Top

Reis op maat Maleisië: Orang oetans, krokodillen en dolfijnen – Borneo

🕒 6 dagen

Vanaf € 881 p.p.

Informatie

Inclusief:

✔️ hotelaccommodatie

✔️ ontbijt

✔️ vervoer inclusief chauffeur

✔️ excursiegelden

✔️ entreegelden

✔️ transfers

Exclusief:

❌ binnenlandse vluchten

❌ overige maaltijden buiten het ontbijt tenzij anders vermeld

❌ uitgaven van persoonlijke aard

❌ eventuele gidsdiensten wanneer het niet vermeld staat

Reis van dag tot dag

DAG 1: KUCHING
Transfer naar uw hotel. In de middag gaat u naar het Semenggoh Orang Utan Centre waar u na een korte regenwoudwandeling de dieren in het opvang centrum kunt observeren. Daarna gaat u nog dieper het Semenggoh regenwoud in op zoek naar wilde dieren.

 

DAG 2: DAMAI BEACH
U rijdt naar Damai Beach voor een boottocht die u naar de mangrovekust brengt. Aangekomen op de locatie waar de Irrawady dolfijnen kunnen zwemmen, wordt u ruim de gelegenheid geboden tot het spotten en observeren van deze dieren. Daarna wordt er verder gevaren langs het mangrovebos waar soms de zoetwaterkrokodillen op de oever liggen te zonnen. Bij de Satang eilanden is er gelegenheid om in zee te zwemmen of te snorkelen. Tijdens de terugtocht vaart u naar Permai en passeert de boot de Bird’s Rock met zijn zeevogels.

 

DAG 3: BATANG AI
In de ochtend volgt u de rit over de Pan Borneo Highway. Tijdens de tocht passeert u een divers landschap met dromerige dorpjes, peper- en rubber plantages en uitgestrekte rijstvelden. Onderweg wordt een stop gemaakt in Lachau voor de lunch en kunt u presentjes kopen als geschenk voor later aan de Iban bevolking. Bij het stuwmeer van Batang Ai steekt u het meer per jetty over met bestemming het idyllische eilandje.

 

DAG 4: BATANG AI
U gaat per boot het meer over en verder de rivier op langs het dicht begroeide oerwoud. Uit het niets duikt uiteindelijk een longhouse op waar u aan land gaat. Uw meegebrachte geschenkjes (sigaretten, snoepgoed of koekjes) geeft u aan de hoofdman en wordt door hem verdeeld onder de bewoners. Er is ruimschoots gelegenheid om kennis te maken met de Iban bevolking. Hun leefwijze en dagelijkse activiteiten zullen u zeker imponeren.

 

DAG 5: KUCHING
’s Ochtends gaat u weer richting Kuching waar u overnacht.

 

DAG 6: KUCHING
Na het ontbijt heeft u een transfer naar de luchthaven voor uw volgende bestemming.

Prijzen

2 – 3 personen € 991 ,- p.p.

4 – 5 personen: € 907 ,- p.p.

6 personen: € 881 ,- p.p.

1 persoonstoeslag € 385 ,- 

You don't have permission to register