Top

Reis op maat Australië: Outback Adventure

🕒 15 dagen

Vanaf € 5050 p.p.

Informatie

Highlights:

  • Wijn proeverij
  • Wilpena Pound
  • Climb Canyon
  • Devils Marbles
  • Mataranka Termal Springs
  • Zonsondergang vanaf Uluru

Inclusief:

✔️ Hotelaccommodatie

✔️ Ontbijt

✔️ 10x diner

✔️ Vervoer inclusief chauffeur en inclusief alle kosten van de chauffeur

✔️ Alle brandstofkosten

✔️ Alle parkeergelden

✔️ Excursiegelden zoals in het programma omschreven

✔️ Entreegelden zoals in het programma omschreven

✔️ Gids tijdens de excursiedagen inclusief alle kosten van de gids

Exclusief:

❌ Overige maaltijden buiten het ontbijt tenzij anders vermeld

❌ Uitgaven van persoonlijke aard

❌ Eventuele gidsdiensten wanneer het niet vermeld staat

Reis van dag tot dag

 

Dag 1: Adelaide
Bij aankomst in Adelaide transfer naar uw hotel. Daarna gaat u met een lokale gids naar de levendige Adelaide Central Market.

 

Dag 2: Adelaide – Wilpena Pound
U rijdt in noordelijke richting naar de Clare Valley voor proeverij bij Sevenhill Cellars, de oudste wijnmakerij van de regio. Verken de pittoreske omgeving en de St. Aloysius Kerk voordat u stopt in Clare. Vervolgens rijdt u naar Flinders Ranges met zijn Wilpena Pound, natuurlijke amfitheater.

 

Dag 3: Port Augusta
Gelegenheid om het gebied rondom Wilpana Pond te verkennen. In de middag gaat u weer op weg en rijdt u door de Pitchi Richi pas naar Port Augusta.

 

Dag 4: Coober Pedy
Vandaag gaat u eerst naar Woomera en vervolgens gaat de reis verder naar het geïsoleerde Coober Pedy, het centrum voor het begeerde opaal. U bezoekt er o.a. een ondergrondse kerk.

 

Dag 5: Uluru (Ayers Rock)
U verlaat de opaal stad van Coober Pedy en steekt de grens over van de Northern Territory en vervolgt uw route met bestemming Uluru in het Kata Tjuta National Park. Geniet van een goed glas wijn terwijl u van de zonsondergang over Uluru geniet.

 

Dag 6: Uluru / Kata Tjuta (The Olgas)
U kunt er voor kiezen om een vroege wandeling te maken om het spektakel van de zonsopkomst te bewonderen. Er volgt een begeleide wandeling naar de Mutitjulu Waterhole en bezoek aan het informatieve Uluru – Kata Tjuta Cultural Centre. In de middag bezoekt u het Kata Tjuta, ook wel genoemd The Olgas, een reeks van prachtige rotskoepels waarvandaan u een prachtig uitzicht en beleef een prachtige zonsondergang.

 

Dag 7: Kings Canyon
Vandaag gaat u naar Kings Canyon. Na een zes kilometer lange wandeling over ruggen van de kloof wordt u beloond met een prachtig uitzicht op het Watarrka National Park.

 

Dag 8: Alice Springs
Vandaag reist u langs uitgestrekte veehouderijen. Bij aankomst in Alice Springs bezoekt u de historische Telegraph Station, opgericht in 1872. Daarna rijdt u naar Anzac Hill voor een panoramisch uitzicht over ‘’The Alice’.

 

Dag 9: Alice Springs
Een lokale Aboriginal gids vertelt u alles over de cultuur en de tradities van de Arrernte bevolking die leven Alice Springs Desert Park. Daarna bezoekt u het hoofdkwartier van de iconische Royal Flying Doctors Service. U wordt uitgenodigd bij de Falzon familie voor een eigengemaakte barbecuediner. Tijdens het eten vertellen ze over hun passie voor ecologie, astronomie en cultuur.

 

Dag 10: Tennant Creek
Na het ontbijt reist u naar Tennant Creek. Onderweg stopt u bij de School of Air. Verder reizende in noordelijke richting bereikt u tenslotte Karlu Karlu (Devils Marbles). Er is gelegenheid om een wandeling te maken langs of over de rotsen. U overnacht in Tennant Creek, een oud goudmijn stadje.

 

Dag 11: Katherine
U reist via uitgestrekte Outback stations. Bezoek aan het excentrieke Daily Waters Pub voor de lunch. Een replica van de originele Elsey Homestead, die werd gebruikt bij het filmen van de Australische klassieker ‘We of the Never Never’, kunt u bezoeken in Mataranka. Een duik in de beroemde thermale bronnen van deze plaats is een must voor iedere reizigers. De dag eindigt in Katherine.

 

Dag 12: Katherine
Vroeg in de ochtend maakt u, onder begeleiding van een lokale gids, een cruise door Katherine Gorge. Bezoek het Nitmiluk Visitor Centre en ga vervolgens dieper Kakadu National Park binnen. In de middag maakt u een cruise over het bekende Yellow Water Billabong. Hier zult u een variëteit aan vogels zien en als u geluk heeft, komt u de gevreesde krokodil tegen op de oever.

 

Dag 13: Darwin
In de ochtend bezoekt u Ubirr en klimt naar de top van deze stenen aardlaag voor een prachtig uitzicht. In de middag komt u aan in Darwin. U kunt kiezen of u de Mindil Beach Sunset markt bezoekt, waar u een spectaculaire zonsondergang over de Timor zee beleeft of naar de cocosaurus Cove gaat waar u kunt relaxen op het Darwin Deckchair Cinema.

 

Dag 14: Litchfield
Vandaag reist u naar het Litchfield National Park en maakt u een stop bij de Termietenheuvels en de Florence waterval, waar u een spectaculair uitzicht over de waterval heeft. Bij Wangi waterval heeft u de gelegenheid om te zwemmen in het verkoelende water. In de namiddag keert u terug naar Darwin waar u in de avond een afscheidsdiner heeft.

 

Dag 15: Darwin
Na het ontbijt eindigt uw tour. U heeft een transfer naar de luchthaven van Darwin voor uw aansluitende vlucht.

Prijzen

14 apr t/m 2 jun

2-6 personen: Vanaf € 5050,-

1 persoonstoeslag: Vanaf € 1350,-

2 jun t/m 13 okt

2-6 personen: Vanaf € 5425,-

1 persoonstoeslag: Vanaf € 1510,-

13 apr t/m 8 jun

2-6 personen: Vanaf € 5050,-

1 persoonstoeslag: Vanaf € 1355,-

8 jun t/m 12 okt

2-6 personen: Vanaf € 5425,-

1 persoonstoeslag: Vanaf € 1510,-

Galerij

australië reis op maat 15 dagen smaragd reizen
You don't have permission to register