Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 30 september 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 30 september 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

 1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip (dit mag meerdere keren). U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Onze flexibele voorwaarden houden onder andere in dat wij geen wijzigingskosten rekenen bij een oranje reisadvies. Wel kan het voorkomen dat de kosten voor uw reis iets wijzigen op de nieuwe datum. Wilt u onverhoopt toch van uw reis afzien dan zullen wij uw (aan)betaling zo spoedig mogelijk retourneren.
  Dit geldt alleen in het geval van Corona maatregelen wanneer Smaragd Reizen de reis annuleert.
 2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 30 september 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
 3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
 4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
 5. Voor reizen na 30 september 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Hong Kong reizen

Na de soevereiniteitsoverdracht op 1 juli 1997, kwam Hongkong weer terug in Chinese handen. Ondanks de overdracht heeft de stad zijn eigen identiteit kunnen behouden. Zowel Hongkong als Macau zijn nu een SAR regio waarin het volledige bestuur, met uitzondering van defensie, bij de lokale overheid berust. Het principe berust op één land, twee systemen.

>

Over dit land

Tijdens de koloniale Britse periode heeft de stad veel Engelse elementen, structuur en gebouwen tot zich genomen. Maar toch ademt de stad, en in het bijzonder het rurale gebied, een Chinees karakter. Vooral het economische hart op Hong Kong Island en het nieuwe vliegveld maken dat Hongkong ook een kosmopolitische stad is.
Gewoonlijk wordt de stad tentoongesteld als een stad waar alleen hoogbouw aangetroffen wordt en verder bekend is van de Bruce Lee films. Driekwart van het grondgebied bestaat uit natuur. Een vibrerende en pulserende stad, afgewisseld met rustieke locaties. Een zeer ruim scala aan musea en bezienswaardigheden. In september 2005 opende het Disney concern zijn attractiepark. Hongkong is meer dan een korte tussenstop, overtuig u zelf en u zult constateren dat deze bijzondere stad met zijn vele facetten, een echte reisbestemming is.

Geografie

Hongkong is een stadstaat en vooral bekend om zijn hoogbouw. Onbekend is dat de stad ook nog een landschappelijk diversiteit heeft. Onverwachte natuur met heuvels, stranden, kusten, stadsparken, moerassen in het noordwesten en kleinschalige landbouw, maken deel uit van de 70% van Hongkongs grondgebied.

Klimaat

Kort gematigd klimaat in de winter tijd en aangename tot warm in de zomertijd.

Landschap

De New Territories in het noorden en Kowloon, bestaat uit vlak terrein en gematigd heuvelachtig landschap. Hongkong Island is heuvelachtig waardoor alle huizen (lees hooghuizen) en kantoor gebouwen voornamelijk aan het water liggen. Velen grote en kleine eilanden (244) die onbewoond dan wel schaars bewoond zijn. Grond is schaars en dwingt de bevolking om elk bouwwerk in de hoogte te bouwen. Opvallend is dat er ondanks het enorme ruimtegebrek er toch nog ruimte voor agrarisch activiteit en natuur is.

Bevolking

De meerderheid van de bevolking is van Kantonees origine.  De minderheid wordt gevormd door Chinezen uit de Volksrepubliek en westerlingen.

Religie

Naast de typisch Chinese religies, zijn alle wereldgodsdiensten in vreedzame co-existentie vertegenwoordigd.

Tijdsverschil

In Hongkong is het 7 uur later in de wintertijd in Nederland, en 6 uur later tijdens onze zomertijd.


Eten en drinken

Eten is een onlosmakelijk aspect in de Chinese cultuur. Hongkong heeft velen grote en kleine restaurants met eenvoudige en exclusieve cuisine. Zowel Aziatische als Westerse keukens zijn in ruime mate aanwezig.  Elke culinaire maaltijd maakt Hongkong tot een paradijs van proeven, genieten en een ongekend avontuur voor de tong.

Feestdagen

De Nationale feestdagen:

 • 01 januari 2016 - Nieuwjaarsdag
 • 17 januari 2016 - verlichting van Boeddha
 • 08 februari 2016 - Chinees Nieuwjaar (3 dagen)
 • 27 en 28 maart 2016 - Pasen
 • 04 april 2016 - Ching Ming festival
 • 01 mei 2016 - Dag van de arbeid
 • 20 mei 2016 - Geboorte van Boedha
 • 09 juni 2016 - Drakenbootfestival
 • 01 juli 2016 - Oprichtingsdag
 • 01 oktober 2016 - Nationale dag
 • 09 oktober 2016 - Chung Yeung feest
 • 25 en 26 december 2016 - Kerstmis
 • 31 december 2016 - oudjaarsdag

Taal

Onder de Chinese bevolking wordt vooral Kantonees gesproken. Door de Britse periode is het Engels, de 2de taal van Hongkong geworden. Engels wordt in ruime mate gesproken.

Elektriciteit

De voltage in Hongkong is 220 Volt. Men gebruikt een afwijkende stekker. In dit land heeft men een wereldstekker zeker nodig.

Munteenheid

De munteenheid is Hongkong dollar (HKD). 1 HKD is ± 0,10 ct.
Travellers 'Cheques' in Amerikaanse dollars en gangbare creditcards worden in de grote steden geaccepteerd. Bij vele ATM (pin)automaten kunt u geld uit de muur halen.

Visum

Voor Hongkong is geen visum vereist Indien u doorreist naar de Volksrepubliek China, dient u wel in het bezit te zijn van een visum! Smaragd Reizen kan dit voor u regelen.

The Kowloon Hotel
Hotel
The Kowloon Hotel ligt in het centrum van Nathan’s Road, een waar winkelparadijs. Het hotel is prima gelegen om te winkelen en voor entertainment. De spectaculaire Victoria haven is niet ver van het hotel vandaan en vele toeristische attracties zijn makkelijk te bereiken. Ook de treinstations en de luchthaven zijn dichtbij.
Newton Hotel
Hotel

?Het Newton Hotel ligt in het oostelijke deel van Hong Kong Island (North Point) en kijkt uit over de Victoria Harbor. Het complex met zijn 362 kamers is een goede middenklasser. In ca. 1 minuut loop afstand bent u bij de MTR (ondergrondse) en de historische tram die u van oost naar het westelijke deel van het eiland brengt. De MTR brengt u in 6 minuten naar Wan Chai en in 9 minuten naar Central. Om de nodige bezienswaardigheden van HKI te bezoeken is de Newton Hotel een goede keus.

 

Harbour Grand Kowloon
Hotel
Harbour Grand Knowloon geniet van 1 van de meest unieke locaties in de stad, pal naast het Kowloon strand en in het bruisende Whampoa Garden district. Het is ook maar 5 minuten rijden van MTR Hunghom Station en het Tsimshatsui. Het echte leven speelt zich af buiten het hotel, met vele restaurantjes, winkels en bezienswaardigheden is Hongkong een stad waar u geweest moet zijn.
Harbour Plaza North Point
Hotel
Ervaar het leven van de stad met alle luxe bij Harbour Plaza North Point. Het hotel is uniek gelegen en daardoor gemakkelijk gebruik te maken van de transport netwerk van Hongkong. Of u nou snel weer door wilt of van plan bent om langer te blijven, zij hebben de intentie om dit uw huis te maken terwijl u ver van huis bent.
Harbour Plaza Metropolis
Hotel
Harbour Plaza Metropolis is gevestigd in het hart van Kowloon, en kijkt uit over het wereldberoemde Victoria Harbour. Doordat het zo dichtbij het trein station staat is het heel gemakkelijk om alle bezienswaardigheden te bezoeken die iets verder liggen. De liefhebbers van winkelen hoeven niet ver te zoeken. Harbour Plaza Metropolis is maar een paar minuten verwijderd van Kowloon’s Tsim Sha Tsui winkelcentra.
Harbour Plaza 8 Degrees
Hotel
Het prijswinnende Harbour Plaza 8 Degrees is het ultieme hotel in Hongkong. Zo ingericht dat het al uw zintuigen wakker maakt, intieme kamers, luxe suites, een oogverblindende lobby, heerlijk eten in de restaurants, multifunctionele kamers en extraordinaire faciliteiten die comfort en stijl met elkaar mixen. Maar het echte avontuur is buiten de muren van deze prachtige accommodatie, met vele winkels, restaurants en prachtige bezienswaardigheden.
Harbour Grand Hongkong
Hotel
Harbour Grand Hong Kong heeft een ideale ligging in de stad Hong Kong. De locatie van het hotel is maar een paar stappen verwijderd van de metro dat een makkelijke toegang geeft voor de rest van Hongkong zoals de vele winkeltjes, restaurants en bezienswaardigheden.
Meer accommodaties