Top

Reizen Bali

Reizen naar Bali, Indonesië

Reizen naar Bali is voor velen een droom. Dat is natuurlijk niet zo gek, Bali is namelijk een prachtig eiland waar naast de paradijselijke stranden en de heerlijke tropische temperatuur van alles te beleven valt. Daarnaast draagt het fantastische eten ook bij aan een onvergetelijke reiservaringen waarbij u volop kunt genieten en ontspannen. Smaragd Reizen helpt u graag bij het organiseren van uw reis en biedt tal van reizen naar Bali. U hoeft alleen maar uw wensen op te geven, uw koffer in te pakken en te genieten van de reis, Smaragd Reizen regelt de rest.

Algemene informatie Bali

Bali is één van de vele eilanden van Indonesië, met Lombok en Java als buureilanden. Met een oppervlakte van 5500 vierkante kilometer is het eiland net iets groter dan de provincie Gelderland. Er wonen meer dan 4,3 miljoen mensen op het eiland, waarvan de meesten afstammen van de oorspronkelijke bewoners. De Balinezen zijn bijna allemaal hindoe, in tegenstelling tot het overgrote deel van Indonesië waar de meerderheid van de inwoners moslim is. Het bijzondere van het hindoeïsme op Bali is dat het een samenvoeging is van hindoeïstische invloeden uit andere delen van Azië en het oorspronkelijke Balinese geloof waarbij onder andere mythen en voorouderverering centraal staan.

Wanneer u gaat reizen naar Bali zult u opmerken dat op vele plekken in Bali is te zien hoe het geloof in de samenleving een rol speelt. Zo zijn er bijvoorbeeld vele hindoeïstische tempels, Pura´s, te vinden. Iedere dag worden er offers gebracht bij deze tempels, die zich ook in winkels en op markten bevinden. Een prachtig ritueel om als buitenstaander te aanschouwen. Net als de vele feestdagen die geloof gerelateerd zijn en waarbij er allerlei zegeningen worden gedaan voor onder andere goden maar ook voor bijvoorbeeld de oogst op het land. Wat betreft de taal spreken de meeste Balinezen minimaal twee talen, namelijk het oorspronkelijke Balinees en de nationale taal Indonesisch. Wat typerend is van het Balinees, is dat deze taal door de Balinezen wordt onderverdeeld in verschillende niveaus. Dit heeft te maken met het kastensysteem dat voortkomt uit het hindoeïsme. Zo bestaat er hoog, middel en laag Balinees en een niveau dat alleen door de priesters wordt gebruikt. De meeste Balinezen zijn onderdeel van de laagste kaste en spreken daarom ´laag´ Balinees.

Historische invloeden op Bali

Reizen Bali RijstveldenBali heeft vele invloeden vanuit andere culturen die tot op de dag van vandaag waar te nemen zijn. Zo hebben onder andere immigranten uit China in een ver verleden ervoor gezorgd dat rijst werd geïntroduceerd. Vandaar dat er veel rijstvelden te zien zijn op Bali, de welbekende Sawa´s. Daarnaast is het hindoeïsme vanuit India overgekomen en heeft zich verspreid op het eiland, waardoor tot op heden het overgrote deel van de bevolking hindoe is. Niet alleen is Bali ondervonden geweest aan andere Aziatische culturen, maar ook door Westerse culturen. Zo hebben de Nederlanders in de 19e en 20e eeuw hun sporen op het eiland nagelaten. Het eiland is zelfs onder Nederlands bestuur geweest en in die tijd werden grote delen van het huidige Indonesië toen Nederlands-Indië genoemd. In deze periode was Singaraja de hoofdstad van het eiland. Met de komst van de Nederlanders trokken er toeristen naar Bali, maar ook Nederlandse kunstenaars. Hierdoor werden de Balinese kunstenaars geïnspireerd door westerse invloeden, met name op het gebied van schilderkunst en houtsnijkunst. Na de Tweede Wereldoorlog werd Bali erkend als Indonesische provincie van de Republiek Indonesië. Later in 1958 werd Denpasar als nieuwe hoofdstad van het eiland uitgeroepen. Sindsdien wordt er naast de inheemse Balinese ook de Indonesische taal en cultuur voortgezet op het eiland en neemt het aantal reizen naar Bali steeds meer toe.

Bezienswaardigheden Bali

De meeste mensen reizen naar Bali vanwege de wonderschone natuur met afwisselende landschappen van vulkanen, rijstvelden, prachtige witte zandstranden, de vriendelijke bevolking en de rijke cultuur. Op het eiland is er een gevarieerd aanbod aan golven waardoor Bali ook zeer in trek is bij surfers. Op Bali komt u ogen te kort en reist u van de ene indrukwekkende bezienswaardigheid naar de andere. Een afwisselend reisprogramma is daarom een makkelijke opgave wat betreft reizen naar Bali.

Stijlvolle spa-behandeling in Sanur

In het dorpje Sanur, gelegen aan de zuidoostkust van Bali, kunt u heerlijk tot rust komen. Geniet van een ontspannen en uitgebreide spa-behandeling helemaal in Balinese stijl. Sanur is een perfecte plek om te genieten van parelwitte zandstranden met uitzicht over het helderblauwe zeewater. Hier kunt u heerlijk op een strandbedje met parasol vakantie vieren en een verfrissende duik nemen in de zee.

 

Heilige Apenbos in Ubud

Reizen Bali Heilige apenbos

In Ubud bent u omringd door de bekende Sawa´s, de groene terrassen waar rijst wordt verbouwd. Het uitzicht op de terrassen in combinatie met de tropische vegetatie geeft een spectaculair jungle gevoel. In Ubud kunt u zelfs apen spotten. In het heilige apenbos van Alas Kedaton zijn honderden apen bijeen te vinden. 

 

Olifantengrot en candi´s

Vanuit Ubud kunt u een bezoek brengen aan de Goa Gajah en de Gunung Gawi. Goa Gajah, ook wel “olifantengrot” genoemd, is onderdeel van een spiritueel tempel complex. In dit complex kunt u ook de candi´s bezichtigen die in de 11e eeuw zijn uitgehouwen, genaamd Gunung Gawi.

 

Goud, zilver en houtsnijwerk in Celuk

In het dorpje Celuk dat gelegen is in het oosten van Bali, kunt u de traditionele handwerken bewonderen. In dit authentieke dorpje wordt er nog op traditionele wijze gewerkt met goud, zilver en hout. Een handgemaakt houtsnijwerk in Balinese stijl is een mooi souvenir om mee naar huis te nemen.

 

Semi actieve vulkaan met bijgelegen meer

Op Bali zijn meerdere vulkanen te vinden, waaronder de Mount Batur. Deze semi actieve vulkaan gelegen in het noordoosten van Bali kunt u vanaf het bijgelegen meer bekijken. Dit kratermeer wordt door de lokale bevolking als een heilig meer beschouwd. In de omgeving van Mount Batur is het mogelijk om te fietsen. Via een prachtige fietstocht door de rijstvelden, authentieke dorpjes en koffieplantages leert u het echte Bali kennen.

 

Het grootste tempelcomplex van Bali

Een bezoek aan het grootste tempelcomplex van Bali, Pura Besakih, mag natuurlijk niet ontbreken wanneer u gaat reizen naar Bali. Dit indrukwekkende complex van 200 verschillende tempels ligt op de heuvel van een vulkaan. Vandaar dat er vele trappen in dit heilige tempelcomplex zijn te vinden. Bereid u goed voor op uw bezoek aan Pura Besakih, u mag hier namelijk alleen naar binnen indien u een sarong draagt. Een sarong is een traditionele rok van lange stof die uw hele onderlichaam bedekt, gedragen door zowel vrouwen als mannen.

Reizen Bali Tempels

 

 

 

 

 

 

 

 

Ervaar het tropisch regenwoud van dichtbij

Indien u het tropisch regenwoud van dichtbij wilt ervaren, dan is het zeker aan te raden om de omgeving van Munduk en Belimbing te bezoeken. In de bergachtige omgeving van Munduk kunt u genieten van een ontspannen bezoek aan de warmwaterbronnen midden in de jungle. In de buurt van Munduk kunt u via een indrukwekkende wandeltocht bij de Buyan en Tamblingan meren komen waarbij u omringd bent door bossen, heuvelachtig gebied en prachtige uitzichten. In Belimbing kunt u verder genieten van nog meer natuur, waar u een tocht maakt door de oerwouden, plantages en rijstvelden. Onderweg leert u alles over de lokale flora en fauna.

 

Kennismaken met het Balinese leven

In het dorpje Tunjuk kunt u een bezoek brengen aan een basisschool waar u ziet hoe er les wordt gegeven aan kinderen op Bali. Daarnaast kunt u een traditionele familie bezoeken waarbij u leert over de dagelijkse activiteiten van een Balinees gezin. Zo wordt u meegenomen bij het uitvoeren van de agrarische activiteiten, krijgt u een korte tocht door de rijstvelden en wordt de bereiding van een traditionele Balinese maaltijd gedemonstreerd.

 

Waterpaleis Tirtagangga

Een andere bijzondere bestemming is Tirtagangga, een paleis waarbij water centraal staat met het idee om het lichaam en de geest te reinigen. Het paleis is omgeven met vijvers waarin prachtige handgemaakte beelden en fonteinen in Balinese stijl te vinden zijn. Tot op heden komen hier mensen naartoe om gebruik te maken van dit waterpaleis.

 

Snorkelen bij een onbewoond eiland

Menjangan is een idyllisch onbewoond eiland voor de westkust van Bali. Op dit eiland kunt u de indrukwekkende onderwaterwereld van Bali bewonderen. In deze kleurrijke zeetuinen zijn er schitterende koraalriffen te vinden en kijkt u al snorkelend uw ogen uit naar de verscheidenheid aan vissensoorten in het helderblauwe water. Een geweldige ervaring om nooit weer te vergeten.

 

Eten op Bali

Net zoals de Balinese cultuur beïnvloed is door gebruiken vanuit verschillende delen van de wereld, zo ook de Balinese keuken. Natuurlijk is het eten op Bali voornamelijk gerelateerd aan de Indonesische keuken, maar daarnaast zijn er ook gebruiken op het gebied van eten te vinden in de Balinese keuken vanuit de Indiase en de Chinese keuken.

Reizen Bali eten

In vele gerechten staat rijst centraal dat van oorsprong uit China komt. Rijst wordt op het eiland zelf verbouwd in de Sawa´s, de traditionele rijstvelden. De Balinese keuken is over het algemeen pittiger dan de traditionele Indonesische keuken. Scherpe specerijen zijn overgewaaid tezamen met de verspreiding van het hindoeïsme, onder andere vanuit India. Op Bali kunt u gerechten met vis, kip en ook varkensvlees vinden. Varkensvlees wordt in andere delen van Indonesië niet gegeten in verband met het Islamitische geloof.

 

Klimaat op Bali

Op Bali heerst er een tropisch regenwoudklimaat met een relatief hoge luchtvochtigheid en een hoog gemiddelde van het aantal zonuren per dag. Het eiland heeft te maken met twee soorten seizoenen, namelijk het droge seizoen en het regenseizoen. Het droge seizoen loopt van juni tot november en het regenseizoen van november tot juni. In het regenseizoen valt er bijna elke dag regen, maar dit zijn voornamelijk intense korte buien waarbij het ook grote delen van de dag droog kan zijn. De temperatuur is vrijwel het hele jaar door stabiel, zo rond de 30 graden overdag en tussen de 20 en 23 graden in de nacht. In de hoger gelegen gebieden in de bergen kan het zowel overdag als in de nacht een stuk koeler zijn. Het is goed om hier rekening mee te houden tijdens de voorbereiding op de reis naar Bali.

 

Geografie van Bali

Bali ligt geografisch gezien ten westen van de Wallacelijn, een onzichtbare lijn die de scheiding maakt tussen Azië en Oceanië op het gebied van biogeografie. Dit betekent dat er op Bali bepaalde planten en dieren te vinden zijn die bijvoorbeeld niet in andere delen van Indonesië voorkomen. De vegetatie op het naburige eiland Lombok ten oosten van Bali is bijvoorbeeld heel verschillend in vergelijking met de natuur op Bali en het andere buureiland Java dat ten westen van Bali ligt. Als u gaat reizen naar Bali en uw reisprogramma laat het toe, dan is het zeker de moeite waard om vanuit Bali een uitstapje naar Lombok te maken om zo het contrast tussen de eilanden te kunnen ervaren op het gebied van flora en fauna.

 

Soorten reizen naar Bali

Er zijn verschillende soorten reizen naar Bali waarbij er van alles te zien en te beleven valt. Van een korte stopover van 3 dagen tot aan een uitgebreide reis op maat van 27 dagen in combinatie met andere bestemmingen in Indonesië. Er zijn tal van opties als het gaat om reizen naar Bali. Smaragd Reizen biedt zowel privéreizen als groepsreizen aan. Op het gebied van reizen naar Bali zijn er zelfs bepaalde themareizen, zoals een culinaire reis. Hierbij staat het hele programma in het teken van een culinaire proeftocht waarbij u zelf ook traditionele Balinese gerechten zult leren maken. U leert over de kruiden en krijgt kookles van een professionele Balinese kok. Of wat dacht u van een fotoreis naar Bali waarbij u onder begeleiding van een professionele fotograaf de meest prachtige foto´s leert maken van de adembenemende uitzichten op Bali.

 

Trouwen op Bali

Indien u wilt trouwen op Bali dan organiseren we ook geheel verzorgde bruiloft reizen waarbij we zelfs een traditionele huwelijksceremonie voor u kunnen organiseren met een aansluitende huwelijksreis. Daarnaast is het ook mogelijk om uw reis naar Bali te combineren met andere reizen naar verschillende delen van Indonesië, zoals Lombok, Java of Sumatra. Bespreek al uw persoonlijke reiswensen met de reisadviseurs van Smaragd Reizen en maak een onvergetelijke reis naar Bali.

 

De hagelwitte stranden van Bali zijn een onmisbare bestemming voor elke reiziger. Op dit paradijselijke eiland ontdekt u betoverende landschappen met kletterende watervallen, waar u helemaal tot rust komt. Tijdens uw reizen naar Bali is een bezoek aan Seminyak Beach, met zijn prachtige stranden, een absolute aanrader. U wordt ondergedompeld in de Balinese cultuur, terwijl u geniet van het heerlijke eten en de hypnotiserende gamelanmuziek. Het vriendelijke personeel in de hotels en restaurants zorgt ervoor dat u zich meteen thuis voelt. U kunt ook de bekendste rijstvelden bezoeken, die zich uitstrekken langs groene rijstterrassen. Bereid uw vakantie naar Bali goed voor door het reisadvies van Buitenlandse Zaken te volgen, want het is de moeite waard om dit eiland te ervaren.

Reizen Bali trouwen

Reizen naar Indonesië

Je kunt je vakantie naar Bali combineren met een van de andere reizen naar Indonesië die we aanbieden. Misschien wilde je altijd al een bezoek brengen aan Sumatra, of wil je met eigen ogen zien hoe mooi Java is. Heb je al eens gehoord van Pink Beach op een van de eilanden van Nusa Tenggara? Dit strand in Indonesië heeft door een combinatie van wit zand en verbrijzelde rode koraalriffen een roze kleur. Om die reden wordt het strand door de locals ook wel Pantai Merah Muda genoemd. We bieden reizen aan naar de volgende regio’s in Indonesië:

Boek een vakantie naar Bali of vraag informatie aan

Kan je niet wachten om al het moois te zien dat Bali te bieden heeft, en andere regio’s van Indonesië? Vraag een offerte aan, vervolgens nemen wij contact met je op om je wensen en mogelijkheden te bespreken. Op die manier kunnen we je een op maat gemaakte reis door Indonesië aanbieden. Laat je vraag en contactgegevens gerust achter in het contactformulier, bel of stuur een e-mail. We dragen graag bij aan een vakantie die je nooit meer zal vergeten.

 

You don't have permission to register