Reisboeken: Insight Guide Indonesië

 • Bali, Magisch, verleidelijk, hypnotiserend en betoverend - Bali is nog altijd een van de mooiste eilanden ter wereld. De auteurs en fotografen laten u op de bekende, onovertroffen en veelvuldig bekroonde Insight Guide-wijze in woord en beeld kennismaken met Bali en buureiland Lombok. Eerst komen de geschiedenis en cultuur van Bali uitgebreid aan bod. Vervolgens nemen de auteurs u mee op reis. Van zonovergoten stranden naar mysterieuze tempels, en van de dichte jungle naar Denpasar, de drukke hoofdstad. Tot slot wordt Lombok aangedaan.

 • Maleisië is een land dat beroemde schrijvers zoals Anthony Burgess en Somerset Maugham heeft geïnspireerd. De oerwouden, bergen en dorpen waren bronnen voor vele boeiende verhalen. Er is een legende in elke rimpel op de gezichten van de ouderen in Maleisië en een sprookje in elke glimlach van de jongeren.

  Deze landschappen en gezichten waren ook de bron van inspiratie voor het team van deskundige auteurs en fotografen die op de bekende, onovertroffen en veelvuldig bekroonde Insight Guide-wijze, in woord en beeld deze reisgids hebben samengesteld. In de eerste hoofdstukken is er ruim aandacht voor de geschiedenis, volken en cultuur. Het tweede gedeelte neemt u mee op reis door Maleisië. Van de moskeeën in Kuala Lumpur tot de longhouses van de Dayaks. Van de koele bergoorden naar de zonovergoten stranden en de ruïnes uit het koloniale tijdperk. Deze hoofdstukken worden afgewisseld met thema- en wetenswaardpagina's over onder andere specifieke onderwerpen zoals 'Sport en spel in de Kampong' en 'Feesten en Evenementen'. De gedetailleerde kaarten en prachtige kleurenfoto’s maken deze gids compleet.

 •  Thailand, De glinsterende mozaïeken van de Tempel van de Smaragden Boeddha in Bangkok weerspiegelen de vele facetten van Thailand. De auteurs en fotografen laten u op de bekende, onovertroffen en veelvuldig bekroonde Insight Guide-wijze in woord en beeld kennismaken met dit oude koninkrijk. De boeiende geschiedenis en cultuur van de bevolking, de dichtbeboste bergstreken, witte zandstranden aan azuurblauwe zeeën, eeuwenoude monumenten en tapijten van groene rijstvelden; het komt allemaal aan bod. Van de hoofdstad Bangkok naar het Khoratplateau, en van Phuket naar de Nanvallei. Behalve al dit moois wacht de reiziger bovenal de glimlach van de mensen, die nog lang in de herinnering zal blijven.

  Deze hoofdstukken worden afgewisseld met thema- en wetenswaardpagina's over onder andere 'Beelden van de Boeddha', 'De Rijstcultuur' en 'Tempelkunst en Architectuur'. De gedetailleerde kaarten en prachtige kleurenfoto's maken deze gids compleet.

 •  China heeft meer dan 1 miljard inwoners en is verantwoordelijk voor enkele van de belangrijkste ontdekkingen en technologische uitvindingen in de geschiedenis van de mens. De boeiende geschiedenis en cultuur van de bevolking, het terracotta leger uit het graf van de eerste keizer, het stroomgebied van de 6000 km lange Jangktsekiang rivier, de eeuwenoude Chinese Muur; het komt allemaal aan bod. Van de hoofdstad Peking via de Zijderoute naar Xi'an, de bakermat van de Chinese beschaving, en van het mysterieuze Tibet verscholen achter de hoogste bergen ter wereld naar de metropolen Hongkong en Sjanghai.

 • Vietnam doet nog steeds denken aan de oorlog, maar die is gelukkig geschiedenis. De herinneringen blijven, zoals de tunnels van Cu Chi en het oorlogsmuseum in Hanoi. Ironisch genoeg hebben deze overblijfselen juist een grote aantrekkingskracht op reizigers.

  De auteurs en fotografen laten u op de bekende, onovertroffen en veelvuldig bekroonde Insight Guide-wijze in woord en beeld kennismaken met het land van de rijzende draak. De boeiende, vierduizend jaar oude geschiedenis en cultuur van de bevolking, de smaragdgroene rijstvelden, de rimpelloze baaien, spectaculaire bergen en oerbossen; het komt allemaal aan bod. De auteurs nemen u mee naar de hoofdstad Hanoi, waar de architectuur nog stamt uit het Franse koloniale verleden. Van het stroomgebied van de Rode Rivier naar de door bergvolken bewoonde hooglanden en dan naar Ho Chi Minhstad, vaak nog Saigon genoemd. Deze hoofdstukken worden afgewisseld met thema- en wetenswaardpagina's over onder andere 'Kleurrijke Feesten', 'Tempels en Pagodes' en 'De Keizerlijke Citadel'. De gedetailleerde kaarten en prachtige kleurenfoto's maken deze gids compleet.

 •  Sri Lanka is het land van schitterende saffieren, smaakvolle thee, versierde olifanten, oude boeddhistische kloosters en jungles vol wilde flora en fauna. De auteurs en fotografen laten u op de bekende, onovertroffen en veelvuldig bekroonde Insight Guide-wijze kennismaken met dit aantrekkelijk eiland, dat eens bekend stond als Ceylon.

 •  Australië, In het eerste gedeelte leest u alles over de boeiende geschiedenis, de cultuur en de bevolking, waaronder de Aborigines. Het tweede gedeelte neemt u mee op reis. Van de multiculturele steden door de eeuwenoude landschappen en van 'Ayers Rock' naar 'Het Groot Barrièrerif'. Deze hoofdstukken worden afgewisseld met themastukken over onder andere 'Wijnbouw', 'Klassiek en Eigentijds' en 'Groen Australië'. In het gedeelte 'Reisinformatie' vindt u alles over vervoer, accommodatie, toeristische tips, klimaat, winkelen, taal, nuttige adressen en talloze andere wetenswaardigheden.

 • Nieuw-zeeland is de laatste plek ter wereld die werd gekoloniseerd en is nu een van de meest geliefde vakantiebestemmingen. Rudyard Kipling omschreef Nieuw-Zeeland eens als 'het achtste wereldwonder' en daar is niets teveel mee gezegd.

  Insight Guide Nieuw-Zeeland is samengesteld door een team van deskundige auteurs en fotografen, waarvan de meeste zelf woonachtig zijn in Nieuw-Zeeland. De combinatie van schitterende fotografie en verhelderende teksten staat borg voor de veelvuldig bekroonde Insight Guide-kwaliteit. De eerste hoofdstukken gaan over de energieke geschiedenis van het land, gevolgd door de cultuur van de bevolking. Daarna nemen de auteurs u mee op reis langs de vulkanen en geisers, de subtropische regenwouden en diepe fjorden en de charmante steden tussen de smaragdgroene velden. Van Auckland tot Christchurch en van Rotorua tot de Cookeilanden. Deze hoofdstukken worden afgewisseld met thema- en wetenswaardpagina’s onder andere ‘Maori-kunst’, ‘extreme sporten’ en ‘Antarctica’. De gedetailleerde kaarten en prachtige kleurenfoto’s maken deze gids compleet.