Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 30 september 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 30 september 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

 1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip (dit mag meerdere keren). U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Onze flexibele voorwaarden houden onder andere in dat wij geen wijzigingskosten rekenen bij een oranje reisadvies. Wel kan het voorkomen dat de kosten voor uw reis iets wijzigen op de nieuwe datum. Wilt u onverhoopt toch van uw reis afzien dan zullen wij uw (aan)betaling zo spoedig mogelijk retourneren.
  Dit geldt alleen in het geval van Corona maatregelen wanneer Smaragd Reizen de reis annuleert.
 2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 30 september 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
 3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
 4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
 5. Voor reizen na 30 september 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Australie reizen

Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 4 dagen
vanaf € 1.080 p.p.
Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 11 dagen
vanaf € 3.575 p.p.

Australië is het kleinste werelddeel, maar het grootste eiland ter wereld. Het is een land van haarscherpe contrasten in landschap, klimaat en cultuur. U treft er ultramoderne metropolen aan, bevolkt door mensen van Europese en Aziatische afstamming, naast ruige, uitgestrekte en grotendeels verlaten binnenlanden, slechts bewoond door een handjevol Aboriginals. Deze oorspronkelijke inwoners van Australië lijken nog geen afstand te hebben gedaan van hun uit het Stenen Tijdperk stammende leven als jagers/verzamelaars.Over dit land

Het land strekt zich over 7,7 miljoen vierkante kilometer uit van de Indische tot de Stille Oceaan. Het Australische landschap kent vele extremen: tropische regenwouden, subtropische kuststreken, lage bergruggen waar brede rivieren ontspringen, enorme steppegebieden met slechts laag struikgewas en lege woestijnen met grote zoutmeren en eilandbergen waaronder de beroemde Ayers Rock. Het grootste koraalrif ter wereld, the Great Barrier Reef, strekt zich over 2000 kilometer uit voor de noordoostkust en is verreweg één van de mooiste onaangetaste onderwatergebieden ter wereld.

Geografie

Australië is geografisch verdeeld in acht gebieden:

Western Australia met als hoofdstad Perth is de grootste staat. Het kleine aantal inwoners geeft het gebied een verlaten aanzien, waar steden en bezienswaardigheden zeer ver uit elkaar liggen. Achter hoge duinen liggen de witte stranden van de westkust, waar bij Monkey Mia vaak dolfijnen komen spelen.

Northern Territory heeft Darwin als hoofdstad, waar de helft der inwoners van deze staat leeft. Het landschap loopt uiteen van woestijngebied in de Outback, waar Ayers Rock de grootste bezienswaardigheid is, tot dicht tropisch oerwoud in het noorden.

South Australia met als hoofdstad Adelaide kent zeer grote woestijnen, heuvelketens, wijnstreken en een -zuidelijke kustlijn aan de Indische Oceaan. Naast de mooie wijnstreek Barossa Valley is het mijnstadje Coober Pedy een belangrijke trekpleister: hier worden opalen gedolven die een belangrijk exportproduct vormen.

Queensland, met als hoofdstad Brisbane, is wellicht de belangrijkste toeristische bestemming. De staat dankt zijn faam voornamelijk aan het heerlijke (sub)tropische klimaat en de weelderige flora en fauna die zowel onder (Great Barrier Reef) als boven (maagdelijke regenwouden in het noorden) water te bewonderen zijn.

New South Wales is het dichtst bevolkt en de meeste mensen wonen in de bruisende havenstad Sydney of in Canberra, de hoofdstad en regeringszetel van Australië. De staat herbergt prachtige natuurparken zoals Blue Mountains, een belangrijk wijngebied in Hunter Valley, en talloze gezellige badplaatsen.

Victoria is de kleinste staat van het vasteland. Haar hoofdstad Melbourne, waar ruim 140 verschillende nationaliteiten vertegenwoordigd zijn, wordt wel de culturele hoofdstad van Australië genoemd, en kent een aantal belangrijke musea. De overweldigende kustlijn, beter bekend als Great Ocean Road, bestaat uit steile kliffen van kalksteen waarvan the Twelve Apostels de bekendste attractie zijn.

Australian Capital bestaat slechts uit een zeer klein gebied rond Canberra, hoofdstad en regeringszetel van Australië. Er staan geen wolkenkrabbers in deze bijzondere stad. In het hart van de stad ligt het enorme Burley Griffin-meer.

Tasmanië, het eiland in het zuidoosten, is de laatste en - na Australian Capital - kleinste staat. Hobart is de hoofdstad van het eiland, anderhalf keer zo groot als Nederland. Prachtige, ruige natuurgebieden en ongerepte wildernis maken van dit eiland een wandel- en -fietsgebied bij uitstek.

Klimaat

Ongeveer 40% van het Australische landoppervlak ligt boven de Steenbokskeerkring in het gebied van de tropen en heeft dus een tropisch klimaat. De rest van het land heeft een gematigd klimaat net als Nederland, maar de vier seizoenen vinden in (voor ons) omgekeerde volgorde plaats. Rond Kerst is het volop zomer, in juli hartje winter, in maart begint de herfst en in september de lente. In de uitgestrekte woestijngebieden overheerst uiteraard het woestijnklimaat (overdag heet, ’s avonds kil). Kleding dient u af te stemmen op het gebied dat u bezoekt en op het seizoen waarin u reist! In Australië kleedt men zich over het algemeen informeel.

Landschap

Australië kent een variatie van landschap: ongerepte regenwouden, stille goudgele palmstranden, prachtige woestijnen en grillige gebergten.

Bevolking

U treft er ultramoderne metropolen aan, bevolkt door mensen van Europese en Aziatische afstamming, naast ruige, uitgestrekte en grotendeels verlaten binnenlanden, slechts bewoond door een handjevol Aboriginals. Deze oorspronkelijke inwoners van Australië lijken nog geen afstand te hebben gedaan van hun uit het Stenen Tijdperk stammende leven als jagers/verzamelaars.

Religie

Het geloof in Australië bestaat voor 50% uit het Katholiek en anglicaans geloof. Het overig aantal procenten wordt opgevuld door tal van verschillende geloven.

Tijdsverschil

In West Australia is het 8 uur later dan in Nederland en 7 uur later in onze zomertijd.
In South Australia en Northern Territories is het 9 uur later dan in Nederland en 8 uur later tijdens onze zomertijd.
In New South Wales, Victoria, Queensland, Tasmanië en Canberra is het 10 uur later dan in Nederland en 9 uur later in onze zomertijd.
In alle districten behalve Queensland, Northern Territories en West Australia, geldt een zomertijd van december tot februari.

Eten en drinken

Het eten is sterk beïnvloed door allerlei Europese, maar vooral Engelse keukentradities, maar door het totaal andere aanbod in voedselproducten heeft de keuken toch een eigen karakter gekregen. De barbecue thuis is zeer gebruikelijk; er worden stukken vlees verorberd met aardappelen. Groente en fruit zijn niet in alle gebieden volop te verkrijgen. In de kuststreken wordt uiteraard zeer veel vis gegeten. Frisdranken en vruchtensappen zijn volop aanwezig. Er wordt veel wijn en nog veel meer bier gedronken.

Feestdagen

De Nationale feestdagen

 • 01 januari 2016 - nieuwjaarsdag
 • 06 januari 2016 - Driekoningen
 • 26 januari 2016 - Australia day
 • 25 maart 2016 - Goede Vrijdag
 • 27 en 28 maart 2016 - Pasen
 • 25 april 2016 - ANZAC Day
 • 04 mei 2016 - Herdenkingsdag
 • 05 mei 2016 - Hemelvaartsdag
 • 15 en 16 mei 2016 - Pinksteren
 • 08 juni 2016 - Queens Birthday
 • 31 juli 2016 - Boomplantdag
 • 26 november 2016 - Niet-winkeldag
 • 25 en 26 december 2016 - Kerstmis
 • 31 december 2016 - Oudjaarsdag

Taal

Zoals bekend zal zijn, is Engels de voertaal. Daarnaast worden de immigrantentalen nog steeds gebruikt, en er komen zo'n 100 Aboriginal talen voor.

Elektriciteit

Het voltpercentage is 240/250 wisselstroom 50Hz. De driepolige stekker verschilt van andere landen en u zult aan adapter nodig hebben.
Wel hebben de meeste hotels 110 volt stopcontacten voor de scheerapparaten.

Munteenheid

De munteenheid is de Australische dollar (AUD). De koers is ongeveer € 0.59. Travellers 'Cheques' in Amerikaanse dollars, kunnen bij de meeste banken worden ingewisseld. Gangbare creditcards worden overal in de steden geaccepteerd en er zijn pinautomaten.

Visum

Australië mag u alleen met een geldig visum binnen. Wij kunnen die voor u regelen! Een visum voor maximaal 6 maanden dient bij de ambassade van Australië te worden aangevraagd.

Inter Continental Perth Burswood in Perth
Hotel
Dit 5 sterren hotel is het meest luxe hotel van Perth. Het hotel is gelegen naast de Swan rivier en is omgeven door prachtige tuinen en parken. Het hotel verwelkomt haar gasten in een wereld van luxe.
The Russell Hotel in Sydney
Boutique
Het warme en ouderwetse karakter die dit hotel uitstraalt maakt het zeker de moeite waard om hier te verblijven. Daarnaast ligt het hotel prima gelegen in de buurt van allerlei bezienswaardigheden zoals het Sydney Opera House, Sydney Harbour Bridge en Museum of Contemporary Art. Ook het strand en de winkels zijn niet ver van het hotel vandaan. Het openbaar vervoer ligt eveneens op loopafstand van het hotel.
Harbour Rocks in Sydney
Hotel
Het Harbour Rocks Hotel is centraal gelegen ten opzichte van vele toeristische attracties zoals het Sydney Opera House en The Sydney Harbour Bridge, de vele winkels en de gezellige restaurants en bars. Als u van gezelligheid en drukte houdt en komt voor de vele bezienswaardigheden dan is dit een prima locatie.
Sydney Marriott in Sydney
Hotel
Het Sydney Marriott kenmerkt zich door lifestyle, zowel het hotel zelf als de locatie. Het hotel is gelegen in het epicentrum van cultuur, theater, sport en de vele boetieks. Daarnaast zijn er vele gezellige restaurants en bars, zit het vlakbij de haven en zijn er verschillende musea en galeries te ontdekken.
Holiday Inn Darwin in Darwin
Hotel
Het Holiday Inn Darwin hotel is een comfortabel 3 sterren hotel. Vijf minuten van het hotel vandaan ligt het centrum waar u heerlijk kunt shoppen en kunt genieten van de vele restaurants en bars.
Skycity Darwin in Darwin
Hotel
Dit prachtige 5 sterren hotel is omgeven door tropische tuinen die voorzien zijn van tropische planten en dieren. Het hotel ligt naast het strand. Een heerlijke plek om te relaxen en te genieten van de vele luxe faciliteiten en entertainment die het hotel te bieden heeft.
Ibis Brisbane in Brisbane
Hotel
Het hotel is gelegen in het centrum van de stad met loopafstand van de The Queen Street Mall waar u goed kunt winkelen. Het hotel beschikt over 218 kamers, een restaurant en een bar.
Mercure Brisbane in Brisbane
Hotel
Het Mercure Brisbane hotel is een hotel met stijl, service en comfort. Het hotel ligt in hartje Brisbane en heeft een prachtig uitzicht op de rivier. Het hotel is prima gelegen te midden van The Queen Street Mall, waar u heerlijk kunt shoppen. Ook bevindt dit hotel zich niet ver van het Queensland Performing Arts Centre, waar liefhebbers van kunst zeker zullen genieten.
Bay Village Tropical Retreat in Cairns
Hotel
Het hotel is omgeven door prachtige tropische tuinen in hartje Cairns. In de tuinen vindt u de stijl terug van het natuurschoon van Cairns, zoals palmbomen, regenwouden en riffen. Het hotel ligt op loopafstand van het bekende Cairns Esplanade Waterfront en 15 minuten van het centrum vandaan.
Cairns Colonial Club Resort in Cairns
Resort
Dit luxe 4 sterren hotel is een echt tropisch resort. Omgeven door tropische tuinen, drie zwembaden en twee culinaire restaurants wanen de gasten zich tijdens hun verblijf in een echte vakantiesfeer.
The Sebel Cairns in Cairns
Hotel
The Sebel Cairns bestaat uit 16 verdiepingen en beschikt over 321 kamers. Vanuit de kamers heeft u een prachtig uitzicht op de stad, de haven en de bergen. Het hotel ligt in het hart van Cairns en is gevestigd tussen twee erfgoed gebieden, The Daintree Wet Tropics Rainforest en The Great Barrier Reef. Dit hotel geeft de speelse maar stijlvolle levensstijl van Cairns weer en biedt subtiele service aan haar gasten. Het is een zeer geschikt hotel om lekker te relaxen in een sfeer waar de koloniale charme de tropische elegantie ontmoet.
Hotel Grand Chancellor Adelaide in Adelaide
Boutique
Het Grand Chancellor hotel is een echt boutique hotel. De traditionele charme wordt gemengd met moderne elegantie. Het hotel is centraal gelegen en biedt 60 kamers voorzien van onder andere kingsize bedden. Daarnaast kunt u heerlijk dineren in het hotel.
The Sebel Playford Hotel in Adelaide
Boutique
The Sebel Playford Hotel is een stijlvol boutique hotel, prachtig ontworpen en gedecoreerd. Het hotel heeft een klassieke stijl die samen gaat met hedendaagse luxe. Het hotel is centraal gelegen en ligt niet ver van het vliegveld vandaan. Dit prachtige luxe hotel was zelfs genomineerd voor de South Australia Tourism Awards van 2001-2005 voor ‘Beste luxe accommodatie’.
Pensione Hotel Melbourne in Melbourne
Hotel
Het Pensione Hotel Melbourne straalt niet alleen warmte en karakter uit, maar verleent daarnaast ook professionele en vriendelijke service aan haar gasten. Het hotel is gevestigd in het hart van het Central Business District (CBD) van Melbourne en dichtbij diverse toeristische attracties. Door de ligging van het hotel zit u perfect om de stad Melbourne te ontdekken.
Citigate Albert Park in Melbourne
Hotel
Het Citigate Albert Park is centraal gelegen op Queens Road, met uitzicht op het prachtige Albert Park Lake. De kamers zijn recent opgeknapt en zijn stijlvol ingericht.
The Como Hotel in Melbourne
Boutique
The Como Hotel is een uniek en levendig boutique hotel dat kwaliteit, service en aandacht aan details biedt. Het hotel is gevestigd in het hart van South Yarra, een gebied dat het beste weer geeft wat Melbourne te bieden heeft. South Yarra heeft veel te bieden op het gebied van restaurants, cafés, winkels en tuinen en dat maakt het fascinerend, trendy en werelds.
All seasons Alice Springs Oasis in Alice Springs
Hotel
Het All Seasons Alice Springs Oasis is omgeven door tropische tuinen en door de Todd River en ligt slechts een paar minuten van het centrum vandaan. Het hotel is prima gelegen om de verschillende attracties van Alice Springs te ontdekken.
Ibis Townsville in Townsville
Hotel
Het Ibis Townsville heeft een gunstige locatie. Het hotel is namelijk gelegen in het stadscentrum, vlakbij diverse restaurants en op enkele minuten loopafstand van het grote winkelcentrum Flinders Mall. Ook het populaire gebied ‘The Strand’ met zijn prachtige stranden, een zwembad, openbare kunst en evenementen ligt in de buurt van het hotel.
Mercure Inn Townsville in Townsville
Resort
Het Mercure Inn Townsville heeft de stijl van een resort en is ideaal gelegen ten opzichte van het vliegveld en het centrum. Omgeven door tropische tuinen en afgezet tegen de oevers van het meer, biedt dit resort een relaxte en comfortabele sfeer.
Meer accommodaties

Vragen en offerte reizen naar Australië


Smaragd Reizen is met ruim 20 jaar ervaring dé specialist in reizen naar Australië. Indien u vragen heeft over de reizen naar Australië, dan kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen via 0228 312 231 of het contactformulier invullen. Tevens hebben we enkele veelgestelde vragen onderaan de pagina alvast voor u beantwoord.

Naar de veelgestelde vragen

Daarnaast bent u van harte welkom op ons reiskantoor: wij zijn elke werkdag geopend van 10:00 tot 17:00 uur. Op zaterdag staan wij (op afspraak, bellen noodzakelijk) ook voor u klaar tussen 10:00 en 14:00 uur. U vindt ons op het volgende adres:

Smaragd Reizen
Molenweg 3A
1601 SR Enkhuizen
info@smaragd-reizen.nl

Vul het onderstaande formulier in als u direct een offerte wilt aanvragen voor onze reizen naar Australië. Wij maken dan zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte voor u.

Vraag offerte aan

Direct bellen: 0228 312 231 

 

Geslacht*
Voorletters*
Achternaam*
Adres*
Postcode*
Woonplaats*
Land*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Informatie over*
Opmerkingen
Niet leesbaar? Verander tekst

We wijzen je op ons privacybeleid.

Veelgestelde vragen over reizen Australië

We ontvangen regelmatig vragen over onze reizen naar Australië. Hieronder hebben we de meestgestelde vragen voor u verzameld en beantwoord.

Hoelang is het vliegen naar Australië?

De afstand tussen Nederland en Australië is meer dan 15.000 km. U doet er ongeveer 25-30 uur over om in Australië te komen.

Wat gaat u zien tijdens een rondreis naar Australië?

Er is onwijs veel te ontdekken in Australië. Denk aan de betoverende natuur en de bijzondere diersoorten die u nergens anders op de wereld tegenkomt. Tijdens onze rondreizen door Australië laten we u de allermooiste bezienswaardigheden zien.

Wat is de beste reistijd naar Australië?

De lente en de herfst (februari tot mei en september tot november) zijn de ideale seizoenen om het grootste deel van Australië te bezoeken.

Wat kost een reis naar Australië?

De kosten van de reis naar Australië verschillen afhankelijk van uw wensen, wanneer u vertrekt en hoelang u weggaat. Wilt u advies over onze reizen naar Australië? Neem dan contact met ons op.

Hoe warm is het in de zomer in Australië?

In de zomer liggen de temperaturen tussen de 25°C en 36°C.