Outback Wonders

vanaf € 5.375 p.p.
Type Reis op maat (facetreis)
Duur 16 dagen
Reiscode 141
Dag 1: Hay
Vertrek vanuit Sydney en reizend over de Hume Highway, via Goulburn en Waga Waga naar Hay. Geniet in de avond van een welkomsttoast met uw gids en mede reizigers.
Dag 2: Adelaide
U verlaat Griffith en reist via de uitgestrekte Hay Plains en Mildura naar de Murray River. Hier steekt u de grens met South Australia over en rijdt langs de wijngaarden van het Riverland District naar Adelaide.
Dag 3: Flinders Ranges
Na een oriënterende tocht door Adelaide gaat de route in noordelijke richting en bezoekt daarbij de lokale wijnkelder van Sevenhill Cellars, de oudste bestaande wijnkelder van Clare Valley. Hierna vervolgt u naar de pittoreske Flinders Ranges met zijn Wilpana Pond (natuurlijk amfitheater van ca. 8.000 hectare).
Dag 4: Port Augusta
Gelegenheid om het gebied rondom Wilpana Pond te verkennen. In de middag gaat u weer op weg en rijdt door de Pitchi Richi pas naar Port Augusta en bezoekt het Wadlata Outback Centre.
Dag 5: Coober Pedy
Vandaag gaat u eerst naar Woomera en vervolgens gaat de reisverder naar het geïsoleerde Coober Pedy, het centrum voor het begeerde opaal. U bezoekt er o.a. een ondergrondse kerk.
Dag 6: Uluru (Ayers Rock)
U verlaat de opaal stad van Coober Pedy en steekt de grens over van de Northeren Territory en vervolgt uw route met bestemming Uluru inhet Kata Tjuta National Park. Geniet van een goed glas wijn terwijl u van de zonsondergang over Uluru geniet. Er bestaat demogelijkheid deel te nemen aan het bekende Sounds of Silence Dinner.
Dag 7: Uluru / Kata Tjuta (The Olgas)
U kunt er voor kiezen om een vroege wandeling te maken om het spektakel van de zonsopkomst te bewonderen. Er volgt een begeleide wandeling naar de Mutitjulu Waterhole en bezoek aan het informatieve Uluru – Kata Tjuta Cultural Centre. In de middag bezoekt u het Kata Tjura en wandelt u naar de Walpa Gorge. Tijdens de zonsondergang en onder het genot van een glas wijn kunt u aansluitend genieten van een barbecue onder de sterren.
Dag 8: Kings Canyon
Vandaag gaat het naar Kings Canyon. Voor de inspannende en begeleide beklimming naar de top van de kloof, wordt u beloond met een magnifiek uitzicht op het Watarrka National Park. Indien u dat wenst kunt u ook een ontspannen en gemakkelijke wandeling maken over de bodem van de kloof.
Dag 9: Alice Springs
Vanuit Watarrka reist u verder met bestemming, Alice Springs. In Alice Springs ziet u de bijzonderheden van deze stad en natuurlijk ook het opleidingscentrum van de Royal Flying Doctor Service. Er wordt een stop gemaakt op Anzac Hill vanwaar u een panoramisch uitzicht heeft over Alice Springs.
Dag 10: Aboriginal Culture
In de ochtend bent u onder begeleiding van een Aboriginal gids.Die zal u vertellen over het leven en overleven van de Arrente (stam) en het zoeken naar bushfood en water. Dit wordt gevolgd door een bezoek aan het Alice Springs Desert Park. Hier leert u meer over het unieke leven in de Australische woestijn. Ook staat er een bezoek aan het Nocturnal House en Nature Theatre op het programma.’s Middags reist u naar Angkerkle (Standley Chasm).
Dag 11: Tennant Creek
Verder reizende in noordelijke richting, bereikt u tenslotte KarluKarlu (Devils Marbles). Er is gelegenheid om een wandeling te maken langs of over de rotsen. Bij aankomst in Tennant Creek, maakt u onder begeleiding van een lokale gids een tour door het historische Pattery Hill Precinct. U maakt er een ondergrondse excursie en ervaart hoe in vroegere dagen de mijnwerkers leefde. In de avond kunt u genieten van een heerlijke barbecue bij het Battery Mine Centre.
Dag 12: Mataranka Thermal Springs
U reist via uitgestrekte outbackstations. Bezoek aan het historische Daily Waters Hotel alvorens aan te komen in ‘Never Never Country’. Er wordt een stop gemaakt in de tropische oase van Mataranka voor een ontspannen duik in de thermale bronnen of een wandelingetje te maken door de replica van het Elsey Homestead.
Dag 13: Katherine Gorge - Kakadu
Vroeg in de ochtend, maak u onder begeleiding van een lokale gids, een cruise door Katherine Gorge. Bezoekt het Nitmiluk Visitor Centre en gaat vervolgens dieper Kakadu National Park binnen. In de middag maakt u een cruise over het bekende Yellow Water Billabong. Hier zult u een variëteit aan vogels zien en als u geluk heeft komt u de gevreesde krokodil tegen op de oever.
Dag 14: Darwin
Vandaag stopt u bij het Bowali Visitor Centre. De beelden op de aanwezige schermen nemen u mee op reis door de gevarieerde leefomstandigheden en landschappen van Kakadu. U reist naar Ubirren klimt naar de top van deze stenen aardlaag voor prachtige uitzichten. Deze middag reist u naar Darwin waar u geniet van een stadstour door het tropische Darwin.
Dag 15: Litchfield National Park
In de ochtend rijdt u naar Litchfield National Park met zijn prachtige Florence waterval en de mysterieuze termieten heuvel. ’s Middags terugtocht naar Darwin.
Dag 16: Darwin
Na het ontbijt eindigt uw tour. U heeft een transfer naar de luchthaven van Darwin voor uw aansluitende vlucht.

Prijzen

Periode 2-6 Personen 1 persoonstoeslag
01 apr 12 - 30 jun 12 € 5.375,- € 1.345,-
01 jul 12 - 30 nov 12 € 5.589,- € 1.565,-
01 dec 12 - 31 mar 13 € 5.375,- € 1.345,-
01 apr 13 - 30 jun 13 € 5.590,- € 1.345,-
01 jul 12 - 30 nov 13 € 5.815,- € 1.565,-
01 dec 13 - 24 dec 13 € 5.590,- € 1.345,-

Uw gegevens

Geslacht
Voorletters*
Achternaam*
Adres
Postcode
Woonplaats
Land
Telefoonnummer
E-mailadres

Geselecteerde reis

Gewenste vetrekdatum
Gewenste terugkomstdatum
Aantal volwassenen
Aantal kinderen onder 12 jaar?
Voorkeur luchtvaartmaatschappij
Heeft u verder nog wensen/opmerkingen?