceremonie er papierwerk en een vertaling van de huwelijksacte geregeld moet worden.

De prijzen zijn inclusief:

 • Begeleiding door een contactpersoon
 • Huur Balinese trouwkleding
 • De huwelijksplechtigheid
 • Feestkleding om mee naar huis te nemen
 • Een professionele fotoreportage met 72 foto’s
 • Een prachtig bruidsboeket
 • Een smakelijke bruidstaart
 • Een hapje en drankje voor eventuele gasten
 • Traditionele gamelan-orkest
 • Balinese dansers
 • Diner op de huwelijksdag
 • Twee nachten verblijf in feestelijke kamer
 • De eerste ochtend na de bruiloft een feestelijk ontbijt op de kamer
 • Ontbijt op de tweede ochtend
 • Diner bij kaarslicht
 • Indonesische high tea
 • Massage voor het bruidspaar
 • Het in orde maken van de papieren bij een officieel huwelijk
 • Het legaliseren van het huwelijk en het vertalen van de huwelijksakte.

 Vraag offerte aan
 0228 312 231

Smaragd Reizen is in 2020 te vinden op verschillende beurzen

Smaragd Reizen is te bezoeken op een aantal beurzen. Voor vragen omtrent de beurzen kunt u natuurlijk contact met ons opnemen.

Ontdek de prachtige natuur van Sumatra

Sumatra ligt in het westen van Indonesië en is het op één na grootste eiland van de Indonesische archipel. Het eiland beschikt over een aantal nationale parken met onder andere prachtige jungle, orang-oetans en traditionele stammen die er nog steeds leven. Natuurliefhebbers die niet houden van massatoerisme moeten op Sumatra zijn.

Bali, een droom die uitkomt

Bali, een droom die uitkomt
Als u op reis gaat naar Indonesië is Bali een echte must-see. Of u nu houdt van natuur, cultuur of actie: Bali biedt voor ieder wat wils. Op het Indonesische eiland vindt u tempels, prachtige stranden, vulkanen en heerlijk eten. Van het avontuurlijke Ubud tot de betoverende Gili-eilanden; deze Balinese plekken mag u niet missen tijdens uw reis. Ubud Ubud is een idyllisch stadje tussen de bergen en prachtige rijstvelden van Bali. Vanuit hier kunt u mooie plekken bezichtigen. Om te beginnen zou u de Mount Batur kunnen beklimmen. Het gebied rondom deze vulkaan is ontstaan na een enorme uitbarsting. In dit gebied heeft zich een groot meer gevormd, en er zijn nu allerlei dorpjes gevestigd. De laatste keer dat deze vulkaan uitbarstte was in 2000 en sindsdien komt er nog steeds stoom uit de krater.

Hoe u zich het best kan gedragen tijdens het bezoeken van een boeddhistische tempel

Het bezoeken van een boeddhistische tempel in Azië is een onvergetelijke ervaring. Hoewel sommige toeristen zich op deze heilige plekken misschien wat ongemakkelijk of misplaatst voelen, worden ze altijd zeer vriendelijk ontvangen en zijn altijd welkom. Om zo respectvol mogelijk met deze gastvrijheid om te gaan is het goed om te weten welke etiquette er gehanteerd wordt. Doe uw schoenen uit In de meeste tempels mogen geen schoenen gedragen worden. Vaak is er een centrale plek waar u uw schoenen kunt achterlaten. Wij raden aan om makkelijke instappers te dragen als u meerdere tempels op een dag gaat bezoeken. Draag bedekte kleding
Het kan respectloos overkomen wanneer u te bloot gekleed een tempel bezoekt. Hoewel het vaak warm is, is het toch belangrijk dat u in ieder geval uw schouders en benen bedekt. Bikinitopjes, diepe decolletés, zeer korte broeken en rokjes zijn uit den boze.

8 inpaktips voor uw vakantie naar Indonesië

Het inpakken voor een reis is vaak stressvol, omdat u aan heel veel moet denken. De basis blijft vaak hetzelfde, maar voor elke bestemming zijn er speciale zaken die mee moeten in de koffer. Als u een verre reis maakt is het belangrijk om u goed voor te bereiden en daarom hebben wij 8 inpaktips voor de bestemming Indonesië voor u op een rijtje gezet.  1: Malariatabletten, DEET en een muskietennet Op de eilanden Sumatra, Borneo, de Molukken en delen van Sulawesi en Irian Jaya worden Malariapillen aanbevolen. Ga daarom op tijd naar de huisarts om deze aan te vragen. Daarnaast wordt smeren met DEET aanbevolen op de bovengenoemde eilanden en Java.