Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 30 september 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 30 september 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

 1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip (dit mag meerdere keren). U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Onze flexibele voorwaarden houden onder andere in dat wij geen wijzigingskosten rekenen bij een oranje reisadvies. Wel kan het voorkomen dat de kosten voor uw reis iets wijzigen op de nieuwe datum. Wilt u onverhoopt toch van uw reis afzien dan zullen wij uw (aan)betaling zo spoedig mogelijk retourneren.
  Dit geldt alleen in het geval van Corona maatregelen wanneer Smaragd Reizen de reis annuleert.
 2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 30 september 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
 3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
 4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
 5. Voor reizen na 30 september 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Reizen Indonesië

Beleef een unieke reis in Indonesië met Smaragd Reizen. Een ding is zeker: het wordt een vakantie om nooit meer te vergeten. Om ervoor te zorgen dat het een droomvakantie wordt, bieden wij diverse reizen aan: van groepsreizen en huwelijksreizen tot trouwen op Bali. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om zelf een reis op maat samen te stellen of kies juist voor een samengestelde rondreis door Indonesië waarbij u een bezoek kunt brengen aan onder andere Bali, Java, de Molukken of Sumatra.

Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 5 dagen
vanaf € 257 p.p.
Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 5 dagen
vanaf € 266 p.p.
Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 3 dagen
vanaf € 196 p.p.
Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 4 dagen
vanaf € 282 p.p.
Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 3 dagen
vanaf € 202 p.p.
Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 6 dagen
vanaf € 710 p.p.
Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 4 dagen
vanaf € 226 p.p.
Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 4 dagen
vanaf € 240 p.p.
Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 5 dagen
vanaf € 348 p.p.
Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 13 dagen
vanaf € 1.338 p.p.
Getoond 1–40 van 112123

Over Indonesië

De prachtige archipel Indonesië is een zeer populaire vakantiebestemming. Dit is niet gek: het land heeft een betoverend landschap, heerlijk eten, een zeer vriendelijke bevolking en het is er altijd lekker weer.

De republiek Indonesië is een vrij jonge natie en is sinds 1949 onafhankelijk van Nederland. Het land is nog in ontwikkeling en wordt gezien als derde wereldland. Het verleden reikt diep en ver in Indonesië en dat resulteert in een bijzonder rijke en levendige cultuur.

Vraag offerte aan

Direct bellen: 0228 312 231 

Geografie en landschap

De republiek Indonesie is met 13.677 eilanden de grootste archipel ter wereld. Van deze eilanden zijn er slechts 990 bewoond en hebben er maar 6.000 een naam. Indonesie heeft een landoppervlakte van ongeveer 1.95 miljoen km2 en is daarmee het grootste land van Zuidoost Azië. Voor uw beeldvorming: Indonesie is ongeveer vijftig keer groter dan Nederland.

De eilanden variëren in omvang van indrukwekkend groot tot piepkleine onbewoonde eilandjes. Het grootste eiland van Indonesië is Kalimatan, gevolgd door het Indonesische deel van Borneo, Sumatra en Irian Jaya. De Indonesische eilanden worden omringd door drie grote wateren, te weten de Indische Oceaan, Grote Oceaan en de Zuid-Chinese Zee. Niet voor niets noemt de Indonesiër zijn vaderland 'Tanah Airku' (Mijn land en water).

Het Indonesische landschap kent een overweldigende diversiteit. Ondoordringbare regenwouden, hoge bergketens, vulkanen, vruchtbare valleien en cultuurland wisselen elkaar af. Uitgestrekte verlaten gebieden zijn er zeker nog te vinden.

Klimaat

Indonesie heeft een tropisch klimaat, met temperaturen tussen 25 en 35°C. In bepaalde gebieden, zoals in grote steden en laaggelegen gebieden, is de luchtvochtigheidsgraad een stuk hoger als in Nederland.  De nachten brengen het hele jaar door nauwelijks verkoeling. Behalve in de berggebieden, waar de temperatuur overdag lager ligt als in de rest van het land. Ook kan het in de nacht flink afkoelen.

Vooral diegenen die de excursie maken naar de Bromo (Oost-Java) willen we nog even extra waarschuwen voor de nachttemperatuur aldaar: afhankelijk van het jaargetijde schommelen de temperaturen tussen onder en net boven het vriespunt.

Bevolking

Er wonen 200 miljoen mensen in Indonesie en daarmee heeft het land de drie na grootste bevolking ter wereld. Ongeveer 55% van de bevolking woont op Java. Verscheidenheid is het trefwoord in de bevolkingssamenstelling: alleen al op het hoofdeiland Java leven vier verschillende volken, elk met hun eigen geschiedenis, cultuur en taal.

Anders dan in Nederland woont ongeveer 80% van de bevolking in landbouwgebieden. De dorpsraad van ouderen is de basis van de Indonesische samenleving. Dorps- en familieloyaliteit is dan ook één van de belangrijkste aspecten in de Indonesische cultuur. Dit uit zich bijvoorbeeld door het feit dat veel Indonesische families samen onder één dak leven.

Religie

Indonesië is een gelovig land waarin alle wereldgodsdiensten en diverse vormen van natuurreligie en voorouderverering zijn vertegenwoordigd. De meerderheid van de bevolking is moslim en Indonesië heeft daarmee de grootste moslimbevolking ter wereld. Ze zijn echter wel gematigd in het uiten van het geloof. Naast de islam zijn er ook christenen op Noord-Sumatra en op een deel van Sulawesi. Op Bali is men Hindoeïstisch: deze hindoeïstische stroming is typerend voor Bali en wordt anders geuit dan in India. Op Oost-Java en Noord-Bali zijn er ook boeddhisten actief.

Het siert Indonesië dat deze bonte schakering aan stromingen relatief naast elkaar kunnen bestaan, en in zekere zin heeft dit geleid tot een eigen, typisch Indonesische manier van denken, voelen, handelen en leven. ‘Eenheid in Verscheidenheid’ is het terechte credo van de staat Indonesië.

Tijdsverschil

Indonesië is ingedeeld in drie verschillende tijdzones. Op Java en Sumatra is het vijf uur later dan in Nederland. Op Bali en Lombok is dit tijdverschil zes uur. Als het bij ons wintertijd is, komt daar nog één uur bij.

Eten en drinken

Het eten in Indonesië is heerlijk en zeer divers, met rijst als basis. Het Indonesische eten heeft invloeden van gerechten uit de hele wereld. Dit komt doordat het land op het kruispunt van belangrijke handelsroutes tussen het Midden-Oosten en Azië ligt. Zeker op Java heeft u bijvoorbeeld de keuze uit Padang, Sudanees, Oost-Javaans en Chinees.

Het Indonesische eten staat bekend om zijn pittigheid, maar steeds vaker worden de gerechten aangepast aan de westerse smaak. De meest bekende Indonesische gerechten zijn nasi goreng, mie goreng, spekkoek, saté van vlees of garnalen en gado gado. De laatste twee gerechten worden, net als in Nederland, overgoten met pindasaus. Ook vegetariërs kunnen in Indonesië hun hart ophalen, aangezien de Indonesische keuken veel groentegerechten, salades en tofu bevat.

Drinken uit de kraan wordt streng afgeraden. Ook het tanden poetsen kunt u het beste met flessenwater doen. De Indonesiërs drinken veel koffie, thee en verse vruchtensappen. Indonesië staat bekend als één van de landen waar Kopi Luwak koffie wordt gemaakt en gedronken.

Dit is de duurste koffie ter wereld en een ware delicatesse: deze koffie is gemaakt van koffiebonen die gehaald worden uit de uitwerpselen van de Luwak.

Feestdagen

De Nationale feestdagen:

 • 25 en 26 december 2015 - Kerstmis
 • 31 december 2015 - oudejaarsavond
 • 01 januari 2016 – Nieuwjaarsdag
 • 9 maart 2016 – Dag van de stilte
 • 21 april 2016 – Moederdag
 • 6 juni t/m 5 juli 2016- Ramadan
 • 6 t/m 8 juli 2016 – Suikerfeest
 • 7 augustus 2016 - Onafhankelijkheidsdag
 • 12 december 2016 – De geboortedag van profeet Mohammed

Taal

De hoofdtaal van Indonesië is Bahasa Indonesia. Naast deze hoofdtaal zijn er ongeveer 200 regionale talen en dialecten. Een aantal woorden uit het Bahasa zijn nog herkenbaar uit het Nederlands: denk aan bankrut, kantor, asbak en knalpot (uitlaat van een auto). Op school krijgen de kinderen les in zowel Bahasa Indonesia als in Engels, waardoor de meerderheid van de bevolking goed Engels spreekt.

Elektriciteit

De meeste hotel beschikken over een netspanning van 220 volt en een tweepotig stopcontact, net als in Nederland. Het kan echter voorkomen dat er in bepaalde gebieden een netspanning is van 110 volt is. Daarom is het handig om een universele stekker mee te nemen.

Munteenheid

De munteenheid in Indonesië is de Indonesische Roepia (IDR). Voor actuele koersinformatie, kunt u contact met ons opnemen of de volgende website over actuele wisselkoersen raadplegen.

In de toeristische gebieden kunt u met Maestro- of Cirrus-bankpas gemakkelijk geld uit de geldautomaten halen. Uiteraard kunt u ook uw contante euro’s of dollars wisselen bij banken en wisselkantoren. Let wel dat dollarbiljetten die voor 2002 zijn uitgebracht niet geaccepteerd worden.

Bij grotere hotels, restaurants en winkels in de toeristische gebieden is het ‘gewoon’ mogelijk om met een creditcard te betalen. Dit geldt niet voor gebieden, dorpen en steden waar weinig toeristen komen: hier wordt vaak alleen cash geaccepteerd. Zorg er dus voor dat u altijd wat contant geld op zak heeft.

Visum

Voor een vakantie naar Indonesië heeft u een visum nodig. Indien u 30 dagen of korter in het land verblijft, kunt u een visum aanvragen bij aankomst. Een visum is gratis als u vliegt op de internationale luchthavens van Jakarta, Bali, Medan en Surabaya. Indien u vliegt op andere luchthavens, moet u een visum kopen. Deze kost 35 USD en dient contant betaald te worden (kan ook in euro’s, kosten afhankelijk van de wisselkoers). Wilt u tussen de 30 en 60 dagen in Indonesië verblijven, dan kunt u uw visum verlengen bij de lokale immigratiekantoren en hoeft u niet eerst het land te verlaten.

 

Als u langer dan 60 dagen in Indonesië wilt blijven dan moet u een sociaal-cultureel visum aanvragen bij de Indonesische Ambassade in Den Haag. Om dit visum te kunnen aanvragen heeft u een sponsorbrief uit Indonesië nodig.

Smaragd Reizen kan dit visum en de sponsorbrief voor u regelen. De kosten hiervan zijn €68, - inclusief handling fee en het aangetekend retourneren van het paspoort.

Hidden Paradise in Amed
Resort

In een prachtige bloementuin liggen 16 eenvoudige Bungalows verscholen tussen schaduwrijke bomen. Het zwembad vloeit, door de bijzondere vormgeving, moeiteloos over in het Balinese tuinlandschap, grenzend aan een eigen strand.

Homestay Kelapa Mas in Candidasa
Resort
Homestay Kelapa Mas geeft u een gevoel alsof u thuis bent. Het lieflijke bungalowpark is direct aan zee, met verschillende typen Bungalows in authentieke stijl midden in een zeer fraaie tuin, omringd door kokospalmbomen. In de buurt zijn er verschillende restaurantjes en kleine winkeltjes.
Rama Candidasa Resort & Spa in Candidasa
Hotel
In het rustige oostelijke deel van Bali, in het district Candidasa, ligt dit fraaie resort. Direct aan zee gelegen en met een privé strand voor de deur. Een locatie om te genieten van rust met een verfrissende zeebries en romantische sfeer voor natuurliefhebbers. Omgeven door natuurlijke rust, rijstvelden, bergen en de zee. Een plaats om te dagdromen zo lang u maar wilt.
Candi Beach Cottages in Candidasa
Resort
Wuivende palmbomen en direct gelegen aan het strand dat is Candi Beach Cottages.
Deze accommodatie ligt aan de oostkust van Bali, even buiten het dorpje Candidasa. Het is omgeven door een prachtige tuin en kijkt uit op de oceaan.
Taman Ayu Cottage Privé Villa in Kerobokan
Villa
Deze splinternieuwe villa, gebouwd in Balinese stijl en gelegen in het rustige Kerobokan, geeft u een echt gevoel van de schoonheid van Bali. De villa is gelegen in een exotische tropische tuin van het hotel. In de straat van deze accommodatie zijn een aantal restaurants waar u uitstekend kunt eten van zowel de Indonesische als de Europese keuken.
Grand Sinar Indah in Legian
Hotel
Dit kleine maar unieke hotel is gebouwd in de stijl van een traditioneel Balinees dorp. Het hotel is gelegen in het centrum van Legian, vlakbij het winkelcentrum en het strand, en op slechts 20 minuten rijden van Ngurah Rai, de internationale luchthaven.
Champlung Mas Hotel in Legian
Hotel
Hotel Champlung Mas is gelegen tegen het hart van Kuta. Het hotel is op loopafstand van het aantrekkelijke witte zandstrand en is omgeven door tropische tuinen. In de directe omgeving bevinden zich winkels, restaurants, bars en mini supermarkten die 24 uur geopend zijn. Iets verderop vindt u de levendigheid en drukte van Kuta. Kortom, een ideale locatie om uw vakantiegevoel te versterken.
Rama Garden Hotel in Legian
Hotel
Rama Garden is gelegen in de plaats Legian niet ver van Legian Beach. In de buurt zijn vele restaurants, cafés en winkeltjes. Dit kleinschalige boutique hotel heeft een zwembad voorzien van jacuzzi waar u heerlijk kunt relaxen en kunt genieten van uw drankje. Het vriendelijke personeel zal er alles aan doen om het u tijdens uw verblijf naar de zin te maken.
Legian Beach Hotel in Legian
Hotel
Het 4-sterren hotel is gelegen aan het strand van Legian Beach en heeft een mooi tuincomplex vol met tropische planten en palmbomen. Tussen het strand en hotel ligt een smalle weg waardoor u in een flits direct op het strand bent. Dit hotel is op loopafstand van het bruisende Kuta met haar gezellige restaurants, barretjes en winkels.
Adirama Beach Hotel in Lovina
Hotel
Adirama Beach Hotel & Restaurant is een kleinschalig hotel direct aan het strand van Lovina gelegen. Dit hotel geeft je absoluut een vriendelijk en romantisch gevoel. Een ideale locatie om te relaxen en te genieten van het noorden van Bali.
Aditya Beach Bungalows in Lovina
Hotel

Dit leuke hotel direct aan het strand van Lovina gelegen is in de Balinese stijl gebouwd en heeft een openlucht restaurant. Het mooie zwembad heeft een verzonken ‘wet bar’. Het hotel is op ongeveer 6 kilometer van Singaraja gelegen.

Alila Manggis in Manggis
Resort
In het noordoosten van Bali, in het Karangasam gebied en in de nabijheid van Candidasa, vindt u het stijlvolle resort, Alila Manggis. Gelegen in een kokosnootpalm gebied en tussen de zee en de machtige berg Agung. De regio ademt een sfeer van rust waar de plaatselijke bevolking nog haar traditionele levensstijl leeft. Vanuit Manggis kunt u fraaie wandelingen maken. Of u brengt een bezoek aan het grote tempelcomplex Besakih, maar u kunt natuurlijk ook het Bali Aga dorpje Tenganan of de diverse andere mooie locaties bezoeken. Mogelijkheden zijn er in overvloed. In de nabijheid zijn bijzonder fraaie duiklocaties te vinden.
Puri Lumbung Cottages in Munduk
Resort
Het complex ligt midden in de bergen van Bali. Vanaf het terras heeft u een fantastisch uitzicht over noord en noordwest Bali. Het oude deel van het complex is het eerste hotel dat door Nederlanders op Bali is gevestigd.
Bali Tropic Resort & Spa in Nusa Dua
Resort
Een mooi 4-sterren resort gelegen aan het prachtige witte strand van Tanjung Benoa, ver weg van de drukte en op ongeveer 20 minuten van de luchthaven gelegen. Het resort is in traditionele Balinese stijl gebouwd en heeft een mooie tropische tuin.
Griya Santrian Hotel in Sanur
Hotel
Het hotel is gelegen op het prachtige witte zandstrand van Sanur en omgeven met fantastische tropische tuinen. Slechts op 25 minuten afstand van de internationale luchthaven van Denpasar en op 15 minuten rijden van de stad.
Bali Hyatt Hotel in Sanur
Hotel
(Op dit moment gesloten, Opening 2015) Het 4-sterren hotel is direct aan het strand gelegen en beschikt over een prachtige grote tuin. Het hotel heeft de tuin door een beroemde tuinarchitect laten ontwerpen en beschikt over prachtige vijverpartijen en een diversiteit van bomen, struiken en exotische bloemen. Het complex zelf is in geheel Balinese stijl opgetrokken.
Parigata Resort & Spa in Sanur
Resort
Dit mooie complex is gelegen aan de buitenkant van Sanur. Geniet van Bali’s tropische zonneschijn nabij het zwembad of wandel naar de Beach Club. Geniet van de watersporten of drink een cocktail met een goed boek in uw hand. Parigata Resort & Spa is slechts 20 minuten rijden van de luchthaven.
Puri Santrian Hotel in Sanur
Hotel
Het 4-sterren Hotel is gelegen aan de rustige kant van Sanur direct gelegen aan het strand. Dit complex wordt omringd door een weelderige tuin. Puri Santrian ligt op loopafstand van diverse winkels en restaurants waar u heerlijk kunt lunchen of dineren en op slechts 20 minuten van het vliegveld.
Parigata Villa's Resort in Sanur
Resort
Het Parigata Villa's Resort is gelegen in het dorp Semawang, in het hart van Sanur en op 20 minuten van de luchthaven. Het strand is op 3 minuten loopafstand van uw accommodatie verwijderd. In de directe omgeving zijn diverse restaurants en winkeltjes te vinden.
Pelangi Bali Hotel & Spa in Seminyak
Hotel
Pelangi Bali Hotel & Spa ligt direct aan het strand in het plaatsje Seminyak, een uitloper van Kuta aan de Zuidwestkust van Bali. Het gebied is erg geliefd om zijn brede zandstranden en heerlijke, soms wat ruwe zee die zich uitstekend leent voor allerlei vormen van watersport.
Bakung's Beach Cottages in Tuban
Resort
Bakung’s Beach Cottages is gelegen in Tuban, het rustige gedeelte van Kuta en is gelijk het eerste plaatsje wat u tegenkomt wanneer u van de luchthaven komt. Deze accommodatie is op ongeveer 200 meter van het strand en op loopafstand naar het gedeelte waar u leuk kunt winkelen.
Febri's Hotel in Tuban
Hotel
Febri's is een 3 sterren hotel met 69 kamers en is centraal gelegen in Tuban op slechts 10 minuten loopafstand van de luchthaven. In de buurt kunt u gezellig shoppen bij de verschillende shopping malls, een bezoek brengen aan het Waterbom park en op loopafstand van Kuta Square.
Hotel Santika Premier Beach Resort in Tuban
Hotel
Hotel Santika Beach ligt direct aan het strand van Tuban, ten zuiden van Kuta en niet ver van het vliegveld. Het complex is gelegen temidden van een prachtige tuin met 2 zwembaden en één zwembad exclusief voor gasten van de suites. Een ideale locatie om te genieten en tot rust te komen. Geschikt voor zowel kort als lang verblijf.
Agung Raka Bungalows in Ubud
Hotel
Agung Raka vindt u in de omgeving van Pengosekan. Monkey Forest ligt slechts op 5 minuten afstand. Deze accommodatie is omringd door mooie tuinen en daarom heen de fraaie rijstvelden. Hier wordt u eenvoud en schoonheid aangeboden in een rustiek en natuurlijk gebied.
Arma Resort in Ubud
Resort
Het Arma Resort, voorheen bekend als Kokokan Hotel, is gelegen in het kunstenaarsdorpje Ubud omringd door de prachtige rijstvelden waar een rivier doorheen stroomt en het prachtige woud van tropische palmen. De accommodatie is geheel in Balinese stijl gebouwd. Absoluut de ideale locatie om volledig tot rust te komen.
Artini Cottage II in Ubud
Resort
Artini II is gelegen midden in de rijstvelden en op loopafstand van Monkey Forrest, shopping center en het nachtleven van Ubud. Het gehele complex heeft, zeker in de avond, een romantische uitstraling waarbij het mogelijk is een romantisch diner aan het zwembad te regelen. Geniet van de rustige en natuurlijk atmosfeer voor een onvergetelijk verblijf.
Champlung Sari Hotel in Ubud
Hotel
Champlung Sari is gelegen in Monkey Forrest en heeft een uitstraling van een boutique hotel met een ontspannen sfeer. Vanuit het hotel kunt u op loopafstand naar gezellige winkeltjes en restaurants en is een goed uitgangspunt om uitstapjes te ondernemen. Champlung Sari is een uitstekend hotel voor een prettig en geslaagd verblijf.
Alila Ubud
Hotel

Het Alila Ubud is gelegen aan de Ayung rivier in een traditioneel Balinees heuveldorp op slechts vijf kilometer van Bali’s artistieke centrum Ubud. Het Alila hotel beschikt over een Spa resort en één van de 50 mooiste zwembaden ter wereld, deze lijkt eindeloos door te lopen de jungle in. Grote kokosnoot pilaren en een openlucht ontwerp geeft u een schitterend uitzicht over het smaragd groene zwembad, dat boven de Plunging vallei zweeft.

Puri Saron Hotel in Ubud
Hotel
Dicht bij een piepklein dorpje, in de buurt van Gianyar-stad dichtbij Ubud, ligt het Bungalowpark Puri Saron. Ver weg van de toeristische drukte geniet u van de rust van het authentieke Bali midden tussen de rijstvelden en landelijke weggetjes.
Anahata Villas & Spa Resort in Ubud
Resort
Omgeven en genesteld tussen tropisch regenwoud, rijstvelden en de Petanu rivier, ligt het rustgevende luxe Anahata Villas & Spa Resort. Elegante en eigentijdse interieur, afgewisseld met Balinese architectuur en decoratie, met fraaie tuinen, echoot de natuurlijke schoonheid. Een perfecte omgeving om volledig tot rust te komen in een omgeving van luxe villa’s in een setting tussen de omringende groene heuvels. Slechts 10 minuten auto afstand tot het nabij gelegen Ubud.
Alila Jakarta in Jakarta
Hotel
Het Alila Jakarta Hotel is gelegen in Centraal-Jakarta, in het hart van het oude Batavia. Vanwege deze centrale ligging is het voor u ideaal om historische monumenten te bezichtigen. Bezoek het National Presidential Palace, Het National Museum of het grootste Indonesische handelscentrum. Alila Jakarta ligt slechts op 45 minuten rijden van de internationale luchthaven van Soekarno.
Surabaya Plaza Hotel in Surabaya
  Hotel

  Het Horizon Suite Hotel is gelegen in het hart van de tweede grootste stad van Indonesië, midden in het zaken- en entertainment gedeelte. Vanwege de centrale ligging van het hotel is het erg makkelijk om het naast gelegen winkelcentrum te bereiken en het hotel ligt slechts op 30 minuten rijden van de internationale luchthaven. Het is het ideale hotel voor zakenreizigers en toeristen.

  Tastura Hotel & Resort in Kuta
  • Lombok
  Hotel
  In het zuiden van Lombok, in een tropische tuin, ligt het Tastura Resort Hotel. Om de witte stranden van Kuta te bereiken hoeft u alleen een weg over te steken. Dit vriendelijke hotel beschikt over een aantal bungalows waar u heerlijk kunt relaxen. In de buurt zijn een aantal restaurants en kleine winkeltjes te vinden.
  Puri Saron in Senggigi
  • Lombok
  Hotel
  Direct aan het strand van Sengiggi Beach, licht het gezellige Puri Saron dat in bungalowstijl gebouwd is. Wanneer u geniet van uw drankje en gezellig op uw veranda of balkon zit, kijkt u uit op een geweldige aangelegde tuin. Vanaf dit hotel kunt u per taxi voor weinig geld naar het centrum gebracht worden.
  Bukit Senggigi Seaview Cottage in Senggigi
  • Lombok
  Hotel
  Het hotel is gelegen op een heuvel met een adembenemend uitzicht op de groenblauwe zee. Om het strand te bereiken hoeft u slechts de straat over te steken. In de buurt heeft u enkele restaurantjes waar ze eenvoudige maaltijden serveren.
  Tando Bone Cottages in Tentena
  Resort
  Het Bungalow Resort Tando Bone is geopend in 2002 en recent zijn de laatste bungalows klaar om te worden bezocht door u. Het resort is gelegen aan het schitterende Poso Meer. Dit meer biedt u een prachtig uitzicht over het regenwoud van Centraal-Sulawesi. Tando Bone is via Tentena in een half uur te bereiken via het water met de boot. In het Pamona dialect betekent Tando Bone; “uniek stukje strand”.
  Grand Mutiara Hotel in Brastagi
  Hotel
  Dit 5 sterren hotel is centraal gelegen bij de Lau Siedebuk Debuk’s heetwaterbronnen en de lokale fruitmarkt. Het hotel biedt haar gasten alle kwaliteit en comfort om het u zo aantrekkelijk mogelijk te maken.
  Bukit Lawang Cottages in Bukit Lawang
  Hotel
  Bukit Lawang Cottages is een eco hotel dat schitterend gelegen is aan de rand van de jungle en op de hoge oever aan de rivier de Bohorok, op loopafstand van het orang oetan centrum. Het hotel is alleen te bereiken via een prachtige hangbrug. Vanuit Medan is het ruim 3 uur rijden.
  Pusako Hotel in Bukittinggi
  Hotel
  Het eerste 4 sterren hotel in West-Sumatra. Zowel alle faciliteiten als de professionele en gastvrije service bieden alle gasten een gedenkwaardig verblijf. Het hotel is gelegen te midden van een prachtig landschap en op een heuvel met een prachtig uitzicht. Slechts op 90 minuten rijden van het vliegveld van Padang.
  Tiara Hotel in Medan
  Hotel
  Het Tiara Hotel is gelegen in de binnenstad van Medan en op slechts 8 minuten afstand van de luchthaven van Medan. Voor zowel de zakenreiziger als de toerist, biedt het hotel eerste klasse faciliteiten.
  Meer accommodaties

  Vragen en offerte reizen naar Indonesië


  Smaragd Reizen is met ruim 20 jaar ervaring dé specialist in reizen naar Indonesië. Indien u vragen heeft over de reizen naar Indonesië, dan kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen via 0228 312 231 of het contactformulier invullen. Tevens hebben we enkele veelgestelde vragen onderaan de pagina alvast voor u beantwoord.

  Naar de veelgestelde vragen

  Daarnaast bent u van harte welkom op ons reiskantoor: wij zijn elke werkdag geopend van 10:00 tot 17:00 uur. Op zaterdag staan wij (op afspraak, bellen noodzakelijk) ook voor u klaar tussen 10:00 en 14:00 uur. U vindt ons op het volgende adres:

  Smaragd Reizen
  Molenweg 3A
  1601 SR Enkhuizen
  info@smaragd-reizen.nl

  Vul het onderstaande formulier in als u direct een offerte wilt aanvragen voor onze groepsreizen, rondreizen, huwelijksreizen, facetreizen en reizen op maat naar Indonesië. Wij maken dan zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte voor u.

  Vraag offerte aan

  Direct bellen: 0228 312 231 

   

  Geslacht*
  Voorletters*
  Achternaam*
  Adres*
  Postcode*
  Woonplaats*
  Land*
  Telefoonnummer*
  E-mailadres*
  Informatie over*
  Opmerkingen
  Niet leesbaar? Verander tekst

  We wijzen je op ons privacybeleid.

  Veelgestelde vragen over reizen Indonesië

  We ontvangen regelmatig vragen over onze reizen naar Indonesië. Hieronder hebben we de meestgestelde vragen voor u verzameld en beantwoord.

  Hoe reizen in Indonesië?

  In Indonesië rijden bussen, bemo’s (minibussen), brommers, becak (fietstaxi’s), treinen en ojeks (brommertaxi’s). Daarnaast kunt u gebruikmaken van de boot en het vliegtuig om naar een van de eilanden te reizen.

  Wat is de beste reistijd naar Indonesië?

  In de maanden mei tot en met september is het in Indonesië het droogst en de temperatuur rond de 30°C. In december tot en met maart geldt er in Indonesië een regenseizoen. De overige maanden zijn overgangsmaanden.

  Wat heeft u nodig voor een reis naar Indonesië?

  • Een paspoort dat tenminste nog 6 maanden geldig is na de dag van aankomst.
  • Een visum als u langer dan 30 dagen van plan bent te reizen door Indonesië.
  • Een reisverzekering tegen diefstal van uw eigendommen of schade.
  • Vaccinaties tegen DTP, hepatitis A en buiktyfus.
  • Eventueel: malariapillen. Dit hangt af van de bestemming.
  • Controleer of uw zorgverzekeraar medische hulp in het buitenland vergoedt.
  • Genoeg water. Kraanwater is over het algemeen niet drinkbaar in Indonesië.

  Heb ik een visum nodig?

  Als u korter dan 30 dagen in Indonesië verblijft, heeft u als Nederlandse toerist geen visum nodig. U krijgt dan een inreisstempel in uw paspoort. Wilt u langer dan 30 dagen blijven? Dan moet u een visum aanvragen. Deze is 90 dagen geldig en hiermee mag u 60 dagen achter elkaar in Indonesië verblijven.

  Wat zijn populaire rondreizen op Indonesië?

  De populairste bestemming op Indonesië is het eiland Bali. Andere mooie plekken die zeker het bezoeken waard zijn:

  • Bromo
  • Gili-eilanden
  • Borneo
  • Sulawesi
  • Raja Ampat-eilanden

  Hoe lang is het vliegen naar Indonesië?

  Van Amsterdam naar Bali op Indonesië bent u ongeveer 16 uur onderweg.

  Type reizen naar Indonesië

  Smaragd Reizen biedt verschillende soorten reizen naar Indonesië aan. Door ook reizen op maat aan te bieden heeft Smaragd Reizen een oplossing voor iedere reiswens.

  Reist u graag alleen of liever in een groep? Wilt u op één eiland blijven of juist een rondreis door Indonesië maken? Bij Smaragd Reizen zijn alle opties mogelijk en kunt u bovendien zelf uw reis samenstellen. Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden voor de invulling van uw vakantie in Indonesië.

  Regio’s vakantie Indonesië

  Bekijk via de volgende links onze reizen naar Indonesië op basis van regio’s: Bali, Java, Kalimantan, Molukken, Nusa Tenggara, Papua, Sulawesi, Sumatra, Lombok of Gili Tranwangan.

  Groepsreizen Indonesië

  Wij willen onze groepsreizen graag zo persoonlijk mogelijk maken en daarom hebben wij ervoor gekozen om te reizen met minimaal zes tot maximaal achttien personen. Tijdens onze unieke groepsreizen ontdekt u samen met de Nederlandstalige gids en een klein reisgezelschap het bijzondere land, de Indonesische cultuur, de prachtige natuur en de gastvrije bevolking. Bekijk het overzicht van alle groepsreizen die wij in Indonesië aanbieden.

  Rondreis Indonesië

  Een rondreis maken zonder groep en alleen met uw reisgezelschap behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Wij bieden rondreizen aan die uw vakantie naar Indonesië memorabel maken. Onder deskundige begeleiding van Nederlandstalige reisleiding bezoekt u verschillende bezienswaardigheden, zoals de prachtige Sembalun en/of de Bromo vulkaan. Wij hebben alle rondreizen door Indonesië voor u op een rijtje gezet.

  Wilt u persoonlijk advies over de invulling van uw vakantie in Indonesië? Onze reisadviseurs denken graag met u mee of nemen indien gewenst alle zorg voor u uit handen.

  Direct bellen: 0228 312 231

  Huwelijksreis Indonesië

  Het Indonesische eiland Bali, is een populaire huwelijksreisbestemming: wij bieden bij Smaragd Reizen dan ook verschillende ‘Honeymoon’ arrangementen aan. Daarnaast kunnen wij een huwelijksreis op maat voor u samenstellen, zodat u een onbezorgde en onvergetelijke huwelijksreis met uw geliefde in Indonesië beleeft.

  Trouwen Indonesië

  Maak van uw huwelijksdag letterlijk de mooiste dag van uw leven door te trouwen op één van de prachtige Indonesische eilanden. Wij kunnen een paradijselijke bruiloft voor u organiseren: trouw bijvoorbeeld op één van de idyllische stranden die Indonesië rijk is of geef het ‘ja-woord’ te midden van groene rijstvelden. Uiteraard wordt het door ons georganiseerde huwelijk erkend door de Nederlandse overheid. Lees hier meer over alle mogelijkheden die wij aanbieden op het gebied van uw bruiloft in Indonesië.

  Facetreizen

  Wij bieden diverse facetten aan: u kunt bij ons los accommodaties en excursies boeken. Denk bijvoorbeeld aan een excursie naar de Bromo vulkaan of een vijfdaagse culinaire trip in Bali.

  U kunt verschillende facetten samenvoegen, om zo een vakantie naar Indonesië samen te stellen die precies voldoet aan uw wensen.

  Reis op maat

  Wij kunnen een reis op maat voor u samenstellen die afwijkt van onze pakket- en facetreizen. Denk  bijvoorbeeld aan losse activiteiten als een Orang-Oetan vasthouden, een kookcursus volgen, een trektocht maken of slapen in de jungle van Sumatra.

  Vraag offerte aan