Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 30 september 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 30 september 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

 1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip (dit mag meerdere keren). U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Onze flexibele voorwaarden houden onder andere in dat wij geen wijzigingskosten rekenen bij een oranje reisadvies. Wel kan het voorkomen dat de kosten voor uw reis iets wijzigen op de nieuwe datum. Wilt u onverhoopt toch van uw reis afzien dan zullen wij uw (aan)betaling zo spoedig mogelijk retourneren.
  Dit geldt alleen in het geval van Corona maatregelen wanneer Smaragd Reizen de reis annuleert.
 2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 30 september 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
 3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
 4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
 5. Voor reizen na 30 september 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Groepsreis Indonesië

De Smaragd Reizen groepsreizen naar Indonesië zijn een waar avontuur! Wij bieden diverse groepsreizen naar Indonesië aan, die u naast de toeristische trekpleisters ook naar minder bekende plekken leidt. Wij gaan diep de binnenlanden in en bezoeken ook het platteland. Pas zo leert u het land echt kennen.

Voordelen als u een groepsreis naar Indonesië boekt met Smaragd Reizen

 • Persoonlijke aandacht;
 • Gaat al door als zes mensen zich hebben aangemeld;
 • Begeleiding door een vaste lokale Nederlandstalige gids;
 • Ontdek ook de minder toeristische gebieden;
 • Prijzen inclusief vlucht(en), vervoer ter plaatse, tol & parkeergelden, excursie- en entreegeld;
 • Overnachtingen op basis van minimaal logies en ontbijt.

Aanbod groepsreizen Indonesië

Smaragd Reizen biedt prachtige groepsrondreizen naar Indonesië aan die u brengen langs de prachtigste bezienswaardigheden en de weelderige natuur. Ontdek hieronder de mogelijkheden:

Groepsreis Sumatra, Java & Bali
Groepsreis Complete Indonesische groepsreis op Sumatra, Java & Bali. Met een Nederlands sprekende gids op jungletocht naar de oerang oetans. Op Java bezoeken we theeplantages, ijzersmeden, monumenten en tuinen. Op Bali heilige tempels en stranden...
Duur 26 dagen
vanaf € 2.545 p.p.
Groepsreis Sulawesi
Groepsreis Een spectaculaire groepsreis op Sulawesi. Snorkelen naar vissen en koraal, de riten der voorouderen, prachtige rijstvelden, versgebakken pisang goreng, kleurrrijke zijdeweefkunst, slapen in een drijvend huis en duizenden vliegende honden...
Duur 25 dagen
vanaf € 2.580 p.p.
Groepsreis Java, Bali overland
Groepsreis Ontdek Java en Bali in deze complete Indonesië reis. We trekken door het indrukwekkendste deel van de indonesische archipel langs vulkanen, thee-, koffie- en kruidnagelplantages en er is intensief contact met de bevolking, scholen en dieren...
Duur 27 dagen
vanaf € 2.470 p.p.
Groepsreis Molukken
Groepsreis In deze droomreis maakt u kennis met de Molukken. Bezoeken Fort Oranje en kruidnagel- en nootmuskaatplantages. Ontmoeten de vriendelijke lokale bevolking. Genieten van de Molukse keuken. Snorkelen in de mooiste onderwaterwerelden...
Duur 24 dagen
vanaf € 2.935 p.p.
Groepsreis Molukken
Groepsreis Avontuurlijke groepsreis naar de Mentawai stammen op Sumatra en in de Harau Vallei. Onze gids leidt ons via jungles en rivieren naar de dorpen. We volgen de stammen in hun jacht, visserij en hun traditionele dansen en avond ceremonies...
Duur 21 dagen
vanaf € 2.995 p.p.

 

Smaragd Reizen biedt verschillende soorten reizen naar Indonesië aan voor een onvergetelijke vakantie. Ontdek de veelzijdigheid van Indonesië tijdens een rondreis of geniet met uw geliefde van een huwelijksreis in Indonesië.

Tijdens de geheel verzorgde groepsreizen door Indonesië van Smaragd Reizen leert u het land op een unieke manier kennen. Naast deze pakketreizen bieden wij ook facetreizen en reizen op maat aan, zodat u de invulling van uw vakantie naar Indonesië volledig zelf kunt bepalen.

 

Persoonlijke aandacht tijdens uw groepsreis naar Indonesië

Omdat wij persoonlijke aandacht hoog in het vaandel hebben staan zijn onze groepsreizen naar Indonesië kleinschalig opgezet. De groepsreizen naar Indonesië hebben minimaal 6 en maximaal 12 tot 18 deelnemers.

Ontdek bijzondere plekken met onze lokale Nederlandstalige gids

De reizen zijn altijd inclusief een lokale, maar Nederlandssprekende gids. Omdat de gids uit het land zelf komt kan deze u alle ins en outs vertellen en brengt de gids u naar plaatsen die alleen de locals kennen. De gids leidt u niet alleen rond, maar is ook het aanspreekpunt indien er sprake is van een noodsituatie.

De groepsreizen van Smaragd Reizen gaan verder dan de bijzondere toeristische attracties (waar wij uiteraard ook heen gaan). De groepsreizen leiden u langs de vulkanen, tempels, dorpjes, rijstvelden en regenwouden. Een groepsreis naar Indonesië biedt u een onvergetelijke ervaring, waarbij u met een gezellige groep het prachtige land ontdekt. Geniet van de prachtige natuur, stranden, tempels, het exotische weer en de vrolijke, gastvrije bevolking.

De prijzen zijn inclusief

 • Vliegticket van Nederland naar Indonesië, inclusief luchthavenbelasting en eventuele toeslagen
 • Eventuele tickets voor lokale vliegreizen of veerbootovertochten
 • Nederlandssprekende lokale gids
 • Vervoer in een minibus
 • Excursie- en entreegelden
 • Tol- & parkeergelden
 • Accommodatie op basis van minimaal logies en ontbijt

Exclusief

 • Fooien
 • Lunch en diner (bij sommige reizen is dit wel inbegrepen)
 • Binnenlandse vluchten
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis- en annuleringsverzekering

Smaragd Reizen is in 2020 te vinden op verschillende beurzen

Smaragd Reizen is te bezoeken op een aantal beurzen. Voor vragen omtrent de beurzen kunt u natuurlijk contact met ons opnemen.

Ontdek de prachtige natuur van Sumatra

Sumatra ligt in het westen van Indonesië en is het op één na grootste eiland van de Indonesische archipel. Het eiland beschikt over een aantal nationale parken met onder andere prachtige jungle, orang-oetans en traditionele stammen die er nog steeds leven. Natuurliefhebbers die niet houden van massatoerisme moeten op Sumatra zijn.

Bali, een droom die uitkomt

Bali, een droom die uitkomt
Als u op reis gaat naar Indonesië is Bali een echte must-see. Of u nu houdt van natuur, cultuur of actie: Bali biedt voor ieder wat wils. Op het Indonesische eiland vindt u tempels, prachtige stranden, vulkanen en heerlijk eten. Van het avontuurlijke Ubud tot de betoverende Gili-eilanden; deze Balinese plekken mag u niet missen tijdens uw reis. Ubud Ubud is een idyllisch stadje tussen de bergen en prachtige rijstvelden van Bali. Vanuit hier kunt u mooie plekken bezichtigen. Om te beginnen zou u de Mount Batur kunnen beklimmen. Het gebied rondom deze vulkaan is ontstaan na een enorme uitbarsting. In dit gebied heeft zich een groot meer gevormd, en er zijn nu allerlei dorpjes gevestigd. De laatste keer dat deze vulkaan uitbarstte was in 2000 en sindsdien komt er nog steeds stoom uit de krater.

Hoe u zich het best kan gedragen tijdens het bezoeken van een boeddhistische tempel

Het bezoeken van een boeddhistische tempel in Azië is een onvergetelijke ervaring. Hoewel sommige toeristen zich op deze heilige plekken misschien wat ongemakkelijk of misplaatst voelen, worden ze altijd zeer vriendelijk ontvangen en zijn altijd welkom. Om zo respectvol mogelijk met deze gastvrijheid om te gaan is het goed om te weten welke etiquette er gehanteerd wordt. Doe uw schoenen uit In de meeste tempels mogen geen schoenen gedragen worden. Vaak is er een centrale plek waar u uw schoenen kunt achterlaten. Wij raden aan om makkelijke instappers te dragen als u meerdere tempels op een dag gaat bezoeken. Draag bedekte kleding
Het kan respectloos overkomen wanneer u te bloot gekleed een tempel bezoekt. Hoewel het vaak warm is, is het toch belangrijk dat u in ieder geval uw schouders en benen bedekt. Bikinitopjes, diepe decolletés, zeer korte broeken en rokjes zijn uit den boze.

8 inpaktips voor uw vakantie naar Indonesië

Het inpakken voor een reis is vaak stressvol, omdat u aan heel veel moet denken. De basis blijft vaak hetzelfde, maar voor elke bestemming zijn er speciale zaken die mee moeten in de koffer. Als u een verre reis maakt is het belangrijk om u goed voor te bereiden en daarom hebben wij 8 inpaktips voor de bestemming Indonesië voor u op een rijtje gezet.  1: Malariatabletten, DEET en een muskietennet Op de eilanden Sumatra, Borneo, de Molukken en delen van Sulawesi en Irian Jaya worden Malariapillen aanbevolen. Ga daarom op tijd naar de huisarts om deze aan te vragen. Daarnaast wordt smeren met DEET aanbevolen op de bovengenoemde eilanden en Java.