Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 30 september 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 30 september 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

 1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip (dit mag meerdere keren). U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Onze flexibele voorwaarden houden onder andere in dat wij geen wijzigingskosten rekenen bij een oranje reisadvies. Wel kan het voorkomen dat de kosten voor uw reis iets wijzigen op de nieuwe datum. Wilt u onverhoopt toch van uw reis afzien dan zullen wij uw (aan)betaling zo spoedig mogelijk retourneren.
  Dit geldt alleen in het geval van Corona maatregelen wanneer Smaragd Reizen de reis annuleert.
 2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 30 september 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
 3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
 4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
 5. Voor reizen na 30 september 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Reis op maat Thailand: Highlights van Thailand in 13 dagen

vanaf € 1.745 p.p.
Type Reis op maat (facetreis)
Duur 13 dagen
Reiscode 113
Dag 1: Bangkok
Na aankomst op de luchthaven van Bangkok heeft u een transfer naar uw hotel.
Dag 2: Bangkok
Vandaag heeft u een dagtour door Bangkok. U bezoekt het indrukwekkende Koninklijke Paleis met de prachtige gouden Pagode met zijn Emerald Buddha. In de middag maakt u een prachtige
tocht over de machtige Chao Phraya rivier, om te genieten van het leven op het water. U ziet de traditionele manier van leven op de rivier en de Klongs en u maakt een stop bij de Wat Arun. Tevens bezoekt u een bloemen en fruitmarkt dat dicht bij de Chao Phraya rivier ligt. U vindt hier diverse bloemen, vooral orchideeën en andere tropische bloemen. De dag eindigt bij de Wat Saket, de gouden berg.
Dag 3: Bangkok-Khao Yai National Park
Na het ontbijt gaat u per lokale trein naar Khao Yai National Park. Aan het begin van de middag komt u aan in het plaatsje Pak Chong. Van hieruit heeft u een transfer naar de accommodatie. In de namiddag gaat u naar de vleermuizengrot. Met de schemering verlaten de vleermuizen de grot, waardoor u ontelbaar veel vleermuizen tegen de ondergaande zon kunt zien uitzwermen.
Dag 4: Khao Yai National Park
Vandaag gaat u naar het park. Samen met een gids rijdt u door de jungle en gaat u op zoek naar verschillende dieren. Bij de waterval geniet u van de lunch en kunt u er een verfrissende duik nemen. Hierna heeft u een wandeltocht van ongeveer 2 uur door het regenwoud. Na de wandeltocht rijdt u met een busje omhoog naar het uitzichtpunt. Hiervandaan heeft u een prachtig uitzicht over het regenwoud.
Dag 5: Khao Yai-Ayutthaya
Na het ontbijt heeft u een transfer naar het station waar u de trein neemt naar Ayutthaya. Na aankomst heeft u een stadstour door Ayutthaya. Ayutthaya is door Unesco uitgeroepen tot World Heritage Site door zijn vele tempels en oude paleizen. Rond de 12e eeuw was Ayutthaya één van de welvarendste koninkrijken van Zuidoost Azië. Uiteindelijk verloor de stad haar macht, waardoor de tempels verwaarloosden.
Dag 6: Ayutthaya - Bangkok - Surat Thani
De ochtend is vrij ter besteding. In de middag gaat u per bus terug naar Bangkok. Daar stapt u op de slaaptrein naar Surat Thani. In Bangkok heeft u nog genoeg tijd om wat snacks en drinken in te slaan voordat u aan het begin van de avond op de trein stapt. Tevens hebben ze aan boord een restauratiewagon.
Dag 7: Surat Thani - Khao Sok National Park
Na aankomst op het station van Surat Thani heeft u een transfer naar Khao Sok National Park. Na de lunch gaat u de jungle via het water verkennen. U wandelt naar een heilige grot die vol staat met
boeddhabeelden, daarna stapt u in de kano en gaan de dorpsbewoners voor u peddelen.
Dag 8: Khao Sok
’s Morgens gaat u met uw gids het dichte oerwoud in. U maakt een wandeltocht waarbij u smalle junglepaadjes volgt en af en toe over een boomstronk klautert. De gids zoekt samen met u naar termietennesten en wijst u op tropische vogels die wegschieten tussen het groen.
Dag 9: Koh Samui
Na het ontbijt reist u van Khao Sok naar de pier van Surat Thani waar u per ferry naar Ko Samui vertrekt. Ko Samui is het grootste eiland aan de oostkust en populair bij toeristen. Hier vindt u veel winkeltjes en restaurants, maar ook rustige baaien en comfortabele strandhotels. U overnacht in een resort in een baai.
Dag 10-12: Koh Samui
Deze dagen zijn vrij ter besteding. U kunt lekker relaxen aan het witte strand of naar de hoofdstraat Lamai waar verschillende winkels, restaurants en barretjes zitten.
Dag 13: Koh Samui
Transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar uw volgende bestemming.

Prijzen

2 -3 personen 4 - 5 personen 6 personen 1 persoonstoeslag
€ 2.136,- € 1.745,- € 1.745,- € 520,-

Inclusief

 • hotelaccommodatie
 • ontbijt
 • 1x lunch
 • vervoer inclusief chauffeur en inclusief alle kosten van de chauffeur
 • alle brandstofkosten
 • alle parkeergelden
 • excursiegelden zoals in het programma omschreven
 • entreegelden zoals in het programma omschreven
 • gids tijdens de excursiedagen inclusief alle kosten van de gids

Exclusief

 • overige maaltijden buiten het ontbijt tenzij anders vermeld
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • eventuele gidsdiensten wanneer het niet vermeld staat

Uw gegevens

Geslacht
Voorletters*
Achternaam*
Adres
Postcode
Woonplaats
Land
Telefoonnummer
E-mailadres

Geselecteerde reis

Gewenste vetrekdatum
Gewenste terugkomstdatum
Aantal volwassenen
Aantal kinderen onder 12 jaar?
Voorkeur luchtvaartmaatschappij
Heeft u verder nog wensen/opmerkingen?