Top

Reis op maat: Avontuur Noord - Molukken

🕒 13 dagen

Vanaf € 1047 p.p.

Informatie

Inclusief: 

✔️ acommodatie

✔️ ontbijt

✔️ 9x lunch

✔️ 9x diner

✔️ vervoer inclusief chauffeur en inclusief all kosten van de chauffeur

✔️ alle brandstofkosten

✔️ alle parkeergelden

✔️ excursiegelden zoals in het programma omschreven

✔️ entreegelden zoals in het programma omschreven

✔️ gids en inclusief alle kosten van de gids

Exclusief:

❌ Overige maaltijden buiten het ontbijt tenzij anders vermeld

❌ Uitgaven van persoonlijke aard

❌ Eventuele gidsdiensten wanneer het niet vermeld staat

Reis van dag tot dag

 

Dag 1: TERNATE
Na aankomst transfer naar uw accommodatie. De rest van de dag is vrij ter besteding. Tip: u kunt naar het zwarte strand van Sukamadaha om te snorkelen.

 

Dag 2: TERNATE
U heeft een citytour door Ternate. Ternate is een klein eiland gedomineerd door de Gamalama vulkaan. Op dit eiland werd vroeger veel kruiden en specerijen gehaald. De Cengkeh Afo oftewel de kruidnagel boom staat er meer dan 350 jaar. Tevens heeft Ternate een lange geschiedenis met veroveringen. Dit kunt u zien aan de vele forten die hier staan. U bezoekt o.a. de Kastella, Kalamata, Toloko en Oranje fort. Hierna gaat u naar het Tolire meer, een groot meer dat geen connectie met de zee heeft en zijn eigen ecosysteem heeft. Aan het einde van de dag wordt u naar uw accommodatie gebracht.

 

DAG 3: TERNATE-SOFIFI-TOBELO
Vandaag gaat u naar een ander eiland. Per speedboot vaart u naar Sofifi om vervolgens per auto naar Tobelo te worden gebracht. Onderweg maakt u stops bij Kao, waar u nog steeds overblijfselen ziet van een Japans militair schip dat in de 2e wereldoorlog tot zinken is gebracht.

 

DAG 4: TOBELO
Vandaag is vrij ter besteding. U kunt een tour naar Telaga Duma maken of als u van duiken houdt kunt u naar het eiland Kakara. Lopen en relaxen op het witte zandstrand van het eiland Kumo is ook een optie.

 

DAG 5: TOBELO-MOROTAI
Na het ontbijt vertrekt u met een lokale boot naar het eiland Morotai. Na aankomst in Daruba heeft u een transfer naar uw accommodatie. De rest van de dag is vrij ter besteding. Morotai is een klein eiland met veel herinneringen van de 2e wereldoorlog. Het was in die dagen een belangrijke Japanse basis. Na een heftig gevecht hebben ze de basis verlaten om zich in Kao te vestigen. Tegenwoordig kunt u hier heerlijk snorkelen bij de vele witte stranden met hun heldere water waar het koraal nog intact is.

 

DAG 6: MOROTAI
Met een longboot gaat u naar het eiland Zum Zum waar u de overblijfselen van de bunker van generaal Douglas Mc Arthur ziet. Bij het eiland Dodola kunt u heerlijk zwemmen en snorkelen bij de 2 witte stranden die alleen tijdens eb met elkaar verbonden zijn.

 

DAG 7: SUBAIM
Na het ontbijt keert u per ferry terug naar Tobelo. Na aankomst rijdt u naar het dorpje Daru waar u per longboot naar Subaim vaart.

 

DAG 8: FOLI
Om 4 uur in de ochtend verlaat u het hotel en zet uw avontuur voort per 4×4 naar Foli. Tussen 6 en 8 uur in de ochtend ziet u diverse vogels ontwaken en verschijnen. In de middag bezoekt u een Japanse fort bij het dorpje Hatetabako.

 

DAG 9: TIDORE
Via Sofifi keert u terug naar Tidore. Na aankomst rijdt u naar het dorpje Gurabunga, een klein dorpje aan de voet van de vulkaan Kiematubu. U overnacht bij de lokale bevolking.

 

DAG 10: GURABUNGA
Deze dag maakt u kennis met hun dagelijkse bezigheden. Of u kunt een trekking maken in de omgeving of de vulkaan beklimmen (facultatief).

 

DAG 11: GURABUNGA-TERNATE
Na het ontbijt neemt u afscheid van uw gastgezin en rijdt u naar de haven van Rum. Daarvandaan gaat u per speedboot naar Ternate. Na aankomst in Ternate heeft u een transfer naar u accommodatie. In de namiddag wordt u naar restaurant Florida gebracht, een bekende plek om de magische zonondergang over de Molukse zee en de eilanden te zien.

 

DAG 12: TERNATE
Deze dag is vrij ter besteding.

 

DAG 13: TERNATE
Na het ontbijt heeft u een transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar uw volgende bestemming.

Prijzen

2 – 3 personen € 1521 ,- p.p.

4 – 5 personen € 1216 ,- p.p.

6 personen € 1047 ,- p.p.

1 persoonstoeslag € 265 ,- p.p.

Galerij

You don't have permission to register