Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 31 maart 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 31 maart 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

  1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip. U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Wij bieden hiervoor het SGR-Corona Voucher aan. Dit houdt in dat het bedrag wat u al heeft voldaan onder het garantiefonds blijft vallen. De extra informatie vindt u terug op de volgende link https://www.sgr.nl/news/sgr-en-anvr-corona-voucher-bij-annulering-of-omboeking/ Deze voucher kunt u dan gebruiken voor de nieuwe datum en kan tot uiterlijk een jaar naar uitgifte worden afgegeven. Voor sommige luchtvaartmaatschappijen geldt dat er wel eventueel tariefverschil moet worden bijbetaald als u de datum wijzigt en de nieuwe datum moet worden bepaald voor uw huidige vertrekdatum.
  2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 31 mei 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
  3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
  4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
  5. Voor reizen na 31 maart 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Reis op maat Vietnam: Minderheidsgroep in Noordwest Vietnam in 11 dagen

vanaf € 1.112 p.p.
Type Reis op maat (facetreis)
Duur 11 dagen
Reiscode 130
Dag 1: Hanoi
Na aankomst in Hanoi transfer naar uw accommodatie. In de middag heeft u een stadstour in Hanoi waarbij u het Ho Chi Minh Complex en het Mausoleum bezoekt, de rustplaats van de Vietnamese communistische revolutieleider. Daarna rijdt u naar de tempel van Literatuur en de Tran Quoc Pagode.
Dag 2: Vu Linh
U rijdt richting van Vu Linh, gelegen in de Yen Bai provincie, waar u in het Thac Ba meer kunt zwemmen, een van de grootste zoetwatermeren in Vietnam. Ontdek de lokale cultuur van de Dao stam, een commune die aan het meer woont. In de namiddag gaat u met een bootje het meer op en vaart u naar een eiland waar u een wandeling naar boven maakt met een panoramisch uitzicht over het meer. U overnacht in de ecolodge van de La Vie Vu Linh stam.
Dag 3: Vu Linh
Na het ontbijt verkent nu het Ngoi Tu dorp en maakt u kennis met de Dao minderheden. het dorpje is omgeven door rijstvelden. U leert hier over plantenen ziet de mensen aan het werk. Onderweg stopt u bij een lokale familie waar u warm wordt onthaald met een kopje thee. Aan het einde van de dag gaat u terug naar Vu Linh.
Dag 4: Ha Me Village
Vandaag verlaat u Vu Linh om naar het dorpje Me te gaan. Onderweg stopt u bij de etnische minderheden van Pa en maakt u kennis met de mensen in Ha Giang. Na aankomst dineert u met uw gastgezin.
Dag 5: Ha Yen Minh
Na het ontbijt begint u met een wandeltocht waar u het leven van de Tay minderheid verkent. Via de Quan Ba Pass loopt u naar Yen Minh waar u overnacht. Onderweg komt u langs de dorpen van de witte Hmong en Dao.
Dag 6: Yen Minh-Dong Van
In de ochtend bezoekt u de lokale markt van Yen Minh, een levendige plaats waar de lokale mensen diverse handwerken van de vele minderheden in het gebied kopen en verkopen. U verlaat Yen Minh om naar Dong Van te gaan. Onderweg bezoekt u een Hmong dorp waar u de mooie architectuur en oude huizen van de Hmong en Lolo minderheid ziet. Tevens maakt u eens stop bij de Vuong Paleis. De dag eindigt bij Don Vang.
Dag 7: Dong Van-Meo Vac-Bao Lac
U wandelt over de oude Dong Van straten en ziet u de oude huizen die de Hmong eeuwen geleden heeft gebouwd bestaande uit klei en tegels. Hierna klimt u de Ma Pi Leng Pass op waar u een geweldig uitzicht over de bergketens en het Nho Que River heeft. U gaat verder naar het Bao Lac district waar u de Nung minderheid bezoekt.
Dag 8: Bao Lac-Ba Be-Pac Ngoi
Vandaag gat u het Ba Be National park, dat bekend staat als de Groene longen van het Noordoosten, bezoeken. Ba Be is het 3e grootste meer in Vietnam en is omgeven door 500 hectare kalkstenen bergen en tropisch regenwoud. Via een pad loopt u naar boven waar u bij het dorp Pac Ngoi aankomt. U overnacht bij de lokale mensen.
Dag 9: Pac Ngoi
Verken het Ba Be meer per boot. Geniet van het landschap en de unieke huizen van de Tay gemeenschap. Loop door het dorp van de Nung mensen en bezoek de Dau Dang waterval. Deze nacht verblijft u bij uw gastgezin in Pac Ngoi.
Dag 10: Pac Ngoi-Hanoi
Na het ontbijt rijdt u naar Hanoi. De rest van de dag is vrij ter besteding.
Dag 11: Hanoi
Einde van een prachtige reis. U heeft een transfer naar de luchthaven van Hanoi voor uw vlucht terug.

Prijzen

2 - 3 personen 4 - 5 personen. 6 personen. 1 persoonstoeslag
€ 1.765,- € 1.431,- € 1.112,-  n.v.t

Uw gegevens

Geslacht
Voorletters*
Achternaam*
Adres
Postcode
Woonplaats
Land
Telefoonnummer
E-mailadres

Geselecteerde reis

Gewenste vetrekdatum
Gewenste terugkomstdatum
Aantal volwassenen
Aantal kinderen onder 12 jaar?
Voorkeur luchtvaartmaatschappij
Heeft u verder nog wensen/opmerkingen?