Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 31 mei 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 31 mei 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

  1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip (dit mag meerdere keren). U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Onze flexibele voorwaarden houden onder andere in dat wij geen wijzigingskosten rekenen bij een oranje reisadvies. Wel kan het voorkomen dat de kosten voor uw reis iets wijzigen op de nieuwe datum. Wilt u onverhoopt toch van uw reis afzien dan uw (aan)betaling binnen 14 dagen retourneren.
  2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 31 mei 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
  3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
  4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
  5. Voor reizen na 31 mei 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Over ons

Wat is de Kracht van Smaragd?

 

Waarom kiest u voor Smaragd Reizen? Omdat u geen ‘confectie’ reizen zoekt, waarbij dertig (of meer…) toeristen hun dagelijkse leven elders voortzetten. Omdat u van ons verwacht wat u zelf zoekt. Een gedegen en kundige organisatie zonder dat dit betekent dat u het contact met uw bestemming verliest. Onze reisprogramma’s zijn uitgekiend en zorgvuldig in elkaar gezet. Een flexibele instelling die het mogelijk maakt op uw "speciale" wensen in te gaan. Een hoge mate van kennis over uw reisbestemming. En een persoonlijke aanpak in alle facetten van uw reis.

Zo willen wij werken. En niet anders. Zelf noemen wij dit ‘de Kracht van Smaragd’. In de praktijk betekent dit dat wij op en rond onze reizen een aantal unieke extra’s bieden. Beginnend met onze informatiedagen, waarop in ongedwongen sfeer, u gedetailleerde informatie wordt verschaft over alle facetten van onze reizen. Maar ook onderweg merkt u onze persoonlijke aanpak. Zo reizen wij in kleine groepen van maximaal 14 - 18 personen, die al doorgang vinden zodra zich 6 tot 8 mensen voor een reis hebben aangemeld. Zonder dat dit ten koste gaat van de service en betrokkenheid onderweg. Dit zijn de grote voordelen van onze " kleinschalige" aanpak.

U vliegt met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen. Op die manier geniet u onderweg van maximale service en komt u zo uitgerust mogelijk aan. Op de bestemming zelf hebben wij reisbegeleiders die een meerwaarde te bieden hebben, ongeacht of het Nederlandse of lokale reisbegeleiders zijn. Onze hotels zijn en worden streng geselecteerd en variëren al naar gelang streek, land of reis: luxe waar het moet, eenvoudiger waar het kan, maar in ieder geval schoon en voorzien van privé-faciliteiten. In het buiten gewesten maken we gebruik van de beste accommodaties.

Tijdens onze groepsreizen bestaat er ook verschil in het aantal maaltijden dat is inbegrepen. De ene plek is de andere niet en daarop spelen wij in. Op de ene reis zal alleen het ontbijt inbegrepen zijn, de andere biedt meer maaltijden. Tot slot is ook het lokale vervoer verschillend geregeld. Dit met goede reden. In het land reizen wij met mini- of microbusjes en op sommige bestemmingen per jeep. Dit concept biedt ongekende flexibiliteit. Indien er op verzoek van de groep de behoefte bestaat om van de route af te wijken, zal de reisleiding hier geen moeite mee hebben. Op vrije dagen staan de voertuigen, als extraatje, gratis ter beschikking.

Reizen met Smaragd is bewust reizen, waarbij onzerzijds respect voor de plaatselijke bevolking en hun cultuur en met achting voor natuur en milieu. U als onze reiziger geniet bijzondere aandacht, waarbij wij ons verplicht voelen om aan uw wensen en verwachtingen te kunnen voldoen.

 

Onze reizen