Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 31 mei 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 31 mei 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

  1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip (dit mag meerdere keren). U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Onze flexibele voorwaarden houden onder andere in dat wij geen wijzigingskosten rekenen bij een oranje reisadvies. Wel kan het voorkomen dat de kosten voor uw reis iets wijzigen op de nieuwe datum. Wilt u onverhoopt toch van uw reis afzien dan uw (aan)betaling binnen 14 dagen retourneren.
  2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 31 mei 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
  3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
  4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
  5. Voor reizen na 31 mei 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Service

Annuleringskostenverzekering

Een reis bespreekt u meestal maanden van te voren. Ook een gedeelte van de reissom heeft u dan al betaald. Helaas kan er altijd iets tussen komen dat uw plannen in de war stuurt. Bijvoorbeeld als u vlak voor vertrek ziek wordt, of tussen­tijds een ongeval krijgt. Dat kan een nare financiële strop betekenen. Met een annuleringskostenverzekering kunt u dat voorkomen. De premie bedraagt 5,5% van de totale reissom. De verzekeringsvoor­waarden krijgt u toegestuurd met de bevestigings­nota, die tevens als polis geldt.

Een reisverzekering is verplicht voor Smaragd-reizigers

Unigarant heeft veel ervaring met verzekeringen voor verkeer, recreatie en toerisme. Logisch dat wij deze verzeke­ring ook voor u gekozen hebben. Kijk maar naar de voordelen van deze uitgekiende reisverzekering.

  • Hulp in het buitenland via de ANWB-alarmcentrale.
  • Voordelige premie: vanaf € 1.15 p.p/p.d. met Europadekking.
  • Ruime dekking voor foto-, film- en video-apparatuur.
  • Kinderen t/m 4 jaar zijn gratis meeverzekerd.
  • Prettige uitbreidingsmogelijkheden voor een reisverzeke­ring op maat.

Hulpverlening door ANWB-Alarmcentrale

Als verzekeringsdochter van de ANWB heeft Unigarant het onder­deel hulpverlening uiteraard ondergebracht bij de ANWB-alarmcentrale. Dit betekent dat u 24 uur per dag, 7 dagen per week bij ongeval, pech en overige noodsituaties terecht kunt bij de ANWB-alarmcentrale te Den Haag, of 1 van de 9 buitenlandse steunpunten.

Het Reis Garant Plan

Het Reis Garant Plan is een nieuwe mogelijkheid voor reizigers die niet langer dan 30 dagen op reis gaan. Met deze alles-in-één polis regelt u de annuleringsverzekering, de reisverzekering en zelfs, als u daarvoor kiest, een financiering!. Het Reis Garant Plan biedt naast dit grote gemak ook de voordelen van eenmalige poliskosten, vergoeding van nieuwwaarde van uw bagage in het eerste jaar, en een annuleringsverzekering die de kosten vergoedt die tot moment van annuleren in rekening zijn gebracht of die zelfs bij tussentijdse afbreking, de volledige reissom vergoedt!

REISVERZEKERING
Europadekking

Werelddekking

Uitgebreid
€ 1,15 p.p./p.d.
€ 2,05 p.p­./p.d.
Garant
€ 1,60 p.p./p.d.
€ 2,50 p.p­/.p.d.
Top
€ 1,95 p.p./p.d.
€ 2,85 p.p­./­p.d.
REIS GARANT PLAN
€ 2,50 p.p./p.d.
Werelddekking
BAGAGE: maximaal
waaronder o.a.
foto / film / videoapparatuur
fietsen
brillen, contactlenzen
sieraden, horloges -
overige kostbaarheden
prothesen en hoorapparaten
aansprakelijkheid
vankantieverblijf


2000
1.000
200
200
200
200

235


3.000
1.500
300
300
300
300

355


4.000
2.000
400
400
400
400

470


3000
1.500
300
300
300
300

470
ONVOORZIENE UITGAVEN:
- medische kosten in Nederland          
- buiten Nederland
- hulpverlening
ANWB-Alarmcentrale
- andere onvoorziene uitgaven
 
1.000
kostprijs
kostprijs
kostprijs
 
1.000
kostprijs
kostprijs
kostprijs
 
1.000
kostprijs
kostprijs
kostprijs
 
1.000
kostprijs
kostprijs
kostprijs
Eigen risico per gebeurtenis
(uitsluitend op het onderdeel bagage)
75 nihil nihil nihil
Extra gelddekking: tot € 750
Exclusief medische dekking:
Exclusief ongevallendekking:
0,50 per polis per dag
Europa: -/- 0,10 p.p./p.d. Wereld: -/- 0,20 p.p./p.d.
Europa: -/- 0,10 p.p./p.d. Wereld: -/- 0,10 p.p./p.d.
0,50 per polis per dag
-/- 0,20 p.p./p.d.
-/- 0,10 p.p./p.d.


Premie annuleringsverzekering: van toepassing op een kortlopende verzekering 5,5% van de totale reissom
Premie annuleringsverzekering: LET OP: alleen van toepassing op het Reis Garant Plan: 6% van de totale reissom

Doorlopende reisverzekering

Als u meerdere keren per jaar op vakantie gaat is de doorlopende reisverzekering van Unigarant een ideale oplossing. De doorlopende reisverzekering sluit u eenmalig af, waarna u zo vaak uw koffers kunt pakken als u wilt: u bent altijd goed verzekerd. Kinderen t/m 4 jaar zijn gratis meeverzekerd. Voor andere meeverzekerde gezinsleden betaalt u een lagere premie. Bovendien betaalt u nooit meer premie dan voor drie personen. De dekking die u wenst kunt u naar eigen voorkeur bepalen. Er is al een doorlopende reisverzekering van € 25 per jaar voor de hoofdverzekerde! (Werelddekking met onvoorziene uitgaven, maar zonder ongevallen, medische kosten, bagage en extra's).