Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 30 september 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 30 september 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

 1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip (dit mag meerdere keren). U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Onze flexibele voorwaarden houden onder andere in dat wij geen wijzigingskosten rekenen bij een oranje reisadvies. Wel kan het voorkomen dat de kosten voor uw reis iets wijzigen op de nieuwe datum. Wilt u onverhoopt toch van uw reis afzien dan zullen wij uw (aan)betaling zo spoedig mogelijk retourneren.
  Dit geldt alleen in het geval van Corona maatregelen wanneer Smaragd Reizen de reis annuleert.
 2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 30 september 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
 3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
 4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
 5. Voor reizen na 30 september 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

China reizen

Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 18 dagen
vanaf € 2.241 p.p.
Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 4 dagen
vanaf € 443 p.p.
Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 9 dagen
vanaf € 753 p.p.
Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 5 dagen
vanaf € 395 p.p.
Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 11 dagen
vanaf € 1.264 p.p.
Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 6 dagen
vanaf € 651 p.p.
Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 6 dagen
vanaf € 944 p.p.
Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 4 dagen
vanaf € 351 p.p.
Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 7 dagen
vanaf € 438 p.p.
Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 9 dagen
vanaf € 981 p.p.
Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 19 dagen

China

China is, na Canada, het grootste land ter wereld. De ligging zorgt voor een enorme variatie aan landschappen. Van de Tibetaanse Hoogvlakte, die in het zuiden wordt begrensd door de Himalaya tot de diepe aardscheur in het Tien Shan-gebergte beneden zeeniveau; van de uitgestrekte woestijnen Gobi en Taklimakan tot de vruchtbare Chinese Laagvlakte -tussen Peking en Shanghai. In China’s hooggebergten ontspringen belangrijke Aziatische rivieren en er liggen zeer grote zoutwatermeren.

Officieel Volksrepubliek China maar wordt door de Chinezen zelf het 'Rijk van het Midden' genoemd. China heeft al een geschreven geschiedenis van 4000 jaar en is de oudste beschaving en de oudste staat ter wereld.

Over dit land

China heeft al een geschreven geschiedenis van 4000 jaar en is de oudste beschaving ter wereld. China werd voor het eerst verenigd in een keizerrijk in 221 v. Chr., dat zou duren tot aan de gedwongen troonsafstand van Puyi, de laatste keizer van China, in 1912. Op 1 oktober 1949 riep Mao Zedong de Volksrepubliek China uit op Het Plein van de Hemelse Vrede. Pas in 1978 kwam er ruimte voor liberalisering, vrije markteconomie en godsdienstvrijheid, een trend die zich langzaam voortzet. Oude geloofsovertuigingen als Boeddhisme, Confucianisme en Taoïsme zijn weer opgebloeid. Daarnaast wordt het hindoeïsme, de islam en het christendom beleden. Het huidige politieke klimaat en de gedeeltelijk vrije markt economie heeft naast een verbeterde leefsituatie er tevens voor gezorgd dat buitenlands toerisme wordt aangemoedigd. Als reiziger bent u welkom in het onmetelijke Chinese rijk, dat met haar indrukwekkende landschappen en boeiende, zeer oude culturele tradities en prachtige monumenten als de Verboden Stad, de Chinese Muur en het Terracotta Leger in Xi’an, een onvergelijkbaar en onvergetelijk reisdoel is.

Geografie

Het 3de grootste land ter wereld na Rusland en Canada. Klimatologische verscheidenheid door enorme geografisch diversiteit en oppervlak. Dit varieert van Siberische koude in noordelijke gebieden, via gematigd klimaat, tot de subtropische zuidelijke landstreken. Kustlijn met diverse landschapsvormen die zich uitstrekken over c.a. 18.000 kilometer. Woestijnen en droge gebieden in het noordwesten. Hooggebergte van de Himalaya. Laagste punt van China is de Turpan depressie die 155 meter beneden zee niveau ligt. De berg Everest is de hoogste berg, grenzend aan Nepal. Vruchtbare akkers en weidegronden langs de rivieren. De bekendste rivieren zijn; Yangtze (6300 kilometer), Gele rivier 5464 kilometer), Parel rivier. De Grand Canal is het langste kanaal (1794 kikometer) door mensen gegraven en loopt van Hangzhou naar Beijing.

Het land is opgedeeld in 22 provincies, Taiwan niet meegerekend. 3 stadsprovincies, 5 autonome gebieden, waaronder Tibet, en 2 Special Administrative Regions SAR (Hongkong en Macao). China is ongeveer 300 keer groter dan Nederland.

Klimaat

China kent grote klimatologische verschillen. Tijdens een reis door China kunt u met alles te maken krijgen, variërend van regen tot storm, kou en hitte. Als in de noordelijke kustprovincies de wind uit het noorden komt is er een droog Siberisch landklimaat. In de zomer is het er zeer warm en vochtig. Naast de vele zonuren kan er ook zo nu en dan veel regen vallen. Een puur landklimaat met droge, hete zomers en koude, strenge winters is te vinden in het westen van China. De temperatuurverschillen tussen zomer en winter kunnen oplopen tot ongeveer 80 Cº. Zeer warm is het in de Tarim-laagvlakte. Hier is de droogste woestijn op aarde gelegen. In de zomer kan de temperatuur in de Tarim-laagvlakte oplopen tot boven de 50 Cº. Deze vlakte wordt ook wel "de oven van China" genoemd.

Landschap

Gemêleerd landschap voorkomen dat zich kenmerkt in hoog en laag gebergte, heuvels, woestijnen en aride gebieden (vooral in het noordwesten), plateaus en delta’s. In grote lijnen is het Chinese landschap berg en heuvelachtig.

Bevolking

In China wonen ongeveer 1,2 miljard mensen. Dit is één vijfde deel van de wereldbevolking. Ruim 80 procent van de mensen bewoont de in cultuur gebrachte gebieden van het platteland, dat slechts tien procent is van de totale landoppervlakte. De bevolking van China bestaat voor ruim 90 procent uit 'Han'-Chinezen, maar heeft in totaal 56 verschillende bevolkingsgroepen. Veel van deze groepen leven in autonome provincies of deelstaten, min of meer onder zelfbestuur.

Religie

China is een multireligieus land. Boeddhisme, Taoïsme, Confucianisme en Islam zijn de meest voorkomende geloofsbelevingen. Het christendom komt in mindere mate voor.

Tijdsverschil

In China is het 7 uur later in de wintertijd in Nederland, en 6 uur later tijdens onze zomertijd.

Eten en drinken

Chinees eten is ons niet onbekend, toch zult u in China onbekende gerechten voorgeschoteld krijgen. Deze gerechten zijn anders klaargemaakt dan in Nederland. De "Hollandse Chinees" heeft zijn gerechten aan de Nederlandse smaak aangepast. Onder vegetarisch voedsel wordt vaak niet meer verstaan dan een eenvoudige groenteschotel. Toch zijn er is China ook wel vegetarische restaurants te vinden. Een geluk voor de vegetariër is dat er in de Chinese keuken ook gevarieerde 'Niet Vlees' producten zijn. In China kunt u het water niet zomaar drinken. Er zijn in bijna elk hotel flessen met gekookt water te vinden.

Feestdagen

Door de vele feestdagen (nationaal en regionaal) in China zijn hieronder alleen de Nationale feestdagen vermeld. Op deze dagen zijn instellingen zoals banken en postkantoren gesloten.

 
 


 • 01 januari 2016 - Nieuwjaarsdag
 • 17 januari 2016 - verlichting van Boeddha
 • 04 februari 2016 - Li Chu'un
 • 08 februari 2016 - Chinees Nieuwjaar (3 dagen)
 • 16 februari 2016 - verjaardag van de jade keizer
 • 27 en 28 maart 2016 - Pasen
 • 04 april 2016 - Ching Ming festival
 • 01 mei 2016 - dag van de arbeid
 • 04 mei 2016 - nationale jongerendag
 • 09 juni 2016 - Draken bootfestival
 • 01 oktober 2016 - Stichting van de Volksrepubliek China
 • 25 december 2016 - Kerstmis
 • 31 december 2016 - oudjaarsdag

Taal

In China worden zeer veel talen en dialecten gesproken, zoals bijvoorbeeld het Kantonees. De geschreventaal, de karakters, kan door iedereen gelezen worden. Er zijn tienduizenden karakters, met ongeveer 2000 ben je in staat de krant te lezen en als je er 6000 kent ben je een knappe bol. Er is een officiële transcriptie van het Chinees, het zogenaamde pinyin. Dit maakt het een stuk makkelijker de spreektaal te leren. Het is de gesproken taal die van district tot district enorm verschilt. De nationale voertaal is het Mandarijn, dat op school onderwezen wordt. De Chinese taal is niet eenvoudig, vooral qua uitspraak. Het is een tonale taal zoals ook het Thais en Vietnamees. Het zelfde woord kan vier betekenissen hebben, afhankelijk van de toon. Gelijkmatig hoog, stijgend, dalend of stijgend/dalend. Op reis door China is het leuk en handig om een paar woorden en zinnen te leren. Dit wordt door de bevolking zeer op prijs gesteld.

Elektriciteit

In China zelf is er 220 Volt wisselstroom. In de buitengebieden wordt vanwege het gebrek aan elektriciteit nog wel eens een lager voltage geleverd. Het is verstandig een wereldstekker mee te nemen daar de stopcontacten nog al kunnen verschillen. Het is ook raadzaam om apparaten op batterijvoeding mee te nemen en in ieder geval een zaklamp of een kaars bij de hand te houden. Het is namelijk niet ongewoon dat er geen elektriciteit is in de buitengebieden. Dit kan voorkomen doordat de stroom is uitgevallen of dat men het om veiligheidsredenen heeft uitgeschakeld.

Munteenheid

De Chinese munteenheid is Renminbi. Deze werd voorheen afgekort als RMB, maar tegenwoordig is dat Chinese Yuan (CNY). CNY 104 is ongeveer € 10,00. U kunt geld opnemen bij de bank of China en in de hotels, die dezelfde koers hanteren. In de grote steden worden de meest gangbare creditcards geaccepteerd.

Visum

Een visum is verplicht als u naar China wilt reizen. Dit moet van tevoren aangevraagd worden. Smaragd Reizen kan dit voor u regelen.
Hotel-G in Beijing
Hotel
Hotel-G ligt in het hart van het centrale zakendistrict en op loopafstand van het Workers (Sanlitun) Stadium. Per auto (taxi) is het slechts 20 minuten tot het Tian´anmen plein.
Hotel-G is een boutique hotel (5+*) met luxe en stijl maar het is zeker niet extravagant. Integendeel, de ambiance, service en voorkomendheid van staff en management is meer dan vriendelijk en behulpzaam. Zakenlieden en toeristen zullen een prettig en ontspannen verblijf ervaren. Het gehele interieur ademt de sfeer van de 60'er jaren met een vleugje Chinees en een moderne uitstraling. De service is perfect.
Guilin Plaza in Guilin
Hotel
Dit fraaie 4 sterren complex is gevestigd in het zuidoosten van de stad met een uitzicht op het prachtige landschap. Op slechts 35 minuten rijden ligt het Guilin Liangjiang Internationale airport terwijl het station op 6 minuten afstand ligt. Vele interessante plaatsen zijn op loopafstand te bereiken zoals;  Seven Star Park en Through Hill Park.


Universal Hotel in Guilin
Hotel
De Universal met zijn 4* ligt direct aan het stadscentrum en heeft uitzicht op de Li rivier. Zowel  zakenreiziger als vakantieganger geniet u van de fantastische service en kwaliteit. Het hotel biedt uitstekende mogelijkheden als uitvalsbasis voor een bezoek aan belangrijke plaatsen. Zowel de luchthaven als het treinstation is niet ver van deze locatie.
Regent Hotel in Dali
Hotel
De Regent heeft met recht 5 sterren en is een bijzondere belevenis. Zowel interieur als exterieur ademt het de sfeer van de lokale Bai bevolking. Er is veel marmer verwerkt. De lobby/receptie/hal is enorm van afmeting. Het is meer dan de moeite waard om het gehele complex met al zijn facetten te bewonderen. Een hotel waar u zich zeer prettig zult voelen!
Howard Johnson Paragon Hotel in Beijing
Hotel
De Howard Johnson Paragon 4 sterren hotel heeft 324 kamers en ligt tegenover het Beijing Railway Station in het hart van de stad. Slechts enkele minuten van Wangfujing Street, Tian’anmen plein en de verbodenstad. De Amerikaanse hotel groep kwam in 1999 naar China en heeft in het land inmiddels 13 hotels.
Holiday Inn Express - Temple of Heaven in Beijing
Hotel
Een echt 3 sterren toeristen hotel. Strak en zonder onnodige extra facetten. Kenmerken van dit nieuwe complex dat eenvoudig, fris en schoon is. Deze prettige accommodatie is in de nabijheid van de Temple of Heaven en het Tian’anmen plein. Met de taxi bent u in 5 minuten bij de
ondergrondse metro. De Beijing South Railway Station is op ongeveer op 1 kilometer afstand.

La Nice Hotel Inn in Kunming
Hotel
Even buiten Kunming, in een satellietstad in opbouw, ligt het La Nice. Het nieuwe hotel is strak en modieuze eenvoud van architectuur en zet zich voort in de kamers. Voornamelijk bezocht door Chinezen maar uitermate ook geschikt voor toeristen.
Holiday Inn Downtown in Beijing
Hotel
De Holiday-Inn Downtown, is een internationaal 4 sterren hotel, met alle bijbehorende moderne kwaliteiten. Het is gelegen in het financiële district met in de nabijheid banken en verzekering instellingen en de gebouwen van de federale overheid. Slechts op 3 minuten loopafstand tot het station van de ondergrondse en enkele grotere shopping malls. In 15 minuten auto afstand bereikt men het Tian’anmen plein en de verboden stad.
Liwang Hotel in Lijang
Hotel
Het 4 sterren Liwang Hotel, ligt in het oude stadsdeel van Lijiang en niet ver van Yulong Snowy Mountain. De directe rustieke omgeving met zijn winkeltjes en eethuizen, ademt de sfeer van Chinese romantiek. Het prettige hotel heeft een fraaie Chinese architectuur die niet alleen aan de buitenkant zichtbaar is maar zich ook voortzet in het interieur.
Crowne Plaza Bejing Wangfujing in Beijing
Hotel
Stap vanaf het drukke Wangfujing Street in de 9 verdiepingen hoge Crowne Plaza, waar u vriendelijk ontvangen wordt door onze medewerkers. U kunt uzelf verfrissen met koffie en uw e-mail checken met het draadloze internet. Voel de druk van de stad vanaf uw centrale locatie op Wangfujing Street, het is maar een klein stukje lopen naar Bejing zijn internationale bank en winkel gebieden
Jianguo Garden Hotel Bejing in Beijing
Hotel
Jianguo Garden Hotel Bejing is gevestigd op Jianguomen Nei Street nummer 17 in Bejing. Dichtbij het Tiananmen Square, Ritan Park, Wangfujing Commercial Street, op ongeveer 30 minuten rijden naar het vliegveld en is 10 minuten lopen naar het station. Het hotel ligt vrij centraal om ervoor te zorgen dat u overal kunt komen waar u moet zijn. Het hotel is gebouwd in 1996 straalt warmte uit dus comfortabel en zeer geschikt voor reizigers die komen voor zaken, om te shoppen of gewoon om lekker te relaxen.
Raffles Beijing in Beijing
Hotel
Een langdurig symbool van Bejing, Raffles is precies wat de extraordinaire stad Bejing is: verfijnd, prachtig en verleidelijk. Vroeg gebouwd in de 19e eeuw, Raffles met zijn iconische Fransoriëntale gekoloniseerde façade is ongeveer een eeuw lang de keuze geweest van adel, diplomaten, filmsterren en reizigers met een gevoel voor stijl en luxe. Perfect gevestigd in het midden van Chang An Avenue in het Wangfujing district, dit iconische hotel zit in het hart van de zakelijke en commerciële omgevingen.
Peninsula Beijing in Beijing
Hotel
The Peninsula Beijing is een mijlpaal in de hoofdstad van China, Centraal gelgen en maar een paar minuten verwijderd van de Verboden Stad. Peninsula Beijing is meer dan alleen een hotel, zijn lange historie en indrukwekkende nederzetting geeft het een eigen status.
Meer accommodaties