Top
Reizen China

Reizen naar China 

China is een groot land met maar liefst 1,4 miljard inwoners en een landoppervlakte van 9,5 miljoen km². Met een rechtstreekse vlucht kunt u in circa 10 uur naar China reizen. Vanwege de grote afstanden tussen de bezienswaardigheden wordt aangeraden om in uw reisprogramma binnenlandse vluchten te boeken of gebruik te maken van nachttreinen. Zo kunt u uw reistijd optimaal gebruiken en genieten van zoveel mogelijk highlights.  Er zijn vele manieren om door China te reizen en dit unieke land te leren kennen. 

Beijing

Beijing

In de hoofdstad Peking, ook wel Beijing genoemd, kijkt u uw ogen uit en zijn er tal van speciale plekken om te bezichtigen. Wandel rond over het Plein van de Hemelse Vrede en breng een bezoek aan het Mausoleum van Mao, de laatste rustplaats van de leider van de Chinese communistische partij. Daarnaast mag ook de Verboden Stad niet op het lijstje ontbreken, een plek vol met bijzondere architectuur waar u kennis maakt met de historie uit de keizertijd. Neem ook zeker de tijd om op uw gemak door de stad te slenteren. Op straat is er namelijk genoeg te zien en ook zijn er vele markten en winkeltjes om te ontdekken. 

Shanghai

De grootste stad in China is Shanghai, een echte metropool met één van de grootste havens ter wereld. Hier bruist het van de energie, er zijn veel moderne gebouwen te vinden maar ook authentieke en gezellige marktjes. Kortom, een interessante combinatie van traditioneel en modern China. 

Hongkong

In Hongkong kunt u ´the land between´ ontdekken met groene rollende heuvels en mooie boslandschappen. Daarnaast is het de moeite waard om een bezoek te brengen aan het indrukwekkende klooster ´Yuen Yuen Institute´ en vergeet niet om naar de top van Victoria Peak te gaan voor een fantastisch uitzicht over de stad. 

De Chinese Muur

Één van de zeven wereldwonderen, de Chinese Muur. Een zeer bijzonder aanzicht van een kilometers lange muur door het bergachtige gebied in het noorden van China. Een bezoek aan deze bijzondere bezienswaardigheid mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een reis door China. 

de chinese muur

Terracottaleger

Het Terracottaleger is een wereldberoemde opgraving van een heel leger aan krijgers. Het idee kwam vanuit Keizer Qin met als doel om de vijand af te leiden. De opgraving van duizenden soldaten die gemaakt zijn van natuurlijke materialen is te bekijken in Xi´an.

Chengdu

Chengdu is de plek die bekend staat om het meest iconische beest van China, de reuzenpanda. Deze grote beer kunt u hier in zijn natuurlijke habitat ontmoeten. In het onderzoekscentrum in het natuurreservaat komt u alles te weten over de reuzenpanda. 

Chinese keuken

Naast alle speciale bezienswaardigheden die u kunt bezoeken, leert u tijdens het reizen door China ook de Chinese keuken kennen. Authentiek Chinees eten is natuurlijk niet te vergelijken met de Chinees in Nederland. Van streetfood tot aan luxe restaurants, in China kunt u alle bijzondere smaken en de verschillende kookstijlen leren kennen en natuurlijk proeven. 

Chinese keuken

Vervoer

China is een traditioneel land dat zich in een snel tempo ontwikkelt tot een moderne maatschappij. Wat betreft reizen door China zijn er verschillende opties. Het is mogelijk om over land te reizen met de auto, bus of trein. Voor de grotere afstanden is het aan te raden om een binnenlandse vlucht te nemen. Ook een cruise over de Yangtze rivier behoort tot de reisopties binnen China. 

Homestay

Voor iedereen die graag een kijkje wil nemen in het traditionele familieleven, is het aan te raden om te verblijven bij een gastgezin. Door te slapen bij de Chinese bevolking kunt u de echte sfeer proeven en leren over traditionele gebruiken tijdens het reizen door China. 

China foto 3

Lokale gids

Als je van plan bent om China te bezoeken, kan het handig zijn om lokale gidsen te gebruiken om je te helpen navigeren in de grote stad. Door een lokale gids te gebruiken, kun je gemakkelijker belangrijke bezienswaardigheden bezoeken en lokale gerechten proeven. Bovendien kunnen ze je helpen bij het onderhandelen over prijzen en het vermijden van toeristische valkuilen. Overweeg dus om een lokale gids te boeken om je reis naar China nog aangenamer en stressvrij te maken.

Ruige berglandschappen

Wanneer je op zoek bent naar adembenemende natuurlijke schoonheid, dan zijn de ruige berglandschappen van Tibet en de Himalaya een must-see. Met hun majestueuze pieken en weelderige valleien, bieden deze regio’s een uniek uitzicht op de natuurlijke wereld. Verken de hoogste bergen ter wereld en ontdek de unieke cultuur van deze afgelegen regio’s.

Himalaya
Panda's

Reuzenpanda’s

Tijdens een rondreis door China mag een bezoek aan de reuzenpanda’s niet ontbreken. Deze iconische en bedreigde dieren worden beschermd in natuurreservaten in het hele land. Breng een bezoek aan de Chengdu Panda Base in Sichuan om deze schattige dieren van dichtbij te zien en meer te leren over hun bescherming en behoud. Een onvergetelijke ervaring voor elke natuurliefhebber!

Bestemmingen in China

Wanneer u besluit om te reizen naar China is het verstandig om van tevoren uw favoriete bestemmingen op een rijtje te zetten en de totale reistijd te bepalen. Er is in China zoveel te zien en te beleven dat u hier wel weken tot maanden lang kunt rondreizen. Als u de noordoostkant van China wilt bezoeken dan is de hoofdstad Peking, ook wel Beijing genoemd, een ideaal startpunt indien u gaat reizen naar China. Deze miljoenenstad met meer dan 21 miljoen inwoners is een waar openluchtmuseum. Hier kunt u een bezoek brengen aan het Plein van de Hemelse Vrede, ook wel het Tiananmen Plein genaamd, waarnaar u verdere toegang heeft tot de Verboden Stad. Deze stad toont een indrukwekkend historisch verleden uit het keizer tijdperk.

Vanuit Peking is het mogelijk om binnen een aantal uur over land te reizen naar één van de bekendste bezienswaardigheden van China, namelijk de Chinese Muur. Dit imposante bouwwerk door het bergachtige Chinese platteland van meer dan 21 duizend kilometer lang is een spectaculaire highlight die niet op de route gemist mag worden als u gaat reizen naar China. Vanuit Peking kunt u ook de trein in zuidelijke richting nemen naar het binnenland van China om het Terracotta Leger in Xi´an te bezoeken. Dit leger is gemaakt van natuurlijke materialen en bestaat uit duizenden soldaten, stammend uit de tijd van Keizer Qin. Indien u graag de bekende reuzenpanda in het echt wilt zien, dan kunt u vanuit Xi´an doorreizen naar het natuurreservaat in Chengdu.

Verder richting het zuiden ligt aan de kust één van de grootste havensteden ter wereld, Shanghai. In deze bruisende moderne stad zijn tal van leuke marktjes en steegjes te vinden. Aan de zuidelijke kust is de stad Hongkong gelegen waar prachtige groene rollende heuvels, authentieke plattelandsmarkten en traditionele kloosters te zien zijn.  

Verschillende soort reizen naar China

Doordat China een groot land is, zijn er verschillende soorten reismogelijkheden. Zo is het mogelijk om één reispakket te boeken naar een bepaald gebied, maar ook om meerdere losse pakketten samen te voegen. Afhankelijk van uw tijd en persoonlijke voorkeuren stelt u zelf het reisprogramma op maat samen. Zo bent u helemaal vrij in uw keuze wat betreft reizen naar China. Per locatie kunt u zich laten begeleiden door een lokale gids die u meeneemt naar de beste highlights en helpt met onderhandelen, navigeren en vertalen. Wilt u met eigen ogen zien hoe de traditionele manier van leven is binnen een Chinese familie? Boek dan binnen uw reisprogramma ook een homestay wanneer u gaat reizen naar China.  

You don't have permission to register