Top
Reizen China

Reizen naar China 

China is een groot land met een verscheidenheid aan culturele en natuurlijke bezienswaardigheden. Er zijn vele manieren om door China te reizen en dit unieke land te leren kennen. 

Beijing

Beijing

In de hoofdstad Peking, ook wel Beijing genoemd, kijkt u uw ogen uit en zijn er tal van speciale plekken om te bezichtigen. Wandel rond over het Plein van de Hemelse Vrede en breng een bezoek aan het Mausoleum van Mao, de laatste rustplaats van de leider van de Chinese communistische partij. Daarnaast mag ook de Verboden Stad niet op het lijstje ontbreken, een plek vol met bijzondere architectuur waar u kennis maakt met de historie uit de keizertijd. Neem ook zeker de tijd om op uw gemak door de stad te slenteren. Op straat is er namelijk genoeg te zien en ook zijn er vele markten en winkeltjes om te ontdekken. 

Shanghai

De grootste stad in China is Shanghai, een echte metropool met één van de grootste havens ter wereld. Hier bruist het van de energie, er zijn veel moderne gebouwen te vinden maar ook authentieke en gezellige marktjes. Kortom, een interessante combinatie van traditioneel en modern China. 

Hongkong

In Hongkong kunt u ´the land between´ ontdekken met groene rollende heuvels en mooie boslandschappen. Daarnaast is het de moeite waard om een bezoek te brengen aan het indrukwekkende klooster ´Yuen Yuen Institute´ en vergeet niet om naar de top van Victoria Peak te gaan voor een fantastisch uitzicht over de stad. 

De Chinese Muur

Één van de zeven wereldwonderen, de Chinese Muur. Een zeer bijzonder aanzicht van een kilometers lange muur door het bergachtige gebied in het noorden van China. Een bezoek aan deze bijzondere bezienswaardigheid mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een reis door China. 

de chinese muur

Terracottaleger

Het Terracottaleger is een wereldberoemde opgraving van een heel leger aan krijgers. Het idee kwam vanuit Keizer Qin met als doel om de vijand af te leiden. De opgraving van duizenden soldaten die gemaakt zijn van natuurlijke materialen is te bekijken in Xi´an.

Chengdu

Chengdu is de plek die bekend staat om het meest iconische beest van China, de reuzenpanda. Deze grote beer kunt u hier in zijn natuurlijke habitat ontmoeten. In het onderzoekscentrum in het natuurreservaat komt u alles te weten over de reuzenpanda. 

Chinese keuken

Naast alle speciale bezienswaardigheden die u kunt bezoeken, leert u tijdens het reizen door China ook de Chinese keuken kennen. Authentiek Chinees eten is natuurlijk niet te vergelijken met de Chinees in Nederland. Van streetfood tot aan luxe restaurants, in China kunt u alle bijzondere smaken en de verschillende kookstijlen leren kennen en natuurlijk proeven. 

Chinese keuken

Vervoer

China is een traditioneel land dat zich in een snel tempo ontwikkelt tot een moderne maatschappij. Wat betreft reizen door China zijn er verschillende opties. Het is mogelijk om over land te reizen met de auto, bus of trein. Voor de grotere afstanden is het aan te raden om een binnenlandse vlucht te nemen. Ook een cruise over de Yangtze rivier behoort tot de reisopties binnen China. 

Homestay

Voor iedereen die graag een kijkje wil nemen in het traditionele familieleven, is het aan te raden om te verblijven bij een gastgezin. Door te slapen bij de Chinese bevolking kunt u de echte sfeer proeven en leren over traditionele gebruiken tijdens het reizen door China. 

China foto 3

Lokale gids

Als je van plan bent om China te bezoeken, kan het handig zijn om lokale gidsen te gebruiken om je te helpen navigeren in de grote stad. Door een lokale gids te gebruiken, kun je gemakkelijker belangrijke bezienswaardigheden bezoeken en lokale gerechten proeven. Bovendien kunnen ze je helpen bij het onderhandelen over prijzen en het vermijden van toeristische valkuilen. Overweeg dus om een lokale gids te boeken om je reis naar China nog aangenamer en stressvrij te maken.

Ruige berglandschappen

Wanneer je op zoek bent naar adembenemende natuurlijke schoonheid, dan zijn de ruige berglandschappen van Tibet en de Himalaya een must-see. Met hun majestueuze pieken en weelderige valleien, bieden deze regio’s een uniek uitzicht op de natuurlijke wereld. Verken de hoogste bergen ter wereld en ontdek de unieke cultuur van deze afgelegen regio’s.

Himalaya

Reuzenpanda’s

Panda's

Tijdens een rondreis door China mag een bezoek aan de reuzenpanda’s niet ontbreken. Deze iconische en bedreigde dieren worden beschermd in natuurreservaten in het hele land. Breng een bezoek aan de Chengdu Panda Base in Sichuan om deze schattige dieren van dichtbij te zien en meer te leren over hun bescherming en behoud. Een onvergetelijke ervaring voor elke natuurliefhebber!

You don't have permission to register