Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 30 september 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 30 september 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

 1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip (dit mag meerdere keren). U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Onze flexibele voorwaarden houden onder andere in dat wij geen wijzigingskosten rekenen bij een oranje reisadvies. Wel kan het voorkomen dat de kosten voor uw reis iets wijzigen op de nieuwe datum. Wilt u onverhoopt toch van uw reis afzien dan zullen wij uw (aan)betaling zo spoedig mogelijk retourneren.
  Dit geldt alleen in het geval van Corona maatregelen wanneer Smaragd Reizen de reis annuleert.
 2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 30 september 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
 3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
 4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
 5. Voor reizen na 30 september 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Boekingsinformatie

Heeft u definitief gekozen, dan vult u het formulier in en stuurt dit per e-mail of per post naar ons toe. Wij boeken uw vluchten, maken de reserveringen en leggen, bij groepsreizen, uw plaats in de groep vast. Tevens sluiten wij voor u de eventueel gekozen verzekeringen af.
U ontvangt van ons een factuur, waar alle onderdelen op staan vermeld. Tevens staan er uw naamgegevens ter controle op vermeld, zoals deze in uw ticket zullen worden geschreven. Uw naam en voorletters dienen exact hetzelfde te zijn als in uw paspoort staat.

Bij boeking van uitsluitend een ticket, zonder andere reisarrangementen, dient u de aanbetaling van minimaal € 250,- binnen 14 dagen te voldoen. Bij speciale aanbiedingstarieven geldt de voorwaarde van betaling per omgaande.

Na ontvangst van de factuur dient u binnen 14 dagen de aanbetaling te voldoen.

De aanbetaling bedraagt:
 • 30% van de totale reissom
 • de (eventuele) verzekering- en poliskosten
 • reserveringskosten
 • verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 per factuuradres
 • verplichte bijdrage SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) € 5,00 per persoon
Het restant van de reissom dient 8 weken voor vertrek betaald te zijn. Individuele reizigers krijgen hun tickets en reisbescheiden uiterlijk 7 dagen voor vertrek thuisgestuurd. Groepsreizigers krijgen geen tickets thuisgestuurd, maar worden gezamenlijk op Schiphol ingecheckt door een vertegenwoordiger van Smaragd Reizen.